Orijinalini görmek için tıklayınız : CBR 250 ORTA DEVİRDE BOĞULMA
Barbaros35
30 Nisan 2024, 17:11
Herkese merhaba. Bu konuda cidden tecrübesi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Motosikletim(cbr250) orta devirde boğuluyor, rölanti sorunsuz ve bir şekilde üst devire çıkıyor. Aşağıdakinler değiştirilip kontrol edilmiştir.
-Buji, ateşleme bobini, buji piposu ve direnci, beyin, kill switch, benzin pompası, subaplar, ayaklık müşürü, enjektör, ısı sensörü, oksijen sensörü, gaz kelebiği konum sensörü sıfırlandı...
Motoseverrr
30 Nisan 2024, 20:03
Yakın zamanda sizin arızanıza benzer bir arıza yaşadım ve benim problemim tps kaynaklıydı, ek olarak motosikletimde aküsü zayıf olduğu zaman ateşleme kuvveti azalıp yine tekleme yapıyordu. Şarj sistemini ve aküyü gözden geçirmeniz sağlıklı olabilir.
Barbaros35
30 Nisan 2024, 20:10
Hocam cevabınız için teşekkür ederim tps sensörünü değiştirerek mi çözdünüz yoksa reset atarak mı?
Motoseverrr
30 Nisan 2024, 20:29
Hocam cevabınız için teşekkür ederim tps sensörünü değiştirerek mi çözdünüz yoksa reset atarak mı?
Tps yi değişerek çözdüm, tps arızalandığında herhangi bir arıza lambasıda yanmıyordu ama olması gerektiği konumdada düzgün çalışmıyordu yani ben gazı yarı açtığımda sensör ya az algılıyor yada fazla algılayarak orta devirlerde tekliyordu. Ama rölantisi saçma sapan çalışıyordu kimi zaman normal kimi zaman yüksek. Eğer test edebileceğiniz tps varsa denemeniz sağlıklı olabilir.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO