PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyosung S&T Kanuni Hyosung Gt 250 Comet Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106

heia2654
24 Haziran 2012, 05:03
Arkadaşlar, yağ alacakların bilgisine, bugün 4lt castrol power 1 racing 10w-50 yağı bostancı oto vedat'tan 80 tl gibi gayet güzel bir fiyata aldım.. 1 lt kalmamış elinde, bi ara gelir dedi, o da 25 tl. Duyduk duymadık demeyin :)

Bir de aklıma gelmişken, daha doğrusu geçen alttan gelen buram buram sıcak havayı farketmişken :) motoru gaz açık kullandıktan sonra, özellikle artçılı yokuş falan tırmandıktan ya da kapalı trafikte kaldıktan hemen sonra kontağı kapatmayın, en azından bi 5-10 dakka rölantide ya da hafif yükte çalıştırın motorunuzu. Böylece bölgesel aşırı ısınmadan kaynaklanacak gerilmeleri engellersiniz. Bişey olmaz motora ama yine de faydalı bi hareket olur. Nitekim ben de otomotivde çalışıyorum, bizim de testlerde en yüksek sıcaklıklar tam yükten sonra kontak hemen kapatıldığında çıkar. Ufak bi bilgi sadece..

Herkese iyi gezmeler tozmalar, kazasız belasız yolculuklar!

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:46 ----------

Bu arada anlattığım olayın mantığı şu: silindirin içindeki aşırı ısı, rölantide çalışırken motordan geçen görece soğuk gazlar ile kısmen dışarı atılır. İlk başta silindirin içinde oluşan bu bölgesel ısı yayılırsa başka sorunlar da olabilir tabi, bi dünya hortum kablo vs geçiyo sillindirlerin dibinden...

Chronix
24 Haziran 2012, 15:17
Motorun acınası halleri.. sanık; üç kişiydiler beni bir apartmana attılar sonra içlerinden biri dee beni evine attı ve halimden durumum belli hakim bey amca..

http://img84.imageshack.us/img84/1476/imag0347a.jpg

http://img266.imageshack.us/img266/9103/imag0346wp.jpg

bu da benzin pompamız...(bu pompanın içinden pislik geçmesi imkansız)
http://desmond.imageshack.us/Himg163/scaled.php?server=163&filename=imag0349d.jpg&res=landing

zenon
24 Haziran 2012, 15:42
Senin motora isim buldum kardeş artık ona fatmagul diyelim

Chronix
24 Haziran 2012, 16:06
Senin motora isim buldum kardeş artık ona fatmagul diyelim

seninkine de iffet diyeceksek neden olmasın =D

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:43 ----------

ü

fren diskleri olmasa acaba hangisi arka tekerlek

http://desmond.imageshack.us/Himg6/scaled.php?server=6&filename=imag0351b.jpg&res=landing

http://img26.imageshack.us/img26/745/imag0354h.jpg

http://img406.imageshack.us/img406/9660/imag0355e.jpg

resimler için sabite teşekkürler

aligt
25 Haziran 2012, 08:48
motor alanlar,satanlar işleri bitti piyasada yoklar.:P

Bora Abi, sen bu satırları yazarken Mersin de yoğun yağmurlar altında ...............

zenon
25 Haziran 2012, 09:11
Chronix in topcase i ile bir foto herkeze günaydın...
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/457901_382408458483312_809390173_o.jpg

heia2654
25 Haziran 2012, 11:58
Günaydınlar herkese!
Dün akşam hava filtresini temizliyim dedim de depoyu sökerken hortumu çıkarınca benzin akmaya başladı... Benim bildiğim motor çalıştığında vakumla çalışmıyor mu bu? Deponun vakum şeysi mi bozuk yoksa ben mi eksik yapıyorum bişeyi acaba?

Chronix
25 Haziran 2012, 12:24
Günaydınlar herkese!
Dün akşam hava filtresini temizliyim dedim de depoyu sökerken hortumu çıkarınca benzin akmaya başladı... Benim bildiğim motor çalıştığında vakumla çalışmıyor mu bu? Deponun vakum şeysi mi bozuk yoksa ben mi eksik yapıyorum bişeyi acaba?

normal de hortumda ki akar gider ama durmuyor ve sürekli akıyorsa pompa da sorun var demektir.

BOO_74
25 Haziran 2012, 15:36
selam, uzunca bir süredir scooter kullanıyorum, Honda'nın ikinci seviye güvenli sürüş eğitimini tamamladıktan sonra biraz vitesli motor mu kullansam diye düşünüyorum.

kalıp olarak GT250 beğendiğim bir makine, kullananlara bir kaç sorum olacak :

- 2010 model ve 2012 model arasında far ve arka far/tutacak harici fark var mıdır ?

- servis olarak kimi tavsiye edersiniz, istanbul için.

- bu motorlara ön cam nerden bulunur, kaça malour kim takar ?

- aynı şekilde arka çanta nerde bulunur ? kim yapar ?

- GT 250 enjeksiyonlu ve yağ soğutmalı diye okudum. uzun yolda rahat mıdır ? uzun tura çıkan arkadaşların kıymetli yorumlarını rica edeceğim.

- performans konusunda izlediğim videolardan sıkıntı olmadığını anlıyorum, şehir içi ve şehir dışı trafikte yeterli hıza çıkıyor görünüyor. titreşim ne seviyededir?

- vitesde takılma, boşa geçmeme gibi sorunları var mıdır ?

- orjinal lastikleri yeterli midir, değişmesi gerekir mi ?

- hafif toprak köy yoluna girer mi ?

- bir de yine forumda bir yerlerde "hyo bu kendini yere atmadan durur mu " gibi birşey okudum, denge anlamında sıkıntılı mıdır ?

bu sorular daha önce de sorulmuş olabilir ama malum bu başlık 144 sayfa :)

Chronix
25 Haziran 2012, 17:09
selam, uzunca bir süredir scooter kullanıyorum, Honda'nın ikinci seviye güvenli sürüş eğitimini tamamladıktan sonra biraz vitesli motor mu kullansam diye düşünüyorum.

kalıp olarak GT250 beğendiğim bir makine, kullananlara bir kaç sorum olacak :

- 2010 model ve 2012 model arasında far ve arka far/tutacak harici fark var mıdır ?

- servis olarak kimi tavsiye edersiniz, istanbul için.

- bu motorlara ön cam nerden bulunur, kaça malour kim takar ?

- aynı şekilde arka çanta nerde bulunur ? kim yapar ?

- GT 250 enjeksiyonlu ve yağ soğutmalı diye okudum. uzun yolda rahat mıdır ? uzun tura çıkan arkadaşların kıymetli yorumlarını rica edeceğim.

- performans konusunda izlediğim videolardan sıkıntı olmadığını anlıyorum, şehir içi ve şehir dışı trafikte yeterli hıza çıkıyor görünüyor. titreşim ne seviyededir?

- vitesde takılma, boşa geçmeme gibi sorunları var mıdır ?

- orjinal lastikleri yeterli midir, değişmesi gerekir mi ?

- hafif toprak köy yoluna girer mi ?

- bir de yine forumda bir yerlerde "hyo bu kendini yere atmadan durur mu " gibi birşey okudum, denge anlamında sıkıntılı mıdır ?

bu sorular daha önce de sorulmuş olabilir ama malum bu başlık 144 sayfa :)

*fark sadece görünüşte değil işleyişte de farklı. akü,enjeksiyon,beyin, benzin sensörü vs vs parçlarda değişikliğe gidilmiş. aklıma gelenler bunlar..

*servis olarak hiçbirini tavsiye etmiyorum ama illa gideceksen kayalara gidebilirsin. tabi yağını yağ filtresini kendin alırsan daha da iyi olacaktır.(elin anahtar tutuyorsa 4. bakımdan sonra servisle bir işin olacağını sanmıyorum)..

*2010 ve önceki modeller de givi marka uyumlu siperlikler mevcut ama çok ta güzel durduğu söylenemez. 2012 modeler de böyle bir şansın yok özel birşey yaptırabilirsin, bir arkadaş yaptırmış ama ne bileyim kendi zevkime göre beğenmedim..

*2012 de bu topcase işi biraz daha zor önemli bağlantı noktaları 2012 de malesef yok. 2010 da ise özel yaptırabilirsen mümkün yoksa hazır birşey bulmanız zor.

*geçen sene kastamonuya gitmiştik toplam da 1800 km yol yaptık ve artçım da olmasına rağmen banamasın demedi ve üstüne üstlük 3.2 - 3.5 lt şeklinde 100 km de bir benzin tüketimi oldu..

* her motorda illa titreşim olur. hyosung'da kendine göre bir titreşimi mevcut ama merak etme çileden çıkarmaz.

*2012ler de bu sorun aşıldı mı bilmiyorum ancak hyosungların her modelinde mevcut bir sorun bu.. 20 30 bin km den sonra azalıyor..

*comet almayı düşünüyorsan ve pist yarışlarında ki gibi yatmam diyorsan kesinlikle yeterli ben ilk aldığımda sonuna kadar harcamıştım lastikleri ve bir kere olsun lastikler yüzünden bir sıkıntıya girmedim..

*girer ayakların yere basıyorsa her yere girer.

*hocam kullanıcı hatalarından dolayı geyiğine söylenmiş bir laf =) benimde bir kaç kere yere yatma mevzum olmuştu ama çok mutluyduk ve yolumuza devam ettik.

_oXXo_
25 Haziran 2012, 17:41
BEN sadece uzun yol konuşuyum.
istanbuldan 68 aksaray a geldim 8 saat te 700 km yol. 120 130 geldim. km de 0,19 kuruş yaktım. ben gidebilecek olsam gt nin durmak gibi niyeti yoktu. en son dün yoldaydım 350 km yol yaptım . banamısın demedi :))

aligt
25 Haziran 2012, 17:56
BEN sadece uzun yol konuşuyum.
istanbuldan 68 aksaray a geldim 8 saat te 700 km yol. 120 130 geldim. km de 0,19 kuruş yaktım. ben gidebilecek olsam gt nin durmak gibi niyeti yoktu. en son dün yoldaydım 350 km yol yaptım . banamısın demedi :))

Maşallah..

adanalı
25 Haziran 2012, 22:30
bu hafta sonu ERDEMLİ FESTİVALİ'nde,barbaros oxxo,ali'nin aligt motorunu teslim aldı.kendisininde söylediği gibi artık 3 renk hyoları oldu.hepsini güle güle kullansınlar.ayrıca barbaros kardeşim bana söz verdiği çanta demirini de son dakikaya yetiştirtip almış getirmiş,buradan kendisine çok teşekkür ediyorum.hafif tesviye ve boyama işlemlerinden sonra takılmış halinin fotolarını buraya ekleyeceğim.
benim motorun ilk sahibi(sağ olsun mu desem ne desem)hangi akla hizmetse sen git orjinal bujilerini 3500 km.de çıkart yerine iridyum (çakma)bujileri takmış.manavgat festivalinden 1 depoyla ADANA'ya(yaklaşık 600 km) (1 artçı+4 çanta ile)90-110 arası süratlerde gelen motorum,ADANA-ERDEMLİ-ADANA (245 KM.) de 15 lt.yaktı ve arasıra çalışma problemi çıkarttı.kontağı açınca çalışmıyor,1-2 saniye bekleyip tekrar marşa basınca aslan gibi çalışıyor.TAMİRCİM,BUJİLERİN BİRİNDE VEYA İKİSİNDE PROBLEM OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.bende bugün gidip yine çakma (ngk cr9e)ALDIM ZİRA TR.DE ORJİNAL NGK YI BULMAK NEREDEYSE İMKANSIZMIŞ.bu arada yağını+filtresinide, değiştireli daha 3000 km.olmuş olmasına karşın değiştirdim.malum motor yüklü bir şekilde,hem manavgat,hem de erdemli ye gitti geldi.ee buraları gölgede 38-42-45 derece olunca zavallı yağın sudan farkı kalmıyor.gaz tellerinden senkron ayarlarıda tekrar kontrol edilip ayarlandı.şimdi tekrar saat gibi oldu.

yesilkoy
25 Haziran 2012, 23:41
ilk motor sahıbı olarak ve acemı oldugum dusunulurse motoru hıc servıse goturmedım sadece aldıgım arkadas muaynesını almadan evvel yaptırdı bana yazlık yag degısımı yaparsın dedı aldım alalı cok fazla kullanma ımkanım olmadı ama bılgı sahıbı olmasamda motoruma ıyı bakmak ısterım bu yuzden bakırkoy e yakın tavsıye edecegınız usta varmı tesekku ederım

zenon
26 Haziran 2012, 09:21
Benim motorda bu ara baya cok yakıyor bakım zamanı geldi yag buji değişip hava filtresi bir temizlensin bakalım nasil olcak yakıt durumu.

onursakin
26 Haziran 2012, 11:54
ilk motor sahıbı olarak ve acemı oldugum dusunulurse motoru hıc servıse goturmedım sadece aldıgım arkadas muaynesını almadan evvel yaptırdı bana yazlık yag degısımı yaparsın dedı aldım alalı cok fazla kullanma ımkanım olmadı ama bılgı sahıbı olmasamda motoruma ıyı bakmak ısterım bu yuzden bakırkoy e yakın tavsıye edecegınız usta varmı tesekku ederım

ben de bakırköydeyim mecbur kaldığımda götürdüğüm bi yer var ama önceki mesajlara bakma fırsatın olduysa görmüşsündür, memnun kalmadım ve ta ümraniyeye gittim adamakılllı bi usta için. pişman da olmadım. yani söylemek istediğim, bizim oralarda bulman zor, bulursan bana da söyle :)

_oXXo_
26 Haziran 2012, 15:58
Maşallah..
TEŞEKKÜRLER. gayet güzel makina ufak defek bakımları var. sonra canafar olacak :))

bu hafta sonu ERDEMLİ FESTİVALİ'nde,barbaros oxxo,ali'nin aligt motorunu teslim aldı.kendisininde söylediği gibi artık 3 renk hyoları oldu.hepsini güle güle kullansınlar.ayrıca barbaros kardeşim bana söz verdiği çanta demirini de son dakikaya yetiştirtip almış getirmiş,buradan kendisine çok teşekkür ediyorum.hafif tesviye ve boyama işlemlerinden sonra takılmış halinin fotolarını buraya ekleyeceğim.
benim motorun ilk sahibi(sağ olsun mu desem ne desem)hangi akla hizmetse sen git orjinal bujilerini 3500 km.de çıkart yerine iridyum (çakma)bujileri takmış.manavgat festivalinden 1 depoyla ADANA'ya(yaklaşık 600 km) (1 artçı+4 çanta ile)90-110 arası süratlerde gelen motorum,ADANA-ERDEMLİ-ADANA (245 KM.) de 15 lt.yaktı ve arasıra çalışma problemi çıkarttı.kontağı açınca çalışmıyor,1-2 saniye bekleyip tekrar marşa basınca aslan gibi çalışıyor.TAMİRCİM,BUJİLERİN BİRİNDE VEYA İKİSİNDE PROBLEM OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.bende bugün gidip yine çakma (ngk cr9e)ALDIM ZİRA TR.DE ORJİNAL NGK YI BULMAK NEREDEYSE İMKANSIZMIŞ.bu arada yağını+filtresinide, değiştireli daha 3000 km.olmuş olmasına karşın değiştirdim.malum motor yüklü bir şekilde,hem manavgat,hem de erdemli ye gitti geldi.ee buraları gölgede 38-42-45 derece olunca zavallı yağın sudan farkı kalmıyor.gaz tellerinden senkron ayarlarıda tekrar kontrol edilip ayarlandı.şimdi tekrar saat gibi oldu.

abi dediğim gibi son gün yetiştirdik. onun için 4 4lük olmadı kusura bakma . motorunun sorununu kısadan çözdüğün için sevindim.

şimdi gelelim benim sıkıntıma.
benim motor da küçük bir sekron ayarı lazım gibime geliyor.sesi bozuk çkıyo gibi :)
sekron ayarı zormudur. uğraştırımmı ben yapabilirmiyim. ustamı lazımdır.
teşekkurler

zenon
26 Haziran 2012, 16:12
benim motor da küçük bir sekron ayarı lazım gibime geliyor.sesi bozuk çkıyo gibi :)
teşekkurler

Onu bunu bilmem de adam akili yapılması lazım yoksa motorun icine ediyor kotu yapılmasından sa bırak oyle calışsın daha iyi

fearlesboyy
26 Haziran 2012, 16:18
bora abi maşallah ne güzel geziyorsun aman tekerin daima düz yüreğin hep böyle genç kalsın.ozaman ngk dıye satılan bujıyi çıkarayımmı bende bunlar iyi diye 2 tane ngk taktırmıstım ama bencede orjinal değil ozaman sence onları cıkarıp kuralkandan orjınal bujisinimi getirteyim yakıt anlamında bu kadar etkileyecekse

adanalı
26 Haziran 2012, 16:44
bora abi maşallah ne güzel geziyorsun aman tekerin daima düz yüreğin hep böyle genç kalsın.ozaman ngk dıye satılan bujıyi çıkarayımmı bende bunlar iyi diye 2 tane ngk taktırmıstım ama bencede orjinal değil ozaman sence onları cıkarıp kuralkandan orjınal bujisinimi getirteyim yakıt anlamında bu kadar etkileyecekse

teşekkürler kardeş.gerçekten motosiklet beni hayata bağlıyor ve yaşam mücadelesinde destek oluyor.onun üstündeyken kendimi uçuyor gibi kuş gibi hissediyorum.ne borçlar,ne kredi kartlları,ne diğer sorunlar yok oluyor.zaten ben 18 yaşındayım hala :P

hayır ben manavgattan gelirken üzerinde iridyumlar vardı.en son taktıklarım NGK.her ikiside çakmadır.ben kuralkanda bile orjinali olmadığını düşünüyorum.en iyisi 3e 5e bakmadan,hyosung source dan getirtmek herhalde.NGK yada DENSO

hyosung source da buji 9,85 TL.+nakliyedir herhalde.ben buradan 12,5 tl.ye aldım.çakmasına bu parayı vereceğime azıcık daha verip orjinalini almak daha mantıklı.

http://www.hyosungsource.com/index.php?main_page=product_info&cPath=65&products_id=199

heia2654
26 Haziran 2012, 17:06
Arkadaşlar şimdilik bi sıkıntı yaratmayan ama kafamı kurcalayan ufak sorunlarım var.

1) Debriyajı bıraktığım zaman hafiften bir sürtme sesi geliyor karterin içinden, rulmanlar diye düşünüyorum ama emin olamadım, iç ve dış plakaların merkezleri arasında kayıklık falan da geliyor aklıma....

2) Bu aralar her viteste debriyajı kavratırken (500-600 devir fazlasıyla yani çok hafif bi ara gaz gibi düşünebiliriz) bazen sanki dişliler geçmemişte yüke binince yerleşiyormuş gibi şak diye bir ses geliyor, hani böyle boştan 1e alırken gelen ses gibi...

3) Son zamanlarda viteste debriyaj basılıyken nadiren olan bir olay: marş motoru dönmüyor ama bi pompa çalışıyormuş gibi tırtır bi ses geliyor, boşta çalıştırınca böyle bişey yok. Isınınca da yok...:sunny:

Var mı benzer şeyler yaşayanlar yardımcı olabilir misiniz?

Chronix
26 Haziran 2012, 18:14
TEŞEKKÜRLER. gayet güzel makina ufak defek bakımları var. sonra canafar olacak :))

abi dediğim gibi son gün yetiştirdik. onun için 4 4lük olmadı kusura bakma . motorunun sorununu kısadan çözdüğün için sevindim.

teşekkurler

Enjeksiyonlu makine kullanıyorsun.. benzin için arka silindire bağlı manifold üzerinde benzin sensörün hava için hava kutusunun içinde hava sensörün var. ve biliyorsun enjeksiyonu motorların hepsi beyine bağlı olarak çalışıyor gidecek benzini de gelen havaya göre yine beyin veriyor... o yüzden motorunda senkron ayarı diye birşey yok o yüzden bu hatayı yapıpta usta senkron ayarı yapıcaz hallediver diye birşey yapma..daha çok motorun içine sıçarlar..ayrıca motorun modeli 2010 olsa da km'si yeni sayılır sesi neye göre bozuk çıkıyor bunu da biraz açar mısın ? illa var birşey diyorsan ben sana söyleyeyim, bujini, ve hava filtreni değiştir ayrıca gaz verdiğin de kelebek boğazlarında kelebekler birbirine orantılı mı açılıyor ? tabi bunun cevabını hava filtresi kutusunu açmadan söyleyemezsin. ve yine aklında bulunsun bu motorun subap ayarı da kolay kolay bozulmaz çünkü subaplar içinde bulunan şim dediğimiz küçük demir parçaları ile sabitlenmiş yani kolay kolay bozulmaz en azından ben 60 bin de ki motorumun şimlerinde sorun görmedim.

_oXXo_
26 Haziran 2012, 18:45
Enjeksiyonlu makine kullanıyorsun.. benzin için arka silindire bağlı manifold üzerinde benzin sensörün hava için hava kutusunun içinde hava sensörün var. ve biliyorsun enjeksiyonu motorların hepsi beyine bağlı olarak çalışıyor gidecek benzini de gelen havaya göre yine beyin veriyor... o yüzden motorunda senkron ayarı diye birşey yok o yüzden bu hatayı yapıpta usta senkron ayarı yapıcaz hallediver diye birşey yapma..daha çok motorun içine sıçarlar..ayrıca motorun modeli 2010 olsa da km'si yeni sayılır sesi neye göre bozuk çıkıyor bunu da biraz açar mısın ? illa var birşey diyorsan ben sana söyleyeyim, bujini, ve hava filtreni değiştir ayrıca gaz verdiğin de kelebek boğazlarında kelebekler birbirine orantılı mı açılıyor ? tabi bunun cevabını hava filtresi kutusunu açmadan söyleyemezsin. ve yine aklında bulunsun bu motorun subap ayarı da kolay kolay bozulmaz çünkü subaplar içinde bulunan şim dediğimiz küçük demir parçaları ile sabitlenmiş yani kolay kolay bozulmaz en azından ben 60 bin de ki motorumun şimlerinde sorun görmedim.

Aaydınlatma için teşekkürler. gelen ses rolantide çalışırken gelen ses. ama böyle düzensiz gibi geliyor. bizde 2 taneda karburatörlu var. onların sesi ralanti çalışma sesi daha düzgün. böyle arada bi boşluk yapıyor gibi. ama dur. önümüzdeki hafta yağını suyunu değişirken filtreleri ve bujileride değiştiriyim birde senin söylediğin yerlere bakıyım. ondan sonra olmadı ses kayıt yaparım :))

zenon
27 Haziran 2012, 09:41
Aaydınlatma için teşekkürler. gelen ses rolantide çalışırken gelen ses. ama böyle düzensiz gibi geliyor. bizde 2 taneda karburatörlu var. onların sesi ralanti çalışma sesi daha düzgün. böyle arada bi boşluk yapıyor gibi. ama dur. önümüzdeki hafta yağını suyunu değişirken filtreleri ve bujileride değiştiriyim birde senin söylediğin yerlere bakıyım. ondan sonra olmadı ses kayıt yaparım :))
duruyor gibi yapanın rolantisi biraz daha düşüktür.

heia2654
27 Haziran 2012, 14:36
Arkadaşlar şimdilik bi sıkıntı yaratmayan ama kafamı kurcalayan ufak sorunlarım var.

1) Debriyajı bıraktığım zaman hafiften bir sürtme sesi geliyor karterin içinden, rulmanlar diye düşünüyorum ama emin olamadım, iç ve dış plakaların merkezleri arasında kayıklık falan da geliyor aklıma....

2) Bu aralar her viteste debriyajı kavratırken (500-600 devir fazlasıyla yani çok hafif bi ara gaz gibi düşünebiliriz) bazen sanki dişliler geçmemişte yüke binince yerleşiyormuş gibi şak diye bir ses geliyor, hani böyle boştan 1e alırken gelen ses gibi...

3) Son zamanlarda viteste debriyaj basılıyken nadiren olan bir olay: marş motoru dönmüyor ama bi pompa çalışıyormuş gibi tırtır bi ses geliyor, boşta çalıştırınca böyle bişey yok. Isınınca da yok...:sunny:

Var mı benzer şeyler yaşayanlar yardımcı olabilir misiniz?

Yok mu yau fikri olan??
Dün bi deneme yaptım onu da anlatayım belki faydası olur. Vites boştayken ses yine geliyor ama vitese alıp debriyajı kavramada tuttuğumda çıt çıkmıyor... Şimdi tek fark şanzımanın giriş milinin dönmemesi oldu. Bu milin rulmanlarından ya da senkromeçlerden birinin bileziği veya dişlisinden şüpheleniyorum şimdi.

tranquiltr
27 Haziran 2012, 21:43
Hyosungscourge'tan siparis ettigim arka gt650 amortisoru dun kutu icersinde 1 adet yedek anahtar ve ufak bi kalem hediyesiyle geldi. Bugun arkadas taktı ve 3. kademede bırakmıs sertligini. Bindim ustune eve donuyorum bariz yukselmis motor. boyun 1.73 ve parmaklarımın ucuyla basıyorum yere ve hic esneme payı yok 3. kademede ustune oturunca. Hatta arkaya biri binincede esnemiyo ben hala parmak uclarıyla basıyorum. Muhtemelen sorumun cevabını yarın alıcam cunku arkadası arayıp yarın en yumusak ayara getirmek istedigimi soledim hallederiz ama cok fazla fark etmez yine sert olur dedi ve icime buhran sardı. Gt650 amortisoru kullanan arkadaslar en yumusak ayarda yere basmam kolaylasırmı farketmezmi enazından bu gece icime bi su serpinde rahatlıyım:/ Motordan dusecekmisim gibi geliyo durunca . CAtalca'da oturuyorum yollar kotu cukurlarda resmen kafa sallıyarak geldim eve. Nerdeyse titresimden onumu goremiycektim o derece.

Chronix
27 Haziran 2012, 21:55
Hyosungscourge'tan siparis ettigim arka gt650 amortisoru dun kutu icersinde 1 adet yedek anahtar ve ufak bi kalem hediyesiyle geldi. Bugun arkadas taktı ve 3. kademede bırakmıs sertligini. Bindim ustune eve donuyorum bariz yukselmis motor. boyun 1.73 ve parmaklarımın ucuyla basıyorum yere ve hic esneme payı yok 3. kademede ustune oturunca. Hatta arkaya biri binincede esnemiyo ben hala parmak uclarıyla basıyorum. Muhtemelen sorumun cevabını yarın alıcam cunku arkadası arayıp yarın en yumusak ayara getirmek istedigimi soledim hallederiz ama cok fazla fark etmez yine sert olur dedi ve icime buhran sardı. Gt650 amortisoru kullanan arkadaslar en yumusak ayarda yere basmam kolaylasırmı farketmezmi enazından bu gece icime bi su serpinde rahatlıyım:/ Motordan dusecekmisim gibi geliyo durunca . CAtalca'da oturuyorum yollar kotu cukurlarda resmen kafa sallıyarak geldim eve. Nerdeyse titresimden onumu goremiycektim o derece.

en düşük kademeye getirmen senin için faydalı olucaktır.bende aldığım da 3. kademe de kullanmıştım cm oynamıyordu..

boyadan çıkan parçalar

http://img824.imageshack.us/img824/8823/20120627194751.jpg

http://img140.imageshack.us/img140/5420/20120627194849.jpg

http://img835.imageshack.us/img835/3953/20120627195023.jpg

http://img404.imageshack.us/img404/830/20120627195053.jpg

http://img225.imageshack.us/img225/9968/20120627195141.jpg

BoziRiK
28 Haziran 2012, 01:29
0,19 kuruş bi yanlışın olmasın ?

UNdocab
28 Haziran 2012, 09:39
Chronix'i döve döve lastikleri bu şekilde yaptırıcam :D:D

http://forumbilder.se/images/64201091604PM4eb4.jpg

zenon
28 Haziran 2012, 10:29
Chronix'i döve döve lastikleri bu şekilde yaptırıcam :D:D

http://forumbilder.se/images/64201091604PM4eb4.jpg

Alet cok guzel olum, marka hayranlığı falan değil baya baya güzel işte D

adanalı
28 Haziran 2012, 17:48
arkadaşlar,resimleri atacağım diye söz vermiştim.barbaros kardeşimin getirdiği çanta demirinin bütün aşamalarının resimleri.

http://img7.ressim.net/out.php/i5850503_dscn1109-jpg (http://www.ressim.net/i/5850503)
http://img7.ressim.net/out.php/i5850504_dscn1110-jpg (http://www.ressim.net/i/5850504)
http://img7.ressim.net/out.php/i5850505_dscn1111-jpg (http://www.ressim.net/i/5850505)

http://img7.ressim.net/out.php/i5850506_dscn1112-jpg (http://www.ressim.net/i/5850506)
http://img7.ressim.net/out.php/i5850507_dscn1113-jpg (http://www.ressim.net/i/5850507)
http://img7.ressim.net/out.php/i5850508_dscn1114-jpg (http://www.ressim.net/i/5850508)

http://img7.ressim.net/out.php/i5850509_dscn1115-jpg (http://www.ressim.net/i/5850509)
http://img7.ressim.net/out.php/i5850510_dscn1116-jpg (http://www.ressim.net/i/5850510)

zenon
28 Haziran 2012, 18:48
arkadaşlar,resimleri atacağım diye söz vermiştim.barbaros kardeşimin getirdiği çanta demirinin bütün aşamalarının resimleri.

http://img7.ressim.net/out.php/i5850503_dscn1109-jpg (http://www.ressim.net/i/5850503)
http://img7.ressim.net/out.php/i5850504_dscn1110-jpg (http://www.ressim.net/i/5850504)
http://img7.ressim.net/out.php/i5850505_dscn1111-jpg (http://www.ressim.net/i/5850505)

http://img7.ressim.net/out.php/i5850506_dscn1112-jpg (http://www.ressim.net/i/5850506)
http://img7.ressim.net/out.php/i5850507_dscn1113-jpg (http://www.ressim.net/i/5850507)
http://img7.ressim.net/out.php/i5850508_dscn1114-jpg (http://www.ressim.net/i/5850508)

http://img7.ressim.net/out.php/i5850509_dscn1115-jpg (http://www.ressim.net/i/5850509)
http://img7.ressim.net/out.php/i5850510_dscn1116-jpg (http://www.ressim.net/i/5850510)
Bu güzel olmuş Valla bir rengini sevmedim onun dışında süper olmuş gibi. Iyı günlerde kullanın ;)

_oXXo_
28 Haziran 2012, 19:01
abi iyi günlerde kullan korktuğumun aksine biraz kısalabilirmiş aslında.

peki kullanımı nasıl. 2 kişi rahatmı ??

zenon
29 Haziran 2012, 09:10
Canta biraz daha one takılıp o mesage yarlana bilir. alta ileri geri takmaya yardımcı olcak sekilde mi acaba?

adanalı
29 Haziran 2012, 22:00
Bu güzel olmuş Valla bir rengini sevmedim onun dışında süper olmuş gibi. Iyı günlerde kullanın ;)

kardeş çok düşündüm,nikelajcıya götürüp asite batırtıp nikelajını soydurup siyaha boyatmayı ama onunla uğraşacak vakit bende nerdeeee.çok da güzel olurdu aslında.sonra dedimki zaten senede bir kere,festivalden festivale 3-4 gün kullanacağım,bırak böyle kalsın.

abi iyi günlerde kullan korktuğumun aksine biraz kısalabilirmiş aslında.peki kullanımı nasıl. 2 kişi rahatmı ??
sağ kardeş.aslında 2-3 cm.daha kısa olsa cillop olurmuş ama bence sorun yok,tekrar çok teşekkürler.2 kişi denemedik ama rahat olacağı kesin.

Canta biraz daha one takılıp o mesafe ayarlanabilir. alta ileri geri takmaya yardımcı olcak sekilde mi acaba?
değil işte,alta göre ayarladığımız için böyle oldu.alt çanta tutacakların iyi ve sağlam bir şekilde tutması lazım ki,yolculuk sırasında herhangi birşey olmasın.en iyi bu şekilde oldu kardeş.

pitoresk35
30 Haziran 2012, 23:53
arkadaşlar bende artık aranıza katıldım motorumu nasipse salı gönü alıcam kullanıcısıyla anlaştık vizesini yaptırıp vericek 4250 tl ye aldım 2006 model 19 000 km de fakat motoru boş a alamadım bu genel bir sıkıntımıdır acaba sizlerdede var mı bu sorun motor durdugu yerde bosa geçmiyor biraz yürürken geçiyor bide sormak istediğim birşey daha var vites kolundaki kauçuk malzemeyi nereden bulabilirim

heia2654
01 Temmuz 2012, 00:19
arkadaşlar bende artık aranıza katıldım motorumu nasipse salı gönü alıcam kullanıcısıyla anlaştık vizesini yaptırıp vericek 4250 tl ye aldım 2006 model 19 000 km de fakat motoru boş a alamadım bu genel bir sıkıntımıdır acaba sizlerdede var mı bu sorun motor durdugu yerde bosa geçmiyor biraz yürürken geçiyor bide sormak istediğim birşey daha var vites kolundaki kauçuk malzemeyi nereden bulabilirim

hoşgeldin hayırlı olsun motosikletin, kazasız belasız sürüşler!!
boşa geçmeme sıkıntısı yaygın ama motorun yağıyla doğrudan alakalı. En azından hafif gaz verip 3000-4000 devire çıktığında geçmesi lazım. Yoksa bi yağını değiştirsen fena olmaz gibi. Ben motoru ilk aldığımda hareket etsem de nazlana nazlana geçiyordu, sonra yağı değiştirince azaldı ısınınca yapmaya başladı sadece, şimdi de tam sentetik castrol koydum tamamen kurtuldum...

Biraz neşelenelim :) baktım apartmanın önünde dolanıyo, kaskı gidona asıp gidim bi süt aliyim kerataya dedim, paşam kurulmuş hemen :)

http://c1206.hizliresim.com/y/y/91rfp.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

http://c1206.hizliresim.com/y/y/91rvn.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

pitoresk35
01 Temmuz 2012, 00:32
ilk işim yağı değiştirmek olcak fakat bu vites kolundaki kaucuk için ne yapabilirim internet üzerinden yedek parça alabileceğim bi site falan var mı

UNdocab
01 Temmuz 2012, 02:16
kuralkan.net sitesine üye ol. Online olarak alabilirsin. Fakat kargo sana değil en yakın servise oluyor gidip oradan alman gerekiyor.
Ayakkabıya zarar vermeyecek uygun plastik birşey de uydurabilirsin. İllaki orjinali olacak diye bi kaide yok.

pitoresk35
01 Temmuz 2012, 12:46
bu yeni modellerin arka tutacağı 2 parça eski kasalara bunu kullanabiliyoz mu çnkü fiyatlarına baktım da baya bi fark var iki parça olanı alıp takmak daha mantıklı aa uyar mı?

onursakin
01 Temmuz 2012, 14:05
en düşük kademeye getirmen senin için faydalı olucaktır.bende aldığım da 3. kademe de kullanmıştım cm oynamıyordu..

boyadan çıkan parçalar

http://img824.imageshack.us/img824/8823/20120627194751.jpg

hacı renk çok güzel olmuş bi monster diesel havası yok değil ;) güle güle kullan. bence photoshopla jantları da bu şekilde yap, beğenirsen onları da boyarsın. kaliperler de kırmızı olabilir belki.

ilk işim yağı değiştirmek olcak fakat bu vites kolundaki kaucuk için ne yapabilirim internet üzerinden yedek parça alabileceğim bi site falan var mı
musluk borusu kullanabilirsin. veya elektrik bantıyla da sarabilirsin. ben öyle yaptım.

Chronix
01 Temmuz 2012, 14:14
hacı renk çok güzel olmuş bi monster diesel havası yok değil ;) güle güle kullan. bence photoshopla jantları da bu şekilde yap, beğenirsen onları da boyarsın. kaliperler de kırmızı olabilir belki.

musluk borusu kullanabilirsin. veya elektrik bantıyla da sarabilirsin. ben öyle yaptım.

çakallll =) nasıl da anlamış. kalipeler sarı hacı ama bir ara kırmızı da yapıcam. bitmesine çok birşey kalmadı egzostları çiftleyip far siperliğini de yaptık mı tamamdır.

onursakin
01 Temmuz 2012, 14:46
çakallll =) nasıl da anlamış. kalipeler sarı hacı ama bir ara kırmızı da yapıcam. bitmesine çok birşey kalmadı egzostları çiftleyip far siperliğini de yaptık mı tamamdır.

anlamam mı ya, hayalimdeki motor =) valla çok özeniyorum senin şu uğraşına ama o azim bende pek yok. ben de üstten siyah çizgi çekip bumblebee havası veriyim diyorum aldığımdan beri ama bi türlü fırsat bulamadım. çatalları da motorun kendi renginde yapmak istiyorum ama bilmiyorum mümkün mü.

Chronix
01 Temmuz 2012, 22:15
anlamam mı ya, hayalimdeki motor =) valla çok özeniyorum senin şu uğraşına ama o azim bende pek yok. ben de üstten siyah çizgi çekip bumblebee havası veriyim diyorum aldığımdan beri ama bi türlü fırsat bulamadım. çatalları da motorun kendi renginde yapmak istiyorum ama bilmiyorum mümkün mü.

bakalım gaza getirebilecek miyim? =)

http://img703.imageshack.us/img703/9067/imag0370v.jpg

http://img266.imageshack.us/img266/2789/imag0371t.jpg

http://img52.imageshack.us/img52/7559/imag0374he.jpg

http://img837.imageshack.us/img837/3599/imag0376h.jpg

not: bi ton verip ama düzgün bir fotoğraf çekemeyen telefonunu kullandığı için zenon'a teşekkür ederim.:mrgreen:
şeritler 3 parçalı kırmızı

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:57 ----------

çatal dediğin arka teker bağlantısı mı ? o kısmı anlayamadım.. şerite gelince avcılar da bu işlerle ilgilenen biri var oraya götürüp ne istediğini söylersen kesinlikle yardımcı olacaktır.

onursakin
02 Temmuz 2012, 00:16

not: bi ton verip ama düzgün bir fotoğraf çekemeyen telefonunu kullandığı için zenon'a teşekkür ederim.:mrgreen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:57 ----------

çatal dediğin arka teker bağlantısı mı ? o kısmı anlayamadım.. şerite gelince avcılar da bu işlerle ilgilenen biri var oraya götürüp ne istediğini söylersen kesinlikle yardımcı olacaktır.

ön amortisör ya. ama şimdi baktım da böyle kalması daha iyi olur galiba. avcılar uzak ya, bizim burda tanıdık yer var bu haftaiçi yaptırırım büyük ihtimal. haftasonu izmire kaçıcam gazlardayım gitmeden yapıcam bişiler =)

pitoresk35
02 Temmuz 2012, 00:51
bu çanta demirlerini herkes kendi imkanlarıyla mı yaptırıyo bunun hazır satılanı yok mu varsa nereden temin edebilirim acaba bende almak istiyorum da...

zenon
02 Temmuz 2012, 10:07

Lan olum oraya kadar geldim yine yaranamadık iyi mi :D o begenmedin telefonla bir resmini paylaşırım görürsün güzel mi cekmiş cekmemiş mi :D ayrıca ben sana bendeki fotomakineyi al dedim neden almadın? bundan sonra istesen vermem artık :D

onursakin
02 Temmuz 2012, 15:11
ya benim aklıma bişey takıldı. bizim motorlarda (2008 öncesi) yakıt uyarı ışığı var mı? şimdiye kadar hep biraz azalınca tekrar doldurarak tam depoyla dolaştım. ama yakıt katkısı alıcam ve depoyu iyice boşaltıp yeni benzine onu ekleyip tüm depoyu tekrar onla bitircem. bunu uzun yolda yapıcağım için kaç km giderim tam hesaplayamıyorum. ışık oluyosa baya kolaylaşıcak işim.

Chronix
02 Temmuz 2012, 15:24
ya benim aklıma bişey takıldı. bizim motorlarda (2008 öncesi) yakıt uyarı ışığı var mı? şimdiye kadar hep biraz azalınca tekrar doldurarak tam depoyla dolaştım. ama yakıt katkısı alıcam ve depoyu iyice boşaltıp yeni benzine onu ekleyip tüm depoyu tekrar onla bitircem. bunu uzun yolda yapıcağım için kaç km giderim tam hesaplayamıyorum. ışık oluyosa baya kolaylaşıcak işim.

benim bildiğim yok..yapacağın km gelince genelde kullanıcılar aha yakıt bitiyor dediğinde aslında nerdeyse ortalama bir 90 km daha gidebileceklerini bilmiyorlar..ama sen yine de 370-390 arası benzinin biteceğini varsayabilirsin..

onursakin
02 Temmuz 2012, 15:37
ben de öyle düşünmüştüm. 350de fullerim ben yine. garanti olsun :) bu arada az da olsa bi eğim olsa yokuş çıkarken 6bin devirden sonra(topkapıdan m.köy yönüne giderken örneğin) tekleme yapıyo 100ün üzerine çıkmıyo ve giderek 80e kadar yavaşlıyo. karbüratör, hava filtresi yeni temizlendi. bujiler de yeni değişti. çift tırnaklı takmış eleman. ama standart bişey sanırım 15 lira aldı tanesine. ondan yapıyo olabilir mi? iridyum almayı düşünüyorum. yakıt katkısını da bu yüzden kullanmayı düşünüyorum zaten. temizler düzelir belki diye.