PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnci GS Yuasa İcra Direktörü Kadir Kaymakçı Röportajı



admin
04 Nisan 2024, 11:02
Motosiklet akülerinde dünya birincisi Yuasa, 20-23 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Motobike 2024’e katılarak, her yaştan ve tarzdan motosiklet tutkunlarının tüm ihtiyaçlarına yanıt veren ürün ve çözümlerini katılımcılara tanıttı.

İnci Holding ve Japon akü devi GS Yuasa’nın iştiraki İnci GS Yuasa’nın markası Yuasa, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen Motobike 2024 Fuarı’nda en yenilikçi motosiklet akülerini ziyaretçilerle buluşturdu.

100 yılı aşkın tecrübeyle tasarlanan ve üretilen Yuasa, yıllardır uzmanlaştığı motosiklet aküleri alanında en üst düzey performansı sunan aküleriyle Motobike 2024’te katılımcıların yoğun ilgisini çekti. Yuasa, kaliteli malzeme ve teknolojik tasarımlar ile üretilen aküler sayesinde kullanıcılardan tam puan aldı. Honda, Yamaha, Piaggio, Suzuki, BMW, Kawasaki, Ducatti, Harley Davidson, Aprilla, Triumph, Moto Guzzi, Vespa, MV Agusta, KTM, Kymco gibi dünyanın önde gelen motosiklet markalarının orijinal ekipman (OE) tercihi olan Yuasa Akü, bakım gerektirmeyen, performans odaklı, her motosiklet ve kullanım tarzına yönelik yenilikçi ürünleriyle motosiklet kullanıcılarının beklentilerine uygun çözümler sunuyor.

İnci GS Yuasa İcra Direktörü Kadir Kaymakçı Röportajı

Motosiklet pazarı ülkemizde büyümeye devam ediyor. Pazarı kısaca değerlendirebilir misiniz?

Öncelikle, motosiklet pazarı ülkemizde oldukça hızlı bir ivmeyle büyümeye devam ediyor. Pandeminin ardından başlayan büyüme ivmesinin halen devam ettiğini görüyoruz. 2023 yılında ülkemizde kayıtlı motosiklet sayısı 2022 yılına kıyasla %22 oranında bir artış göstererek 5 milyon adetin üzerine çıktı. Türkiye’de her 100 motorlu kara taşıtından 18’i motosiklet. Öte yandan motosikletlerin ülkemizde ortalama yaşı ise 12 civarında, yani oldukça genç bir motosiklet parkımız var diyebiliriz.

Peki, sizce motosiklet akülerini otomobil akülerinden ayıran başlıca farklar neler?
Motosiklet akülerinde hangi konular daha önemli?

Esasen günümüzde motosikletler de tıpkı otomobiller gibi farklı amaçlar için üretilip farklı performanslar gösterecek şekilde kullanıcılara sunuluyor. Asfaltta kullanılacak bir motosikletin ihtiyacı olan enerji ile arazide kullanılacak olan bir motosikletin elektrik ihtiyaçları da yine bu bağlamda farklılık gösterebiliyor. Motosikletlerin sahip olduğu tork ya da motor kapasitesi, aynı zamanda üzerindeki aksesuarları, yine harcanacak olan enerjide rol oynuyor. Bu sebeple de tıpkı otomobillerde olduğu gibi motosikletler için de ihtiyaç duyulan performans; marka, model ve aracın türü bazında değişiklik gösterebiliyor.

Yuasa’nın birçok markaya orijinal ekipman (OE) üreticisi olduğunu biliyoruz. Bu markalar hangileri? Biraz ürün gamınızdan ve sunduğunuz teknolojilerden bahsedebilir misiniz?

Elbette, motosiklet akülerinde dünya birincisi Yuasa, 100 yılı aşkın tecrübesiyle uzmanlaştığı motosiklet aküleri alanında en üst düzey performansı sunan ürünler tasarlıyor ve üretiyor. Kullanılan malzemelerin kalitesi ve teknolojik tasarımlar ile kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak standartları sunuyor.

Honda, Yamaha, Piaggio, Suzuki, BMW, Kawasaki, Ducatti, Harley Davidson, Aprilla, Triumph, Moto Guzzi, Vespa, MV Agusta, KTM, Kymco gibi dünyanın önde gelen motosiklet markalarının orijinal ekipman (OE) tercihi olan Yuasa Aküleri, en düşük motor hacminden, en yüksek motor hacmine sahip tüm motosikletlere uygun akü portföyü ve geniş ürün yelpazesiyle çözümler sağlıyor.

Yuasa şimdi Türkiye’deki satış ve pazarlama faaliyetlerini, İnci Holding ve GS Yuasa’nın iştiraki İnci GS Yuasa çatısı altında sürdürerek motosiklet tutkunlarına daha kolay ulaşılır ve daha geniş gamda ürünler sunuyor. Yuasa’nın uluslararası çapta en çok tercih edilen YTX®, YTZ® ve GYZ® serisi aküleri ile Türkiye’deki kullanıcılara da yüksek performans ve dayanıklılık taahhüt ediyoruz.

Daha uzun ömür, maksimum marş basma gücü, ve şarj tutma, olağanüstü titreşim ve darbe direnci ile motosiklet tutkunlarının tüm beklentilerini karşılıyoruz. Her gün yollarda olan sürücüler için uzun ömür ve kullanım kolaylığı en önemli tercih olmaya devam ediyor. Diğer yandan yeni rotalar keşfetmeyi seven maceracılar için de dayanıklılığı ve üstün performansı ile ön plana çıkan akülerimiz motosiklet sürüşünü keyifli bir serüvene dönüştürüyor, yarı yolda bırakmıyoruz. Benzersiz gücün peşinde olan profesyonel motor tutkunlarına ise dünyada motosiklet üreticilerinin tercih ettiği üstün kalite ve performansı sunuyoruz.

Son olarak, Honda’nın motosiklet yarış takımı Honda Racing Team (HRC) ile iş birliğiniz var, bu iş birliği 2024 MotoGP™ sezonunda da devam ediyor mu?

Honda markasının yarış takımı Honda Racing Team (HRC) ile iş birliğimiz bu yıl da devam ediyor. Yuasa ve Honda arasındaki on yılı aşan sponsorluk kapsamında takımın 6 yıl boyunca üst üste kazandığı şampiyonluklara önemli katkılar sunduk, sunmaya devam ediyoruz. Yuasa markamız, 2024 MotoGP™ sezonunda da Repsol Honda Takımı’nın yanında yer almaya ve enerjisini yükseltmeye devam edecek.

https://imagizer.imageshack.com/img923/4365/DOVf0d.jpg

https://imagizer.imageshack.com/img924/3374/0FIp6Y.jpg

Yuasa Akü, motosiklet severlerin heyecanla beklediği 2024 MotoGP™ sezonu için dünyaca ünlü Repsol Honda Team (Repsol Honda Takımı) ile iş birliği kapsamında yeni bir döneme başlıyor.

Japon akü devi GS Yuasa’nın 100 yılı aşkın deneyimiyle üretilen ve önde gelen markaların orijinal ekipman (OE) tercihi olmaya devam eden Yuasa, küresel çapta iş birliklerine hız kesmeden devam ediyor. Yuasa son olarak, 2024 MotoGP™ sezonu için Repsol Honda Team ile süregelen çalışmalar kapsamında yeni bir sponsorluk anlaşması imzaladığını duyurdu.

Yuasa ve Honda arasındaki on yılı aşan sponsorluk kapsamında takımın 6 yıl boyunca üst üste kazandığı şampiyonluklara önemli katkılar sunan Yuasa, 2024 MotoGP sezonunda da Repsol Honda Takımı’nın yanında yer almaya devam edecek. Ayrıca, yeni sezon pilotları Joan Mir ve Luca Marini’nin de tanıtılmasıyla Repsol Honda Takımı, MotoGP™ Dünya Şampiyonası’na güçlü bir başlangıç yaparak, yeni dönemde başarılara imza atacak.

https://imagizer.imageshack.com/img923/5647/lVYbHN.jpg