PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İLK KAZA

benomer
11 Ekim 2024, 00:36
öncelikle herkese selamunaleyküm ben 19 yaşında:) unı öğrencisiyim yaklasık 2 hafta önce bayiden sıfır arora cappucino özel seri aldım 50/125
alışma ve rodaj dönemimden dolayı kenardan fıtı fıtı arada kendi çaapında agresif giden yeni motorcuyum (çocuklugum bisiklet üzerinde geçti farkındayım aynı şey değil)neyse 2 gün önce yolda yine fıtı fıtı giderken bir gidiş bir geliş olan yol. arkamda kırmızı focus belirdi sola dönücem sinyalimi açtım hafif hafif arka freni yokladım araç la aramda hala mesafe var ddönerken yandan.(motorculardan korktuüu için hemen sollayayım demiş abimiz ) bana vurdu motor la beraber sürüklenik biraz ben yerde yatıyorum güzide abimin kalk kalk bir şey olmadı demesiyle sinirden fırladım ayağa çok şükür ufak tefek sıyrıktan başka bir şey yok ama motorum yan taraf çizik siperlik kırık can sıkıntım basladı adam ikimizde de hasar var deyip kaçmaya çalıştı amma biraz sesimi yükseltip bağırınca (bekle lan polisi çağırııyorum ) oturudu velhasıl tutanak tutldu abimiz(48) serviste zor zekat yaptırırım ben dedi ön gidon hafif yamulmus ben farketmedim ledler de çatlak ve kaportada hasar var orjinal parçalarla değişicek ve 15k masrafı servise attı tekrar kemçirip laf ede ede demek istediğim tüm kaslarım nedense ağrıyor bacağım kalkıyor ama uzun tutamıyorum kalın giyip kasklı kullanırım olaydan sonra motora binip 30km yol yaptım hala çok seviyorum ama motor 200 km de serviste yapılınca yine sıfır gibi olurmu sizlerin deneyimli motorcu abilerimin bana önereceklerini okumak isterim kışında binicem sonraki motorum kaç cc olamlı gibi hem şuan hemde ileriye dönük sorularıma cevap verirseniz teşekkür ederim yer kahramanmaraş:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:32 ----------

sizlerin sürüş ve deneyimlerinizi böyle aptal araç sürücleri ile nasıl başa çıktınızı ve sürüş psikolojiniz
merak ediyorum

birbilent
11 Ekim 2024, 01:01
Tahkir etmek için söylemiyorum ama bir üniversite öğrencisi için bu ne teessür edici bir Türkçe yazımıdır böyle.

shruikan
11 Ekim 2024, 01:01
gidiş-geliş iki yönlü yollarda sinyal verip sola dönülmez, sağ sinyal verip sağa çekip duracaksın sonra sol sinyalini verip yayaymış gibi gidiş-geliş yönünü kontrol ederek geçeceksin.

sağdan fıtı fıtı gidersen herkes şeridine dalar. ortala şeridi, arada aynadan arkanı kontrol et çok hızlı gelen varsa kaçarsın kenara.

ön çatallar yamulmadıysa bi sorun olmaz, düzelir.

Motoseverrr
11 Ekim 2024, 01:05
Öncelikle geçmiş olsun, motosikletinizin sıfır gibi olur fakat montaj yapan usta burada en önemlisi nede olsa serviste çalışanlar bizler gibi insanlar. Trafikte sinir olmamak ve en güvenli şekilde gitmek için etrafımızdaki herkesin dengesiz olduğunu var sayarak sürüyoruz bundan dolayıda tehlikeleri en aza indiriyoruz. Ekipman konusunda eksiğiniz var sanırsam, motosiklette istediğiniz kadar kalın giyinin hiç bir işe yaramaz. Ne zaman motosiklet için üretilmiş özel ekipman alırsanız o zaman kazalarda ve sürüklenmelerde korunmanız olur. Motosikletinizin üstünde yüksek ihtimalle Cst marka beyaz yanaklı lastikler olamalı onlardan en yakın zamanda kurtulun ve 1 set Anlas Winter Grip taktırın aksi halde o lastiklerle yol tutuşunuz ciddi derecede azalacaktır.

Ne olursa olsun agresif sürüşten kaçının, bahsettiğiniz üzere yeni motosiklet kullanmaya başlamışsınız ve yeteri kadar tecrübeniz yok olabildiğince az risk alıp bir ömür boyu motosiklet kullanın. Trafikte olabildiğince sakin ve dediğim gibi herkesin dengesiz olduğunu düşünerek yol alın, maksimum derecede defansif kullanın.

benomer
11 Ekim 2024, 02:08
özür dilerim telefondan yazdığım için yazım ve noktalamaya dikkat edemedim

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:04 ----------

çok teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alıyorum anlas winter grip için spiariş geçicem

tommygun
11 Ekim 2024, 09:11
Geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin. Motorunuz rahatlıkla eski haline döndürülür. Siz de bu kazadan ders almışsanız ne ala. Bir daha kaza bela yaşamamanızı dilerim.

Mallaca
11 Ekim 2024, 09:21
Değerli kardeşim. Mutlaka ama mutlaka ileri sürüş eğitimi almalısın. 30 yıl motor kullanan arkadaşım bu eğitimi aldıktan sonra dediği kelime "ben motor kullanmıyor muşum"

Yaşın çok genç. İyi bir eğitimle çok daha güvenli sürüş yapabilirsin.

benomer
11 Ekim 2024, 09:21
Teşekkür ederim abi

espresso
11 Ekim 2024, 13:02
Motor bir şekilde tamir olur, o konuda açılacak masraf dışında sorun olmaz.
Önemli olan sağlığınız.
Ekipmanlarınızı tamamlayın, eksik ekipman ile yola çıkmayın.
Eğitim de şart, scooter nasıl olsa deyip eğitimi ihmal etmeyin.

benomer
11 Ekim 2024, 13:07
Teşekkür ederim ekipman araştırmaya başladım mont eldiven öncelik tutmam gerek diye düşünüyorum fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim

uurrdmrr
11 Ekim 2024, 14:56
Teşekkür ederim ekipman araştırmaya başladım mont eldiven öncelik tutmam gerek diye düşünüyorum fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim

Kask>mont>eldiven>bot>pantolon . Sıralama bu şekilde benim için bot ve pantolonun sırası kişiye göre değişir birisinde bacakalarınızda boydan boya yanık izi oluşabilir veya bot almazsanız ayak bileklerin iyileşmesi çok zor , sadece alçıya aldılarsa 1-2 ay arası . öbür türlü ameliyat ve 2-3 ay arası ve hayatınız boyunca küçük bir ağrı , ayağa kalktığında vesaire sağ ayağım daha 6-7 yaşındayken kırılmıştı şuan hala acısını çekiyorum ani kalkışlarda veya 20-30dakikalık yürüyüşlerde bile hafiften sızlıyo. Çok pahalıya kaçmayın çok ucuza da kaçmayın , ilk motor aldığımda bütçem kısıtlı olduğundan 1bin TL'ye trendyol üzerinden bir mont almıştım . Şişme montumun üzerine koli bantlamışım gibiydi çok rahatsızdı . Aynı şekilde deri veya tekstil Dainese veya Alpinestars'ta ilk alındıktan sonra 1-2 hafta rahatsız kullanımı var sonra size göre tam kalıp oturuyor . Şuanlık scooter kullandığınızı belirtmişsiniz bütçenizde yetiyorsa günlük kullanım için yapılan botlar var , çok sırıtmıyorlar. Motor konusundada ordada bir usta yapıyor işçiliği iyi veya kötü bunu bilemezsin @şikayetvar üzerinden sadece bayi veya yetkili servisin şikayetlerine bakarak anlayabilirsin ama çok sıkıntı yapacağını sanmıyorum çünkü sıfır parça gelecek civataları veya herneyse söküp aynı şekilde geri takacak. Scooter kullansanız bile debriyajlı motor kullanmayı denemek istiyeceksiniz illaki o yüzden kapalı alan ve açık alan eğitimlerine katılın . Kahramanmaraş için herhangi birisini öneremem ama Adana'ya yolunuz düşerse Şengül hoca var Şengül Akbaş. Rider Academy gibi birşeyi instagram'da. Kışında binmek istediğini belirtmişsin şuanlık birde Anlas Winter Grip 2 alabilirsin fiyatı 3bin Tl bandındaydı işçilikle 3,3-3,5bin Tl civarına hallolur . Sürüş psikolojisi içinde herkesi 18 yaşına girip yeni ehliyet alan kadın sürücü gibi görüyorum o yeterli oluyo ve insanlara el kol yapma önüne vesaire atladıklarında kornanı bas çünkü trafikte kimin ne çıkacağı belli olmuyor :D

benomer
11 Ekim 2024, 18:37
Yazdıklarınız için teşekkür ederim benim için çok değerli grip 2 yi sipariş geçtim öncelik mont için araştırmadayım tecrübelenme açısından 2 yıl scooter ile davam etmeyi düşünüyorum belirli bir seviyeye gelince vitesliye geçerim umarım verdiğiniz sürüş psikolojisi için teşekkür ederim uygulamaya geçirircem sağlıcakla kalın :D

uurrdmrr
11 Ekim 2024, 22:33
2 yıl içerisinde çok şey öğrenirsin ama kapasite kişiden kişiye değişir bazı insanlar 2-3 ay içerisinde alışır . 2 Yıl aynı scooterla kalmanız için Peygamber sabırı olması lazım

Osm@n
12 Ekim 2024, 01:14
Geçmiş olsun. Motoru boş ver, noktalama işaretleri öğren.
Sonra da trafikte doğrultu değiştirme kurallarını filan öğrenirsin inşallah. Yazım kuralları da en az trafik kuralları kadar önemli ve değerlidir.
Virgülün yeri bazen hayat kurtarır şekilde görüldüğü gibi.

Oku, oku adam ol baban gibi, eşek olma.
Oku, oku adam ol, baban gibi eşek olma.

benomer
12 Ekim 2024, 05:04
Öncelikle Kullanmıyor olmam bilmediğim anlamına gelmez Haklısınız önerinizi dikkate alıcam ama telefondan yazıyorum ve klavyesine bir türlü alışamadım gelişigüzel yazdım
Yukarıda zaten uyarmışlardı sizede yazmadan veya yorum yapmadan önce okumanızı yada dinlemenizi tavsiye ederim noktalama işaretleri kadar önemli! .D

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:57 ----------

@uurdmrr belki süre daha kısa olabilirdi ama fiyatlar belli ve düzenli bir gelirim ve hayatım yok öğrenciyim sonuçta şuanlık işimi fazlasıyla görüyor elbette herkes büyütmek geliştirmek ister ama durum belli hem şu yönden bakıyorum trafiğe daha adapte olma ve motor konusunda deneyimlenme fırsatım olacak

uurrdmrr
16 Ekim 2024, 05:45
Öncelikle Kullanmıyor olmam bilmediğim anlamına gelmez Haklısınız önerinizi dikkate alıcam ama telefondan yazıyorum ve klavyesine bir türlü alışamadım gelişigüzel yazdım
Yukarıda zaten uyarmışlardı sizede yazmadan veya yorum yapmadan önce okumanızı yada dinlemenizi tavsiye ederim noktalama işaretleri kadar önemli! .D

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:57 ----------

@uurdmrr belki süre daha kısa olabilirdi ama fiyatlar belli ve düzenli bir gelirim ve hayatım yok öğrenciyim sonuçta şuanlık işimi fazlasıyla görüyor elbette herkes büyütmek geliştirmek ister ama durum belli hem şu yönden bakıyorum trafiğe daha adapte olma ve motor konusunda deneyimlenme fırsatım olacak

Maddiyat illa bir şekilde düzelir veya bozulur aileden birine miras kalır 2-3 tarla ordan sana da motosiklet çıkar . Maddi durumu değilde motosikletin frenine , trafiğe ve gaz koluna hakimiyetini geliştirmen lazım o anlamda dedim ben

benomer
19 Ekim 2024, 19:30
haklısınız motora alışdım şuan 320km deneyimim var frenleri artık korkarak değil rahat sıkıyorum ani fren alıştırması yapıyorum nerden nasıl duracağını kestirebiliyorum artık çok bir şey değil belki ama yinede az çok deneyimlendiğimi düşünüyorum şuanlık tek sıkıntı r25 videolarından çıkamamam :) mükemmel bir makine

uurrdmrr
20 Ekim 2024, 15:42
Cidden R25 garip bir makine 250CC'de bu hızları nasıl yapabiliyor diye soru işareti bırakıyor akılda