PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyosung S&T Kanuni Hyosung Gt 250 Comet Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106

onursakin
19 Aralık 2011, 16:43
eyv :) aslında aklımda vardı o ama aynaları da krom yapınca vazgeçtim. motor siyah olsaydı düşünmeden yapardım yalnız :)
şimdi folyoyla üstten siyah şerit çekicem onu yaptıktan sonra belki farı sarı yaparım, ortasından da şeridi devam ettiririm.
aslında farın altında çatalları tutan gümüş yeri siyah yapmak istiyorum ama zor iş gibi gözüküyo.

.Mhmt.
19 Aralık 2011, 20:04
Comet kullanıcılarına bir kaç sorum olacak

1- Aranızda yeni tipini kullanan oldu mu? Farkları neler?
2- Güvenli seyir hızı ve maksimum yaptığı (güvenli ya da güvensiz) hız nedir?
3- Şehir içi şehir dışı yakıt tüketimi nedir?
4- Comet alırken (ikinci el) en cok dikkat edilmesi gereken noktalar neler?
5-Bakım masrafı ne kadar?
6- Alındığı zaman mutlaka yapın dediğiniz iyileştirmeler neler?
7- Doğru düzgün kullanılmış bir comet ın motoru kaç bin km gidiyor?
8- Belirli periyodlarda değişmesi gereken parçalar ve fiyatları nedir?

Vakit ayırıp okuyan cevaplayan herkese şimdiden bolca teşekkürler

Chronix
19 Aralık 2011, 21:06
Comet kullanıcılarına bir kaç sorum olacak

Vakit ayırıp okuyan cevaplayan herkese şimdiden bolca teşekkürler

**2011 gt250r kullanan arkadaşlara sorabilirsin.o far ile kimsenin kolay kolay o modeli alacağını sanmıyorum onu alacağıma R modelini alır granajlarını söker satar yerine daha hoş duran far takarım hemde ön frenlerim çift disk olmuş olur.
**güvenli seyir hızı trafiğin akışına bağlıdır, ama herkesin 100 ile gittiği yolda senin 110 max 120 km/hz ile gitmen makuldur. son hız kişiden kişiye değişiyor ben zorlayarak 182 km/hz gördüm tabi motor bloğu patlayacak gibiydi orası başka.
**ortalama 6500 devir de kullanırsan 3/3.5 lt arası tüketimin olacaktır..daha agresif sürüşlerde 4/4.5 arası yakarsın.
**Arka ve ön amortisörleri kontrol et , egzostu kontrol et manifold bölümünden saçma sapan tınkırtı sesler gelirse biraz düşün.motor için bir ustaya götürmen şart (tabi güvenilir usta var ise)
** kendim yaparım dersen 50 TL yağ , 7 TL de yağ filtresi alırsın bunları da 3500 km de bir değiştirisin. 8 bin de 1 ,hava filtresini değişitirisin 30 TL, 6 bin de 1 de bujini 2x20=40
**Farı zenon yap başka birşeye gerek yok.
**ben doğru düzgün kullanmıyorum şu an 58000 de egzantrik zinciri dışında ciddi bir sıkıntı çıkarmadı egzantrik zinciri 2x75=150 TL
** üst tarafta bunu belirtmiştim zaten buraya yazmaya gerek yok..

.Mhmt.
19 Aralık 2011, 22:45
Öncelikle ilginiz alakanız ve cevaplarınız için teşekkürler. Yakıtı düşündüğümden azmış. Güvenli seyir hızından kastım örneğin istanbuldan edirneye gidiyorum. Otobanda bana sıkıntı yaratmadan kaçla sabit gidebilirim?Örn 150 den sonra orası burası ayrı oynuyor gibi şeyler olmadan :)

Chronix
19 Aralık 2011, 23:31
Öncelikle ilginiz alakanız ve cevaplarınız için teşekkürler. Yakıtı düşündüğümden azmış. Güvenli seyir hızından kastım örneğin istanbuldan edirneye gidiyorum. Otobanda bana sıkıntı yaratmadan kaçla sabit gidebilirim?Örn 150 den sonra orası burası ayrı oynuyor gibi şeyler olmadan :)

130-140 idealdir hem trafikte çok geride kalmazsın, hem de motoru fazla zorlamazsın .150 ve sonrası biraz sıkıntılı oluyor.ne yalan söyleyeyim bir kere dip gaz Ankara'ya gittim geldim ertesi gün işe giderken gaz telim koptu bir kere de Eskişehir'e dip gaz gittim geldim gaz teli bu sefer kopmadı ama iki silindire giden gaz telinin gaz koluna giden teli arasında ki aparat bozuldu..

onursakin
20 Aralık 2011, 15:11
3-3.5 litre çok düşük değil mi gerçekten? ben 80 km/s'i (max 6000devirde vites değiştirerek) pek geçmiyorum. 4 lt yakıyor. 3-4 kez denedim hepsinde sonuç aynı. bakımdan da yeni çıktı, bujiler yenilendi hava filtresi temizlendi vs..

**2011 gt250r kullanan arkadaşlara sorabilirsin.o far ile kimsenin kolay kolay o modeli alacağını sanmıyorum onu alacağıma R modelini alır granajlarını söker satar yerine daha hoş duran far takarım hemde ön frenlerim çift disk olmuş olur.
**güvenli seyir hızı trafiğin akışına bağlıdır, ama herkesin 100 ile gittiği yolda senin 110 max 120 km/hz ile gitmen makuldur. son hız kişiden kişiye değişiyor ben zorlayarak 182 km/hz gördüm tabi motor bloğu patlayacak gibiydi orası başka.
**ortalama 6500 devir de kullanırsan 3/3.5 lt arası tüketimin olacaktır..daha agresif sürüşlerde 4/4.5 arası yakarsın.
**Arka ve ön amortisörleri kontrol et , egzostu kontrol et manifold bölümünden saçma sapan tınkırtı sesler gelirse biraz düşün.motor için bir ustaya götürmen şart (tabi güvenilir usta var ise)
** kendim yaparım dersen 50 TL yağ , 7 TL de yağ filtresi alırsın bunları da 3500 km de bir değiştirisin. 8 bin de 1 ,hava filtresini değişitirisin 30 TL, 6 bin de 1 de bujini 2x20=40
**Farı zenon yap başka birşeye gerek yok.
**ben doğru düzgün kullanmıyorum şu an 58000 de egzantrik zinciri dışında ciddi bir sıkıntı çıkarmadı egzantrik zinciri 2x75=150 TL
** üst tarafta bunu belirtmiştim zaten buraya yazmaya gerek yok..

Chronix
20 Aralık 2011, 16:11
3-3.5 litre çok düşük değil mi gerçekten? ben 80 km/s'i (max 6000devirde vites değiştirerek) pek geçmiyorum. 4 lt yakıyor. 3-4 kez denedim hepsinde sonuç aynı. bakımdan da yeni çıktı, bujiler yenilendi hava filtresi temizlendi vs..

karbüratörlü modeller de bilmiyorum ama enjeksiyonlu modelini kullanan bir arkadaşım daha var onun değerleri ile benim değerler birbirine yakın..

onursakin
20 Aralık 2011, 16:40
evet ondan olabilir. ben o açıdan düşünmemiştim.

.Mhmt.
20 Aralık 2011, 19:52
Ön farında değişiklik yapan var mı aranızda?

Chronix
20 Aralık 2011, 20:43
Ön farında değişiklik yapan var mı aranızda?

http://p1.bikepics.com/2011/09/13/bikepics-2271601-full.jpg

http://p1.bikepics.com/2011/12/20/bikepics-2318735-full.jpg

onursakin
21 Aralık 2011, 16:12
[QUOTE=Chronix;2526299]http://p1.bikepics.com/2011/09/13/bikepics-2271601-full.jpg

sen üstte gtr'nin yanındakini mi bu hale getirdin?

Chronix
21 Aralık 2011, 16:43
[QUOTE=Chronix;2526299]http://p1.bikepics.com/2011/09/13/bikepics-2271601-full.jpg

sen üstte gtr'nin yanındakini mi bu hale getirdin?

evet hacı , far mondial 150 mct nin farı

onursakin
21 Aralık 2011, 20:53
zevk meselesi tabi de, yazık etmişsin bence :) özellikle o mat siyah hali çok güzel duruyo. bi de motor kapağını da boyadın galiba di mi? söktün mü onu boyamak için?

UNdocab
21 Aralık 2011, 21:01
zevk meselesi tabi de, yazık etmişsin bence :) özellikle o mat siyah hali çok güzel duruyo. bi de motor kapağını da boyadın galiba di mi? söktün mü onu boyamak için?
Koyu olduğu için öyle gelmiş sana motor bloğunda herhangi birşey yok.

Terapist
23 Aralık 2011, 00:40

hocam bu bir zevk meselesi sonuçta ben beğeniyorum ama herkes beğenir diye bir iddaam yok. sen nasıl böyle bir genelleme yapıyosun sadece sen beğenmedin diye kimse almayacak mı? sizin vaktiniz ve paranız biraz fazla galiba 2 motor arasında 1000 lira fark var neredeyse(st kanuni 0 fiyatlarını baz alıyorum) neden racing motor alıp nakeda çevirelim grenajları sök satmaya çalış yeni far al onu monte et gidonu yükselt fren hortumları kısa geldi yenisini al gaz teli yetmedi gaz teli al. bunlar ciddi anlamda vakit alacak şeyler 2ciside satarken motorun direk kazalı muamelesi görecek grenajlara noldu acaba die herkesin aklında soru işareti kalacak...vs niçin böle bişey yapmak mantıklı geldi size anlamadım?

Chronix
23 Aralık 2011, 01:02
hocam bu bir zevk meselesi sonuçta ben beğeniyorum ama herkes beğenir diye bir iddaam yok. sen nasıl böyle bir genelleme yapıyosun sadece sen beğenmedin diye kimse almayacak mı? sizin vaktiniz ve paranız biraz fazla galiba 2 motor arasında 1000 lira fark var neredeyse(st kanuni 0 fiyatlarını baz alıyorum) neden racing motor alıp nakeda çevirelim grenajları sök satmaya çalış yeni far al onu monte et gidonu yükselt fren hortumları kısa geldi yenisini al gaz teli yetmedi gaz teli al. bunlar ciddi anlamda vakit alacak şeyler 2ciside satarken motorun direk kazalı muamelesi görecek grenajlara noldu acaba die herkesin aklında soru işareti kalacak...vs niçin böle bişey yapmak mantıklı geldi size anlamadım?

öncelikle ben kendi fikrimi söyledim, ayrıca bu değişik far modelinin haberi çıktığı andan itibaren olan sayfaları okursan güzel demiş bir insan göremezsin.hem demişsin ki 1000 tl fark var nerdeyse. ee granajları komple satsan 1500 tl far tek başına 400 tl yapar sana 2000 tl ,hadi far gidon ve kablolar sıkıntı yapar diyorsun ki yapmıyor onların maliyesi sana max 300 tl , hatırlatmak isterim cometlerin ön freni tek disk çift disk yaptırmaya kalksan ortalama 1000 tl o tutar . neden yaptırayım deme benim imkanım olsa şimdi yaptırırm git bir çift diskli gtr'ın fren tutuşunu gör bir de cometin..ve kanunin hyosungu aldığı günden beri bir çok insan bilmediği şeyi söyleyeyim. depolarınız orjinal fabrika da yapılmış boya ile kaplı değil.. üzerlerinde hyosung yazdığı için kanuni kendine yakın bir boyacıda anlaşıp depoları tekrar boyatıyor ve sen motoru satmaya niyetlendiğinde depon boyanmış muamelesi görüceksin bilmem anlatabildim mi ? nerden biliyorsun deme hem bunu kendi bayii söylüyor hem de bir kere satmaya niyetlendiğimde depon boyamış dediler ki ilk kullanıcısıyım ve depom filan da boyanmadı. bu yüzden bu şekilde bir mantık kurabiliyorum.. son kez tekrar edeyim zevk meselesi tabi...

Terapist
23 Aralık 2011, 01:59
öncelikle ben kendi fikrimi söyledim, ayrıca bu değişik far modelinin haberi çıktığı andan itibaren olan sayfaları okursan güzel demiş bir insan göremezsin.hem demişsin ki 1000 tl fark var nerdeyse. ee granajları komple satsan 1500 tl far tek başına 400 tl yapar sana 2000 tl ,hadi far gidon ve kablolar sıkıntı yapar diyorsun ki yapmıyor onların maliyesi sana max 300 tl , hatırlatmak isterim cometlerin ön freni tek disk çift disk yaptırmaya kalksan ortalama 1000 tl o tutar . neden yaptırayım deme benim imkanım olsa şimdi yaptırırm git bir çift diskli gtr'ın fren tutuşunu gör bir de cometin..ve kanunin hyosungu aldığı günden beri bir çok insan bilmediği şeyi söyleyeyim. depolarınız orjinal fabrika da yapılmış boya ile kaplı değil.. üzerlerinde hyosung yazdığı için kanuni kendine yakın bir boyacıda anlaşıp depoları tekrar boyatıyor ve sen motoru satmaya niyetlendiğinde depon boyanmış muamelesi görüceksin bilmem anlatabildim mi ? nerden biliyorsun deme hem bunu kendi bayii söylüyor hem de bir kere satmaya niyetlendiğimde depon boyamış dediler ki ilk kullanıcısıyım ve depom filan da boyanmadı. bu yüzden bu şekilde bir mantık kurabiliyorum.. son kez tekrar edeyim zevk meselesi tabi...
yok forumu takip ediyorum okuyorum beğenenlerin olduğunuda biliyorum ama onları alıntı yapıp buraya yazmaya üşeniyorum. senin yaptığın farda gayet başarılıydı buda başarılı bence satılacaktırda. neyse para konusunda zarar etmeyebilirsin doğru ama ben ilk etapta verilecek olan nakit için söylemiştim diğer kısımlarda vakit gerektirecek uğraştıracak işler. Sonuçta bu iş zevk işi sana kalmış bişey ben sadece kimse almaz dediğin için söylemiştim:) ammmaaa bi yanlışın var;
o da kimsenin bilmediği şu şey bilmiyoruz çünkü öle bişey yok :) bir kere hyosungu kanuni almadı :D 2007 yılında hyosung'u s&t motor satın aldı ama hyosung adı ile devam etti çünkü hyosung köklü bi markaydı. ama ülkelere göre bazılarında hyosung bazılarında s&t motor brezilyada da kasinski adı ile satılmakta türkiyede de global motorla sıkıntı olunca distribütorlüğü kanuni aldı ama global motor hyosung adının telifini satın altığı için stkanuni oldu bunlar bilinen kısımdı zaten :) bilinmeyen kısım ise bu motorlar türkiyeye gönderilirken senin söylediğin gibi hyosung adı ile gönderilmiyor. http://www.hisntmotors.com/ s&t motorun resmi sitesidir. burdaki fotolara bakarsanız ülkemize gelen motorların üzerindeki yazan s&t ile birebir aynı olduğunu açık bi şekilde görürsünüz yani bu motorlar ülkemize s&t olarak gönderiliyor hyosung değil burada kanuni st yazısının altına kendi ismini yapıştırıp koruyucu vernik atıyor üstüne o kadar. (site kore dilindedir ingilizceye çevirirseniz hyosung america sitesine döner hyosung olarak görürsünüz explorerla daha verimli çalışıyor.) ammmaaaaa kesinlikle seni yalanlamak istemiyorum...(bu ülkede ford tan 0 araba alıp boyalı çıkanlar oldu) senin başına gelen durum içinde düşündüğüm şu motorun kaç model bilmiyorum fakat bu kanuni distribütorlüğü ilk satın aldığı yıllarda global motordaki ve bayilerdeki motorları toplayıp st kanuniye çevirmiş olabilir bu da benim tahminim. ama şu anda durum böyle değil ;) saygılar

Chronix
23 Aralık 2011, 14:24
ammmaaa bi yanlışın var;
o da kimsenin bilmediği şu şey bilmiyoruz çünkü öle bişey yok :) bir kere hyosungu kanuni almadı :D 2007 yılında hyosung'u s&t motor satın aldı ama hyosung adı ile devam etti çünkü hyosung köklü bi markaydı. ama ülkelere göre bazılarında hyosung bazılarında s&t motor brezilyada da kasinski adı ile satılmakta türkiyede de global motorla sıkıntı olunca distribütorlüğü kanuni aldı ama global motor hyosung adının telifini satın altığı için stkanuni oldu bunlar bilinen kısımdı zaten :) bilinmeyen kısım ise bu motorlar türkiyeye gönderilirken senin söylediğin gibi hyosung adı ile gönderilmiyor. http://www.hisntmotors.com/ s&t motorun resmi sitesidir. burdaki fotolara bakarsanız ülkemize gelen motorların üzerindeki yazan s&t ile birebir aynı olduğunu açık bi şekilde görürsünüz yani bu motorlar ülkemize s&t olarak gönderiliyor hyosung değil burada kanuni st yazısının altına kendi ismini yapıştırıp koruyucu vernik atıyor üstüne o kadar. (site kore dilindedir ingilizceye çevirirseniz hyosung america sitesine döner hyosung olarak görürsünüz explorerla daha verimli çalışıyor.) ammmaaaaa kesinlikle seni yalanlamak istemiyorum...(bu ülkede ford tan 0 araba alıp boyalı çıkanlar oldu) senin başına gelen durum içinde düşündüğüm şu motorun kaç model bilmiyorum fakat bu kanuni distribütorlüğü ilk satın aldığı yıllarda global motordaki ve bayilerdeki motorları toplayıp st kanuniye çevirmiş olabilir bu da benim tahminim. ama şu anda durum böyle değil ;) saygılar

benim motorum 2010 enjeksiyonlu modeli hadi benim ki öyle oldu , peki daha 2011 model efi enjeksiyonlu modelinde de aynı şeyin yaşanmasıda bir raslantımıdır ? ki motoru alacağımız gün daha yeni gelmişti bu motorlar ve 2 adet beyaz vardı ve arkadaşa dediğim şu oldu, olm bak bu iki motorunda depoların renk tonu granajlarınkinden daha farklı..şimdi diyeceksin ki plastik parça ile metal parça üzerinde ki renk farklı olur , o zaman arkadaşımda aynı şeyi söyledi ve talihsiz bir kazadan sonra motoru boyatmak istediğinde deponun kanuni tarafından tekrar boyatıldığını öğrendik. bununda mantıklı bir açıklaması vardır herhalde değil mi ?

reis007
23 Aralık 2011, 15:18
MERHABA COMET KULLANICILARI, SİZE Bİ SORUM OLACAK.arkadaşlar belki önceden bu soruma çoğu kez cevap vermişsinizdir, ama bakamadım. sorum şu ; 2008 model hyosung'ların enjeksiyonlu ve enjeksiyonsuz olanları mevcut.peki biz motorun enjeksiyonsuz olup olmadığını nasıl anlarız.dıştan görünümde herhangi bir değişiklik varmıdır.cevaplarınız için teşekkürler...

Syanur
23 Aralık 2011, 15:53
MERHABA COMET KULLANICILARI, SİZE Bİ SORUM OLACAK.arkadaşlar belki önceden bu soruma çoğu kez cevap vermişsinizdir, ama bakamadım. sorum şu ; 2008 model hyosung'ların enjeksiyonlu ve enjeksiyonsuz olanları mevcut.peki biz motorun enjeksiyonsuz olup olmadığını nasıl anlarız.dıştan görünümde herhangi bir değişiklik varmıdır.cevaplarınız için teşekkürler...

Benim bildiğim üzerinde Hyosung yazan ve anolog göstergeli olan modeller karbüratörlü. Enjeksiyonlu modeller S&T adı altında geldi ve dijital göstergeye sahip diye biliyorum. Hyosung yazıp anolog göstergeli enjeksiyonlu bir tür yok yani benim hatırladığım kadarıyla. O yüzden ayırması çok kolay...

benim motorum 2010 enjeksiyonlu modeli hadi benim ki öyle oldu , peki daha 2011 model efi enjeksiyonlu modelinde de aynı şeyin yaşanmasıda bir raslantımıdır ? ki motoru alacağımız gün daha yeni gelmişti bu motorlar ve 2 adet beyaz vardı ve arkadaşa dediğim şu oldu, olm bak bu iki motorunda depoların renk tonu granajlarınkinden daha farklı..şimdi diyeceksin ki plastik parça ile metal parça üzerinde ki renk farklı olur , o zaman arkadaşımda aynı şeyi söyledi ve talihsiz bir kazadan sonra motoru boyatmak istediğinde deponun kanuni tarafından tekrar boyatıldığını öğrendik. bununda mantıklı bir açıklaması vardır herhalde değil mi ?

Enteresanmış....

reis007
23 Aralık 2011, 16:06
Benim bildiğim üzerinde Hyosung yazan ve anolog göstergeli olan modeller karbüratörlü. Enjeksiyonlu modeller S&T adı altında geldi ve dijital göstergeye sahip diye biliyorum. Hyosung yazıp anolog göstergeli enjeksiyonlu bir tür yok yani benim hatırladığım kadarıyla. O yüzden ayırması çok kolay...
ama ben 2008'in sonuna doğru üretilen hyosung'ların bazılarının enjeksiyonlu olduğunu duydum.bildiğim kadarıyla 2008 s&t yok.bilmem ne kadar doğru...(belki gördüklerim s&t kanuni yazısını söküp hyosung yazdırmışlardır.zira dijital göstergeli hyosung'a çok rastladım)

maxi97
23 Aralık 2011, 16:17
göstergede efı lambası varsa enjeksiyonludur. bir de sanırım enjeksiyonlularda devir göstergesi beyaz zeminli.

reis007
23 Aralık 2011, 18:06
aslında ayırt edemediğimolay şu 2 motorun ikisininde enjeksiyonlu olup olmama ihtimali :
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-2-el-gt250-naked-enjeksiyonlu-65714545/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-temiz-250-lik-hyosung-57776336/detay
üst linkteki yazmış enjeksiyonlu ama 100000km'de mübarek :cyclopsan :P

Alper Kaya
23 Aralık 2011, 18:17
aslında ayırt edemediğimolay şu 2 motorun ikisininde enjeksiyonlu olup olmama ihtimali :
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-2-el-gt250-naked-enjeksiyonlu-65714545/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-temiz-250-lik-hyosung-57776336/detay
üst linkteki yazmış enjeksiyonlu ama 100000km'de mübarek :cyclopsan :Pilk resimdeki motoru yakından gördüm motor 100.000km değil 150-170bin km arası reflektiye olmus ordaki servis ustası bu motoru gösterip iyi bakarsanız çok rahat sizde bu kmleri görebilrsiniz diyordu kurye motoru kendileri :)

göstergede efı lambası varsa enjeksiyonludur. bir de sanırım enjeksiyonlularda devir göstergesi beyaz zeminli.yok hayır 2008 modellerde enjeksiyon var fakat farklı bi enjeksiyon dağa basit galiba 2009 - 2010 modellerde gösterge beyaz 2011 lerdede beyaz ama ayriyeten devir göstergesinin içine efı yazmışlar

ozgursana
25 Aralık 2011, 11:28
arkadaslar CANTA BAGLAMA demiri konusunda yardım edebilecek varmı ( gorsel olarak duzgün)

Terapist
25 Aralık 2011, 13:44

yani bu adamlar milyarlık anlaşmalar yapıyorlar distributörlük alıyorlar ama türkiye'ye gönderilecek modellerin stickersız gönderilmesini istemiyorlar böylemi oluyo sizce bu anlaşmalar ? bu kadar basitmi kanuninin müdürü "boşver benim eniştenin tanıdık boyacısı var orda yaptırırız " mı diyo :) Yani kaç senedir bunu kimse farketmedi mi böyle birşey yapmak kolay mı bu kadar bu ahlaksızlıktan öte suçtur 0 diye satılan üründe boya olamaz siz bu kadar eminseniz gidin tüketici mahkemesine başvurun hatta bütün st kanuni kullananlar başvursun varsa böyle bişey motorlarınızı geri almak zorundalar parasını ya da yenisini vermek zorundalar. Sizce yıllardır bu işin içinde olan bi firma böyle salakça bi hata yapar mı?Kusura bakmayın bu da bana mantıklı gelmiyor.

Chronix
27 Aralık 2011, 00:52
yani bu adamlar milyarlık anlaşmalar yapıyorlar distributörlük alıyorlar ama türkiye'ye gönderilecek modellerin stickersız gönderilmesini istemiyorlar böylemi oluyo sizce bu anlaşmalar ? bu kadar basitmi kanuninin müdürü "boşver benim eniştenin tanıdık boyacısı var orda yaptırırız " mı diyo :) Yani kaç senedir bunu kimse farketmedi mi böyle birşey yapmak kolay mı bu kadar bu ahlaksızlıktan öte suçtur 0 diye satılan üründe boya olamaz siz bu kadar eminseniz gidin tüketici mahkemesine başvurun hatta bütün st kanuni kullananlar başvursun varsa böyle bişey motorlarınızı geri almak zorundalar parasını ya da yenisini vermek zorundalar. Sizce yıllardır bu işin içinde olan bi firma böyle salakça bi hata yapar mı?Kusura bakmayın bu da bana mantıklı gelmiyor.

Peki bu konuyu st kanuniyi arayıp sorundan bahsedince aldığınız bayimizle görüşün, diyorum ki bayi iflas etti kapatmış. ve bana verilen cevap malesef üzgünüz bu konuda yardımcı olamayacağız. şu kafanda büyüttüğün koca kuralkanın yaptığı koca bir sorumsuzluğu değil de nedir ? ayrıca şunada bir yorum getirmeni rica ediyorum bu motorların genelinde depo stickerlarının üzerine cila ile kaplanması normal mi yani sticker yapıştırılıp depo komple cilanıyor ? st motorun böyle uygulama yapıp motoru o şekilde kuralkana gönderme ihtimali nedir.bence sıfır neden mi ? çünkü 2011 efi modelleri geldiğinde kağıthane de bulunan st bayisine soruyoruz, ne çabuk getirttiniz bu modelleri . yetkili cevaplıyor bu motorlar normalde almanya stoklarına hazırlanıp gönderilmiş ama stoklarında fazla olduğu için kuralkan st motors almanya distribütörlüğünden getirtiyor ve depolarında st kanuni stickerları var ..ne yani bu motorlar almanya ya st kanuni etiketi ile mi gitti ? st kanuni etiketi ile gitmediyse bu cila işlemi nerde yapıldı arkadaş ?.

Terapist
27 Aralık 2011, 01:09
Peki bu konuyu st kanuniyi arayıp sorundan bahsedince aldığınız bayimizle görüşün, diyorum ki bayi iflas etti kapatmış. ve bana verilen cevap malesef üzgünüz bu konuda yardımcı olamayacağız. şu kafanda büyüttüğün koca kuralkanın yaptığı koca bir sorumsuzluğu değil de nedir ? ayrıca şunada bir yorum getirmeni rica ediyorum bu motorların genelinde depo stickerlarının üzerine cila ile kaplanması normal mi yani sticker yapıştırılıp depo komple cilanıyor ? st motorun böyle uygulama yapıp motoru o şekilde kuralkana gönderme ihtimali nedir.bence sıfır neden mi ? çünkü 2011 efi modelleri geldiğinde kağıthane de bulunan st bayisine soruyoruz, ne çabuk getirttiniz bu modelleri . yetkili cevaplıyor bu motorlar normalde almanya stoklarına hazırlanıp gönderilmiş ama stoklarında fazla olduğu için kuralkan st motors almanya distribütörlüğünden getirtiyor ve depolarında st kanuni stickerları var ..ne yani bu motorlar almanya ya st kanuni etiketi ile mi gitti ? st kanuni etiketi ile gitmediyse bu cila işlemi nerde yapıldı arkadaş ?.

Adamlar doğru söylüyo işte biz yapmadık bayiye sorun dio bayi kapandıysa adamlar ne desin belki kendin düştün boyattın onlarda bilemez. Bende aynı şey söylüyorum motorlar s&t yazısıyla dağıtılıyo bizimkiler kanuni basıp koruyucu vernik atıyo ama sen boya dedin vernik vardır ama boya değil... Herneyse hocam ya ben almayı düşünüyorum 0 mayıs haziran gibi alınca bi şekilde baktırıcam buna :) Konuyu kirletmeyelim boşver şu aşağıda ki aksesuarlar güzel olmuş nerde nasıl yaptırılır bu parçalar özellikle sakal ve yan paneller
http://p1.bikepics.com/2008/09/06/bikepics-1409045-full.jpg

http://p1.bikepics.com/2008/09/06/bikepics-1409044-full.jpg
http://p1.bikepics.com/2008/09/06/bikepics-1409043-full.jpg

onursakin
27 Aralık 2011, 11:36
of beyaz olan çok iyiymiş

panic adak
27 Aralık 2011, 12:15
kuralkan firması hakkında yazılanları biraz okudum ve özellikle bu motorlar hakkında bazı yorumlar yapmıştım. ancak kimse okumamış demekki özellikle bir uyarım vardı ALMAYIN kardeşim bu motoru demiştim ancak kimse dinlememiş demekki. kuralkan firması malı sattıktan sonra hemen çamura yatabilen ve çirkefleşen bir firma o sebeple sakın ha sorunlarınızın çözüleceğini umarak kuralkan'ı aramayın.

abektas89
27 Aralık 2011, 22:51
arkadaşlar merhaba. ben motorumu elimde olmayan sebeplerden ötürü satıyorum eğer ilgilenen olursa irtibata geçebiliriz.
mail adresim: abektas89@gmail.com

link:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-sahibinden-2007-tertemiz-hyosung-gt250-naked-66450946/detay

ozgurakman
29 Aralık 2011, 02:08
merhaba... arkadaşlar bişey soracağım. nakit sorunsalımı hallettikten sonra bu modeli nasipse 3 ay içinde almayı düşünüyorum (tabi beğeneceğim bir makine bulursam)
forumu üşenmedim baştan aşağı okudum. evet yanlış okumadınız, baştan aşağı okudum :cherry:
yalnız kimse s&t ve hyo arasındaki farktan bahsetmemiş...
S&T'nin gösterge panelinin çabuk arıza yapabildiği, bazı parçalarının daha dandik olduğu ve depo boyasının kusurlu olduğundan bahsedilmiş. ayrıca biraz daha fazla titriyormuş ve yakıt daha azmış...
hyo da ise çok nadiren devir saçmalaması yapabiliyormuş ancak düzenli bakımla giderebilmek mümkünmüş... ikinci elde uyanık olmak gerekliymiş ve şans işiymiş:)

bunlar benim çıkarttığım sonuçlar.
1.varmı ekleme yapacak olan?
2.s&t önerir misiniz?
3.ayrıca s&t'nin parçaları pahalı deniyor. e-bay ya da bağımsız başka bir site yok mu hyo'nunki gibi?
4.alacağım makinede az çok nelere bakacağımı biliyorum. ancak yine de hatırlatmak istedikleriniz olursa memnuniyetle okurum... esirgemeyin bildiklerinizi :rendeer:

hyosungsource.com'u her açmaya kalktığımda avast trojan uyarısı veriyor... güvenilir olduğu söylenmiş ama içime kurt düştü? sürekli internet alışverişi yapan biriyim o yüzden bilgisayarımın temizliğinden eminim. sitede bi kıllık var sanırım?!!

Alper Kaya
29 Aralık 2011, 03:40
merhaba... arkadaşlar bişey soracağım. nakit sorunsalımı hallettikten sonra bu modeli nasipse 3 ay içinde almayı düşünüyorum (tabi beğeneceğim bir makine bulursam)
forumu üşenmedim baştan aşağı okudum. evet yanlış okumadınız, baştan aşağı okudum :cherry:
yalnız kimse s&t ve hyo arasındaki farktan bahsetmemiş...
S&T'nin gösterge panelinin çabuk arıza yapabildiği, bazı parçalarının daha dandik olduğu ve depo boyasının kusurlu olduğundan bahsedilmiş. ayrıca biraz daha fazla titriyormuş ve yakıt daha azmış...
hyo da ise çok nadiren devir saçmalaması yapabiliyormuş ancak düzenli bakımla giderebilmek mümkünmüş... ikinci elde uyanık olmak gerekliymiş ve şans işiymiş:)

bunlar benim çıkarttığım sonuçlar.
1.varmı ekleme yapacak olan?
2.s&t önerir misiniz?
3.ayrıca s&t'nin parçaları pahalı deniyor. e-bay ya da bağımsız başka bir site yok mu hyo'nunki gibi?
4.alacağım makinede az çok nelere bakacağımı biliyorum. ancak yine de hatırlatmak istedikleriniz olursa memnuniyetle okurum... esirgemeyin bildiklerinizi :rendeer:

hyosungsource.com'u her açmaya kalktığımda avast trojan uyarısı veriyor... güvenilir olduğu söylenmiş ama içime kurt düştü? sürekli internet alışverişi yapan biriyim o yüzden bilgisayarımın temizliğinden eminim. sitede bi kıllık var sanırım?!!usta bu duydukların gerçekle alakası olmıyan şeyler st neyse hyo o sen şimdi diyelim senin altında ybr var sen etiketini söküp özgür etiketini yapıstırdın şimdi senin özgür adlı motorunla ybr arasındaki fark kadar bunlar arasında kalite farkı var + ları stler enjeksiyonlu devir kesicili daha modern gösterge paneline sahipler 2007 filan olan hyosunglarda devir göstergesinde kibrit çöpü gibi gösterge oku var çok kaba bunlar breziyada kazanski gibi bi marka adında satılıyor ama motor bloğuna eğil bak hepsinde hyosung amblemi var daha dikkatli bakarsan nerdeyse iç aksamdaki çoğu parçada ya st yada hyosung yazıyor o kanuni sadece etiket geriside kanuni yüzünden yaklasılan ön yargılar ve bunun yarattığı hurafeler inşallah anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir :) he bu arada depo boyası kusurlu değil olay şu bu k.bakmayın şerefsiz kanuni motoru gümrükten çektikten sonra hyosung etiketlerini söküp anlaşmalı olduğu boyama şirketinemi diyim artık motorların deposunu boyattırıyor üstüne st kanuni etiketlerini yapıstırıp vernikliyor o boya pürüzleri gibi sorunlar bundan kaynaklanıyor olay bu

ozgurakman
29 Aralık 2011, 03:45
usta bu duydukların gerçekle alakası olmıyan şeyler st neyse hyo o sen şimdi diyelim senin altında ybr var sen etiketini söküp özgür etiketini yapıstırdın şimdi senin özgür adlı motorunla ybr arasındaki fark kadar bunlar arasında kalite farkı var + ları stler enjeksiyonlu devir kesicili daha modern gösterge paneline sahipler 2007 filan olan hyosunglarda devir göstergesinde kibrit çöpü gibi gösterge oku var çok kaba bunlar breziyada kazanski gibi bi marka adında satılıyor ama motor bloğuna eğil bak hepsinde hyosung amblemi var daha dikkatli bakarsan nerdeyse iç aksamdaki çoğu parçada ya st yada hyosung yazıyor o kanuni sadece etiket geriside kanuni yüzünden yaklasılan ön yargılar ve bunun yarattığı hurafeler inşallah anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir :)

ya bu söylediklerinin farkındayım ben. ama aynı parti mallar olmadıkları için ve çok rivayet olduğu için malesef insan şüpheleniyor. onu da geçtim motorun distribitörü kuralkan olunca... iş daha çok değişiyor çünkü MZ markasına neler yaptılar biliyosun...
benim asıl merak ettiğim konu s&t lerde kuralkan haricinde sağlam bi kaynak var mıdır hyosungsource.com gibi?
bildiği kadarıyla sourlarıma cevap verebilir misin? motorun hayırlı olsun bu arada :)

Alper Kaya
29 Aralık 2011, 03:54
ya bu söylediklerinin farkındayım ben. ama aynı parti mallar olmadıkları için ve çok rivayet olduğu için malesef insan şüpheleniyor. onu da geçtim motorun distribitörü kuralkan olunca... iş daha çok değişiyor çünkü MZ markasına neler yaptılar biliyosun...
benim asıl merak ettiğim konu s&t lerde kuralkan haricinde sağlam bi kaynak var mıdır hyosungsource.com gibi?
bildiği kadarıyla sourlarıma cevap verebilir misin? motorun hayırlı olsun bu arada :)http://www.hisntmotors.com/ şöle bi kaynak var ama ne kadar yardımcı olur bilmem sağ üstte ingilizce seceneği var ama sunu söliyebilirimki 2.el alıcaksanız yani cevremdede cok bu motoru kullanan arkadasım var memlun olmıyan yok ole söliyim biz resmen 10hyocu falanız 2 si hariç gerisinin hepsi s&t hiç biride motorundan şikayetçi değil birbirlerine nazaran kalite yönünden olsun veya başka yönden Felon la fialn özel msj atsanız o belki sizi biraz daha aydınlatır oda benim bahsettiğim grupta :D

onursakin
02 Ocak 2012, 13:17
Tekrar selamlar ve iyi seneler,

Her ne kadar çok istemesem de bi mekana gittiğimde kask-mont taşımaktan bıktığım için topcase almaya karar verdim ama herkes biliyodur ki asıl problem çantayı almak değil, onu tutturcak demiri bulmak :) eski mesajlarda bi kaç tane gördüm ama tarihleri baya eski olduğundan güncel olmayabilceğini düşünüyorum.

Sahibinden.com'da bi tek yerde gördüm ama 150 tlye baya uyduruk bişey yapıyo. o kadar para verdikten sonra hyosungsource'dan orjinalini getirtirim ama amacım biraz daha uygun fiyatlı ve aşırı çirkin olmayan bişey bulmak.

Bu konu hakkında bilgisi olup yardım edebilcek olan var mı?

Xianxin
11 Ocak 2012, 03:42
Arkadaşlar sıfır Ybr 125 veya cbf 150 alacaktım her ne kadar tiplerini sevmesemde sırf kaliteli marka oldukları için fakat hyosung gt 250 comet hoşuma gitti şimdi 2.el 2008-2009 model 15000 km de hyosung alsam mı diye düşünüyorum.tavsiye eder misiniz çok fazla sorun çıkartır mı herkes yedek parça felan filan diyor.Çok fazla bilgi kirliliği var ve bende bilen ve kullananlara danışmak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim...

Chronix
11 Ocak 2012, 05:00
Tekrar selamlar ve iyi seneler,

Her ne kadar çok istemesem de bi mekana gittiğimde kask-mont taşımaktan bıktığım için topcase almaya karar verdim ama herkes biliyodur ki asıl problem çantayı almak değil, onu tutturcak demiri bulmak :) eski mesajlarda bi kaç tane gördüm ama tarihleri baya eski olduğundan güncel olmayabilceğini düşünüyorum.

Sahibinden.com'da bi tek yerde gördüm ama 150 tlye baya uyduruk bişey yapıyo. o kadar para verdikten sonra hyosungsource'dan orjinalini getirtirim ama amacım biraz daha uygun fiyatlı ve aşırı çirkin olmayan bişey bulmak.

Bu konu hakkında bilgisi olup yardım edebilcek olan var mı?

Ben de kappa k35 topcase aldım.. muhtemelen arka tutamağa bir ek yaparak topcase'i yerleştirmeyi düşünüyorum, bir kaç arama yaptım taşıma demiri için dediğin gibi gerçekten çok uyduruk ve çirkin bir görüntüye sahipler, yaptığım zaman resimli olarak örneği buraya atarım.

onursakin
11 Ocak 2012, 17:29
süper olur. kendin mi yapıyosun o eki? yoksa bi yere mi yaptırcaksın?

Syanur
11 Ocak 2012, 18:13
Ben de kappa k35 topcase aldım.. muhtemelen arka tutamağa bir ek yaparak topcase'i yerleştirmeyi düşünüyorum, bir kaç arama yaptım taşıma demiri için dediğin gibi gerçekten çok uyduruk ve çirkin bir görüntüye sahipler, yaptığım zaman resimli olarak örneği buraya atarım.

Çok mantıklı bir hareket. Bence de o tutamağa bişeyler ayarlasan kendin çıkarsın işin içinden. Acayip paralar istiyorlar o saçma demirlere. Üstelik kaynak felan yapıyolar şasiye bazıları, sevmiyorum... Benim RT de Allah dan hazrı metal kısım vardı, tam oturdu, mm ler ile takabildim aleti :)

Chronix
11 Ocak 2012, 18:39
süper olur. kendin mi yapıyosun o eki? yoksa bi yere mi yaptırcaksın?

tanıdık bir kaynakçı var onunla birlikte en uygun malzeme ile işlemi gerçekleştirmeyi düşünüyorum.. yaptığımız zaman kullanılan malzeme ve ölçüleri ile buraya yazarım. normal de tutamağı motorumda kullanmıyorum artçıların ona tutunup sürüşümü zorlamaması için, zaten görüntü olarak çok sevmiyorum .

aligt
11 Ocak 2012, 19:24
Selamlar,
Severek kullandığım Sarı civ civimi, 650 cc veya üstü enduraya geçiş için satıyorum....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-hyosung-gt250-comet-naked-67367910/detay

onursakin
12 Ocak 2012, 12:23
tanıdık bir kaynakçı var onunla birlikte en uygun malzeme ile işlemi gerçekleştirmeyi düşünüyorum.. yaptığımız zaman kullanılan malzeme ve ölçüleri ile buraya yazarım. normal de tutamağı motorumda kullanmıyorum artçıların ona tutunup sürüşümü zorlamaması için, zaten görüntü olarak çok sevmiyorum .

anladım, bende o tutma yeri yok malesef. o yüzden senin yaptığın bana olmıycak galiba ama yine de bi görelim belki bi fikir verebilir.

zenon
12 Ocak 2012, 13:03

Sen cantayı aldın mı?

onursakin
12 Ocak 2012, 16:27
Arkadaşlar sıfır Ybr 125 veya cbf 150 alacaktım her ne kadar tiplerini sevmesemde sırf kaliteli marka oldukları için fakat hyosung gt 250 comet hoşuma gitti şimdi 2.el 2008-2009 model 15000 km de hyosung alsam mı diye düşünüyorum.tavsiye eder misiniz çok fazla sorun çıkartır mı herkes yedek parça felan filan diyor.Çok fazla bilgi kirliliği var ve bende bilen ve kullananlara danışmak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim...

ben 2006 20.000 km'de aldım. sadece balataları eskimişti onları değiştirdim 3 ay oldu yağmur çamur her gün kullanıyorum bi problem çıkmadı (sadece bi kere devirdiğim için biraz masraf çıktı o da motordan değil benden kaynaklı) temiz bulursan al derim.

ozgursana
22 Ocak 2012, 16:14
ARKADASLAR canta baglana aparatı araöaktan oldüm resmen ya cok kottu gorselli yada cok pahalı genelde ikisi beraber de oluyor Ben bulsam yan santa apratınıda beraber istiyorum nir cozüm bulan olursa bende ortak olmak isterim
http://www.fotoyukle.net/?di=7XDZ
fotgrafa bakın

---------- Post added at 14:14 ---------- Previous post was at 13:40 ----------

ARKADASLAR canta baglana aparatı araöaktan oldüm resmen ya cok kottu gorselli yada cok pahalı genelde ikisi beraber de oluyor Ben bulsam yan santa apratınıda beraber istiyorum nir cozüm bulan olursa bende ortak olmak isterim
http://www.fotoyukle.net/?di=7XDZ
fotgrafa bakın

http://www.richardhyosunggvgt.com/2007Cometcarrier.jpg
http://www.richardhyosunggvgt.com/GT125250650%20Carrier.png
http://www.hyosungsource.com/images/GT250luggecarrier.jpg.jpg

Chronix
24 Ocak 2012, 16:58
http://p1.bikepics.com/2012/01/24/bikepics-2336570-800.jpg

şöyle bir egzost şekli özellikle cometlerde çok güzel duruyor..

onursakin
24 Ocak 2012, 17:04
yapıştır oraya bi soba borusu :)

Chronix
24 Ocak 2012, 17:16
yapıştır oraya bi soba borusu :)

ayıp ayıp,:farao: tamam anladık klasik naked seversin , lütfen zevkime saygı duyarmısın . bak bak lafa bak soba borusu dedi herif...:pl:

onursakin
24 Ocak 2012, 18:02
yok sevdim ben de ya. o işin şakası benim de çift egzoz fantazim var aslında, ama üst üste değil de çift tarafta. bu arada gösterdiğin street fighter'da var. alttaki üstteki biraz daha ilerde durunca daha güzel olmuş.

http://2.bp.blogspot.com/-aaDs4K89EsU/TnBrL9Qmc-I/AAAAAAAAAKA/fliW2mmWL3c/s1600/Ducati-848-Streetfighter-3.jpg