PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyosung S&T Kanuni Hyosung Gt 250 Comet Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106

kanucan
25 Temmuz 2010, 03:28
bu motor guzel fiyatı da makul. 2007 model 33.000 binde motorumu 4.000 tl ye sattıgıma gore bu da 4.500 ederı var demektır. Ama motorla beraber cantayı alma ne o oyle 500 tl

Çantayı pek yakıştıramadım ben Cometlere.

4.500 e motor alıp geriye kalan eksik ekipmanlarımı alıcam.

Eldiven,bot,dizlik gibi. :) İnşallah temiz denk gelirde bende aranıza katılmış olurum. :queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:18 ----------

Hee birde unutmadan Comet alırken nelere dikkat etmeliyim.(şase,piston,şanzuman hariç)
İstanbulda hyosungtan anlayan veya bildiğiniz iyi bir usta var mı?

sorun__
26 Temmuz 2010, 20:43
@mutlumete sesin zincirden geldiğine eminmisin? bendede benze bir durum var, belkide aynıdır, sadece gaz kolunu çevirdiğimde bi cızırtı geliyor, sesin nerden geldiğini dinlemek için debraja bastığımda ses kesiliyor, sadece gaz verdiğimde geliyor ses :) ustaya sürdürttüm motoru normal mekanik bi ses dedi? başka arkadaşlarda da var mı aynı sorun acep?

Fatih ben burdayım ;)

fthinky
29 Temmuz 2010, 00:05
Fatih ben burdayım ;)

tamamdır hafız haftaya finaller bitiyor, ufak bi gezi mi yapsak:mrgreen:

sakarya mt'yede uğra arasıra:)

sorun__
29 Temmuz 2010, 01:39
tamamdır hafız haftaya finaller bitiyor, ufak bi gezi mi yapsak:mrgreen:

sakarya mt'yede uğra arasıra:)

Yav bende çok isterim gezi yapalım ama galiba Akdenize doğru yola çıkacağım. İstersen beraber gidebiliriz :)

fthinky
29 Temmuz 2010, 01:59
Yav bende çok isterim gezi yapalım ama galiba Akdenize doğru yola çıkacağım. İstersen beraber gidebiliriz :)

waay akdeniz.. iiimiş:mrgreen: ben hala ufak geziler yapayım, antalya yemez :mrgreen:

ii yolculuklar, programında bi değişiklik olursa haber ver yeter:cat:

fthinky
29 Temmuz 2010, 20:09
merhabalar, daha önce belirttiğim gibi yeni comet sahibiyim, motoru bakıma sokmak istiyorum, yağ filtresi, hava filtresi ve iridyum buji almak istiyorum, motovizyonda bunları buldum:
(kazık yemiyorum değil mi :P)

http://i32.tinypic.com/2hqrslx.jpg

motorum 100km de 4.6 litre yakıyor, sanırım biraz fazla, karbüratör, hava ve sübap ayarlarına baktırmam gerekiyor mu? ekleyeceğiniz tavsiyeler var mı?

babaçi
29 Temmuz 2010, 22:15
merhabalar, daha önce belirttiğim gibi yeni comet sahibiyim, motoru bakıma sokmak istiyorum, yağ filtresi, hava filtresi ve iridyum buji almak istiyorum, motovizyonda bunları buldum:
(kazık yemiyorum değil mi :P)

http://i32.tinypic.com/2hqrslx.jpg

motorum 100km de 4.6 litre yakıyor, sanırım biraz fazla, karbüratör, hava ve sübap ayarlarına baktırmam gerekiyor mu? ekleyeceğiniz tavsiyeler var mı?

servisinde yağ filtresinin orjinali 10 tl

yine servisinde iridyum buji 30 tl

bir tek hava filtresinde emin değilim ama oda 20 tl olması lazım

artık ne yiyorsun hesabını sen yap:cyclopsan

eRy_1925
30 Temmuz 2010, 00:11
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs126.ash2/39622_1549437217050_1268689913_31527020_4879127_n. jpg

Herkese merhaba artık bende aranızdayım

Gökhan
30 Temmuz 2010, 00:52
Hoşgeldin eRy_1925. Kalıcı olman dilegiyle...

Unique693
30 Temmuz 2010, 00:54
Erayı ybr topacından hyosung topacına transfer ettik :mrgreen:

eRy_1925
30 Temmuz 2010, 00:54
:) Teşekkürler uzun bir süre kalıcıyım yalnız bu egsoz sorununu çözmeliyim üzerinde tiger egsoz var ve orjinal egsozunu satmışlar bu egsozda bi mahalleye girdigimde özelliklede kendi mahallemde bütün alarmların çalmasına sebep oluyor bunu nası çözebilirim

Gökhan
30 Temmuz 2010, 00:55
bende topigi kastettim zaten:) Sonunda dogru yolu buldu:P

Unique693
30 Temmuz 2010, 01:06
bende topigi kastettim zaten:) Sonunda dogru yolu buldu:P

Hepimiz birgün doğru yolu bulucaz :wiinkk::wiinkk:

fthinky
30 Temmuz 2010, 02:58

yeşil yurt motora baktım evet yağ filtresi 10 tl
ama orjinal hava filtresi 65 TLnin altında hiçbiryerde yok malesef
bende iridyum buji 29 TL ;) ikisi 58 tl;) kargo ücretsiz olunca mantıklı geldi bana:silent:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:13 ----------

alttaki resim kuralkan.net ten alıntıdır. 30 tlden 2 tane buji alındığında gene 144tl ediyor daha iyi fikri olan var mı yarın sipariş vereceğim gliba
http://i30.tinypic.com/9pmcs1.jpg

Gökhan
31 Temmuz 2010, 12:48
Arkadaşlar bizim cometler için korna onerisi olan var mı? Bildiginiz üzerete 70-80 km hız üstü orjinal kornadan çıkan ses yeterli gelmiyor.:)

Sinan Er
31 Temmuz 2010, 13:47

Bujiyi ebaydan aldım kargo dahil 45 TL eve akdar teslim edildi.

Arkadaşlar bizim cometler için korna onerisi olan var mı? Bildiginiz üzerete 70-80 km hız üstü orjinal kornadan çıkan ses yeterli gelmiyor.:)

Normal araç kornaları var dat korna doğan şahin arabalarda kullanılıyor genelde ama yolda cok ıyı ben kullandım memnun kaldım kırmızı yada kavuniçi renkde oluyorlar begenmezsen siyah spreyle boya no problem. 15 TL

Gökhan
31 Temmuz 2010, 13:56
Hafta içi deneyeyim bakalım. sagol.

sorun__
01 Ağustos 2010, 01:43
:) Teşekkürler uzun bir süre kalıcıyım yalnız bu egsoz sorununu çözmeliyim üzerinde tiger egsoz var ve orjinal egsozunu satmışlar bu egsozda bi mahalleye girdigimde özelliklede kendi mahallemde bütün alarmların çalmasına sebep oluyor bunu nası çözebilirim

fthinky nickli arkadaş belki orjinal egzosu seninle takas yapabilir.. :)

sorun__
01 Ağustos 2010, 13:17
Arkadaşlar dreksiyon bilyesini değiştiren varmı? Ben uzun zamandır değiştirmeyi düşünüyorum, çünkü çok sert.

Barış Şuşut
01 Ağustos 2010, 13:53
Arkadaşlar dreksiyon bilyesini değiştiren varmı? Ben uzun zamandır değiştirmeyi düşünüyorum, çünkü çok sert.

gidonu söktür bir bak eğer bilye eksiltmemişse veya yatakta sorun yaratmamışsa çıkart iyice bi yağla .. ama bi ustaya rulmanın durumunu sor ..

wermeer
01 Ağustos 2010, 14:34
arkadaşlar geçen hafta istanbuldan izmir çeşmeye gittim ve dün akşam geldim. tam 1200 km yol yaptım motorumla ve inanılmaz bir yakıt tüketimiyle karşılaştım :) yani toplam 120 lira tuttu benzinim. yani km de 10 krş :) tek yaptığım 90 km hızla sabit gitmek oldu onca yolu, ve hiç problemsiz krallar gibi gitti geldi motorum. bu beni çok memnun etti paylaşmak istedim.

babaçi
01 Ağustos 2010, 15:11
arkadaşlar geçen hafta istanbuldan izmir çeşmeye gittim ve dün akşam geldim. tam 1200 km yol yaptım motorumla ve inanılmaz bir yakıt tüketimiyle karşılaştım :) yani toplam 120 lira tuttu benzinim. yani km de 10 krş :) tek yaptığım 90 km hızla sabit gitmek oldu onca yolu, ve hiç problemsiz krallar gibi gitti geldi motorum. bu beni çok memnun etti paylaşmak istedim.

banada 18 krş yakanı denk geldi arkadaş gözümü kırpmadan sattım:pr:

sakın motorun hiç bir şeyiyle oynama şuan ki cbf 150'im 10,2 krş yakıyo altındakinin kıymetini bil:)

Ramazan Can
01 Ağustos 2010, 15:19
banada 18 krş yakanı denk geldi arkadaş gözümü kırpmadan sattım:pr:

sakın motorun hiç bir şeyiyle oynama şuan ki cbf 150'im 10,2 krş yakıyo altındakinin kıymetini bil:)

çoşkun abi belki inanmayacaksın ama benim motorda 25 yakıyor..şimdi katalizörüde söktüm 30 olur herhalde.... sanki 600rr mübarek.... bu hafta sonu yozgat a gidecektim sefere çıktım gidemedim.. belki haftaya giderim ve uzun yol yakıt sarfiyatını bildirririm buradan... ama ybr resmen kokluyor...

eRy_1925
02 Ağustos 2010, 00:00
13 lirayla 100 km yaptım :mrgreen: Yakış konusu mükemmel
Ayrıca arkadaşlar yeni lastik aldım ve herkese önerebilirm Michelin Pilot Activ virajlarım bile değişti kendimi motogpde gibi hissediyorum:mrgreen:
Yalnız bu direksiyon ağırlıgı bende de var önce normal sandım sanırım değilmiş

korucu
02 Ağustos 2010, 00:22

Direksiyon bilyası konik bilyadır.Değiştirmenize gerek yok. Çünkü kolay bozulmaz.Sadece üst somunu bir parça gevşelttikten sonra alt somundan boşluk verin.(Çok değil direksiyon rahat dönecek kadar.) Sonra üstteki somunu sıkın. Bu işlemi servis yada herhangi bir motosiklet tamircisinde yaptırın.Çünkü alt somun özel bir alet gerktirir.

eRy_1925
02 Ağustos 2010, 00:28
Direksiyon bilyası konik bilyadır.Değiştirmenize gerek yok. Çünkü kolay bozulmaz.Sadece üst somunu bir parça gevşelttikten sonra alt somundan boşluk verin.(Çok değil direksiyon rahat dönecek kadar.) Sonra üstteki somunu sıkın. Bu işlemi servis yada herhangi bir motosiklet tamircisinde yaptırın.Çünkü alt somun özel bir alet gerktirir.

Teşekkürler

sniperr7
02 Ağustos 2010, 01:17

motorunun markası ne?

babaçi
02 Ağustos 2010, 01:23
motorunun markası ne?

yenisin sanırım :)

hyosung gt 250 comet sanırım

kadango
02 Ağustos 2010, 02:27
yenisin sanırım :)

hyosung gt 250 comet sanırım

Ben sanmam,öyle:queen::P

eRy_1925
06 Ağustos 2010, 22:31
::mrgreen: Neden bu kadar pasifiz arkadaşlar

skyblade
07 Ağustos 2010, 01:46
Ben hemen bir konu atayım ortaya ozmn :). Geçen hafta hyosungsourcedan birkaç parça ısmarladım. Gidon takımı çok kötüydü motorumun yeni bir gidon elcikler vs. Gelince monte edip resimlerini paylaşırım.

Bunun dışında ikinci konum da "Carburator Rejetting" işlemiyle ilgili. Yabancı bir hyosung forumundan bilgi edindim ben de ilk defa, daha önce duymamıştım. Egzoz ve hava filtresi değişikliğinden sonra karburatör memelerinin değiştirilmesiymiş anladığım kadarıyla. Bizim motorlarda yapan deneyen var mı bu işleri. Ne derece etkilidir bilgisi olan varsa ben de sebeplenmek isterim :) :rendeer:

Chronix
07 Ağustos 2010, 10:21
Şaşırdım (http://www.youtube.com/watch?v=k0azkNDnKHA&feature=related)

160 Km de 5.vitese atıyor ,hoş videoda görünen motor comet değil R ama fark olmaması gerekiyor yoksa varmı ?

skyblade
07 Ağustos 2010, 10:27
Şaşırdım (http://www.youtube.com/watch?v=k0azkNDnKHA&feature=related)

160 Km de 5.vitese atıyor ,hoş videoda görünen motor comet değil R ama fark olmaması gerekiyor yoksa varmı ?

Kullananın yazdığına göre hava filtresi ve egzoz değişmiş. Ayrıca karbüratör geliştirmesi de varmış. Bir üstte yazdığım olay sanırım. Ayrıca pilot da 50 kilogrammış. :)

hasantok
07 Ağustos 2010, 12:33
Merhaba motoruma bakım yapmak istiyorum sizlerden bilgi almak istedim şimdi öncelikle ben ilk defa anahtar alıcam elime ama yapabilirim diye düşünüyorum sorunlarım şöyle :
1 :) yağ filtresinin yeri
2 :) hava filtresinin yeri
3 :) bujilerin yeri
4 :)yağ tapasını buldum sorun yok :)
5 :)başka neler yapmam lazım bunların dışında
6 :)parçaları nereden alabilirim

bu sorunlarımı yanıtlamanızı rica ederim.

skyblade
07 Ağustos 2010, 13:05
Merhaba motoruma bakım yapmak istiyorum sizlerden bilgi almak istedim şimdi öncelikle ben ilk defa anahtar alıcam elime ama yapabilirim diye düşünüyorum sorunlarım şöyle :
1 :) yağ filtresinin yeri
2 :) hava filtresinin yeri
3 :) bujilerin yeri
4 :)yağ tapasını buldum sorun yok :)
5 :)başka neler yapmam lazım bunların dışında
6 :)parçaları nereden alabilirim

bu sorunlarımı yanıtlamanızı rica ederim.

1) Yağ filtresi motorun sağ tarafında (Oil Filter) Yazılı kısımın içinde
2) Hava filtresi benzin deposunun altında siyah kutuya vidalanmış vaziyette
3) Çift sinirdir olduğu için bujiler de silindir başlarındadır.Önde bir adet arkada bir adet. Arka taraftakini sökmek için yine depoyu sökmek gerekiyor.
4) peki
5) Zinciri kontrol et, gerekirse temizle, yağla, genel olarak vidaların hepsini sık,Fren balatalarını kontrol edebilirsin, benzin filtresini kotrol edebilirsin, bir sürü şık var yani :)
6) https://www.kuralkan.net/SiteLogin.aspx?ReturnUrl=%2fDefault.aspx sitesine üye ol, kredi kartıyla istediğin parçaları ısmarla, bulunduğun yerdeki kanuni bayisine kargoyla gönderecekler ordan gidip teslim alabilirsin :rendeer:

hasantok
07 Ağustos 2010, 14:43
depoyu sökmesi kolaydır heralde pazartesi parça siparişlerini vericem ve girişicem umarım elime yüzüme bulaştırmam bilgiler için teşekkür ederim takıldığım yer olursa tekrar rahatsız edebilirim değilmi sizleri

Sinan Er
07 Ağustos 2010, 14:45
Hepsi kolay da buji işi biraz sakat. Orjinal buji anahtarın yoksa uyan anahtar bulman zor olabilir ona gore tedbirini al.

skyblade
07 Ağustos 2010, 15:07
depoyu sökmesi kolaydır heralde pazartesi parça siparişlerini vericem ve girişicem umarım elime yüzüme bulaştırmam bilgiler için teşekkür ederim takıldığım yer olursa tekrar rahatsız edebilirim değilmi sizleri

Depoyu sökmek kolay da Comet in "Sevice Manual" ine bakarsan daha rahat edersin, orda tek tek hepsinin nasıl söküleceği ne yapılacağı mevcut. Bendeki versiyon İngilizce. Eğer İngilizcen varsa ya da resimlerden de anlarım dersen email ini yolla özel mesajdan onu göndereyim sana. Ben de bunların hiçbirini nasıl yapacağımı bilmiyodum ordan baka baka öğrendim :rendeer:

hasantok
07 Ağustos 2010, 15:33
Depoyu sökmek kolay da Comet in "Sevice Manual" ine bakarsan daha rahat edersin, orda tek tek hepsinin nasıl söküleceği ne yapılacağı mevcut. Bendeki versiyon İngilizce. Eğer İngilizcen varsa ya da resimlerden de anlarım dersen email ini yolla özel mesajdan onu göndereyim sana. Ben de bunların hiçbirini nasıl yapacağımı bilmiyodum ordan baka baka öğrendim :rendeer:

teşekkürler

skyblade
07 Ağustos 2010, 15:40
Yolladım mailinize. Rica ederim.

fthinky
11 Ağustos 2010, 15:14
@sorun__ kazım hayırdır satıyor musun motoru? sahibinden de gördümde..

skyblade
12 Ağustos 2010, 15:49
Hyosungsourcedan siparişim bugün geldi. 31 temmuzda sipariş vermiştim, 4 ağustosta yola çıkmıştı. Bugün de gittim aldım gümrükten. Siparişi geç çıkardıkları için sağolsunlar hediye yollamışlar yanlarında 1 adet fren balatası ve 2 adet yağ filtresi. Fakat yağ filtreleri 125 cc için 250 ye küçük gelir. Olmadı onu 125 lik kullanan birileriyle değişeceğim :). Gidonu elcikleri ve fren manetini değiştirdim. Resmini çektim ama cep telefonuyla. Kalitesizlik için kusura bakmayın. En kısa zamanda da denge topuzu alıcam :cat:

http://i38.tinypic.com/2rrkvw5.jpg

http://i34.tinypic.com/sg517r.jpg

sorun__
13 Ağustos 2010, 18:58
@sorun__ kazım hayırdır satıyor musun motoru? sahibinden de gördümde..

Evet kardeşim.. Elime biraz para geçti, daha iyi bir motor almak istiyorum.. :)

Ayrıca yolculuk çok zevkliydi..

jönysf
14 Ağustos 2010, 13:18
arkadaşlar bu motor dişli sistemi ile oyadığımız zaman motorun son hızı artarmı? benim ön dişli 15t, arka dişli 46t. sizce;?
Birde motoruma orta ayaklık takmak istiyorum nardan bula bilirim;?

Chronix
14 Ağustos 2010, 14:48
arkadaşlar bu motor dişli sistemi ile oyadığımız zaman motorun son hızı artarmı? benim ön dişli 15t, arka dişli 46t. sizce;?
Birde motoruma orta ayaklık takmak istiyorum nardan bula bilirim;?

Neden böyle bir ihtiyaca gereksinim duyduğunu merak ettim. Sınırları zorladığında 170 Km/Hz a kadar çıkan ve sınıfının en güçlü bir aracın daha ne kadar hızlı gitmesini istiyorsun ...zaten 150 Km/Hz da motorun kontrolü çok riskli oluyor Türkiye şartlarında ki yolların durumuda zaten belli ..Bir kaç modifiye ile katacağı 10 bilemedin 20 Km/Hz ne kazandırabilir.Kazandıracağı tek şey diğer GT250 lerden daha hızlı olucaksınız..Kaybedecekleriniz ..Motoru daha çabuk bitirip kullanım sürenizi azaltıcaksınız, benzin harcamanızı arttıracaksınız ve en önemlisi sınırlarının dışında bir hızla gideceğiniz içinde hayatınızı riske atacaksınız..Yakıt tüketimi için değişiklikleri anlarım ama zaten performanslı bir motora daha fazla performans sağlamaya çalışıp daha fazla masraf yapmayı anlamıyorum..Daha fazla performans için daha fazla performanslı motorları tercih etmeliyiz..

jönysf
14 Ağustos 2010, 15:56
Neden böyle bir ihtiyaca gereksinim duyduğunu merak ettim. Sınırları zorladığında 170 Km/Hz a kadar çıkan ve sınıfının en güçlü bir aracın daha ne kadar hızlı gitmesini istiyorsun ...zaten 150 Km/Hz da motorun kontrolü çok riskli oluyor Türkiye şartlarında ki yolların durumuda zaten belli ..Bir kaç modifiye ile katacağı 10 bilemedin 20 Km/Hz ne kazandırabilir.Kazandıracağı tek şey diğer GT250 lerden daha hızlı olucaksınız..Kaybedecekleriniz ..Motoru daha çabuk bitirip kullanım sürenizi azaltıcaksınız, benzin harcamanızı arttıracaksınız ve en önemlisi sınırlarının dışında bir hızla gideceğiniz içinde hayatınızı riske atacaksınız..Yakıt tüketimi için değişiklikleri anlarım ama zaten performanslı bir motora daha fazla performans sağlamaya çalışıp daha fazla masraf yapmayı anlamıyorum..Daha fazla performans için daha fazla performanslı motorları tercih etmeliyiz..

ustat beni yanlış anlamışsın motorun hızı artarmı diye sordum. merak iste yoksa bende 250cc zaten limitlerde gittiğini biliyorum. onun için motorumu satlığa çıkardım 600cc bir makina alacam.

motocycleboyreigns
14 Ağustos 2010, 16:30

Motorun enjeksiyonlu değil mi?

wermeer
14 Ağustos 2010, 17:21
değil:cat:

sorun__
16 Ağustos 2010, 12:01
Sakarya-Burdur ve Burdur-Antalya yolculuğumdan çok fazla fotoğraf çekemedim. :) 3-5Taneden 1tanesini paylaşayım..

http://i269.photobucket.com/albums/jj59/sorunn/Grnt0317.jpg

jönysf
16 Ağustos 2010, 12:44
Arkadaşlar satlık Hyosung gt 250 comet var. ilgilenen arkadaşlar ola bilir.
detaylı bilgi : http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-gt-250-naked-sira-disi-29692362/detay