PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet Ateşleme Yapmıyor.

yagizs1
06 Mayıs 2024, 19:58
Merhabalar herkese iyi günler dilerim. Mondial sfc 50 , 2021 model bir cup motosikletim var. Motosikletim yolda giderken aniden gaz kesti. Kenara çektim heralde motosiklet subap kesmiş olmalı diye. Meğersem motosiklete ateşleme gelmiyordu. Buji başlığından ateşleme gelmiyordu. Heralde statörü yaktım dedim. Statörü değiştirdim yine çalışmadı. Genel manada çoğu şeyi kontrol ettim lakin hala motosiklette ateşleme sorununu çözemedim. Sizce Bunun sebebi nedir ?

ogzcngdk
06 Mayıs 2024, 21:28
merhaba, son kontrol edilip değişilecek parçayı en başta değiştirmişsiniz.

Sırasıyla; Buji, Pipo, Buji kablosu, ateşleme bobini, cdı beyin kontrol edilmeli.

yagizs1
06 Mayıs 2024, 22:35
Bujiyi kontrol ettim sağlam. Pipo aynı şekilde kontrol ettim sağlam. Kabloyu aynı şekilde baktım oda sağlam. Ateşleme bobini aynı şekilde sağlam. Sadece beynini kontrol edemedim çünkü bir önde beyin var bide arkada beyin var birisi 50 lira birisi 1500 lira. 1500 lira olan sanırsam karburatöre bağlı olan oksijyen sensörü ile alakalı beyin olsa gerek. Arkadaki beyin dışında başka kontrol edilmesi gereken parça var mı ? Dediğim arkadaki beyin 5 uçlu olan beyin. Acaba regülatör etkilermi ateşlemeyi.

Motoseverrr
07 Mayıs 2024, 00:42
Bujiyi kontrol ettim sağlam. Pipo aynı şekilde kontrol ettim sağlam. Kabloyu aynı şekilde baktım oda sağlam. Ateşleme bobini aynı şekilde sağlam. Sadece beynini kontrol edemedim çünkü bir önde beyin var bide arkada beyin var birisi 50 lira birisi 1500 lira. 1500 lira olan sanırsam karburatöre bağlı olan oksijyen sensörü ile alakalı beyin olsa gerek. Arkadaki beyin dışında başka kontrol edilmesi gereken parça var mı ? Dediğim arkadaki beyin 5 uçlu olan beyin. Acaba regülatör etkilermi ateşlemeyi.

Motosiklet karbüratörlü mü enjeksiyonlu mu? Karbüratörlü cup modelinde herhangi bir sensör bulunmaz, eğer karbüratörlüyse yüksek ihtimal cdi sizlere ömür.

yagizs1
07 Mayıs 2024, 01:07
Motor elektronik karbüratörlü. Yani CDİ dediğimiz parça hangisi oluyor ? Çünkü motorda 2 adet beyin var. Birisi karbüratörde bağlanan oksijyen sensörü ile alakalı olması gereken 1 beyin var birde aşağıda yer alan farklı bir beyin var. Karbüratör ile alakalı sanırsam ECU diye geçiyor (pahalı olan), diğer beyin ise CDİ diye geçiyor (ucuz olan).

suskun2oo4
10 Mayıs 2024, 22:36
bende de 50 sfc vardı şimdi yeni modellerine ne eklediler bilmiyorum 21 modeldi benimki 1 adet beyin var karburatör ise elektronik ile alakası yok oksijen sensörü dediğin gibi onunda bir etkisi yok ateşleme yoksa kontrol etmediğim dediğin öndeki beyni kontrol et