PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PCX 125 vs Sym Jet x 125 Sizce hangisi?

auron
01 Kasım 2024, 11:40
Merhabalar,

Bir arkadaşım scooter almak istiyor bilgisi çok yok bende elimden geldiğinde yardımcı olmaya çalıştım ama sizlere de danışmak istedim. Normalde vitesli al diyordum RTR 200 önermiştim. Fakat RTR 200 şans işi olduğu için bazı kişilerde kronik sıkıntı çıkabiliyor (gaz yememe, gaz vermeden marş çalışmama gibi.). Bu yüzden bu fiyat segmentinde en mantıklı sorunsuz scooter 'lar var. PCX 125 de kampana fren olması büyük bir dezavantaj görüyorum. Sym de hem disk abs fren hem TCS hem de kombine fren sistemi olması büyük bir avantaj. Özellikle sizlere sormak istediğim bu ikisinden hangisi diğerine göre daha hızlı seyir eder ve motoru çok zorlamadan hangi hız bandında seyir eder bunu kullanıcılardan öğrenmek isterim. Bir diğer soracağım konu da arkadaş aslında BMW F700GS istiyor fakat şu an ona o kadar bütçe ayıramıyor dolayısıyla seneye bu aylarda satıp öyle bir motor alma derdinde. Konuyu fazla uzatmış olabilirim desteklerini siz değerli abilerimden kardeşimlerimden bekliyorum. Teşekkürler.

alp_tunay
01 Kasım 2024, 12:51
sym lerin ikinci eli zayıf... Uzun süreli kullanımda honda farkını koyacaktır.. Arka frenin kampana olması birşeyi değiştirmez.. Kombine olması güzel ama şahsen bana çok güven vermiyor.. Ben olsam pcx derim..

burak r25
01 Kasım 2024, 13:41
Pcx tavsiye ederim ben de jet x var şu an aldığım fiyatın 20-30 bin altında satmam lazım ki alsınlar

auron
01 Kasım 2024, 14:10
sym lerin ikinci eli zayıf... Uzun süreli kullanımda honda farkını koyacaktır.. Arka frenin kampana olması birşeyi değiştirmez.. Kombine olması güzel ama şahsen bana çok güven vermiyor.. Ben olsam pcx derim..

Yorumunuz için teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------

Pcx tavsiye ederim ben de jet x var şu an aldığım fiyatın 20-30 bin altında satmam lazım ki alsınlar

Yorumunuz için teşekkür ederim. Peki hız olarak motoru zorlamadan sabit kaç görüyorsunuz?

UmutK37
01 Kasım 2024, 14:43
2.el çok komik fiyatlara JetX 125 alınabilir pişman edeceğini sanmam ama amaç satmaksa Pcx her zaman öndedir.

Fr.Sante
02 Kasım 2024, 00:43
Şuan ki konjonktürde araba-motor-ev fark etmiyor hepsinde piyasanın yavaşlığını hissedersiniz. Al-sat devri bitti artık. Motosiklet bir yatırım aracı olmaktan çıktı. Fakat ben motoru alırım 3-4 ay sonra paraya ihtiyacım olur satmak isterim derseniz yine de Pcx alın.

Biniciyseniz ikinci el düşük km Jet-X tavsiye ederim.

SYM'deki karta taksit kampanyasından dolayı parasını nakite çevirmeye çalışan bir sürü kişi neredeyse sıfır km motoru 30-40 bin TL altına satıyor. Müthiş mantıklı bir hamle olacaktır.

Ben yıllarca Pcx kullanıp Jet-X'e geçen birisiyim. Jet-X'in eksikleri muhakkak var ama Pcx'e çok rahat kafa tutar ve ondan daha iyi olduğu yönleri var.

Gidiş ve duruş bunlar arasında, bence en önemli sebeplerden.

Lombardo
02 Kasım 2024, 11:15
Honda derim.

H@ppy
02 Kasım 2024, 12:31
PCX'e laf söyletmem. Uzun vadede sorunları minimize edersin. Satmak istediğinde de hem az kırığına satarsın hem de alıcı bulmakta zorlanmazsın. jet-x'te bu konuların tamamında sorun yaşarsın.

impetum
02 Kasım 2024, 20:20
Direk pcx. Jet x çok güzel bi scooter ama sele altı, piyasa ve servisler konusunda dezavantajlı. Pcx alınır 1 sene gözün hiç arkada kalmadan binilir, seneye de satılır. Hatta arkaya akıllı çanta takılıp bagaj hacmi artırılarak büyük motorun yanında şehiriçi terlik olarak mis gibi binilir.

Kampana ve disk fren olayı çok fazla abartılıyor. Bahsi geçen motorlar 125cc, kampana fren aman durmam demez gayet de tutuyo pcxte, disk fren de aman basar basmaz motor olduğu yere çakıldı dedirtmez jet xte, çünkü kullanılan kaliper brembo falan değil, burda fark yaratan konu arkada abs olup olmamasıdır ki bu açıdan jet x daha öndedir.

Kısacası arkadaşınız çok acemi kullanıcı değilse, pcxin arka tekeri kitleyip düşmeyecekse her türlü işini görecek ve mutlu edecektir.