PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kışlık deri mont ve eldiven tavsiyesi

ilkeros
28 Ekim 2024, 16:44
Hayırlı günler dilerim üstatlar. Xmax kullanıcısıyım, genelde İstanbul içi işe git gel için kullanıyorum ama hafta sonları hava yağmurlu değil ise kafa dağıtmak için duruma göre 100-200-300 km günlük geziye de çıkıp geliyorum. Sırf bu yüzden 2023 sıfır motor, sadece hafta sonları gezme ile 1 senede 15 bin km oldu zaten. Ev ile iş arası da pek uzak değil, git gel 10 km yok. Hava kötü ise zaten geziye çıkmıyorum (iyi diye çıkıp sonradan bozunca da mecbur yağmura yakalanarak döndüğüm de oluyor) ama işe ya da zorunlu gitmem gereken yerler olduğunda hava yağmurlu olsa da, kar yağmadığı sürece mecbur yine motorla gidiyorum. İşe gidip gelmek için geçen seneye kadar motor yokken metroda vs, 10 yıl önce aldığım ve yağmur geçirmesine rağmen bu kadar yıl yaz kış demeden bana dayanması ile beni de çok şaşırtan lcw kaz tüylü sıradan tekstil montumu kullanıyordum zaten çünkü 10dk içinde otoyola çıkmadan işte oluyorum lakin aynı montu bu motorda da kullandığım için sağı solu delik oldu ve çoğu kaz tüyleri yollarda boşaldı gitti, jilet gibi heybetli mont, içi çekilmiş cılız mi ölüye döndü resmen. Yani 9 yıllık zamanın yapamadığını motor 1 yılda yaptı emektar ve cefakar montuma :)

Yine tekstil mont alacağıma bu sefer neden sağında solunda renkli renkli yazılar olmayan, çok sırıtmayan ve motora binmediğim zamanlarda da soğuk havalarda yaya olarak giyebileceğim deri bir mont alsam nasıl olur diye düşündüm. Ayrıca mevcut kısa eldivenim de yazlık olduğu için bir de eldiven almak istedim ama onda da uzun mu kısa mı alacağıma karar veremedim.

Su ve rüzgar geçirmez mont için aklımda 1 model, eldiven için de 2 model var. Deri mont 10 bin TL civarı, eldivenler de 1500-2000 arası. Taksit ile bir tanıştan almaya çalışacağım ama pişman olmamak için önce sizlere danışmak istedim. Eldiven konusunda gönlüm kısadan yana çünkü forumda, uzunlar kalın olduğu için Gaz tepkimesini ve hissiyatı azaltır, rahatsız eder diyen arkadaşlar var. Ayrıca Xmax'in orijinal elcik koruması da olduğu için sizce kısa olan da işimi fazlası ile görür mü? Zira elcik korumalar yokken eldivenin arasından monta doğru direkt rüzgar giriyordu o yüzden o zamanlar uzun istiyordum ki montun kollarına kadar geçsin ama şimdi elcik koruma olduğu için kısa eldiven de montun arasına rüzgar sızdırmaz herhalde değil mi?

Deri mont için ise yine forumda Yazın terletir, kışın üşütür, o yüzden uzak durun ve tekstil montlara yönelin diyen arkadaşlar gördüğüm için tereddüt ettim. Bu deri montların içinde yazın çıkarılıp kışın takılan içlikler yok mu, motorlar için üretilen bu tür deri montları daha önce hiç kullanmadığım için net bilmiyorum. Her ne kadar fermuarlı havalandırma bölmeleri olsa da yazın içliğini çıkartsam bile terletir herhalde ama yazın da durumuma göre fileli terletmeyen uygun bir mont bakarım zaten, bunu yaz kış değil de daha çok son bahar, kış ve ilk bahar için kullanırım düşüncesi ile almak istedim. Ayrıca yağmur, deri montun düşmanı diyorlar. Ben zaten yağmurlu havalarda da ıslanmamak ve üşümemek için deri mont almak istemiştim, bu noktada da bir paradoks var sanırım :)

Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi esirgemeyin lütfen.

https://i.hizliresim.com/hkla7oy.jpg

MertDastan
28 Ekim 2024, 16:53
hocam derdinizin devası bende yok ama geçen biker jeansa gitmiştim bir deri ceket buldum inanılmaz kaliteli duruyordu ve dayanamayıp aldım https://www.thebikerjeans.com/retro-black-korumali-motosiklet-deri-montu-erkek umarım link ekleyebilmişimdir
bakırköy'den gebze'ye geldim 75km hiç üşütmedi ama scooter ve rüzgarlık kullandığımı belirteyim