Orijinalini görmek için tıklayınız : motorum artık çalışmıyo
fatih001
13 Eylül 2006, 11:59
arkadaşlar yardım edin
son bir aydır sabahları 125 mt scoter ı mı çalıştırmakta zorlanıyordum.5-10 dakka çalıştırmak için uğraşıp duruyordum 3 gün önce servise verdim yağını değişmişler yağ filtresini değişmişler ve karbürötörü temizlemişler .
ama ne yazıkki servisten eve getirdiğim mortor diğer gün gene çalışmadı bende ölece bıraktım.dün akşam iş dönüşü motoru çalıştırmak için 15 dakka uğraştım ama nafile
bende bujiyi söktüm temizledim (bezle ve tornavida ucuyla üstündeki siyahlığı kazıdı) ve yerine taktım ama gene çalışmadı.sonra tekrar söktüm bujiyi sonra elektrik kablosunun içindeki zavazingoya taktım elle çalıştırdığmda ilk baş kıvılcım attı sonra ki denemelerimde kıvılcım atmadı .
hava karardığı için tekrar yeine takarken buji delikten soğutma nın olduğu plastik yerin içine düştü.
yani anlaycağınız içine ettik işin.bugün bujiyi almak için o fanın olduğu plastik aksamı sökmeyi düşünüyorum.
sonra naparım bilmiyorum yardımlarınız bekliyorum
I3luee
13 Eylül 2006, 12:09
arkadaşım bende de 125mt vardı o marş muhabbetınden ben çok çektim 3 kere marş motorunu deıstıler 2 sinş ben odedim garantıye girmiormus bence sen motoru servise götür bi baksınlar marş motorunda bi sorun olabilir
caya104
13 Eylül 2006, 12:18
anlattığından ateşleme sisteminde sorun var gibi önce benzin gelip gelmediğini kontrol etmeni,sonra bujiyi yerinden söküp kablosuna takıp metal kısmı şaşeye değer şekilde marşa basmayı denemeni tavsiye ederim dışarda devamlı ateşler halde olması lazım
Fatih
13 Eylül 2006, 12:28
Buji kablosunu cıkarıp uzaktan bujiye tuttugunda (dikkatli ol)
Kıvılcım gelmiyorsa sorun ateşlemededir yani bobindedir.
zaxaza
13 Eylül 2006, 18:11
arkadaşlar bende de asya 150 T1 var.1-2 ay önce aldım. dün bi ara kampüste çalıştırmaya çalışırken çalışmadı, sonra kumandadan çalıştırdık. bi kaç saat sonra yine aynı şeyi yaptı. bu sefer kumanda ile de çalıştıramadık. ayaktan çalıştırmayı denedik o da olmadı. acaba sorun nedri?işin kötü yanı en son motoru çalıştırmaya çalışırken anahtarı takıp çıkarırken anahtar kontağa girmez oldu.hiç bi şekilde anahtar kontağa girmiyo. acaba sorun nedir?direksiyon da kilitli kaldı.artık başka bi araçla motoru bakıma götürcez herhalde.serviste anahtar işini halledebilirler mi? bu sorunların neden olabileceğini tahmin edebilen varsa iyi olur.teşekkürler
Caesar
13 Eylül 2006, 18:43
çalıştıktan sonra da benzeri bi sıkıntı oluo mu? sanki benzin gelmio gibi sarsılma şeklinde?
arkadaşlar bende de asya 150 T1 var.1-2 ay önce aldım. dün bi ara kampüste çalıştırmaya çalışırken çalışmadı, sonra kumandadan çalıştırdık. bi kaç saat sonra yine aynı şeyi yaptı. bu sefer kumanda ile de çalıştıramadık. ayaktan çalıştırmayı denedik o da olmadı. acaba sorun nedri?işin kötü yanı en son motoru çalıştırmaya çalışırken anahtarı takıp çıkarırken anahtar kontağa girmez oldu.hiç bi şekilde anahtar kontağa girmiyo. acaba sorun nedir?direksiyon da kilitli kaldı.artık başka bi araçla motoru bakıma götürcez herhalde.serviste anahtar işini halledebilirler mi? bu sorunların neden olabileceğini tahmin edebilen varsa iyi olur.teşekkürler
anahtar işini serviste hallederler ama çalışmaması gerçekten sinir bozucu bi durum:pr:
mastergenie
13 Eylül 2006, 18:48
Geçmiş olsun diyeceğim ama bu uyduruk Çin mallarını alırken biliyordunuz zaten bunların olacağını. (En azından almadan önce biraz araştırdıysanız bilirdiniz)
Yinede geçmiş olsun.
satoyama
13 Eylül 2006, 18:58
imza imza imzaaaaaaaaa
baba müslüm
13 Eylül 2006, 19:01
At o motoru kardeşim at.:silent:
ylmzzz
13 Eylül 2006, 19:02
Geçmiş olsun diyeceğim ama bu uyduruk Çin mallarını alırken biliyordunuz zaten bunların olacağını. (En azından almadan önce biraz araştırdıysanız bilirdiniz)
Yinede geçmiş olsun.
benim motorum da çin malı ama 9600 kmde tek marşta çalıştı hep. kışın bile. ltfen çare bulun tartışmak yerine.
soruya gelirsek.
arkadaşım marş basıyor mu? marş basıyorsa benzin gelmiyor olabilir. biraz daha açıklayıcı yazar mısın. çin malı filan değil sorun. benim motor kışın bile çalışıyordu tek marşta.
fatih001
13 Eylül 2006, 19:17
Öncelİkle Yardimci Olanlaradan Allah Razi Olsun
Yilmaz KardeŞ MarŞ Basiyo Benzİn Gelİp GelnmedİĞİnİ Nasil AnlayacaĞim Bİlmİyorum Bİ MÜddet UĞraŞtiktan Sonra Benzİn Kokusu Ortaya Çikiyo Heralde Bu GeldİĞİnİn Kanitidir Dİye DÜŞÜnÜyorum.marŞ Motoru ĞiĞiĞi Dİye Ses Çikariyo Ama Motor Bİ TÜrlÜ ÇaliŞmiyo.
Bujİ Den Kaynakli Olabİlİrmİ
zaxaza
13 Eylül 2006, 19:23
benim motorum da çin malı ama 9600 kmde tek marşta çalıştı hep. kışın bile. ltfen çare bulun tartışmak yerine.
soruya gelirsek.
arkadaşım marş basıyor mu? marş basıyorsa benzin gelmiyor olabilir. biraz daha açıklayıcı yazar mısın. çin malı filan değil sorun. benim motor kışın bile çalışıyordu tek marşta.
eğer sorun banaysa, artık hiçbir ses gelmiyor.tık bile yok.yrn servisten araba çağırıp götüttürcem artık.saolun ilgilenenler için.
ylmzzz
13 Eylül 2006, 19:23
marş basıyorsa ve benzin geliyorsa motora ilk hareketi vemek için bujiye görev düşüyor. bujiyi temizle tekrar dene.
çalıştırırken biraz da gaz ver ki benzin geldiğinden emin ol. yalnız bişey daha var servisten gelirken motorun çalışmasında bir anormallik varmıydı. bujide sorun varsa motor normal çalışmaz. giderken tekleme yapıyormuydu mesela?
fatih001
13 Eylül 2006, 19:26
Hayir Servİsten Gelİrken Normaldİ
Bujİ Nasil Temİzlenİr
ylmzzz
13 Eylül 2006, 19:30
eğer sorun banaysa, artık hiçbir ses gelmiyor.tık bile yok.yrn servisten araba çağırıp götüttürcem artık.saolun ilgilenenler için.
sorum sana değildi ama senin sorunun elektrik sistemi bence. uzaktan çalıştırma ve alarm sistemi çok dandik bir sistem. çok kullanıldığında motorun elektrik devresine zarar veriyor ve motorun olmadık hareketler yapmasına neden oluyor. bir gezimizde arkadaşımın alarmlı motoru 70km/h yi geçince stop ediyordu nedeni ise alarm. çünkü elektriği kesiyordu. ibreler bile çalışmıyordu.
bence alarm sistemini iptal ettir. onun yüzünden 15km arkadaşımın motorunu halatla çektim:)
kontağa anahtar girmiyorsa ilk akla gelen birisinin kontağı zorlaması. benim motorumu gece hırsızlar zorlamış ve kontağım arızalanmıştı. direksiyon kilidini iptal etmek için kontağı zorluyorlar. ya da çocuklar içine birşey sıkıştırmış olabilir.
motorun çalışmamasıyla anahtarın girmemesinin bi ilgisi yok zaten. kontak neden eğilsin:)
Hayir Servİsten Gelİrken Normaldİ
Bujİ Nasil Temİzlenİr
servisten gelirken normalse bujide sorun yoktur. tabi bir anormallik olmadığından eminsen.
ayak marşını denedin mi? elektrik marşı yeterince basmıyordur mesela. bujiden sorun olsa motor düzensiz çalışır.
zaxaza
13 Eylül 2006, 19:49
[QUOTE=ylmzzz;427367]sorum sana değildi ama senin sorunun elektrik sistemi bence. uzaktan çalıştırma ve alarm sistemi çok dandik bir sistem. çok kullanıldığında motorun elektrik devresine zarar veriyor ve motorun olmadık hareketler yapmasına neden oluyor. bir gezimizde arkadaşımın alarmlı motoru 70km/h yi geçince stop ediyordu nedeni ise alarm. çünkü elektriği kesiyordu. ibreler bile çalışmıyordu.
bence alarm sistemini iptal ettir. onun yüzünden 15km arkadaşımın motorunu halatla çektim:)
kontağa anahtar girmiyorsa ilk akla gelen birisinin kontağı zorlaması. benim motorumu gece hırsızlar zorlamış ve kontağım arızalanmıştı. direksiyon kilidini iptal etmek için kontağı zorluyorlar. ya da çocuklar içine birşey sıkıştırmış olabilir.
motorun çalışmamasıyla anahtarın girmemesinin bi ilgisi yok zaten. kontak neden eğilsin:)
QUOTE]
çok teşekkürler.kontağı kimsenin zorlamış olma ihtimali çok zayıf diye düşünüyorum.çünkü evde kilitli bahçede duruyor ve kampüste de dün kimsenin zorlamış olacağını düşünmüyorum.neyse hayırlısı artık,başa gelen çekilir:)tek düşüncem bi günde benim motorun bu iki sorunu hallolur mu? çok uğraştırmasınlar istiyorum.motor servisi ilgilenir mi acaba anahtar işiyle?
ylmzzz
14 Eylül 2006, 02:02
benim motorumu hırsız zorlamasına rağmen garantiden kontak anahtarını değiştirdiler. hem de herkesin şikayet ettiği mondial :) motoru sabah bırakırsan akşama halletmeleri lazım. tabi tahmin ettiğimiz gibi küçük arızalar varsa. geçmiş olsun bu olanlar motor zevkinizi kesinlikle azaltmasın.
zaxaza
14 Eylül 2006, 09:58
benim motorumu hırsız zorlamasına rağmen garantiden kontak anahtarını değiştirdiler. hem de herkesin şikayet ettiği mondial :) motoru sabah bırakırsan akşama halletmeleri lazım. tabi tahmin ettiğimiz gibi küçük arızalar varsa. geçmiş olsun bu olanlar motor zevkinizi kesinlikle azaltmasın.
çok teşekkürler.kazasız sürüşler.
fatih001
14 Eylül 2006, 12:54
Depodan Benzİn Gİtmİyor Galİba Benzİn Pompasi Bozuk Olabİlİr
ArkadaŞimin Babasina GÖsterdİk DÜn AkŞam
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO