PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet silindir üst kapak contası sorunu

İvn_moto
24 Haziran 2024, 20:43
Herkese iyi günler motorum asya major 250 piyasada fazla bulunmayan bir motor 2 gün önce motorumun silindir üst kapak contası patladı motor hava aldığı için çalışmıyor söktüm ve bulunduğum civardaki hatta komşu şehirdeki motorculara bile sordum ama contasını bulamadım asya parçası satan bulabileceğim bir parçacı varsa önerirsiniz sevinirim veya alternatif olarak neler yapılabilir sanayiden krindirik yanmaz conta kestirdim işe yaramadı ustalar yanıtınız bekliyorum

tommygun
24 Haziran 2024, 20:48
Motorunuzun Çin'deki orijinal ismi ve modelini biliyorsanız muhtemelen aliexpress üzerinden getirtebilirsiniz.

Nikkfurie
24 Haziran 2024, 21:32
Conta sacmı kağıtmı ? sac ise ısıya dayanıklı boya ile bir kaç kat boya mesela Motip kullanabilirsin , kağıt ise düz klingrit zaten olmaz , tel örgülü amyantlı klingrit kullanmalısın , yanma odasına bakan iç tarafınada sac çember yapılması gerekir yani blok üzerindeki herhangi bir yere conta keser gibi olmaz , ayrıca silindir kapağınıda kalın bir cam üzerinde zımpara ile silmelisin 0,2 mm bile eğik ise conta tutmaz..

İvn_moto
24 Haziran 2024, 21:39
Çok araştırdım ama maalesef bulamadım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:37 ----------

Bu söylediğiniz tel örgülü amyantlı klingrit contayı nereden bulabilirim veya yapan ustası varımdır sanayide

sallami
24 Haziran 2024, 21:50
İstanbuldaysan, büyük sanayilerdeki rektifiyecilere sorabilirsin, veya eski motor ustalarına, mutlaka yapan bir yer vardır.

İvn_moto
24 Haziran 2024, 22:07
Yok Nevşehirdeyim buranın sanayisi o kadar gelişmiş bir sanayi değil maalesef

Nikkfurie
24 Haziran 2024, 22:26
Rektifiye yapan yerde olmaz ama nerede olduğunu bilirler , büyük sanayi sitelerinde conta imalat atölyeleri var mutlaka bulursun ama sac contayı onlarda yapamaz eğer sac ise hiç arama..

İvn_moto
27 Haziran 2024, 11:13
Aydın nazilli de fabrikası ve servisi varmış ordan sipariş ettim bugün geliyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:39 ----------

Conta geldi ama sadece sac üstünde herhangi bir kringrit falan yok sacı bu şekilde taksam olur mu acaba

fazil
27 Haziran 2024, 11:31
Motor üst kapak contaları yüksek basınç ve ısıya dayanması için saç oluyor genelde.
Patlayan conta orijinal miydi, o da saç mıydı?
Neden patlamış peki?

Nikkfurie
27 Haziran 2024, 12:02
Aydın nazilli de fabrikası ve servisi varmış ordan sipariş ettim bugün geliyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:39 ----------

Conta geldi ama sadece sac üstünde herhangi bir kringrit falan yok sacı bu şekilde taksam olur mu acaba

Oluklu sac ise rahatlıkla kullanabilirsin , üzerindeki kaplama boya kalitesiz ise yüksek ısıya dayanıklı boya ile boya derim 3-5000 km sonra tekrar sökmek zorunda kalma..

İvn_moto
01 Temmuz 2024, 09:22
Dediğiniz gibi oluklu sac göndermişler üstündeki kaplamada kaliteli bir şeye benziyor şuanlık contadan yana sorun yok ama tek bir sorun kaldı o da motor subap ayarı tutmuyor sürekli ses yapıyor onun içinde ayrı bir konu açacağım bilgiler için teşekkür ederim.