PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sertleşme sorunu

KUVVETMİRA
22 Mayıs 2024, 18:33
malûm; yıllar acımasızca geçiyor. bu süreçte motosikletin kauçuk parçalarında sertleşme ve esnekliğini kaybetme sorunları kaçınılmaz bir gerçek.

işte böyle durumlar için son keşfim; keklik üzümü yağı. kauçuk parçayı bir kabın içerisine koyup üstüne 2 yemek kaşığı keklik üzümü yağı ve bir su bardağı kaynar su döküp 20 dakika beklettim. kauçuk pambık gibi yumuşadı ve bir parça sündü.

denemeye değer bir teknik bence...

kuvvetmira geri dönüşüm hırdavat ve madeni yağlar komandit şirketi
hekimhan - malatya

Lunatique
22 Mayıs 2024, 18:59
Çok güzel bir başlık seçiminiz var :D

Mr.wind
22 Mayıs 2024, 20:08
ahahah basliga bak:))

freasy
22 Mayıs 2024, 20:22
yıllar geçtikçe bu tip sorunların baş göstermesi beklenen bir şey

jonvolkan
22 Mayıs 2024, 20:45
Kesin japonlarda bu sorun çok daha geç oluyordur.

Samet Ağır
23 Mayıs 2024, 00:57
Tam tersine çözüm bulursan paraya para demezsin gardaşşş.. yerler kauçuğu...:queen:

otopsici
23 Mayıs 2024, 06:26
malûm; yıllar acımasızca geçiyor. bu süreçte motosikletin kauçuk parçalarında sertleşme ve esnekliğini kaybetme sorunları kaçınılmaz bir gerçek.

işte böyle durumlar için son keşfim; keklik üzümü yağı. kauçuk parçayı bir kabın içerisine koyup üstüne 2 yemek kaşığı keklik üzümü yağı ve bir su bardağı kaynar su döküp 20 dakika beklettim. kauçuk pambık gibi yumuşadı ve bir parça sündü.

hekimhan - malatya

Dönüşün muhteşem olmuş
Akıllarda tek bir soru var peki bu yumuşama sonrası kauçuk aynı işlevi görecek mi?
veya mukavvemeti eskisi gibi olacak mı?
Uzzun vadede denemek lazım

arndiol
23 Mayıs 2024, 08:04
belli bir yaştan sonra olur abi

(bu yorum sadece başlığa göre yazılmıştır)

yec
23 Mayıs 2024, 09:00
Başlığa bakıp gelenler derneği üyelerine selam olsun.

hasmet
23 Mayıs 2024, 10:32
Belki başlıktaki soruna da çözümdür? Eğer istenen sonuç yumuşama yerine sertleşmeyse, kaynar su yerine donmuş su kullanın, oldu bitti.

navarin11
23 Mayıs 2024, 13:26
Hay allah beyaaaa,bende sanmistimki????????????????????????

bikerboi
23 Mayıs 2024, 15:16
Sertleşme mesele değil de zamanla boşa alamama sorunu da çıkabiliyor. Vites ya 1'e ya da 2'ye geçiyor ikisinin arasını tutturamıyorsunuz.

Okan Sinan Ocan
23 Mayıs 2024, 15:46

hekimhan - malatya

Ben keci boynuzu pekmezi , bal ,kuvvet macunu diye biliyordum ama vardir üstadin bir bildiigi.:cherry:

M.balibey
23 Mayıs 2024, 19:05
Konuya girerken içindeki fotolar konusunda korkum vardı neyseki başa bişeymiş:cherry:

maximusti,
23 Mayıs 2024, 19:55
başlık ve nick uyumu on numara olmuş.

alp_tunay
23 Mayıs 2024, 21:39
Belli süre geçince sertleşme maalesef kaçınılmaz oluyor dimi macuncum..Ama kasko sertleşme giderlerini karşılıyormuş..Silikon falan ekliyormuş ... Sonrası non stop... :mrgreen:

Siyahi
24 Mayıs 2024, 07:59
Sertleşme mesele değil de zamanla boşa alamama sorunu da çıkabiliyor. Vites ya 1'e ya da 2'ye geçiyor ikisinin arasını tutturamıyorsunuz.

Aynen bunu bu aralar sık yaşamaya başladım. Tam ışıklara yaklaşıyorum, boşa almam gerek ama bir türlü boşaalamıyorum. Debriyajımda haddinden fazla sertleşme var. Aslında çok sorun değil benim için. Kimisi ışıklara daha çok varken erkenden boşa alıyor, metrelerce motorunu rölantide çalıştırıyor.

otopsici
24 Mayıs 2024, 16:48
Aynen bunu bu aralar sık yaşamaya başladım. Tam ışıklara yaklaşıyorum, boşa almam gerek ama bir türlü boşaalamıyorum. Debriyajımda haddinden fazla sertleşme var. Aslında çok sorun değil benim için. Kimisi ışıklara daha çok varken erkenden boşa alıyor, metrelerce motorunu rölantide çalıştırıyor.

kayganlaştırıcın tam işe yaramıyordur. genelde yağ ömrünü tamamladığı zaman baskı balatayı bırakmama yapıyor ondan oluyor