PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2023 Model MT-07 Egzoz manifoldu kızarması

heroner
17 Nisan 2024, 03:33
Yeni başıma gelmiş bir olay. 1400 Km'de makinem. 8000 RPM'i geçmiyorum kullanırken. Lakin garaja parkettiğimde farkettim. Sabahındad olay şöyle gerçekleşti. Motosikleti yıkadıktan sonra sürüş yaptım bir şey yoktu. 1 saat stopta durduktan sonra ilk startta arıza ışığı yaktı. 20 dk sürüşten sonra stop ettim. 15 dk sonra tekrar çalıştırdım arıza ışığı gitmişti. Makinede garip dediğim tek ses ise sanki rulman bilyaları üst üste düşüyormuş gibi ses var. Özel motosiklet ustasına sorduğumda bu ses normal dedi kemşaftta biraz fazla boşluk var bu modellerde dedi. Sizce sıkıntı nedir ? İyi forumlar.https://r.resimlink.com/UcAN43Fbr.jpghttps://r.resimlink.com/4qrZXUI7yt.jpg

pea
17 Nisan 2024, 09:06
Özel motosiklet ustasına sorduğumda bu ses normal dedi kemşaftta biraz fazla boşluk var bu modellerde dedi.

Neden özel ustaya gidiyorsunuz 1400 km'de motosiklet için? Bunun garantisi yok mudur?
Garantisi yoksa bile buna normal diyen ustaya gitmeyin.

Egzozda tıkanıklık olabilir. Motor doğru yanma/ateşleme yapmıyor olabilir.
Özetle; motoru zorlamadan yetkili servise götürün.

yamtareroglu
17 Nisan 2024, 10:37
Sorununuz egzoz tıkanıklığı

heroner
17 Nisan 2024, 10:48
Hocam Yamaha servisi uzak ve aşırı yoğun. İlgilenmiyorlar bile. Özel ustada yamahadan çıkma usta 7~8 sene deneyimi varmış bende yaptığı motorları vs gördüm. İlk fırsatta gitmeye çalışacağım, teşekkür ederim. Sıfır motosiklette durduk yere arıza ışığı yakıp sönmesi normal midir peki ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:47 ----------

Nasıl tıkanmış olabilir hocam ?

degerk
17 Nisan 2024, 12:01
Motor çalışırken yoğun bir şekilde benzin kokusu geliyor mu

heroner
17 Nisan 2024, 15:13
Yok hocam gelmiyor

tarzan rıfkı
17 Nisan 2024, 16:05
şu görüntü normal değil tabiki.acil olarak servise gitmeniz gerekiyor.ayırca 0km aldığınız bir motorda 1400km kendi ustam diyorsunuz neden rodaj bakımı serviste yaptırmadınız ? yani eğer serviste bu bakım yapılmadıysa allah kolaylık versin size yetkili serviste anlatırsınız derdinizi ama dinlerlermi bilemedim.gerçekten 400bin küsür lira verip 2000 tl bakıma vericeğiniz paraya çok demeniz :thumleft: bravo valla.3 4 yaşında 10 binkm de falan olsa anlicamda yani gereksiz riskler

heroner
17 Nisan 2024, 20:27
Hocam rodaji serviste yaptırdım zaten. Ustam yakındı ona sordum. Çalıştığım için servise gidemedim. Servis uzak ve fırsat bulamıyorum. İlk fırsatta servise götüreceğim.

killingroad
18 Nisan 2024, 21:27
Çok fakir ya da çok zengin çalışıyor olma ihtimali yüksek.
Ayrıca senin aşırı hassas bir kulağın da olabilir tabii ama, CP2'den öyle bilyalar vuruyormuş gibi bir ses duymaman lazım.

Yakıt tüketimin ne alemde?
Çok fazla yakıyorsa, zenginse daha güvenli, ama az/normal yakıyorsa çok fakirdeyse ikiletmeden servise gitmekte fayda olacaktır.

Cyan
18 Nisan 2024, 21:35
Çok fakir ya da çok zengin çalışıyor olma ihtimali yüksek.
Ayrıca senin aşırı hassas bir kulağın da olabilir tabii ama, CP2'den öyle bilyalar vuruyormuş gibi bir ses duymaman lazım.

Yakıt tüketimin ne alemde?
Çok fazla yakıyorsa, zenginse daha güvenli, ama az/normal yakıyorsa çok fakirdeyse ikiletmeden servise gitmekte fayda olacaktır.

Fakir karışım olma ihtimali daha fazla, yoksa gaz kestiğimde egzoz patırdıyor vb. bir not da olurdu.

Nikkfurie
18 Nisan 2024, 21:55
1400 km de yaşanırmı bilemedim ama senkron bir sebepten aşırı bozulursa yüke binen silindirin manifolt böyle kızarır..

heroner
19 Nisan 2024, 14:05
Hocam bende gemi makineleri mezunuyum, gemide çalışıyorum :D evet bir hassasiyet var. İsin ilginç tarafı R7’de de benzer bir ses var gibi. Ya da ben çok pimpirikliyim :D