Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastik Yarılması
MithatY06
01 Kasım 2023, 13:23
Merhaba, bu konuda yardım istemiyorum zaten seve seve yeni bi lastik almam lazım lakin lastiğimin bu kadar kusursuz şekilde yarılması normal midir ya da nasıl yarıldığı hakkında fikrilerinizi merak ediyorum.
https://i.hizliresim.com/c115pyy.jpeg (https://www.hizliresim.com/c115pyy)
tommygun
01 Kasım 2023, 13:30
Sanki 2 farklı lastiği silikonlar birleştirmişler de yolda birbirlerinden ayrılmış gibi. Sanki karpuza bıçak vurmuşsun da ortadan 2'ye ayrılmış gibi. Sanki Hz.Musa'nın Kızıldeniz'i yarması gibi.
MithatY06
01 Kasım 2023, 13:32
Ahahahahha sanırım 2 lastiği birleştirmişler başka hiç bir açıklama bulamıyorum çamurluktan şüphelendim de o da değmiyo bile başıma gelen küçük motosiklet maceramdaki en ilginç anım.
BayMaellard
01 Kasım 2023, 14:02
Bu lastiği siz mi aldınız? Markası nedir? Bende emanet bi z750 de arka lastik yarılması yaşamıştım firma ‘bence’ duyulmasın diye anında değişim yapmıştı.
MithatY06
01 Kasım 2023, 14:11
Ben aldım Michelin Plot Street
Üretim tarihimi eski acaba? Nasıl yarılmış yahu bu ? Sonradan dişleri mi derinleştirmişler acaba ?
Guven
01 Kasım 2023, 14:33
2007 yılında sıfır aldığım Cbf 1000 henüz 500 km. de iken arka lastik kabuk attı. Motoru test etmek için anlık hızlandığım bir anda oldu.
Otoyolda durumu nasıl toparladığımı bir ben, bir Allah bilir.
Ertesi gün bayinin girişimiyle bilindik lastik firması bana istediğim lastiği çift olarak gönderdi.
Bana kalsa lastik firmasını mahkemeye verecektim ama servis lastiği söküp incelenmek uzere firmaya göndermişti.
Durumu lastik firmasına bildirin bence. En azından değişim isteyin.
Böyle bir fabrikasyon hatayı biz motosiklet kullanıcıları maalesef hayatımızla ödüyoruz.
Sonra, "hız yapan motosiklet hakimiyetini kaybedip bariyerlere vurdu" diye haber oluyoruz.
hasmet
01 Kasım 2023, 14:40
Ertesi gün bayinin girişimiyle bilindik lastik firması bana istediğim lastiği çift olarak gönderdi.
Bilindik lastik firması hangisidir?
Bana da sanki motosiklet kaynaklı gibi geldi. Çamurlukla lastik arasında sıkışan bir şey atılana kadar lastiği hiç etmiş olabilir mi?
MithatY06
01 Kasım 2023, 14:52
Valla şansıma kusursuz mu sıkıştı bilmiyorum aşırı nizami şekilde yarılmış
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:48 ----------
Üretim Tarihi 2022nin Son çeyreği idi ben de 2023 Baharda Taktırdım
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:49 ----------
Aşırı Haklısınız cidden canınmızla öderiz. Firmaya Mail atayım ben
xtrafrozen
01 Kasım 2023, 14:53
Orjinali bu abi bu modellerde dese lastikçi inanırsın, o derece muntazam yarılmış.
MithatY06
01 Kasım 2023, 15:02
ahaha bi anlığına ben de normal sandım telefondan eski fotoğraflardan kontrol ettim
Nikkfurie
01 Kasım 2023, 15:17
Kışa giriyoruz lastikde kendini hazırlamış mis gibi yağmur oluğu işte daha ne istiyorsun :)
sallami
01 Kasım 2023, 15:42
Bence sizin alt taraflardan alçaltma veya vida gibi birşey lastiğe değmiş. Lastik yarılmamış oyulmuş gibi.
MithatY06
01 Kasım 2023, 15:44
Lastiğe tek temas edebilecek şey Çamurluktu onu da iyice kontrol ettim lakin çıkıntı bile bulamadım yarabilecek
Guven
01 Kasım 2023, 16:13
Bilindik lastik firması hangisidir?
Bana da sanki motosiklet kaynaklı gibi geldi. Çamurlukla lastik arasında sıkışan bir şey atılana kadar lastiği hiç etmiş olabilir mi?
Marka telaffuz etmek doğru olur mu, bilmiyorum. Ama yazayım.
Bridgestone Battlax.
Olaydan sonra Michelin Pilot Road istediğimi söyledim, çift olarak gönderdiler.
Ama dediğim gibi, motosiklet henüz 500 km.de. Üzerine hiçbir aksesuar takılmamış. Otoyolda yol alıyorum. Herhangi birşeyin lastiğe teması söz konusu değil.
Geriden gelen 5-6 motosikletli arkadaşım var. Arkadaşlardan biri de motosikleti aldığım Bayii.
sallami
01 Kasım 2023, 16:36
Yarıldıysa ebat olarak genişlemesi lazım öyle mi acaba?
okanbagiscan
01 Kasım 2023, 17:15
Ben ilk önce ortadaki yağmur kanalından ayrılmış gibi düşündüm lastiğin orjinaline bakınca ortada hiç kanal olmadığını görünce şaşkınlığım dahada arttı.
İsteyerek yapmaya kalksan yapmakta zorlanırsın.
Nikkfurie
01 Kasım 2023, 21:03
Ben ilk önce ortadaki yağmur kanalından ayrılmış gibi düşündüm lastiğin orjinaline bakınca ortada hiç kanal olmadığını görünce şaşkınlığım dahada arttı.
İsteyerek yapmaya kalksan yapmakta zorlanırsın.
Ralli yarışlarında lastiğin yağmur oluklarını derinleştirmek için bir alet kullanıyorlar bu kadar temiz iş çıkarmıyor eğri büğrü izler kalıyor lastikte..
killingroad
02 Kasım 2023, 11:45
Evet inanılmaz muntazam. O nedenle üretim hatası olduğunu düşündürttü bana.
MithatY06
02 Kasım 2023, 11:47
Markaya mail ve İnstagram sayfasına dm den mesaj attım belki yardımcı olurlar
Beto87
02 Kasım 2023, 12:04
Lastiği cnc tezgaha bağlasan ancak bu kadar temiz keser. Bir şeyin sıkışması sonucu olsa sürücü kesinlikle fark ederdi. Üretim hatası gibi görünüyor, birleşim yerinden lastiğin parçası fırlamış. Aldığın bayiden değişim iste gerekirse cıngar çıkar. Firmanın hatasını canınla da ödeyebilirdin. Geçmiş olsun.
kryeck
02 Kasım 2023, 14:00
Satın aldığınız yerle konuştunuz mu?
MithatY06
02 Kasım 2023, 14:05
Satın aldığım yer ile 2 gündür kavga ediyoruz hiç bir şekilde çözüm sunmuyorlar. Markaya mail yazdım umudum oradan.
kryeck
02 Kasım 2023, 14:08
Nereden almıştınız, yanlışlıkla işimiz düşmesin. Marka yardımcı olmazsa pilot street düşüncemi değerlendirmem gerekecek.. geçmiş olsun.
MithatY06
02 Kasım 2023, 14:16
Lastik Platformu adlı bir satıcıdan sanırım düzgün satıcıdan almayarak en büyük hatayı yaptım. Lakin pilot street konusunda ön yargı oluşturmanızı istemem 5 arkadaşım daha kullanıyor ve gayet memnunlar ben şansızlığımla hatalı üretim aldım sanırsam.
okican
02 Kasım 2023, 16:22
Satın aldığım yer ile 2 gündür kavga ediyoruz hiç bir şekilde çözüm sunmuyorlar. Markaya mail yazdım umudum oradan.
üretim hatası olduğu çok açık. satıcının karşı çıkması saçma. ana marka sorunu çözecektir bence.
hasmet
02 Kasım 2023, 19:00
Marka telaffuz etmek doğru olur mu, bilmiyorum. Ama yazayım.
Bridgestone Battlax.
Neden yanlış olsun ki? Yalan yazmıyorsunuz sonuçta. Başınıza geleni yazmışsınız. Kim ne diyebilir?
Honda CB900F Hornet belli yıllarda bu lastikle geliyordu. Forumunda herkes nefret ediyordu bu lastikten. "Bitse de değiştirsek" kafasındaydı herkes.
Lakin arabada Bridgestone'un süper lastikleri var. Motosiklette de vardır eminim. Hemen hemen her markanın rezil ve iyi lastikleri mevcut. Yoksa piyasada tutunmaları mümkün değil.
momentS
03 Kasım 2023, 08:34
Üretim hatasıdır birleştirme falan değil.
hulk94
03 Kasım 2023, 09:12
Bu yarılma değil, bir şey sürtmüş lastiğe. Bundan yıllar önce cfmoto nun bir modelinde başımıza gelmişti. Ya lastik sıyırıcı ya da çamurluk değiyordu lastiğe. Ama motor boştayken değil, üstüne oturunca değiyor, o yüzden biz de zor bulmuştuk sorunu
kryeck
03 Kasım 2023, 09:15
Böyle kusursuz sıyırmayı cnc tezgahında bile yapamazsın.. :queen:
MithatY06
04 Kasım 2023, 15:53
Dediğiniz gibi olabilir artçı ile bindiğim zaman daha da çöktürüp değmiş olabilir ve yüksek ihtimalle bu sorunu yaşamaya devam edeceğim şuan da satmayı düşünüyorum.
merianne
04 Kasım 2023, 21:18
Bir lastik satış ilanına denk geldim, sizinki ile aynı motora sahip. Motordan kaynaklı arka lastik bu kadar olmasa da hasar almış. Sizin lastikte o sebeple hasar almış.
Mr.wind
04 Kasım 2023, 22:00
siyiricinin vidasi yada baska bir parcasi yerinden cikmis, lastige surte surte o kismi asindirmis.
Cfmoto telegram grubuydu sanirim biryerde bunun aynisi bir olay hatirliyorum. Hatta onceki durumda arkadas lastiklerini saha yeni degistirip, orjinal ebattan farkli ebatta lastik takmisti.
yaşlıveacemi
05 Kasım 2023, 12:43
Kesinlikle vida veya benzeri bir şey sürtmüş yarılma olsaydı sarkan lif parçaları, kenarlarda pürüz olurdu.
kryeck
05 Kasım 2023, 20:15
peki örnek sürtmüş/yarılmış lastiklerin fotosu nerede?
böyle bir vida temasını farketmemek nasıl mümkün olabilir?
benim tahminimce arkadaş fazla hava bastı ve sağlam bir çukura girdi.
sonuç bu.
yeni/sıfır lastiğin ortasındaki çizgiye dikkat edin.
besbelli üretim hatası.
https://images.hepsiburada.net/usercontents/usercontent-images-0/9a4c2cea-9f02-4c05-95a5-f8f8510e5272.jpg
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO