PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İkinci el motor satışı sonrası yaşanan sorun.

Hope77
13 Ekim 2024, 15:49
Arkadaşlar merhaba.

1 hafta önce motorumu sattım. Kesinlikle bir usta bakmadan satış yapma yanlısı değilim ve bunu alıcıya belirttim. Istediğin yere goturelim benim vaktim var baktirmadan alma dedim. Hatta kuryelik yapacagıni soyleyince bunu alma dio filan al dedim. Motorda ses oldugunu soyledi. Bunun uzerine mekanikten anlamadigimi kendimin bir sorunum olmadigini, motoru almadan gosterip sorun varsa almamasini rica ettim ve aldiktan sonra beni herhangi bir sorun icin rahatsiz etmemesini istedigimi belirttim. Suan kranktan servise vermis motoru ve garanti kapsamında yapilacak ancak 2 3 ay yatacak motor.

Öğrenmek istedigim. Burada benim bir suçum var mı? Işin hukuki boyutunu gectim vicdani olarakta sizce geri almalimiyim? Ustaya goster diyorum ben kendim experim diyor birde hey yarabbim. 1 senede 6000km yaptigim motorla 4 günde 500km yapmis belkide kendi bozdu hic bir fikrim yok. Siz olsanız ne yapardınız?

Satış sirasında sesi bilerek aldigina dair sahidimde var.

Lol0038
13 Ekim 2024, 19:24
Hiç kafana takma seni ilgilendirmez artık

f0cus
13 Ekim 2024, 21:22
Kendi expermiş gerisini kafa yormaya gerek yok

Hope77
13 Ekim 2024, 22:12
Sağolun arkadaşlar sanırım öyle yapacağım. Vicdanen rahatsız hissediyorum fakat ben motorcu değilimki sesten ne anlarım istedigin yere göster diye kac kere belirttim. Ders oldu buda expertizi biz zorunlu tutacaz güzel ulkemde alıcıya

Lunatique
13 Ekim 2024, 22:19
Satış öncesi durumu belirterek üzerinize düşeni yapmışsınız bence.

yaşlıveacemi
13 Ekim 2024, 22:21
İstediğin ustaya, ekspere göster dediysen ve bildiğin kadar hiç bir şeyi saklamadan dürüstçe anlatıysan sorun yok.

Vicdanen rahat ol. Anahtarı verip, paranı aldıysan artık o iş bitmiştir.

Maalesef bazıları bildiği halde kusurlarını söylemeyip ustaya, ekspere götür diyor ya yutturursam misali, bu af edersiniz argo tabir ile üç kâğıtçılığa girer.

Hope77
13 Ekim 2024, 22:25
İstediğin ustaya, ekspere göster dediysen ve bildiğin kadar hiç bir şeyi saklamadan dürüstçe anlatıysan sorun yok.

Vicdanen rahat ol. Anahtarı verip paranı aldıysan artık o iş bitmiştir.

Maalesef bazıları bildiği halde kusurlarını söylemeyip ustaya, ekspere götür diyor ya yutturursam misali.

Hocam motorda zaten bir ses vardı ama ben umursamıyordum çamurluktan bir yerden geliyordur diye. Kendide alırken ses var dedi zaten. Bakımları yaptırdıgım bayiyede goturmeyi teklif ettik fakat istemedi. Fiyatı uygun bulup cabucak almak istedi sanırım. Kuryelik yapacağı için zorda kalacakmış iyi niyetle yaklaşmaya çalışıyorum ama durduk yere ben sıkıntı çekeceğim şimdi yeni motor almak arefesinde.

tommygun
13 Ekim 2024, 22:30
6000 km'de motorun krankından ses mi gelir? Oyun hamurundan mı imal ediyorlar şu motorları?

yaşlıveacemi
13 Ekim 2024, 22:34
Hocam motorda zaten bir ses vardı ama ben umursamıyordum çamurluktan bir yerden geliyordur diye. Kendide alırken ses var dedi zaten. Bakımları yaptırdıgım bayiyede goturmeyi teklif ettik fakat istemedi. Fiyatı uygun bulup cabucak almak istedi sanırım. Kuryelik yapacağı için zorda kalacakmış iyi niyetle yaklaşmaya çalışıyorum ama durduk yere ben sıkıntı çekeceğim şimdi yeni motor almak arefesinde.

Dediğim gibi

Bunları yaptıysan sorun yok. Dediklerin doğruysa çakallık yapmaya çalışıyor. Hiç yüz verme vicdanen rahat ol. Sen bildiğin kadarı ile farklı bir ses var demişsin zaten motosikletin var diye her şeyi A dan Z ye bilmek zorunda değilsin. Bildiğini de saklamamışsın. Daha ne yapacaksın?

mandarake
13 Ekim 2024, 23:25
Dostum vicdanen rahat ol...sen tamamen dürüst davranmışsın.motor satmak çok sıkıntı, millet çok yanar döner.bende geçen sene motor sattım hatta çok da istekli değildim tok satıcıydım.indirim yapmadım eleman illa alıcam diye geldi sakın kimseye satma abi dedi.başka şehirden geldi expere soktu notere gittik satışı yaptık,götü başı oynamaya başladı.yok ağir bakımları bana kaldı,yok branda-kask hediye istemeler,yok8 senelik motoru faturasını sormalar...
İstersen mototru geri alablirim dedim susutu kaldı.insan kalitemiz malesef böyle...bence hiç kafaya takma.

Okan Sinan Ocan
14 Ekim 2024, 00:00
Arkadaşlar merhaba.

1 hafta önce motorumu sattım. Kesinlikle bir usta bakmadan satış yapma yanlısı değilim ve bunu alıcıya belirttim. Istediğin yere goturelim benim vaktim var baktirmadan alma dedim. Hatta kuryelik yapacagıni soyleyince bunu alma dio filan al dedim. Motorda ses oldugunu soyledi. Bunun uzerine mekanikten anlamadigimi kendimin bir sorunum olmadigini, motoru almadan gosterip sorun varsa almamasini rica ettim ve aldiktan sonra beni herhangi bir sorun icin rahatsiz etmemesini istedigimi belirttim. Suan kranktan servise vermis motoru ve garanti kapsamında yapilacak ancak 2 3 ay yatacak motor.

Öğrenmek istedigim. Burada benim bir suçum var mı? Işin hukuki boyutunu gectim vicdani olarakta sizce geri almalimiyim? Ustaya goster diyorum ben kendim experim diyor birde hey yarabbim. 1 senede 6000km yaptigim motorla 4 günde 500km yapmis belkide kendi bozdu hic bir fikrim yok. Siz olsanız ne yapardınız?

Satış sirasında sesi bilerek aldigina dair sahidimde var.

Servisin garanti kapsamina aldigi kusur, kullanici hatasi olarak degerlendirilemeyecegi icin alicinin, motoru kusurundan dolayi iade etme gibi bir secenegi yoktur. Muhatabi üreticidir ki zaten servis geregini yapmaktadir.

Hope77
14 Ekim 2024, 00:03
Dostum vicdanen rahat ol...sen tamamen dürüst davranmışsın.motor satmak çok sıkıntı, millet çok yanar döner.bende geçen sene motor sattım hatta çok da istekli değildim tok satıcıydım.indirim yapmadım eleman illa alıcam diye geldi sakın kimseye satma abi dedi.başka şehirden geldi expere soktu notere gittik satışı yaptık,götü başı oynamaya başladı.yok ağir bakımları bana kaldı,yok branda-kask hediye istemeler,yok8 senelik motoru faturasını sormalar...
İstersen mototru geri alablirim dedim susutu kaldı.insan kalitemiz malesef böyle...bence hiç kafaya takma.

Ben büyük ihtimal karşı tarafın uslubuna gore son kez değerlendirip yarın geri alacağım hocam. Maalesef içime sinmiyor 2 teker üstündeyiz varsın ben zararlı çıkayım öbür türlü surekli huylanıcam ah aldım diye. Ama buda ders oldu bundan sonra motor sattığımda karşi tarafı direk engelleyeceğim telefondan. Öncesinde engelleyeceğimide belirteceğim.

Motoseverrr
14 Ekim 2024, 00:50
Siz yapılacak ve söylenecek her şeyi söylemişsiniz, alıcı zaten kendisinin exper olduğunu belirtmiş. Kısacası sizlik bir şey yok.

uurrdmrr
14 Ekim 2024, 02:06
Hukuki olarak sıkıntı çıkartamaz , servis kullanıcı hatası dememiş . Adam eksper yerine kendisi bakmış siz ekspere götürmeyi de teklif etmişsiniz , büyük ihtimalle ucuz buldu direkt almaya çalıştı veya sizin gibi ön çamurluktan geliyor ses sanıp ucuzmuş diyip aldı . Ayrıyetten bir aracınız varsa , işlerinizi aksatmıycaksa ve 2-3 ay fazladan zamanınız varsa 3-4bin TL fazladan paranız varsa insaniyetinize kalmış ama ben geri almanızı tavsiye etmem , Kuba servisleri bisikletçi gibi olduğundan düzgün toplıyamıyacaklar sonraki alıcı da aynı şeyleri söyleyebilir. 3-4bin TL zarar edeceksiniz diye böyle insanlardan tehdit almamak daha iyi olur tabi orası ayrı konu

Osm@n
14 Ekim 2024, 02:15
Alıcı KEKSPER çıktı Rıza Baba!

maktama
14 Ekim 2024, 07:59
Ben büyük ihtimal karşı tarafın uslubuna gore son kez değerlendirip yarın geri alacağım hocam. Maalesef içime sinmiyor 2 teker üstündeyiz varsın ben zararlı çıkayım öbür türlü surekli huylanıcam ah aldım diye. Ama buda ders oldu bundan sonra motor sattığımda karşi tarafı direk engelleyeceğim telefondan. Öncesinde engelleyeceğimide belirteceğim.

O kadar yetmez hocam, adam servise git gel masraf etmiştir, üstüne para da verin isterseniz :/ . ....
İyilikten maraz doğar, eminim ki siz genelde iyilik yapan ama zararlı çıkan tarafsınız hayatınızda, bu sefer de siz değil o karşı taraf çeksin bırakın da. Siz söylenecekleri, yapılacakları yapmışsınız. Zaten garantiye de girmiş. Daha niye geri alıyorsunuz motoru? O 500km'de motoru nasıl kullandı onu da bilmiyorsunuz.
Bırakın gerisini, erken yaptırmasını vs servisle o kendi arasında halletsin. Bundan sonra da "artist"likle expertizliği karıştırmaması gerektiğini anlar belki böylece.

arndiol
14 Ekim 2024, 08:39
Etik olarak vicdanınız rahat olsun; siz gereken herşeyi demişsiniz.

Hukuki olarak size "ayıplı mal sattı bana" diye dava açabilir ve iade isteyebilir. burada esas nokta bu dediklerinizin yazılı olarak olup olmadıgı.

Lunatique
14 Ekim 2024, 09:11
Ben büyük ihtimal karşı tarafın uslubuna gore son kez değerlendirip yarın geri alacağım hocam. Maalesef içime sinmiyor.

Söyleyeceğimi içten bir tavsiye olarak değerlendirmenizi rica ederim.
Gereğinden fazla iyilik ve vicdan suistimale açıktır ve her zaman kaybettirir.

Ama buda ders oldu bundan sonra motor sattığımda karşi tarafı direk engelleyeceğim telefondan. Öncesinde engelleyeceğimide belirteceğim.

Bu ise negatif anlamda dikkat çeken, aşırıya kaçılmış bir hareket.
Şahsen motor alacağım kişi bana böyle bir şey dese kıllanırdım kusurlu mal satıp kaçmaya mı çalışıyor diye.
Bence engelleyeceğinize zorla ekspertize götürün kafanız rahat olsun. Götürmem diyorsa da ekspertiz parasını kendinizin ödeyeceğini söyleyin.

Mr.wind
14 Ekim 2024, 09:41
Baslik sahibi arkadas sakin yanlis anlamayin. Yazili olmayan hersey bir iddiadir. Sizin ve karsi tarafin soylemlerini bi kenara birakirsak, disardan gorunen resim soyle:

Motoru sattiniz. 500 km sonra motor arizalandi. Garantiden islemler halloluyor ama karsi tarafin hak kaybi var.

Avukat degilim ama sanki alici hukuken avantajli gibi

Macabre
14 Ekim 2024, 09:43
Hocam nice insan müsveddeleri var. Anlatayım başımdan geçeni. Yirmili yaşların başındaydım. İlk motorumu almaya gittiğimde herif (kendisi estetik DOKTORUYDU) bana şanzımanı bozuk bir motoru kakalamıştı. Cahildim, çevremde danışacağım biri de yoktu ve ustaya falan götürmeden aldım motoru heriften. Adam bana diyor ki: "Bir şey olmaz, sübap ayarı yaptır iyileşir motor. Zaten bunların hepsinde olan bir sorun bu, motorun hiç bir şeyi yok " diye sattı motoru. Çocukluk işte güvendim herife. Dediğim gibi hiç bir bilgim haberim yoktu motor alım satımına dair. Hani bir arkadaş falan da yoktu sorup danışacağım.

Adama "motor sürmeyi bilmiyorum abi, bu benim ilk motorum" demiştim gözünün içine baka baka. Adam vicdan yaptı sanırım 2 hafta sonra aradı alıştın mı motora, istersen geri alayım diye... Ben de "yok abi sağol" falan derken, adamın aramasından 2 gün sonra şanzımanı elime aldım. Problemi anlayana kadar da nice şerefsiz motor ustasının yolmalarına maruz kaldım. En önemlisi canımdan oluyordum. Herif bunu bile bile sattı bana o motoru. İnsanlara olan inancım ve güvenim o gün gitmişti. O yüzden için rahat olsun, nice şerefsizlikler yapanlar var. Senin vicdan yapmanı gerektirecek bir şey yok.

Not: İlan açıklamanızda her şeyi yek yek açıklayıp yazdıysanız, bir ekran görüntüsü almanız bu gibi durumlarda size yardımcı olabilir. Olası bir şikayetle karşılaşırsanız diye yazıyorum. Sırf bu yüzden, yatması kalkması ne varsa yazarım ilanlara, hangi işlem yetkili bayide yapıldıysa detayına kadar yazarım. Ve bir ekran görüntüsü alırım.