Orijinalini görmek için tıklayınız : Vurdurma meselesi
sayarsoft
03 Kasım 2024, 14:50
Selam arkadaşlar.
Saçma gelebilir ama şunu merak ettim.
Immobilizer olan motorlar vurdurarak çalıştırılabilir mi?
Çalınma riskini öğrenebilmek adına soruyorum.
tommygun
03 Kasım 2024, 14:51
Immo'yu bilmiyorum ama statör kaynaklı aküm cortladığında enjeksiyonlu motorumu vurdurarak çalıştırmıştım.
ogzcngdk
03 Kasım 2024, 14:56
Selam arkadaşlar.
Anahtarı tanıdığı müddetçe çalışması gerekli. (Anahtarı takmak veya motora yakın bulundurmak.) Zira vurdurmak ile marş yapmak arasında immo açısından bir fark oluşmaz
alp_tunay
03 Kasım 2024, 15:03
Çalışır......
Osm@n
03 Kasım 2024, 16:13
Yine de vurdurmayın.
telike
03 Kasım 2024, 21:14
zor durumda kaldıysanız vurdurun. orijinal anahtar takılıysa immo devreyi açar zaten.
tommygun
03 Kasım 2024, 21:18
Vurdurma konusu da bir ayrı sıkıntı. Yolda kaldığınız yerin yanında, dibinde yokuş varsa harika olur, hasbel kadar yukarı elde taşıyıp salsanız yeterli ama benim gibi dümdüz avm otoparkında kalmışsanız mecburen güvenlik görevlilerinden yardım isteyip adamları gazlayıp motoru gülüşmeler ve başak geçmeler eşliğinde itmelerini sağlamanız gerekir.
Nikkfurie
03 Kasım 2024, 22:17
Soru , immobilizerli motoru hırsız düz kontak yaparda vurdurursa çalışır mı ise ? hayır çalışmaz , soru aküsü bitik immolu motor vurdurup çalıştırabilir mi ise ? evet çalıştırabilirsiniz..
Motoseverrr
03 Kasım 2024, 22:58
Biz arabada immobilizer çipini söküp marş basmayı denedik, motor hemen çalışıp stop ediyordu.
sayarsoft
03 Kasım 2024, 22:59
Arkadaşlar, hepinize teşekkürler.
Sorum biraz yanlış tarafa doğru gitmiş ama son anda doğru yöne kırmışız direksiyonu.
Benim anahtarım var, aküm de sapasağlam. Vurdurmak gibi bir niyetim hiç olmadı.
Evet, sorum Allah'ın belası bir hırsız immobilizer olan bir motoru çalıştırabilir mi idi.
Vurdurarak çalıştırıp götürebilir mi motoru yani.
Anladığım kadarı ile çalıştıramaz. Ama son cevapta aküsü bitik ise çalıştırabilir de denmiş.
E o zaman bir şekilde akü bağlantısını kesse, vurdurarak çalıştırabilir mi yani?
tommygun
03 Kasım 2024, 23:06
Gidon kilidini kırıp vitesi boşa alıp bir başka motorlunun desteğiyle bence çalınabilir.
sayarsoft
03 Kasım 2024, 23:16
Evet, çekme yöntemiyle götürebilir bence de. Boşa aldıktan sonra, mekanik olarak buna engel olacak bir şey yok.
Frenler de çalışır, onlar da mekanik.
Ama hep iki motor olmayacaklarını düşünürsek, bir yerde çalıştırması gerekecek :)
Bunu yapabilir mi?
Tabii şu da var. Hadi çalıştırabildi diyelim. Hep vurdurarak çalıştıracak değil ya.
O zaman başka bir soru daha çıkıyor. Çaldığı motorun anahtarını değiştirebilir mi?
Sonuç olarak bütün bu zahmete katlanır mı?
Motorumda immobilizer var diye içim biraz daha rahat edebilir mi, edemez mi?
Gidon kilidini kırıp vitesi boşa alıp bir başka motorlunun desteğiyle bence çalınabilir.
Benim NC'yi böyle yürüttüler kesin. 4. Levent evden Küçükarmutlu/Baltalimanı tarafına kadar hep aşağı meyil var. Salmışlardır oradan bir yere sokup sökmüşlerdir.
yaşlıveacemi
03 Kasım 2024, 23:18
Selam arkadaşlar.
Cevap veriyorum uygun şartlar oluştuğunda her motosiklet çalınabilir.
Yeter ki doğru zamanda, doğru yerde, doğru hırsıza denk gelsin. :mrgreen:
Nikkfurie
03 Kasım 2024, 23:18
Arkadaşlar, hepinize teşekkürler.
Sorum biraz yanlış tarafa doğru gitmiş ama son anda doğru yöne kırmışız direksiyonu.
Benim anahtarım var, aküm de sapasağlam. Vurdurmak gibi bir niyetim hiç olmadı.
Evet, sorum Allah'ın belası bir hırsız immobilizer olan bir motoru çalıştırabilir mi idi.
Vurdurarak çalıştırıp götürebilir mi motoru yani.
Anladığım kadarı ile çalıştıramaz. Ama son cevapta aküsü bitik ise çalıştırabilir de denmiş.
E o zaman bir şekilde akü bağlantısını kesse, vurdurarak çalıştırabilir mi yani?
Dostum yanlış anlamışsın :) bir hırsız akü dolu veya boş immolu motoru hiçbir şekilde çalıştıramaz , itekleyerek götürür maalesefde böyle yapıyorlar..sende anahtar var tak kontağa akü bitmişse vurdur çalışır.
Evet, çekme yöntemiyle götürebilir bence de. Boşa aldıktan sonra, mekanik olarak buna engel olacak bir şey yok.
Frenler de çalışır, onlar da mekanik.
Ama hep iki motor olmayacaklarını düşünürsek, bir yerde çalıştırması gerekecek :)
Bunu yapabilir mi?
Söküp parça parça satarak daha çok para kazanıyorlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:19 ----------
Dostum yanlış anlamışsın :) bir hırsız akü dolu veya boş immolu motoru hiçbir şekilde çalıştıramaz , itekleyerek götürür maalesefde böyle yapıyorlar..sende anahtar var tak kontağa akü bitmişse vurdur çalışır.
Honda HISS bypass eden modüller falan var sanırım. Hiç immo'ya güvenmeyelim bence.
Nikkfurie
03 Kasım 2024, 23:23
Benim NC'yi böyle yürüttüler kesin. 4. Levent evden Küçükarmutlu/Baltalimanı tarafına kadar hep aşağı meyil var. Salmışlardır oradan bir yere sokup sökmüşlerdir.
4.Levent tam tepede hem Baltalimanı'na hemde tam tersi Kâğıthane merkeze boşta gidersin :D kesin Kâğıthane ye inmişlerdir , çalıntı motorlara Cendere yada Nurtepe'de otopsi yapıyorlar :( Immo sinyalini taklit edebilecek beceriye sahip adam motor çalmasın yav , zaten takip cihazı yoksa , zincir kilit yoksa gidona bi tekme 10 saniye sürmüyor .
sayarsoft
03 Kasım 2024, 23:33
Evet arkadaşlar ben öğreneceğimi öğrendim.
Çalıştıramazlarmış. Güzel.
Ama motoru sürükleyerek götürüp, organ mafyasının eline düşmesi konusu ayrı tabii. İşin o tarafı feci.
Olay yerinden hızlıca uzaklaşmaları gerekiyor sonuçta. Çalıştırıp götürmeleri lazım diye varsaydım.
Aslında boşa almalarını engelleyecek bir şey olsa, bir nebze sorun çözülebilir.
Nikkfurie
04 Kasım 2024, 00:21
Evet arkadaşlar ben öğreneceğimi öğrendim.
Çalıştıramazlarmış. Güzel.
Ama motoru sürükleyerek götürüp, organ mafyasının eline düşmesi konusu ayrı tabii. İşin o tarafı feci.
Olay yerinden hızlıca uzaklaşmaları gerekiyor sonuçta. Çalıştırıp götürmeleri lazım diye varsaydım.
Aslında boşa almalarını engelleyecek bir şey olsa, bir nebze sorun çözülebilir.
Vites levyesini bir şekilde kilitleyebilirsen hırsız boşa atamayınca şaşkınlık yaşar belki bırakıp giderler , kafaya koymuşsa yani model siparişi gelmişse o kilitide fark edip kırabilir , zinciri kesen için basit bir iş yada arka dişliden zinciri bir tornavida ile attırır vitesle falan hiç uğraşmaz , çalınma korkusu varsa en güzeli takip cihazı + zincirlemek ve branda kullanmak..
espresso
04 Kasım 2024, 00:50
Çalınma tehlikesine karşı en iyi kafa rahatlığını kasko sağlıyor. Onda bile çalışsa rayiç değerini ödüyor, yine zarara girmiş oluyorsunuz ama en azından komple zarar olmamış olur.
Nikkfurie
04 Kasım 2024, 02:11
Çalınma tehlikesine karşı en iyi kafa rahatlığını kasko sağlıyor. Onda bile çalışsa rayiç değerini ödüyor, yine zarara girmiş oluyorsunuz ama en azından komple zarar olmamış olur.
Motosiklet kaskosu otomobilden daha pahalı yav neredeyse 50 cc motor parasına her sene kasko yaptırmakda ne biliyim hani seni beni değilde gençleri üzer , defalarca kasko için büzülmektense motor çalınırsa bir kere üzülürsün deyip kaçıyorum :D
sey_47
04 Kasım 2024, 09:33
İmmo olmadan veya kontak olmadan motosiklet ateşleme yapmaz. Ateşleme yapmayınca da hiç bir türlü çalışmaz.
Vurdurmanın immo ile alakası yok. Enjektörlü motorlarda önermiyorlar. Ama motosikletimi vurdurduğum oldu 4-5 sefer. Akü bulup gelmektense, motosikletimi vurdurdum.
kasko olayına dikkat edin. Çalınma şartlarını ve teminatlarını iyi okuyun. Ben sorduğumda kapalı garajda kilitli iken çalınırsa falan demişlerdi. Koyim öyle kaskoya deyip, yaptırmadım kasko. Şirketlere de hak veriyorum da, neyse.
Beto87
04 Kasım 2024, 09:46
Enjektörlü motorlarda önermiyorlar.
Sürekli yapmayı önermiyorlardır aktarım organlarına zarar verebilir diye. Gerçi motogp'de elektrikli marş yok, adamlar direkt kranktan(Ya da farklı parçadan) vurduruyorlar.
eğer akü komple bitikse yani anahtarı takıp çevirdin gösterge dahi gelmedi diyelim anahtar değil istersen o deliğe kendini sok gene de çalışmaz
arkadaşlar son teknolojisi yakıt sistemine sahip motorlarınızı vurdurmayın tavsiye edilmez eğer elektronik bir devreye zarar verirseniz hiç tahmin edemeyeceğiniz zararlar verebilirsiniz gidin yeni akü alın çünkü takviye de işe yaramayacaktır
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO