PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyosung S&T Kanuni Hyosung Gt 250 Comet Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106

Chronix
02 Temmuz 2012, 15:50
ben de öyle düşünmüştüm. 350de fullerim ben yine. garanti olsun :) bu arada az da olsa bi eğim olsa yokuş çıkarken 6bin devirden sonra(topkapıdan m.köy yönüne giderken örneğin) tekleme yapıyo 100ün üzerine çıkmıyo ve giderek 80e kadar yavaşlıyo. karbüratör, hava filtresi yeni temizlendi. bujiler de yeni değişti. çift tırnaklı takmış eleman. ama standart bişey sanırım 15 lira aldı tanesine. ondan yapıyo olabilir mi? iridyum almayı düşünüyorum. yakıt katkısını da bu yüzden kullanmayı düşünüyorum zaten. temizler düzelir belki diye.

senin göstergenin ortasında bundan yok mu hocam :S

http://www.richardhyosunggvgt.com/GT250%20Speedo%20Unit.jpg

karbüratör temizlenmişse bile ayarı yapılmamış gibi. sen bi de normal bir buji takarak dene. çift tırnakları taktığımda benim arka silindir çalışmamıştı bile =) ama sorun bujiden değil motorun arka silindirinin yağ yakmasındandı..2 alternatifin var ya bujileri değiştir ya da karbüratör ayarını yaptır.ikisinide aynı anda yaptırma en azından bujiyi değiştirerek sorunu gidermeyi dene ki sorun esas nerden kaynaklı onu öğrenmiş olursun..

Syanur
02 Temmuz 2012, 16:55
ben de öyle düşünmüştüm. 350de fullerim ben yine. garanti olsun :) bu arada az da olsa bi eğim olsa yokuş çıkarken 6bin devirden sonra(topkapıdan m.köy yönüne giderken örneğin) tekleme yapıyo 100ün üzerine çıkmıyo ve giderek 80e kadar yavaşlıyo. karbüratör, hava filtresi yeni temizlendi. bujiler de yeni değişti. çift tırnaklı takmış eleman. ama standart bişey sanırım 15 lira aldı tanesine. ondan yapıyo olabilir mi? iridyum almayı düşünüyorum. yakıt katkısını da bu yüzden kullanmayı düşünüyorum zaten. temizler düzelir belki diye.

Çift tırnaklı olması önemli değil, buji uymuyorsa isterse 5 tırnaklı olsun. İridyum buji'yi de hiç düşünme, araştırmamanı bile tavsiye ediyorum :). Kullanım klavuzunda hangi buji yazıyorsa direk onu tak. Buji konusu böyle. Ve bence Karbüratörden değil, bujiden kaynaklanıyor gibi görünüyor sorun.

Chronix Şu aletini topla da, bitmiş bir şekilde resimlerini koy. Çok merak ettim, şöyle gün ışığında, yakından-uzaktan nasıl görünüyor diye :cat:

Chronix
02 Temmuz 2012, 17:48
Çift tırnaklı olması önemli değil, buji uymuyorsa isterse 5 tırnaklı olsun. İridyum buji'yi de hiç düşünme, araştırmamanı bile tavsiye ediyorum :). Kullanım klavuzunda hangi buji yazıyorsa direk onu tak. Buji konusu böyle. Ve bence Karbüratörden değil, bujiden kaynaklanıyor gibi görünüyor sorun.

Chronix Şu aletini topla da, bitmiş bir şekilde resimlerini koy. Çok merak ettim, şöyle gün ışığında, yakından-uzaktan nasıl görünüyor diye :cat:

alet derken ? töbe töbe :mrgreen:.. bir 20 gün daha var hocam bittiği zaman da soluğu havacılık müzesinde alıcaz inşallah..

onursakin
02 Temmuz 2012, 17:50
@chronix ya ortadaki var da ışık yanıyo mu onu merak ettim sadece.
@syanur anladım, bi baktım da orjinali şuymuş:

http://www.ergurmotor.com.tr/?urun-490-CR8E--NGK--BUJi.html

bi deniyim ben bunları. buji anahtarını nerden bulabilirim, kendim yapmaya çalışıcam bu sefer :)

Syanur
02 Temmuz 2012, 19:27
alet derken ? töbe töbe :mrgreen:.. bir 20 gün daha var hocam bittiği zaman da soluğu havacılık müzesinde alıcaz inşallah..

Töbe tabi :) Banlanırız valla !))) 20 gün çok ya, keşke kışa denk getirseydin, evde yatması koymuyor mu şimdi sana? :wiinkk:

@chronix ya ortadaki var da ışık yanıyo mu onu merak ettim sadece.
@syanur anladım, bi baktım da orjinali şuymuş:

http://www.ergurmotor.com.tr/?urun-490-CR8E--NGK--BUJi.html

bi deniyim ben bunları. buji anahtarını nerden bulabilirim, kendim yapmaya çalışıcam bu sefer :)

Motorun alet takımından çıkmadı mı? Bak nereye gidiyor bu muhabbet ya, aletler takımlar vs, vs, :mrgreen: Eğer benim RT gibi gömülü buji ise sıradan bir buji anahtarı ile çıkarman zor, ancak depoyu sökmen gerek. Buji anahtarının için de ufak bir lastik sayesinde gömülü bujiyi çıkartabiliyorsun.

onursakin
02 Temmuz 2012, 22:15
tomorrow, my teams.. http://www.youtube.com/watch?v=BWULAAfMvFQ

ahah neyse. ikinci el aldım ya, çıkmadı bişi. neyse bi şekilde halledicez artık.
modifiye işi için ben de aynı şekilde düşünüyorum. şu cıvıl cıvıl havalarda motorsuz kalmak zor valla, ama bi tane daha var galiba.

pitoresk35
03 Temmuz 2012, 00:34
bu yeni modellerin arka tutacağı 2 parça eski kasalara bunu kullanabiliyoz mu çnkü fiyatlarına baktım da baya bi fark var iki parça olanı alıp takmak daha mantıklı ama uyar mı? bide bu çanta demirlerini herkes kendi imkanlarıyla mı yaptırıyo bunun hazır satılanı yok mu varsa nereden temin edebilirim acaba bende almak istiyorum da... heyecanla ardı ardına sorularla bi süre sizi bunaltıcam ama mazur görün yarın motorumu teslim alıcam nasipse

Chronix
03 Temmuz 2012, 01:14
bu yeni modellerin arka tutacağı 2 parça eski kasalara bunu kullanabiliyoz mu çnkü fiyatlarına baktım da baya bi fark var iki parça olanı alıp takmak daha mantıklı ama uyar mı? bide bu çanta demirlerini herkes kendi imkanlarıyla mı yaptırıyo bunun hazır satılanı yok mu varsa nereden temin edebilirim acaba bende almak istiyorum da... heyecanla ardı ardına sorularla bi süre sizi bunaltıcam ama mazur görün yarın motorumu teslim alıcam nasipse

birkaç yerden yontmak gerekiyor diye biliyorum.spartacus arkadaşımıza sorabilirsin.çanta demirine gelince herkes kendi imkanları ile yaptırıp kullanıyor. imalatını yapıp satan yer yok zaten talep az olacağı içinde kimsenin yapacağını sanmıyorum.

zenon
04 Temmuz 2012, 09:18
Cuma aksamı ben Chronix ve undocab bakırköy CineBonus'ta saat 11 de Siperder Man e gidecez gelen olursa orda oluruz :D oncesinde sonrasında aktivite yok planda ama o gün ne olur beli olmaz :D

onursakin
04 Temmuz 2012, 14:24
aha bizim maalle. izmir işi yatarsa zıplarım yanınıza.

zenon
06 Temmuz 2012, 11:58
Vay arkadaş ne kadar duragan bir yer :) aksam başka gelen yok mu?

onursakin
06 Temmuz 2012, 12:22
biletleri girişte mi alıyosunuz? izmir yattı, geliyorum ben de.

zenon
06 Temmuz 2012, 12:46
biletleri girişte mi alıyosunuz? izmir yattı, geliyorum ben de.

Aynen girişte alırız. Ahmetle Celal işten gelcek 11 de ancak yetişirler ben erken gidermiyim bilmiyorum belki Undocabın iş yerine gider ordan beraber geliriz biz 3 kişi olcaz seninle 4 onun dışında 2 arkadaş daha gelme olasılığı var.

reis007
06 Temmuz 2012, 13:24
arkadaşlar sizlerle tanışmak isterim, bu akşam karaköy veya alibeyköy civarından sinemaya geçecek olursa benide alın :)
tanışayım sizlerle...
(tanımayanlar için, trabzondaydım, tvs apachem vardı, artık yok, gt 250 aacaktım bi ara hani :) )
neyse işte alabilirseniz beni memnun olurum.
Not : istanbulu bilsem atlar gelirim ama...

zenon
06 Temmuz 2012, 13:56
arkadaşlar sizlerle tanışmak isterim, bu akşam karaköy veya alibeyköy civarından sinemaya geçecek olursa benide alın :)
tanışayım sizlerle...
(tanımayanlar için, trabzondaydım, tvs apachem vardı, artık yok, gt 250 aacaktım bi ara hani :) )
neyse işte alabilirseniz beni memnun olurum.
Not : istanbulu bilsem atlar gelirim ama...

Ya gercekten cok guzel olurdu ama ancak sinema saati sinemada olabilcez herkez calışıyor :( ben ( Chronix i alcam ) , Undocab+1 ve Chronix( onunda motoru yok) bu konuda destek veremiycez ama diger arkadaşları bilmiyorum @reis sen ordan gelsende dönüşün zor olur ben kendi adıma yardımcı olamiycam en azından ksuura bakma..

reis007
06 Temmuz 2012, 16:00
tamam kardeşim düşünmen yeter, başka zamana inş...

mehmet78
08 Temmuz 2012, 23:49
Merhaba Arkadaşlar,
Cuma günü ben de bi GT250 karbüratörlü aldım, fiyat performans en mantıklısı bu alet geldi:). Aldığımın heyecanıyla, cumartesi sabahı yağını, sağını solunu kontrol ettim, zincirini yağladım... çıktım yollara, kısa hafta sonunun hasılatı 700km yol oldu bana... Naçizane ilk izlenimlerim alttaki gibi, bir de sorularım...

Metalik sarı bir rengi var, ön çamurluk siyah, önceki sahibi iyi bakmış gibi, çarpığı, çiziği yok, ilk izlenimlerimle gözümü fazlasıyla dolduruyor...

Önceden 125 cc SYM xs125k kullanıyordum,düz yolda o motorla genelde sağ şeride kaçmak zorunda kalıyordum, ama bu öyle değil sahip çokabiliyorum artık şeridime. Çok hız meraklısı değilim ama makinenin gerektiğinde cevap veriyor olması güzel. Max hız testi yapmadım ama birki kere 130 gördüm ve titreşimsiz rahattı.

Hangi viteste olursa olsun 5000-5500 devir cıvarlarında makinede fazla titreme var, bu normal midir?

Gidişi çok iyi ama durduğumda bu motor bana ağır geldi, diğerinden alışmışım çok rahat hareket ettirmeye, bunu tutmakta biraz zorlanıyorum, alışırız herhalde zamanla:)

Yakıtını ölçtüm birkaç kere, bi arkadaşın tavsiyesiyle; 5. viteste sürekli 6000 devirde gidecektim ölçmek için ama dayanamadım 10 km sonra:), sonra da alttaki sonuçlar çıktı, birçok kişinin yorumuna göre normal sanırım bu sonuçlar, sizce normal midir? enjeksiyonlu olan modelde çok farkediyor mu?
- 7000 devir cıvarlarında ve sakin kullandığımda sarfiyatı yaklaşık 4.3 litre
- biraz daha düzensiz yollarda, sürekli vites değiştirip yola uyum sağlamaya çalıştığımda 4.5 litre
- çok virajlı dağ yollarında çok seri kullanım, düz yolda rampada fırsat bulduğumda 4. viteste 120'ye çıktığım, düzde 110-120 ile seyrettiğim biraz daha kıvrak kullanımda 5 litre
Bu tüketimler şehiriçi kullanımı için fazla bence, dolayısıyla sanırım bu makineyi daha çok hafta sonları kullanıcam artık, her daim üsyünde olmuycam SYM gibi...

Oturuş pozisyonu tam dik değil, hafif öne eğimli, keşke bunu bi çağresi olsaydı da daha dik oturabilseydim, biraz daha rahat olurdu sanırım.

Selesi oldukça sert, uzun kullanımda rahatsız edebiliyor, seleyle ilgili bişeyler yapılabilir mi?

Park ettiğimde kullanmak için orta sehpa taktırmak istiyorum, İstanbul Anadolu yakasında nerede yaptırabilirim bunu, bileniniz var mıdır? ve kaça mal olur bana?

Bir de rüzgarı kesmek için öne bir cam taktırmayı düşünüyorum, daha çok touring amaçlı kullanacağım için, tavsiye edeceğiniz/model/yer var mıdır?

şimdiden teşekkürler...

Chronix
09 Temmuz 2012, 09:39
Herkese iyi haftalar..

8x3 Watt, tek devre ve akü

http://img694.imageshack.us/img694/4534/19052411.jpg

ve canavar!!!

http://img228.imageshack.us/img228/2351/37630292.jpg

http://img21.imageshack.us/img21/901/90520997.jpg

http://img43.imageshack.us/img43/4018/63502997.jpg

http://img152.imageshack.us/img152/1779/82073482.jpg

zenon
09 Temmuz 2012, 09:44
Klaperler la depodaki sarılar falan guzel olmuş :D ama LED lerin yapımını detaylı ataydın keske...

UNdocab
09 Temmuz 2012, 11:42
Klaperler la depodaki sarılar falan guzel olmuş :D ama LED lerin yapımını detaylı ataydın keske...
Boşuna mı basbas bağırıyordum. Bu kaliperler sarıya boyanacak diye :)

Hava filitreleri de 10 numara olmuş. Çok daha farklı bi hava katmış. Olması gerekiyor da eksikti şimdi oldu gibi duruyor.

zenon
09 Temmuz 2012, 12:36
Boşuna mı basbas bağırıyordum. Bu kaliperler sarıya boyanacak diye :)

Hava filitreleri de 10 numara olmuş. Çok daha farklı bi hava katmış. Olması gerekiyor da eksikti şimdi oldu gibi duruyor.

O dış filtreler yerini cok sevdi gercekten ama hafa filtresine baglanınca motor nasl tepki vercek acaba?

Chronix
09 Temmuz 2012, 12:54

neyini anlatayım olm =D alıyorsun küçük matkabı deliyorsun delikleri tabi kötü oluyor sonra ön yüzeye istediğin malzemeden kapatma yapıyorsun ben alt zemine esnek kalın jelatin üstüne de plastik özellikli kumaş kesip yapıştırdım.. .. tam elektrik tesisatını çekerken de bol bol siyah silikon basacağım..

UNdocab
09 Temmuz 2012, 13:18
neyini anlatayım olm =D alıyorsun küçük matkabı deliyorsun delikleri tabi kötü oluyor sonra ön yüzeye istediğin malzemeden kapatma yapıyorsun ben alt zemine esnek kalın jelatin üstüne de plastik özellikli kumaş kesip yapıştırdım.. .. tam elektrik tesisatını çekerken de bol bol siyah silikon basacağım..
Ne oldu çocuk ?
Demedim mi ben sana :)

Chronix
09 Temmuz 2012, 13:27
Ne oldu çocuk ?
Demedim mi ben sana :)

anca konuş dır dır dır dır.. icraat yok

UNdocab
09 Temmuz 2012, 14:05
konuşmakta bir icraat

onursakin
09 Temmuz 2012, 15:22
bi de farın yuvarlak olaydı :)

zenon
09 Temmuz 2012, 16:16
bi de farın yuvarlak olaydı :)

O zaman cok standart olcak bu farın önüne celik örme tel gelcek bakalım nasil yapacaz onu :S

onursakin
09 Temmuz 2012, 20:08
makarna süzgeci ;) fşğamfşğmgaş

mehmet78
09 Temmuz 2012, 21:03
O zaman cok standart olcak bu farın önüne celik örme tel gelcek bakalım nasil yapacaz onu :S

Bence de yuvarlak da güzel olurdu:). Bi de o sarılar yerine siyah olsaydı, tam bi nazi havası karardı:)

UNdocab
09 Temmuz 2012, 21:17
Nazi değil de daha çok şu şekilde bişeyin planı var gibi ;)

Hem biz hümanist ve aşırı dinci koministiz :p

http://www.ultimatemotorcycling.com/files/2012-ducati-diesel-monster-1100-evo-debut%205.jpg

mehmet78
09 Temmuz 2012, 21:31

http://www.ultimatemotorcycling.com/files/2012-ducati-diesel-monster-1100-evo-debut%205.jpg

"Bu ne yaman çelişkidir anne" diyesim geldi

zenon
10 Temmuz 2012, 09:02

hümanist ve aşırı dinci kominist Bu yorum bu motora tam uyuyor ha :D

mehmet78
11 Temmuz 2012, 08:35
Ramzey orta sehpa taktıran olmuş, iyi midir,dayanıklı mıdır, başka tavsiyesi olan var mıdır arkadaşlar?
Eyw

Chronix
11 Temmuz 2012, 11:59
Ramzey orta sehpa taktıran olmuş, iyi midir,dayanıklı mıdır, başka tavsiyesi olan var mıdır arkadaşlar?
Eyw

Ramzey motorların ağırlığı 100 kg'dan fazla değildir. 150-160 kg'luk motorlarımızın ağırlığını da kaldırır mı orası muallak.olmadı gv250 motorlarının ayaklığına bir araştır derim.

zenon
11 Temmuz 2012, 16:19
Ramzey motorların ağırlığı 100 kg'dan fazla değildir. 150-160 kg'luk motorlarımızın ağırlığını da kaldırır mı orası muallak.olmadı gv250 motorlarının ayaklığına bir araştır derim.

onun ki alcak gelmez mi? Yerden yüksekliği nedir ki?

mehmet78
11 Temmuz 2012, 16:32
Ben de forumda okudum oluyor diye, bu akşam fırsatım olursa bir bakarım, içime sinerse alırım.
Siz kullanmıyor musunuz?

zenon
11 Temmuz 2012, 17:53
Ben de forumda okudum oluyor diye, bu akşam fırsatım olursa bir bakarım, içime sinerse alırım.
Siz kullanmıyor musunuz?

Valla sen alir memnun kalırsan bende düşünürüm orta ayak nimet :D hele zincir yaglama germe yüklü motoru beklemetme konusunda
sabırsızlıkla bekliyorum senin geri dönüşünü..

reis007
12 Temmuz 2012, 18:08
arkadaşlar bende ne zamandır gt250 veya gv250 için niyetleniyorum ama nasipmi olmuyor benmi atak yapamıyorum :P bi türlü aradığımı bulamadım, bulduğumu alamadım :)
Şöyle 2 motor var, bi bakın bakalım beğenecekmisiniz :
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kanuni-gt-250-siyah-temiz-naked-89515308/detay/ km'si az, aksesuarı yok, fiyatı normal 5700TL civarı alınır.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-temiz-motor-isteyene-90816926/detay/ aksesuarlı, temiz, acayip hoşuma gitti fiyatı 5800TL civarı alınır

zenon
12 Temmuz 2012, 18:23
arkadaşlar bende ne zamandır gt250 veya gv250 için niyetleniyorum ama nasipmi olmuyor benmi atak yapamıyorum :P bi türlü aradığımı bulamadım, bulduğumu alamadım :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kanuni-gt-250-siyah-temiz-naked-89515308/detay/ km'si az, aksesuarı yok, fiyatı normal 5700TL civarı alınır.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-temiz-motor-isteyene-90816926/detay/ aksesuarlı, temiz, acayip hoşuma gitti fiyatı 5800TL civarı alınır

Sormaya gerek yok 2010 model tabiki... aynı motoru ben 6800 km de 6500 tl ye aldım göründüğü söyledigi gibiyse hemen git al düşün me... Ben pahalıyamı aldım diye düşündüm valla

bigkurt
12 Temmuz 2012, 19:04
Konunun biraz dışında ama.
gt250 zincir almak istiyorum. d.i.d. marka. fakat kaç bakla alacağım bilmiyorum. Yardımcı olabilecek varmı ?
Servisler yardımcı olmuyor maalesef.

Syanur
12 Temmuz 2012, 19:06

İlk ilan tabikide. Ben geçen hafta başka bir marka motor aldım. Almasaydım bu siyah bendeydi şimdi emin ol... Kaçırma derim, eğer bir sıkıntısı yok ise

Chronix
12 Temmuz 2012, 19:48
Konunun biraz dışında ama.
gt250 zincir almak istiyorum. d.i.d. marka. fakat kaç bakla alacağım bilmiyorum. Yardımcı olabilecek varmı ?
Servisler yardımcı olmuyor maalesef.

520-112 ayrıca illa did almana gerek yok.. EK da iyi bir zincirdir, ben kullandım 30.000 km kadar görevini çok iyi yaptı diyebilirim. hatta kawasaki de bu zinciri kullanıyor diye biliyorum..

BSC
14 Temmuz 2012, 16:27
Arkadaslar merhaba,
Daha buyuk bir motor almayi planladigim icin motorumu satiliga cikardim. Asagidaki linkten detaylari gorebilirsiniz;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-masrafsiz-ekonomik-gt250-93579557/detay/

zenon
17 Temmuz 2012, 11:16
Arkadaslar merhaba,
Daha buyuk bir motor almayi planladigim icin motorumu satiliga cikardim. Asagidaki linkten detaylari gorebilirsiniz;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-masrafsiz-ekonomik-gt250-93579557/detay/

Hayırlı olsun temiz gibi motorun.

BSC
17 Temmuz 2012, 19:53
Hayırlı olsun temiz gibi motorun.

tesekkurler, elimden geldigince iyi bakmaya calisiyorum.

_oXXo_
18 Temmuz 2012, 15:37
arkadaşlar slm. diyerek başlayım konuya. bir süredir yoğunluğumdan dolayı siteye gelemiyorum. fırsat bulduk geldık konuları okuduk aklımızda kalan bir soruyu sormak istiyorum. motorum 2008 dıjıtal göstergelilerden. kontak anahtarını takıp ilk actığımda selamlamafaslında benzin göstergesinin yanında hararet göstergesi çıkmasına rağmen daha sonra kaybolmakta bu normalmidir. yoksa bendemı bır sıkıntı vardır. eğer normal değilse sıkıntı nerden dır nasıl halledirlir vs.vs.vs
chronix renk güzel olmuş kazasız dürüşler. o led farları kaça mal ettin ??

Chronix
18 Temmuz 2012, 17:01
arkadaşlar slm. diyerek başlayım konuya. bir süredir yoğunluğumdan dolayı siteye gelemiyorum. fırsat bulduk geldık konuları okuduk aklımızda kalan bir soruyu sormak istiyorum. motorum 2008 dıjıtal göstergelilerden. kontak anahtarını takıp ilk actığımda selamlamafaslında benzin göstergesinin yanında hararet göstergesi çıkmasına rağmen daha sonra kaybolmakta bu normalmidir. yoksa bendemı bır sıkıntı vardır. eğer normal değilse sıkıntı nerden dır nasıl halledirlir vs.vs.vs

hocam o dediğin elektrik tesisatı sigorta, akü ,beyin vs vs oynadığım da bende de çıkıp kayboluyordu..oluyor arada ve sıkıntı da yaratmıyor.. eyv hocam.. power ledler 8x3 watt, mercek, plaka ve devresi ile 60 TL'ye geldi..

zenon
18 Temmuz 2012, 17:24

Onu bende fark ettim ama sanırım göstergeler standart ve gt 650 ile aynı ve onda bu hararet göstergesi calışıyor. Hatta bizim motorada bir müşür koyup bunu aktif edebilirmiyiz diye konuşmuştuk :D sonra gereksiz olduğuna karar verdik.

Bir kactane de resim paylaşsaydın keşke :)

puser
18 Temmuz 2012, 22:35

Arkadaşlarında belirttiği gibi enjeksiyonlu GT 250 ve 650 aynı gösterge panelini kullanıyor ve gt 250'de bu dijitler pasif. GT 250 enjeksiyonlu modellerde hararet göstergesine ısıyı bildirecek bir bir sensör yok. onun yerine enjeksiyon sistemine ısıyı bildiren bir sensör var. adı "ET sensor resistance (motor ısı sensörü)". motor bloğuna bağlı olan bu sensörle alakalı problem olursa dijital göstergende C15 hata kodunu görürsün. motor yüksek ısıya ulaştığında da tahminimce yine aynı şekilde C15 uyarısı verecektir.

ilgilenenler, GV 250 ve GT 250 için hazırlanımış servis onarım kitapçığına (ingilizce) bu linkten (http://www.hyosungmotors.hu/download/pdf/data/service-manual/GV250-GT250-EFI-service-manual.pdf) ulaşabilir.
ısı sensörüyle ilgili kısım 29. sayfada. ilk sayfalarda da hata kodlarının anlamları yer almakta.

UNdocab
19 Temmuz 2012, 00:13
Sonunda şu forumda iki kitap kurcalayan adama rastlayabildik.
Eyvallah hacı verdiğin güzel bilgiler için.