Orijinalini görmek için tıklayınız : space50 çok yakıyor
Qadraj
06 Kasım 2024, 22:15
İkinci el 4000 km'de 2021 model Kuba Space 50 (80cc) aldım 1 hafta önce. Motordan çok memnunum lakin motor çok yakıyor.Kilometrede 3 lira civarında yakıyor(100kiloyum) Ayrıca motor sıcakken de soğukken de çiğ benzin kokuyor. Yardımcı olabilir misiniz?[/SIZE]
tommygun
06 Kasım 2024, 22:53
Arkadaş tükettiğin yakıtı "100 km'de şu kadar litre" olarak hesaplaman ve tarif etmen bu kadar zor olmasa gerek.
Dediklerinden yola çıkarak 100 km'de 300 TL'lik yakıt tükettiğini söylüyorsun, benzin litre fiyatına 43,5 TL desek sen 100 km'de 6-7 litre arası bir şey yakıyorsan, bence yarın sat, kurtul o motordan. Ben 140.000 km'de çift silindir 650 cc makinede tapa gaz gitsem o değerleri görmüyorum neredeyse.
Nikkfurie
07 Kasım 2024, 00:01
O motorun deposu 5 lt falandır 70 km de bir benzin mi dolduruyorsun ? imkansız bir tüketim karbüratörün falan mı delik nereye gidiyor o benzin motora gitse boğulur çalışmaz , hesap hatası var gibi ama bujisine filtresine karbüratör bağlantı borulara vs bakın biyerden kaçak varsa Allah göstermesin tutuşursunuz..
Qadraj
07 Kasım 2024, 00:12
Hocam,demin önce motorumdan şarj aletimi almaya motorun yanına indim. Motordan benzin kokusu geliyor. Harbiden depo delik olabilir mi acaba
Nikkfurie
07 Kasım 2024, 00:21
Hocam,demin önce motorumdan şarj aletimi almaya motorun yanına indim. Motordan benzin kokusu geliyor. Harbiden depo delik olabilir mi acaba
Depo kapağına bakıver içindeki sızdırmazlık contası deforme olabilir , bizde Kuba Blueberry var koku vardı sadece , contanın yarısı kopmuş değiştim daha 5000 km de..
jonvolkan
07 Kasım 2024, 11:39
Evet o motordan kurtulmak gerek. Benim 2000 cc minibüs 6-7 litre yakıyor.
trequartista
07 Kasım 2024, 20:26
ben motorumu aldığım zaman notere giderken motorda benzin kokusu vardı. sonra kontrol ettiğimizde benzin damlatıyodu motor. sonra adamın ustası vardı motora ona götürdük enjeksiyon başlığı çatlamış onu değiştirdi düzeldi öyle aldım motoru. muhtemelen senin de bir yerden kaçak vardır, servise/ustaya götür kontrol ettir.
Qadraj
21 Kasım 2024, 18:44
]Arkadaşlar motor hala daha çok yakıyo, Bugün karbüratör ayarı yaptım, lakin yotubeda izlediğim videolarda genelde o hava ayar vidasını ortada bırakıyor millet. Ben en sonun kadar sıktım. Hava ayar vidasını sıktıkça motorun sesi arttı. Daha sıkabilseydim vidayı herhalde biraz daha artacaktı motorun devri. İğne ayarından olabilir mi,var mı fikri olan. İğne ayarını düşürsem yararı olur mu ki
Motoseverrr
21 Kasım 2024, 20:30
]Arkadaşlar motor hala daha çok yakıyo, Bugün karbüratör ayarı yaptım, lakin yotubeda izlediğim videolarda genelde o hava ayar vidasını ortada bırakıyor millet. Ben en sonun kadar sıktım. Hava ayar vidasını sıktıkça motorun sesi arttı. Daha sıkabilseydim vidayı herhalde biraz daha artacaktı motorun devri. İğne ayarından olabilir mi,var mı fikri olan. İğne ayarını düşürsem yararı olur mu ki
Rölanti vidasını sıkmış olabilirmisiniz?
SerdarC
22 Kasım 2024, 12:31
Ayrıca motor sıcakken de soğukken de çiğ benzin kokuyor. [/SIZE]
Çiğ benzin kokusu hava ayarın bozuk demektir, alttaki mesajlarda ayarı sıktıkça rolantinin arttığını söylemişsin buda motorunun hava aldığının göstergesi, bunlarda genelde manifolt çatlar hava alır yada contası kırılabiliyor. birde hava filtresi bölgesini kontrol edin. normalde yakması gereken kaçak v.s yoksa 100km de 2.5lt civarında yakması gerekli.
Qadraj
25 Kasım 2024, 18:53
Çiğ benzin kokusu hava ayarın bozuk demektir, alttaki mesajlarda ayarı sıktıkça rolantinin arttığını söylemişsin buda motorunun hava aldığının göstergesi, bunlarda genelde manifolt çatlar hava alır yada contası kırılabiliyor. birde hava filtresi bölgesini kontrol edin. normalde yakması gereken kaçak v.s yoksa 100km de 2.5lt civarında yakması gerekli.
Hocam bugün manifoldu ve karbüratörü söktüm,, sapasağlamdı. Sökmüşken iğne ayarını yaptım, bi tık üste aldım az yaksın diye. Sonra tekrar hava yarı yaptım, on nuamra oldu ayarı.
Lakin gözüme şey takıldı
Gaz pistonunun diyaframı benzin içindeydi. diyaframın üstünde bildiğimiz benzin vardı 5 10 ml, delik vs göremedim, yakıta bir etkisi olur mu diyaframın sağlamlığı
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO