Orijinalini görmek için tıklayınız : HONDA PCX125 mi yoksa BAJAJ N250 mı almalıyım sizce?
tuncerdemir
20 Ekim 2024, 07:24
Ustalar, çin bir scooter kullanıyorum, sağını solunu toplamaktan yoruldum, vitesli kullanmak istiyorum ama çok kararsız kaldım, BAJAJ almak istiyorum kimisi iyi diyor, kimisi çok kötü diyor. Parça servis filan artık uğraşmak istemiyorum, Honda pcx 125 alayım diyorum, 125cc olması acaba iki kişi bayılır mı diye düşünüyorum kafalar karışık sizce ne almalıyım? Honda pcx 125 kullanan arkadaşlar varsa ve BAJAJ n250 bilen gören kullanan beni bilgilendirir mı?
Şu an kullandığım motoru alırken ki aceleci ve acemi alım hatasını yapmak istemiyorum.
MertÖz
20 Ekim 2024, 09:33
İyi sabahlar
Ben iki senedir pcx 125 2021 kullanicisiyim performans olarak 125 lik bir scooter e gore gayet iyi asiri dik yokusu hic iki kisi cikmayi denemedim ama tek kisi gayet iyi çıktı normal yokus yukarida ise iki kisi (ben 70 kiloyum babam 80 kilo) 55 60 ile cikti sana o hizlar yeterlimi bilmem ama pcd boyle bir motor bence pcx al uzun sure kullan sonra vitesliye gecersin cunku kayma engelleme sistemi cok kullanisli
tuncerdemir
21 Ekim 2024, 01:12
Valla kararsız kaldım, BAJAJ dışında da sıfır uygun vitesli yok ama bu bajajın da servisleri çok sıkıntıymış. Honda pcx 125 memnun musun? Sence 2025 yılında gelecek olan modeller daha mı iyi olur?
Selam.n250 bilmiyorum fakat ns 200 daha iyi bir seçim olur su soğutma parça bol yıllardır çıkan model v.s pcx zaten sorunsuz bilmeyen yok.
dundanbiri
21 Ekim 2024, 11:35
hangi scooter'i kullanıyorsunuz ?
Macabre
21 Ekim 2024, 11:45
Valla kararsız kaldım, BAJAJ dışında da sıfır uygun vitesli yok ama bu bajajın da servisleri çok sıkıntıymış. Honda pcx 125 memnun musun? Sence 2025 yılında gelecek olan modeller daha mı iyi olur?
Honda'nın servisleri Bajaj'ınkinden daha kötü, buna inan. Sırf bu yüzden bile Bajaj alırdım ben senin yerinde olsam. Eğer motorun gold wing falan değilse çok ilgi bekleme. İşinin ehli bir sürü honda ustası var ancak bu ustalar yetkili servis veya bayii değil. Honda yetkili servisleri sırf motorunu garantiden çıkarmak için elinden geleni yapıp motoruna hasar kaydı geçebiliyor mesela. Hatta servis ücreti saatlik işlediği için ellerini olabildiğince ağır tutuyorlar. Ara bakıma gittiğimde 2,5 saat sürmüştü sen düşün. Bu yazdıklarımı herhangi bir Bajaj bayii ve servisinde kesinlikle görmedim.
Eğer İstanbul gibi bir yerdeysen Bajaj tavsiye ederim.
ceyhunsen
21 Ekim 2024, 11:50
Pulsar N250 kullaniyorum. Ilk motorum ve su an 14000 km'de (8 aylik).
Motordan genel olarak memnunum. Hafta sonlari sehir disina 400-500 km'lik turlar yaptigimda bile motor herhangi bir sikinti yasatmadi. Su an da sapasaglam kullanmaya devam ediyorum. Facebook ve Whatsapp gruplarinda 50000 km'leri bulup da tek bir sorun yasamayan insanlar var.
Servis konusunda Istanbul'da yuzum guldu acikcasi. Ancak rutin bakimlari 2500 tl civari tutuyor ve bu bana biraz pahali geliyor. Gecenlerde arkamdan bir motor carpti ve plakalik tutucum kirildi. Sonraki gun servise gittigimde kirilan 3 parcayi (2 parca tutucu + aydinlatma) da ambalajinda, depodan cikartip taktilar. En kotu internetten siparis verince 3 gune evinde oluyor. Cok fazla servisi var ve buyuk servislerde yedek parcasi kolay bulunuyor kisaca. Ancak fiyatlar az biraz tuzlu olabilir.
Motorun selesi asiri kotu. Eger sehir icinde 30 dakikadan fazla surmem ve uzun yola gitmem derseniz idare eder ama diger turlu eziyet. Ben seleyi dosettim, rahatim. Ayrica agresif oturus pozisyonu var ve bu bazilari icin yorucu olabilir.
Ikinci el piyasasi bu motorun ozellikle kotu. Cok bilinmediginden alicisi yok. Nakit para ile alacaksaniz 1000 km bile gitmemis motorlari 20-30 bin ucuza satanlar var. Facebook ve Whatsapp gruplarini incelemek lazim. Veya aksesuarla dolu olup da yine ucuza giden 10-20 bin km'deki motorlari gormek de mumkun.
Motor bence saglam ama japonla asla kiyaslamiyorum. Bu motorun kiyas edilecek karsiligi CB250 ve aradaki fiyat farkini dikkate alinca kalite farki da anlasilabilir bence. Verdigim paranin suyunu sikmak istiyorum dersen mantikli. Omurluk olsun diyorsan cok da degil. Ancak PCX cok populer bir motor ve servis-yedek parca konusunda cok daha mantikli bir secim olabilir. Ikinci el piyasasi da cabasi.
Nikkfurie
21 Ekim 2024, 13:04
125 lik Pcx le iki kişi dik yokuş çıkamazsın ama sıkı dur daha kötüsünü yazacağım aynı yokuşu iki kişi inemezsin de , yazdığım pcx e özel bir durum değil 125 cc ve kampana fren tüm sukuterlere has bir durum..
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO