Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakımla ilgili
Emrerr
24 Ağustos 2024, 14:43
Merhaba motosikletim 7300 km de bu zamana kadar hep 2 bin km arayla serviste bakım yaptırıyordum ama garantiden çıktığı için artık oraya fazladan para vermek istemiyorum yağını kendim değiştirebilirim fakat yağ filtresini değiştirebileceğimi sanmıyorum asıl sorum şu ki motosikletin yağ filtresi kaç km de bir değişir her bakımda değiştirmek gerekir mi cevaplarsanız sevinirim
espresso
24 Ağustos 2024, 17:55
Motosikletin kullanma klavuzunda hangi sarf malzemesinin kaç km aralıkla değişeceği yazar. Onlara uyun. Marka model bilmeden genel bir şey söyleyemeyiz.
Mesela benim eski motorum olan xmax 250 3bin km'de bir yağ ve filtreleri değiştirtiyordum. Her marka/model motora göre değişir bunlar.
Motoseverrr
24 Ağustos 2024, 19:41
Genel olarak her yağ değiştiğinde yağ filtresini değişmeniz en sağlıklısı olacaktır.
Nikkfurie
24 Ağustos 2024, 20:36
Yağ filtresini her 2000 km de bir değiştirmek müsriflik olur , zaten yağ filtresi olan motosikletin yağıda min 5000 km kullanılabilir , tam sentetik yağ tercih edersen periyodu biraz daha uzatabilirsin..
espresso
24 Ağustos 2024, 21:11
Bu arada eksik yazmışım, benim 3bin km'de bir yağı değişen xmax'da yağ filtresi yoktu, hava filtresi ve varyatör hava filtresi değişiyordu. Sonraki yeni modelerine yağ filtresi eklemişler onlarda bakım aralığı 5bin km olmuş.
bassturbin
26 Ağustos 2024, 10:30
İki yağ değişiminde bir filtre değişir motorunuzda yağ filtresi varsa kağıt versiyon (süzgeç oluyor genelde ufak 125 cc scooterların genelinde)Tel Süzgeçliyse süzgeç filtre kısmından yağı boşaltırsınız tel ızgaralı süzgeçte donmuş yapışmış yağ veya parça varsa benzinle veya balata sprayi ile temizlersiniz.Tel süzgeç değiştirilmez kopuk aşınma şekil bozukluğu vs yoksa.
arndiol
26 Ağustos 2024, 10:32
benelli 125s kullanıyorsun sanırım.
bildiğim kadarıyla bakım aralıgı 5bin km'de bir bu motorun. En sağlıklısı 2.500 de bir yağı 5binde bir hem yağ hem hava filtresi ve yağ filtresi değiştirmek.
bende ns200 var; 5binde bir sadece bakım yapıyorum, ama zararını ilerde görürürüm muhtemel :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO