Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor yağında köpürme
Egemen4812
08 Temmuz 2024, 18:44
Abiler merhaba, Mondial Drift L sahibiyim, dün motorumu 30-40 dakika arası 7-8 bin devirlerde kullandım tam stop edecekken eldivenlerimi yere düşürdüm almak için eğildiğim de motor yağının böyle köpürdüğünü gördüm, hava kabarcığı mı köpük mü emin değilim ama böyle olması normal mi yoksa anormal mi anlayamadım, bilgili abilerim cevaplayabilir mi ?
https://r.resimlink.com/MXlwYJt.png
killingroad
08 Temmuz 2024, 18:54
1. Fazla yağ nedeniyle köpürüyor.
2. Fotodan emin olamıyorum ama rengi de biraz açılmış gibi, eğer açılmışsa yağa su karışmış demektir.
Her ikisi de normal değiller. İkincisi özellikle riskli olabilir.
Egemen4812
08 Temmuz 2024, 19:44
1. Fazla yağ nedeniyle köpürüyor.
2. Fotodan emin olamıyorum ama rengi de biraz açılmış gibi, eğer açılmışsa yağa su karışmış demektir.
Her ikisi de normal değiller. İkincisi özellikle riskli olabilir.
Hocam motor su soğutmalı olmadığı için su karıştırma ihtimali aşırı düşük diye düşünüyorum, ve üzerinde ki köpük krema gibi değil de hava kabarcığı gibi, kaynıyormuş gibi gözüküyor. Yağ yeni değişti rengi o yüzden olabilir mi
impetum
08 Temmuz 2024, 22:07
Hafif köpürme normaldir ki resimde anormal bişey göremedim. Kendinize tek bi yağ belirleyin ve sürekli aynı yağı kullanın, farklı yağ kullanımı da böyle sonuç doğurabiliyor. Aynı yağı kullanıp ikinci değişimi yaptığınızda köpürme ya kalmayacak, yada minimuma inecektir.
oldcockroach
08 Temmuz 2024, 23:56
Hiç bir şey yok motorda. sonra diyorsun ki yağ neden köpürdü :D izle 1 (https://www.youtube.com/watch?v=oT8_PsZEknc) izle 2 (https://www.youtube.com/watch?v=UKH2m6pvvIw)
arndiol
09 Temmuz 2024, 07:59
Birşey yok devam :)
sodurlu88
09 Temmuz 2024, 10:21
İki farklı marka yağ karışırsa köpürme olabilir. Yağ değişimlerinde eski yağın tamamen boşaldığından emin olun. Gerekirse motosikletlere özel engine flush denilen motor temizleme sıvılarından kullanın. Sıvı yoksa da koyacağınız yağdan extra 1 litre alıp onunla temizleme yapın.
killingroad
09 Temmuz 2024, 11:34
Su soğutmalıysa evet su karışacak bir tertibat yok, yağın içinde doğal olarak oluşabilecek su dışında, o da zaten bu problemli seviyelere gelmez.
Evet kabarcıklar köpük yerine hava kabarcığı gibiyse normal, olsa olsa fazla yağdan ötürü köpürmüş olabilir de.
Renk bir tek bana mı şaibeli geldi yahu? Problem arar gözle baktığım için öyle görüyorum demek ki. =)
Beto87
09 Temmuz 2024, 18:35
Köpürme normal de yağın rengi yeni değişen bir yağa göre çok koyu görünüyor.
bassturbin
10 Temmuz 2024, 14:18
mOTOR ÇALIŞIRKENMİ ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAF O?
hirajo
13 Temmuz 2024, 23:35
sorun yok, yüksek devir ve hava soğutmalı motor, yağ blok içinde süratla yüksek devirde hızla döndükçe ve viskotize azaldıkça o sıcakta köpürme oluyor normal gayet , geçen uzun yol yaptım cg ile, yüksek devirlerde sürdüm ve aynıydı köpürme vardı düzeldi, köpürmede değil bu. baloncuklaşma olmuş
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO