PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor ile kamp yapanlar, kullandığınız kamp malzemeleri, tecrübeleriniz, tavsiyelerin

Mustafa Lee
19 Kasım 2023, 16:29
Merhaba. Malum geç bir motor başlangıcım oldu. Çok keyifli bir tutkuya geç başladığımı düşünüyorum. Kamp yapmak da hep istediğim bir tutkum. Biraz araştırınca motorsiklet ve kamp birlikte çok daha keyifli bir hal alıyormuş. Youtube ta da birçok video var ancak burada daha samimi cevaplar bulabileceğimi düşündüm.
Aramızda mutlaka motorsiklet ile kamp yapanlar vardır diye düşünüyor ve umuyorum.
Uzatmadan konu başlığında belirttiğim husualarda tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz, yaşadığınız örnek almam gereken olumlu veya olumsuz noktalar nelerdir? Yanlış ürün seçimleri? Yanlış yer seçimleri? Bu ve bunun gibi motorsiklet ile kamp için Tavsiyeleriniz nelerdir?
Şimdiden teşekkür ederim?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:11 ----------

Konuyu yanlış yerde açmışım. Silmeyi de beceremedim. Mod lar silebilirlerse sevinirim. Teşekkür ederim.

Nikkfurie
19 Kasım 2023, 16:34
Decatlon yazıp çıkıyorum , başka bir yere bakmana gerek yok..

arican
19 Kasım 2023, 17:02
Tek kişiysen Arpenaz 2 çadırı tavsiye ederim. Motosikletle minik çadır taşımak iyidir. Büyük çadırlar kullanışsız olur genelde...

Mustafa Lee
19 Kasım 2023, 18:16
2 kişilik olursa daha iyi olur :cherry:
teşekkür ederim dikkate alacağım

otopsici
19 Kasım 2023, 18:38
Mustafa yapacağın kamp nasıl olacak
Soğuk hava da mı yoksa sıcakta mı?
Rahatına ne kadar düşkünsün sert zeminde yatabilir misin?
en önemlisi kamp konusunda ne kadar bütçen var

uthec
19 Kasım 2023, 19:12
- öncelikle çadıra ihtiyacın olacak. Çadırda kaç kişi kalacaksan 1 kişi fazla olanından almalısın. Örneğin sadece kendin kalacaksan 2 kişilik çadır alman gerek. Ya da 2 kişi kalmayı düşünüyorsan 3 kişilik çadır alman gerek. Çünkü eşyaların da olacak ve o eşyalar neredeyse 1 kişilik yer kaplıyor. (Ben 3 kişilik decathlon çadırı kullanıyorum)

- Neyin üzerinde yatacağını araştırıp karar vermen gerek. Şişme yatak mı, mat mı, kampet mi...vs (Ben decathlon şişme yatak ve pompasını kullanıyorum.)

- Aydınlatma malzemeleri alman gerek. Çadırın tavanına asmak için bir lamba ve bir de kafa lambası. (Ben decathlondan almıştım ikisini de )

- Hamak olmazsa olmaz. Yolda izde kampta herhangi bir yerde iki ağaç arası bulunca çabucak kurulup yatılmalı. Uzanmayınca dinlenmiyor vücut. (decathlondan aldım)

-Kamp sandalyesi de olmazsa olmaz. Çeşitli sandalyeler var. Bütçenize göre piyasadakilerden alabilirsiniz.

- Uyku tulumu. Kamp yapacağınız yere uygun bir uyku tulumu işinizi görecektir. Ben sıfır derece uyku tulumu kullanıyorum.

yaşlıveacemi
19 Kasım 2023, 21:58
Defalarca her ortamda kamp yapmış biri olarak bir iki kelime yazayım.

İki kişilik çadır. Çadırın rengi koyu olmalı gündüz ve gece karanlıkta dikkat çekmemeli.

Ben mat kullanıyorum yatak olarak en kalınından olmalı. Ne kadar ince olursa yeri o kadar hissediyorsun.

Yaz da olsa çok ince üzerine örtmek için çarşaf veya benzeri bir örtü olmalı.

Ben mutlaka pijama giyiyorum tavsiye ederim. Duruma göre yaz ise çok ince yazlık pijama, kış ise eşofman türü bir şey.

Yastık olarak havlu kullanıyorum. İnce gelirse katlayıp içine duruma göre bir iki giysi ilave ediyorum.

Terlik en ucuzlarından poliüretan cinsi bir şey sabah kalkınca ayağa takıp dışarı çıkması pratik oluyor.

Kış ise uyku tulumu ve hava durumuna göre mutlaka içlik.

Güvenlik için mutlaka baş uçumda bir adet çakı.

https://www.youtube.com/watch?v=ZINR_NAqhWk&t=230s

Mustafa Lee
19 Kasım 2023, 22:24
2 kişilik kamplar. Şimdilik başlangıç için bahar ve yaz aylarında. O yüzden konuyu açıp önümüzdeki aylarda tecrübeleriniz den faydalanacak hazırlanmak istedim. Rahatlık konusunda mümkün olduğu kadar yeter. Bütçe diye kısıtlama koymadım kendime önümüzdeki aylarda toparlayacağım için olur birşeyler. Dechatlon açıldı bulunduğum şehre şanslıyım 2 gün önce.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:20 ----------

Mustafa yapacağın kamp nasıl olacak
Soğuk hava da mı yoksa sıcakta mı?
Rahatına ne kadar düşkünsün sert zeminde yatabilir misin?
en önemlisi kamp konusunda ne kadar bütçen var

2 kişilik kamplar. Şimdilik başlangıç için bahar ve yaz aylarında. O yüzden konuyu açıp önümüzdeki aylarda tecrübeleriniz den faydalanacak hazırlanmak istedim. Rahatlık konusunda mümkün olduğu kadar yeter. Bütçe diye kısıtlama koymadım kendime önümüzdeki aylarda toparlayacağım için olur birşeyler. Dechatlon açıldı bulunduğum şehre şanslıyım 2 gün önce.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:22 ----------

- öncelikle çadıra ihtiyacın olacak. Çadırda kaç kişi kalacaksan 1 kişi fazla olanından almalısın. Örneğin sadece kendin kalacaksan 2 kişilik çadır alman gerek. Ya da 2 kişi kalmayı düşünüyorsan 3 kişilik çadır alman gerek. Çünkü eşyaların da olacak ve o eşyalar neredeyse 1 kişilik yer kaplıyor. (Ben 3 kişilik decathlon çadırı kullanıyorum)

- Neyin üzerinde yatacağını araştırıp karar vermen gerek. Şişme yatak mı, mat mı, kampet mi...vs (Ben decathlon şişme yatak ve pompasını kullanıyorum.)

- Aydınlatma malzemeleri alman gerek. Çadırın tavanına asmak için bir lamba ve bir de kafa lambası. (Ben decathlondan almıştım ikisini de )

- Hamak olmazsa olmaz. Yolda izde kampta herhangi bir yerde iki ağaç arası bulunca çabucak kurulup yatılmalı. Uzanmayınca dinlenmiyor vücut. (decathlondan aldım)

-Kamp sandalyesi de olmazsa olmaz. Çeşitli sandalyeler var. Bütçenize göre piyasadakilerden alabilirsiniz.

- Uyku tulumu. Kamp yapacağınız yere uygun bir uyku tulumu işinizi görecektir. Ben sıfır derece uyku tulumu kullanıyorum.

Evet bulunduğum şehre Dechatlon açıldı yeni. Kamp malzemesi bakınırken sokak ilanlarını gördüm.
Çok teşekkür ederim güzel tavsiyeleriniz için.

Nikkfurie
19 Kasım 2023, 22:25
Çadır konusunda şunu yazacağım , yazın Akdeniz civarında sahile yakın yerlerde sorun olmaz ama bir çadırda kaç kişi kalacaksanız çadırda buna uygun olmalı , yani 3-4 kişilik çadırda 2 kişi yada tek kişi kalırsanız yüksek rakımlı yerlerde yahut diğer bölgelerde gece çok üşürsünüz , tavsiye verilirken eşyalar için büyük çadır al deniyor ama bu konu gözden kaçıyor , birçok yerde çadırda kaldım büyük çadırı olanlar çifter çifter polar falan kullandığı halde gece hipotermiye girdiler..

Mustafa Lee
19 Kasım 2023, 22:28
Defalarca her ortamda kamp yapmış biri olarak bir iki kelime yazayım.

İki kişilik çadır. Çadırın rengi koyu olmalı gündüz ve gece karanlıkta dikkat çekmemeli.

Ben mat kullanıyorum yatak olarak en kalınından olmalı. Ne kadar ince olursa yeri o kadar hissediyorsun.

Yaz da olsa çok ince üzerine örtmek için çarşaf veya benzeri bir örtü olmalı.

Ben mutlaka pijama giyiyorum tavsiye ederim. Duruma göre yaz ise çok ince yazlık pijama, kış ise eşofman türü bir şey.

Yastık olarak havlu kullanıyorum. İnce gelirse katlayıp içine duruma göre bir iki giysi ilave ediyorum.

Terlik en ucuzlarından poliüretan cinsi bir şey sabah kalkınca ayağa takıp dışarı çıkması pratik oluyor.

Kış ise uyku tulumu ve hava durumuna göre mutlaka içlik.

Güvenlik için mutlaka baş uçumda bir adet çakı.

https://www.youtube.com/watch?v=ZINR_NAqhWk&t=230s

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Dikkate alarak hazırlanmak istiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:25 ----------

Çadır konusunda şunu yazacağım , yazın Akdeniz civarında sahile yakın yerlerde sorun olmaz ama bir çadırda kaç kişi kalacaksanız çadırda buna uygun olmalı , yani 3-4 kişilik çadırda 2 kişi yada tek kişi kalırsanız yüksek rakımlı yerlerde yahut diğer bölgelerde gece çok üşürsünüz , tavsiye verilirken eşyalar için büyük çadır al deniyor ama bu konu gözden kaçıyor , birçok yerde çadırda kaldım büyük çadırı olanlar çifter çifter polar falan kullandığı halde gece hipotermiye girdiler..

Ben 2 kişilik kamp düşünüyorum. Fazla olursa artı bir araç ve ekstra çadır ve malzeme gerekir zaten. Başlangıç 2 kişi ve kış harici zamanlar olmak üzere düşünüyorum.

Cuma7
19 Kasım 2023, 22:46
Kamp yazın mı yapılacak kışın mı yayla da mı deniz kenarında mı yerine ve zamanına göre değişir.

Nikkfurie
19 Kasım 2023, 22:54
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Dikkate alarak hazırlanmak istiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:25 ----------

Ben 2 kişilik kamp düşünüyorum. Fazla olursa artı bir araç ve ekstra çadır ve malzeme gerekir zaten. Başlangıç 2 kişi ve kış harici zamanlar olmak üzere düşünüyorum.

Motosikletde zaten bagaj hacmi sınırlı , büyük çadırı taşımakta kurmakta zahmetli oluyor , bende soğuk mevsimler ve yağmur ihtimaline karşı çift tenteli ve sıcak mevsimler içinde tek tenteli havalandırma tülleri çok büyük iki ayrı çadır var , eğer ağır kış hariç ve tüm Türkiye'de kamplar yapacaksanız böyle bir tercih yapmak çok konforlu olacaktır , kamp olaylarında tecrübe arttıkça kendi ihtiyaçlarınıza göre ekipmanı dizayn edersiniz acelede etmeyin şunu alayım bunuda alayım diye , bazı ürünler hiç işinize yaramayabiliyor :)

mertowski
20 Kasım 2023, 10:46
Tavsiye edilen çadır konaklama alanlarının bazılarına Köfteci Haritası'nda bulunan "Çadır Konaklama Alanı" bölümünden ulaşabilirsiniz.

Köfteci Haritası v.01 (https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1Kc_puXxtReZVP49tcIVI4M6-bN-fUn0&usp=sharing)

okanius
20 Kasım 2023, 15:44
Hocam bence motorla 2 kişi gidecekseniz yeterince malzeme taşımanız çok zor olacaktır. Hakkıyla kamp yapmak için yeterli malzemeyi taşıyamazsınız.
Ben konforuma düşkün olduğudan dünya malzeme taşıyorum. Eşimle gittiğimde mutlaka arabayla gidiyoruz. Arabada bile bagajımızı full dolduruyoruz.

Mustafa Lee
20 Kasım 2023, 16:14
Hocam bence motorla 2 kişi gidecekseniz yeterince malzeme taşımanız çok zor olacaktır. Hakkıyla kamp yapmak için yeterli malzemeyi taşıyamazsınız.
Ben konforuma düşkün olduğudan dünya malzeme taşıyorum. Eşimle gittiğimde mutlaka arabayla gidiyoruz. Arabada bile bagajımızı full dolduruyoruz.

Bu üzdü beni şimdi :pale: hiç niyetlenmeyeyim mi? Tek başıma kamp düşünmedim hiç. Yanında eş dost kafa dengi biri olmadığı zaman tek başına :silent: 2. kişi de benimle gelecek ayrı bir araç yada motorla oda malzemesini getirmeyecek şekilde zor olur diyorsunuz :pale:

okanius
20 Kasım 2023, 16:46
Motorla...

https://hizliresim.com/gbl7o2y

Mustafa Lee
20 Kasım 2023, 16:56
Motorla...:rendeer:

https://hizliresim.com/gbl7o2y

Link bende görünmüyor
Cevapla deyince kendi cevabımda link görüldü ve baktım süper bir görüntü aşık oldum

Nikkfurie
20 Kasım 2023, 16:56
Bu üzdü beni şimdi :pale: hiç niyetlenmeyeyim mi? Tek başıma kamp düşünmedim hiç. Yanında eş dost kafa dengi biri olmadığı zaman tek başına :silent: 2. kişi de benimle gelecek ayrı bir araç yada motorla oda malzemesini getirmeyecek şekilde zor olur diyorsunuz :pale:

Ben motorda taşıdıklarımı ve max 3-4 günlük kamp için ihtiyaçlarımı yazayım size rehber olsun belki üzüntünüz geçer :) # iki kişilik çadır # iki adet bir yüzü alüminyum ısı izolasyonlu mat # iki adet içi dolgulu 5 cm kalınlığında katlanır mat # bir adet Orcamp mini ocak # bir adet alüminyum 15 cm demlik # bir adet 20 cm tava # iki adet kolsuz katlanır sandalye # iki adet hava ile şişen yastık # iki adet polar battaniye # çadırı komple örtecek ebatta şeffaf naylon örtü # gerisi ufak tefek çatal kaşık kafa lambası gibi tek tek yazmayı gerektirmeyen şeyler , çadır , 4 adet mat , iki sandalye ve polarları yan ve arka çantanın üstüne sabitliyorum , depo üstü çanta ve arkada üç çanta yedek giysilere , yolda görüp aldığımız meyve ve yiyeceklere kalıyor , birde Honda Shadow lu bir arkadaşım var , onunla yola çıkarsam bir çantamı onun yolda motorundan dökülen eşyalarına feda ediyorum , neymiş efendim çanta chooperin görüntüsünü bozarmış :D

Mustafa Lee
20 Kasım 2023, 16:59
https://i.hizliresim.com/gbl7o2y.jpg
Deneme

Macabre
20 Kasım 2023, 17:04
- Eğer 2 kişi iseniz kamp sorununuz olmaz lakin tek başına olanlara sapık muamelesi yapıyor bazı işletmeler.
- Kamp sezonunda giderseniz ve 2 kişi iseniz tesissiz yer seçerseniz kalabalık gruplara yakın olun.
- Yanınıza baltaydı, katlanır masaydı vs. çok lazım olmayacak materyalleri almayın. Baltadan çok katlanır testere işinizi görecektir.
- 2 kişi iseniz mutlaka amortisör ayarını ve lastik basınç ayarını, kullandığınız motorun kitapçığından bakıp ayarlayın. Yanınızda (eğer kullandığınız lastik tubeless) ise sadece lastik onarım köpüğü olsun, diğerlerine genelde pek gerek olmaz.
- Önemli olan materyaller: Çadır, mat ve uyku tulumu. Mat ile tulum arasına şişme mat kullanın, soğukta zatürre olmayın. Gaz ve küçük katlanır bir ocak da eklenince gerisi teferruat. İlk yardım çantasını alıp almamak size kalmış.

Mustafa Lee
20 Kasım 2023, 17:07
Çok iyi cevap oldu :mrgreen: arkadaşınıza da selamlar :king:

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:04 ----------

Ben motorda taşıdıklarımı ve max 3-4 günlük kamp için ihtiyaçlarımı yazayım size rehber olsun belki üzüntünüz geçer :) # iki kişilik çadır # iki adet bir yüzü alüminyum ısı izolasyonlu mat # iki adet içi dolgulu 5 cm kalınlığında katlanır mat # bir adet Orcamp mini ocak # bir adet alüminyum 15 cm demlik # bir adet 20 cm tava # iki adet kolsuz katlanır sandalye # iki adet hava ile şişen yastık # iki adet polar battaniye # çadırı komple örtecek ebatta şeffaf naylon örtü # gerisi ufak tefek çatal kaşık kafa lambası gibi tek tek yazmayı gerektirmeyen şeyler , çadır , 4 adet mat , iki sandalye ve polarları yan ve arka çantanın üstüne sabitliyorum , depo üstü çanta ve arkada üç çanta yedek giysilere , yolda görüp aldığımız meyve ve yiyeceklere kalıyor , birde Honda Shadow lu bir arkadaşım var , onunla yola çıkarsam bir çantamı onun yolda motorundan dökülen eşyalarına feda ediyorum , neymiş efendim çanta chooperin görüntüsünü bozarmış :D

Alıntı yapmayı beceremiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:05 ----------

- Eğer 2 kişi iseniz kamp sorununuz olmaz lakin tek başına olanlara sapık muamelesi yapıyor bazı işletmeler.
- Kamp sezonunda giderseniz ve 2 kişi iseniz tesissiz yer seçerseniz kalabalık gruplara yakın olun.
- Yanınıza baltaydı, katlanır masaydı vs. çok lazım olmayacak materyalleri almayın. Baltadan çok katlanır testere işinizi görecektir.
- 2 kişi iseniz mutlaka amortisör ayarını ve lastik basınç ayarını, kullandığınız motorun kitapçığından bakıp ayarlayın. Yanınızda (eğer kullandığınız lastik tubeless) ise sadece lastik onarım köpüğü olsun, diğerlerine genelde pek gerek olmaz.
- Önemli olan materyaller: Çadır, mat ve uyku tulumu. Mat ile tulum arasına şişme mat kullanın, soğukta zatürre olmayın. Gaz ve küçük katlanır bir ocak da eklenince gerisi teferruat. İlk yardım çantasını alıp almamak size kalmış.

Çok çok çok teşekkür ederim.

espresso
20 Kasım 2023, 17:31

Biz de eşim ve çocuklarla gittiğimizde arabaya dolduruyoruz, onlar önden arabayla yola çıkıyor, ben motorla hiç malzeme taşımadan rahat rahat sürüyorum, kamp yerine yakın yerde tekelden bira alınca bagajımda yerim kalmış oluyor hem. :)

Yazın kamp yapılacaksa decathlon'un fresh&black serisini tavsiye ederim çadır olarak, çok farkediyor konforu. 2 kişilik olanların bir de XL modeli var ön tarafta çantalar ve ayakkabılar için ayrı alanı olanı, o daha iyi. Bizim çocuklar izci, onlar izci kampına giderken kullandıkları, izci derneğine ait çadırları da bu modelden almışlardı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:28 ----------

yok, zor değil, haftasonu ya da 5-6 günlük falan o şekilde kamp olur. Yani motorla her tür kamp malzemesi gerekmez. Mesela biz arabayla giderken buzdolabı da götürüyoruz hem donmuş köfte taşıyabiliyoruz hem biralar soğuyor ama motorla gidince biraz ılık biraya razı oluyoruz, bu hesap.

freasy
20 Kasım 2023, 17:33
-decathlon 3 kişilik fresh&black
-decathlon şişme yatak

bu ikisi iki kişilik kamp konforu için çok ideal seçenekler. ben mat üzerinde kamp yaptım daha önce birçok kez ama şişme yatağın rahatlığını bir kere gördükten sonra vazgeçemedim.

bu arada iki kişilik kamp eşyasıyla motorla yolculuk yapılır ama biraz ekonomik davranmak gerekebilir eşya konusunda. biz eşimle birçok kez detaylı kamp eşyasıyla seyahat ettik ama o da scooter'ıyla geldiği için biz biraz daha şanslıydık.

okanius
20 Kasım 2023, 17:33
resimleri ekleyemedim. becerebildiysem aşağıdaki de eşimle gittiğim kamp resmi.

https://hizliresim.com/3ygrukb

otopsici
20 Kasım 2023, 18:18

Abi gözünü seveyim sen yapma bari

Ben kışın -50 derecede ağrı dağında kamp yapan insanım bu yorumun gerçekten üzdü beni

şimdi asıl konuya dönersek
dostum anladığım kadarıyla yaz kampı yapacaksın. Önerilerime ona göre devam edeceğim.

Uthec'in yazdıklarına ilaveten
ben ışıkta uyuyamadığım için dechatlonun fresh and lack çadırını kullanıyorum.
zemin için şişme yatak yeterli (20 derece üstü kamplar için)
yine basit bir uyku tulumu işinizi görecektir.
Yemek için hazır satılan tencere tabak setleri var 3 harfli marketleri takip et şubat veya mart ayında alırsın
ben beklemem dersen orcampta satılıyor yeterlidir.
https://www.orcamp.com.tr/urun/orcamp-3lu-tencere-seti
kamp ocağı olarak
https://www.orcamp.com.tr/urun/cakmakli-mikro-cep-ocak
400 gr kartuş ta aldın mı tek kişi için 1 hafta yeter artar bile
benim kampta en çok kullandığım malzeme bıçaktır
opinel no 8 işinizi görür hayvan gibi bıçaklar görsel olarak güzeldir ama soğan doğrayamazsınız verem eder adamı
ikinci en önemli malzemem çatal kaşık setidir
https://www.orcamp.com.tr/urun/kamp-catal-kasik-bicak-seti
yukarıda verdiğim linktekiler örnektir çok pahalı bence askeri malzeme satan yerlerde 50-75 lira fiyatla bulabilirsiniz
bu saydıklarımız dışında alacağınız şeyler genelde gereksiz yüktür

Nikkfurie
20 Kasım 2023, 18:32
Üff -50 mi ne diyorsun Otopsici ben Barents i geçtim boydan boya -50 görmedim yav , mecazimi yazdın biz tatlı su kampçısıyız 15 derecenin altı bize ağır gelir :D

ogzcngdk
20 Kasım 2023, 20:44
Hızlıca aklıma gelenleri yazayım;

-Quechua fresh black çadır (kaç kişi kamp yapıyorsanız +1 ekleyerek çadırı o şekilde seçin.)
-Nurgaz kamp ocağı ve ona uygun mutfak malzemeleri (tava, çatal, bıçak peçete vs.)
-Şişme yatak ve 12V hava pompası veya 2 adet mat
-5 Derece tulum
-İnce bir bahtaniye veya pike (tulumun fazla geldiği zamanlar için)
-Kamp masası (portatif motorda taşımaya uygun)
-Kamp sandalyesi
-Gece için ışıldak

Aklıma gelen temel malzemeler bunlar olmazsa olmaz, diğerleri tecrube ile birlikte üzerine eklenecek ufak tefek şeyler olur.

otopsici
20 Kasım 2023, 20:50
Üff -50 mi ne diyorsun Otopsici ben Barents i geçtim boydan boya -50 görmedim yav , mecazimi yazdın biz tatlı su kampçısıyız 15 derecenin altı bize ağır gelir :D

https://www.instagram.com/p/CpipKfUOE05/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.instagram.com/reel/CbVHKHkoajl/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.instagram.com/p/B8lTqvtFqQp/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.instagram.com/p/B7x067zF5L7/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

bu da bonus olsun

https://www.instagram.com/p/BduagzlnR36/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

yüksek irtifa dağ arama kurtarmacıyım.
benim faaliyetlerim genelde extrem olduğundan ekipmanlarım ona göre
hani bana çok uymayın yaz kampları iyidir

Nikkfurie
20 Kasım 2023, 21:07
https://www.instagram.com/p/CpipKfUOE05/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.instagram.com/reel/CbVHKHkoajl/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.instagram.com/p/B8lTqvtFqQp/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.instagram.com/p/B7x067zF5L7/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

bu da bonus olsun

https://www.instagram.com/p/BduagzlnR36/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

yüksek irtifa dağ arama kurtarmacıyım.
benim faaliyetlerim genelde extrem olduğundan ekipmanlarım ona göre
hani bana çok uymayın yaz kampları iyidir

yok yok uymayız :D bizim en büyük kış aktivitemiz yağmurlukları giyip sağanak yağmurda sürmek :)

tommygun
20 Kasım 2023, 21:17
@otopsici ve @Nikkfurie sizlerin yanında tövbe estağfurullah kendimi pembe döt hissettim. Ben ya eve geri dönüyorum ya da otelde kalıyorum. Ağalar şu kamp işi içimde uhdedir, bir beceremedim.

Nikkfurie
20 Kasım 2023, 22:02
@otopsici ve @Nikkfurie sizlerin yanında tövbe estağfurullah kendimi pembe döt hissettim. Ben ya eve geri dönüyorum ya da otelde kalıyorum. Ağalar şu kamp işi içimde uhdedir, bir beceremedim.

Tommy , Rusların meşhur bir sözü var bilirsin "çirkin kadın yoktur az votka vardır" aynı mantık biraderim daha öncede yazmıştım galiba :) sen çadıra erken girmişsin , o merete ya içip zıbarmak için yada uykudan kafan düşünce gireceksin , yada öhömm bunu yüzyüze söylerim sen anladın ;)

espresso
20 Kasım 2023, 22:54
Tommy , Rusların meşhur bir sözü var bilirsin "çirkin kadın yoktur az votka vardır" aynı mantık biraderim daha öncede yazmıştım galiba :) sen çadıra erken girmişsin , o merete ya içip zıbarmak için yada uykudan kafan düşünce gireceksin , yada öhömm bunu yüzyüze söylerim sen anladın ;)

Önümüzdeki baharda yani Mayıs sonu gibi kamp yerlerinde az ekipmanla bile gece üşünmeyecek havalar başlar, Çatalca Akalan köyü yakınlarında yeni başlayan birinin zorluk çekmeyeceği kamp alanı var. Hem aşırı kalabalık değil hem de tesis yeterli, yeterli derken işte tuvaleti var, el yıkamaya lavabosu var, magla yakıcam diyene mangal veriyorlar, daha ne olsun. Oraya çocuklar dahil 25 kişi bir grup halinde gitmiştik, gece kocaman ateş başında soğuk biralarımızı içmiştik. Yakındaki köylerdeki kasaplardan sucuk ve köfte alsak yeter, bira bulmak zaten kolay, daha ne olsun. Bir plan yapalım Tomygun'a kamp olayını sevdirelim. Her bira arasında shot halinde tekila da atarsak gece nasıl uyuduğumuzu anlamayız zaten. :)

arndiol
21 Kasım 2023, 08:00
diğer konuna yazmıştım buraya da ekleyeyim.

Şu an en işe yarar site bence asagıdaki. eksikleri var ama kamp için çok fazla yer datası var.

https://www.kampingturkiye.com/

Tamamen kendi fikirlerim dahilimde söyle başlayabilirim. Eğer arabanız vs. de var ise kamp eşyası bakımından ayrı bir yük programı yapmanız lazım. Motosiklette "bir şekilde sığdırırım" ile alınan eşyalar rahatsız edici oluyor. Adamlar balta , masa, mangal falan taşıyor motorda. Bana bu sacma geliyor. (aynı yerde 2-3 gün ve fazla konaklama olacak ise gerekebilir)

Ben özellikle agaclık bölgeli tesisleri ya da kalabalık free camping noktalarını tercih ediyorum artık o kadar mülteci kaçak aldık ki tenha bölgelerde tek kamp yapmak akıllıca değil. Günübirlik bir gezide , powerbank, yemek kiti, emaye kupa, mini gazlı ocak, çadır, sandalye, termal polar, güneş enerjili lamba ve mini yiyecek icecek cantası yeterli geliyor.

Hiç tecrüben yok ise bence şöyle bir sıralama ile kamp alışkanlıgı yapabilirsin.

Tesisli Deniz Kampı
Tesisli Orman Kampı
Yanında WC'sini falan kullanabileceğin yer olan tesissiz deniz kampı (grupların oldugu kalabalık bölgeler)
Tesissiz orman kampı (grupların oldugu kalabalık bölgeler)
Solo dağ bayır orman koy vs. kampları (tavsiye etmem riskli bence)

mertowski
21 Kasım 2023, 09:28
Kamp olayına girmeden önce bir kaç defa piknik tarzı günübirlik bir aktivite yapman bence daha doğru olacaktır. Sabahtan git dağ bayır bir yere akşama kadar kal. Hava kararmaya yakın dönersin.
Yanına öyle çok şey de alman gerekmez. Katlanır sandalye/tabure, katlanır masa, ızgara teli, kilim, günü geçirecek kadar yiyecek içecek yeterli olur. Çevir taşlarla bir ocak yap, koy ızgarayı ateşin üzerine yemeğini yap suyunu ısıt çay kahve yap sana kalmış.

Örnek olarak;

https://r.resimlink.com/onr3Mm4gUVi.jpeg (https://resimlink.com/onr3Mm4gUVi)
https://r.resimlink.com/1XRScW.jpeg (https://resimlink.com/1XRScW)

Kimi insan evi harici tuvalete bile giremez, kendisine bu durum ızdırap olur. Bazı şeyleri deneyimle. Belki kamp olayı vs sana göre değildir. İnsanlar bir hevesle çok büyük masraflar yaparak ekipmanlar alıyor ancak 1-2 kullanımdan sonra bir daha ne çadıra dokunuyor ne kamp yapıyor.

İhtiyaç dediğimiz şey kişinin yoksunluk duygusu ile ortaya çıkan bir kavramdır. Kişiye göre şekillenir. Kimisi yastıksız yatamaz, kimisi motosiklet montunu katlar yastık yapar. Kimisi soğuk bira olmadan yapamaz, kimisi sıcak suyla çay kahve içmeden yapamaz. Bunlar tamamen kişisel durumlar. Ufak detaylar harici ana malzemeler zaten arkadaşların yazmış olduğu ortak malzemelerdir.

Detaylı malzemeler kamp yapılacak mevsime, kamp yapılacak yere, kamp yapılacak yerin en yakın alışveriş yapılabilecek konumuna göre ve kaç gün kalınacağına göre değişkenlik gösterir.

Mesela 1 gece kalmalı deniz kenarı bir alana giderken küçük çadır, mat, mayo, havlu, kilim bizim için yeterli oluyor.

https://r.resimlink.com/aTvxNI.jpeg (https://resimlink.com/aTvxNI)

Bazen de kaçak kat çıkan laz müteahhit gibi yüklüyorum ne varsa;

https://r.resimlink.com/_4s-CIjKEey.jpeg (https://resimlink.com/_4s-CIjKEey)
https://r.resimlink.com/kCdwNvWr.jpeg (https://resimlink.com/kCdwNvWr)
https://r.resimlink.com/b9CmwWG.jpeg (https://resimlink.com/b9CmwWG)

Yeter ki gönül istesin bisikletle bile neler taşınmıyor. :queen: :queen:

https://r.resimlink.com/LavHXK5g8mS.jpeg (https://resimlink.com/LavHXK5g8mS)
https://r.resimlink.com/60RehiSz.jpeg (https://resimlink.com/60RehiSz)

Tommygun senin çadırın bence bu olmalı. Evin bir odası gibi rahat rahat takılırsın. :P

https://r.resimlink.com/F3V9bhKxAcL.png (https://resimlink.com/F3V9bhKxAcL)
Gölgelik - 6 Kişilik - Arpenaz Base (https://www.decathlon.com.tr/p/golgelik-6-kisilik-arpenaz-base/_/R-p-157674?mc=8648391&c=MAV%C4%B0)

okanius
21 Kasım 2023, 09:57
https://www.instagram.com/p/CwcDzaEtBsl/

Eşimle yaptığımız kamplar 4-5 gün sürüyor. Dolayısıyla çok malzeme taşıyoruz.

Mustafa Lee
21 Kasım 2023, 10:55
Öncelikle hepinize çok teşekkür ederim. Muhteşem insanlarsınız. Tamda sizlerden beklediğim gibi ilgi alaka ve samimiyeti gördüm. Bir kez daha neden yıllarca sadece misafir olarak kaldım keşke daha önce üye olarak katılım sağlasaymışım dedim.:bestmt::rendeer:

Yazdıklarınızın her bir satırını pür dikkat okudum ve not ettim. En kısa süre de yeni açılan dechatlon dan başlayarak hazırlanacağım. Aldığım yada almayı düşündüğüm malzemeleri yine buradan sizlere danışacağım.

Ayrıca yeni bir hedef koydum kendime, bir gün mutlaka sizin köfte turlarınızdan birine katılmak için çaba sarfedeceğim:cherry:

zihnigonen
21 Kasım 2023, 11:12
Branda (çadırın altına sermek için çadırın taban genişliğinde)
Ferrino Lightent2
Şişme mat ve şişme yastık
Uyku tulumu (iklim şartlarına uygun)
Alın feneri
Benzinli/tüplü kamp ocağı
Kamp mutfağı (tencere, tabak, kaşık vs)
İp

yaşlıveacemi
21 Kasım 2023, 11:17
Hiç gözünde büyütme çık yola zamanla sana uygun olan kamp şeklini ve malzemeleri bulursun.

Herkes kendi zevkine göre eşya yanına aldığı için çok farklı listeler ortaya çıkar. Bu da uzun bir liste oluşmasına sebep olur ve kafanı karıştırır.

Biz 125 cc Çinli motosiklet ile ülke dışında bile rahat rahat dolaşıp kamp yapıyoruz.

https://www.youtube.com/watch?v=B387i4V80Dk

Bu Bulgaristan - Yunanistan gezimiz.

https://www.youtube.com/watch?v=TsGofxrFVQE

Bu Bulgaristan Varna Gezimiz

https://www.youtube.com/watch?v=qaFMQ8c2ki8

Bu da Romanya gezimiz..

E.Yzr
09 Aralık 2023, 08:38
Çok fazla malzeme alacaksanız özellikle ultralight ürünleri temin etmenizi öneririm. Olmazsa olmazlar : Çadır, çadır altlığı, uyku tulumu, yastık, mat, çadır lambası, kafa lambası, bıçak, ıslak mendil, peçete, ip, ilk yardım kiti, çakmak, power bank, off sinek ilacı,sandalye.Geri kalanlar size kalmış. Yemeği kendiniz yapacaksanız mutfak malzemeleri de dahil edilir. (Küçük kamp tüpü, ocağı, tencere, tava, çaydanlık seti, çatal, kaşık, baharat, sıvı yağ, deterjan, sünger vs.) Yemeği dışardan halledecekseniz ise bunlara gerek yok.

Mustafa Lee
01 Mart 2024, 10:17
Çok çok teşekkür ederim herkese. Ufak ufak toparlıyorum. Emekli gazginler grubu adında bir grubun üyeleri ile tanıştım bir ufak tur atarken. Kamp malzemeleri doluydu bisiklet arkasındaki çekme arabasında. Bana her türlü gerekli malzemeyi kuruluşu pratikliği hangilerinden memnunlar hangileri işlerine yaramıyor tavsiyeleri ile anlattılar. Bir nevi uygulamalı ders oldu. Aynı sizlerin buradaki tavsiyeleri ile uyuşan bilgiler edindim. 2 adet sökülen acayip hafif sırt dayamalı sandalye ve masa aldım. Yavaş yavaş devam ediyorum. Tavsiyeleriniz için canı gönülden teşekkür ederim.