PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : D250d Yağ Işığı Sorunu

mustafaSRC
15 Ekim 2024, 14:18
2022 model d250 sahibiyim, 16k km’de. Bir hafta içinde 2 kez yağ ışığı yaktı, kontak kapatıp açınca ışık sönüyor. Servise gittim ışık sönüyorsa sorun olmaz, arada öyle yapar dediler. Motor blogunda ufak yağ terlemeleri vardı, yağ kaçırdığı için yapıyor diye düşündüm ve depo altı buji oringi ile yağ müşürü oringi değişti. Usta, yağ müşürünü sökerken biraz yağ geldi ondan da yapabilir tarzı bir şey dedi (tam hatırlamıyorum). Servisten çıktım işe giderken tekrar yağ ışığı yandı.

Aramızda böyle bir sorun yaşayan veya da fikri olan var mı diye size danışmak istedim

Nikkfurie
15 Ekim 2024, 15:04
Büyük ihtimalle yağ pompası arızalı dostum , bu şekilde kullanmanı tavsiye etmem , pompa değiştirilmeli ve sökülmüşken yağ kanallarıda kontrol edilmeli..

Beto87
15 Ekim 2024, 16:24
Servise gidip garantiden değişim iste. O şekilde kullanma, sıkıntı çıkarsa kimse yüzüne bakmaz o zaman.

mustafaSRC
15 Ekim 2024, 16:40
Garantisi bu ayın 26sında doluyor, perşembe günü izinliyim götüreceğim servise tekrar. Eve dönmek için mecbur kullanmalıyım. Yavaş ve dikkatli olursam bir şey olmaz bence, bir hafta kullandım bu şekilde çünkü

Nikkfurie
15 Ekim 2024, 19:13
Fikri olan varmı diye soruyorsun bizde sana tecrübelerimize istinaden tavsiyede bulunuyoruz , birşey olmayacağına o kadar eminsen foruma niye soruyorsun kullanmaya devam et , serviside boş yere meşgul etme :)

denizz1
15 Ekim 2024, 19:23
Serviste iyi uydurmuş 11k km kullandım,bi kere yağ ışığını görmedim durup dururken.Forumda da ilk kez böyle bi sorun yaşayan seni gördüm.Götürebileceğiniz en yakın zamanda götürün bence servise

mustafaSRC
15 Ekim 2024, 19:45
Hayır hocam :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:44 ----------

Fikri olan varmı diye soruyorsun bizde sana tecrübelerimize istinaden tavsiyede bulunuyoruz , birşey olmayacağına o kadar eminsen foruma niye soruyorsun kullanmaya devam et , serviside boş yere meşgul etme :)

Hayır hocam :) motoru avmde bırakamam ve evimde yakın zaten. Eve gidene kadarki süreçte yavaş gidersem yağ pompası da yavaş basınçta çakışacak diye düşünüyorum, o süreçte bir şey olmaz diye ihtimalim var. Onun dışında yağ pompasını değiştirmeden yola çıkmam.
Biraz mecburiyim suanda:)

Yobaaz
15 Ekim 2024, 23:16
Büyük ihtimalle yağ pompası arızalı dostum , bu şekilde kullanmanı tavsiye etmem , pompa değiştirilmeli ve sökülmüşken yağ kanallarıda kontrol edilmeli..

görüyon mu bak seni ne dertlerden kurtardık