PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KTM KTM 390 Adventure Kullanıcıları / bilgi paylaşımı

burock1985
31 Mayıs 2023, 15:06
Herkese Merhaba,
baktım ki ülkemizin zor ekonomik şartları altında yeni motosikletlerin alımının bir hayli zorlaştığı bu günlerde ktm 250 ve abisi 390 adventure kullanıcıları hakkında bir başlık olmadığını fark ettim. bu değerli forum sitesinin kıymetini bilip, motorunuz ile ilgili tüm detayları sorunları çözümleri ve önerileri buradan paylaşabiliriz.

ben öncelikle 2018 yılında çalınan mt-07 motorumdan sonra uzun süre motorsuz kaldım ve sonunda 250 adv almaya karar verdim param ancak ona yetti. onun hakkında bir kaç şey yazmak istedim.

Olumlu yanlar

*145000TL ye bu tarihlerde iyi bir ikinci el olarak alınabilecek en iyi motosikletlerden biri (mayıs 2023).
*yeni kullanacaklar için çok çok ideal kasa büyük. uçmayan bir alet. şehir içi ayağımı kessin arada kampinge gideyim diyenler biçilmiş kaftan. bunu kullanan 600cc rahatça geçiş yapıp kullanır.
*yakıt tüketimi bi harika dostum... gazlamalı max 3,5lt gibi falan yakıyor.
*Kasa küçük diyenler var boyun 178 kilo 76 olarak tam tersine kesinlikle ebadı harika. fotograflarda kucuk gibi gorunse de canlı hali ile üstüne oturunca cüsseli.
*Eşimle 2 kişi performansı 100km kadar harika asla bu alet gitmiyor dedirtmiyor. 6-7bin devirlerden sonra baya performanslı bir alet. yokuş falan asla kalmassınız.
*gidon geniş kontrol baya iyi.
*ekran lcd ama cok net ve tasarımı paneli bence yeterli ve iyi.
*standart bakım yağ hava filtresi internetten nispeten ucuza bulunabiliyor hiflo marka baya başarılı.
*virajları cok basarılı nede olsa yarış makinası değil ona kıyasla dengeli ve hafif sayılabilecek bir makina diyebilirim.

olumsuzlukları

*3000 rpm devir altı baya ölü ve baya traktör . o yüzden hafif yüksek 4-5bin devirlerde sürülmek istiyor.90-100 gibi titreşim var ama bence rahatsız edici değil.
*far halojen aydınlatma kesinlikle kötü değil. ama uzunnları yakınca artık insan bi farkedilsin istiyor. uzunlar biraz kötü.
*110-120km sonrası motor cc olarak normal bi sekilde artık bayılıyor. zorlayanlar 137 140 falan görüyorlar bence hiç gerek yok asla motorlarımı zorlamam.
*ön camı o kadar küçük ki kesinlikle bir tur camı istiyor yoksa naked motorlar gibi baya paraşütsünüz. tur camı şart gp kompozit ve ktm camları mevcut.
*standart lastikler arazi için iyi dişleri güzel tutuyor ama yağmurlu havalarda asfaltta güvenli olacağını düşünmüyorum. lastik ister.
*tek silindir harikası o yüzden grenajlardan ekrandan bir yerlerden ara ara farklı devirlerde cız bız vızz sesi doğal olarak geliyor. (nexus 500cc tek silindir deneyimim de oldugu için kıyasla baya az.)
*15000 bakımı 2800tl tuttu hava yağ filtre buji arka balata yağ değişti.biraz daha uygun olmalı ama malum dolar ve euroya endeksli bir üretim dünyasındayız. muadil ürünler üretmeliyiz..
*amartisörler biraz taş.. insan daha comforlu olsun isterdi. ama iyi yol alıyor bu sayede. ayarlı olmadıgı için 100kg da binsin 70kg da binsin diye ayarlandıgı için bana sert geldi.
*sele çok yüksek benim bacaklar uzundur ona rağmen ayaklar tam basamıyor. boyu 170 den kısa olanlar kesinlikle denesin. ama hafif alet bence idare edersiniz.
*390da da 250de de ABİ BU DEVİRDE NASIL OLURDA EKRANIN DIŞ CAMI BUĞU YAPAR ??? BU NASIL BİR DANDİKLİKTİR. ADVENTURE MOTOR DİYOSUN YAĞMURDA EKRANIN SĞ SOL ÜSTÜNDE BUĞU BU NASIL BİR İŞTİR. hepsi yapıyor arkadaşlar yapmıyor diyen yalan söyler. ben yağmurda binmiyorum. bi kere yakalandım ertesi gün buğu. KTM nin bunu derhal düzeltmesi gerekiyor. kullanıma asla engel değil ama görüntü kötü.ekranın bozuldugunu kimseden duymadım ara camda bir yerde cunku.

şimdilik bu kadar. umarım faydalı olur. 250 satıp 390 alabilirim. hayırlısı. 890 a kadar yolu var 1290 gereksiz ve hantal tercih etmem. umarım halkımız uyanır ve motosiklet denen şeyin bu kadar pahalı olmadığı bir yarınlar talep edip itiraz eder. motorlu bisiklet bu kadar pahalı olmamalı...
Herkes istediği motora kavuşması dileğiyle.

camelon
25 Şubat 2024, 01:51
Bu başlık ben baktığımda yoktu yav, başlığı açmaya çalışınca bir anda çıkmış ortaya fgkdsjalgşlasd. [:)]

31 Mayıs' ta açılmış diyor, ilginç.

yec
26 Şubat 2024, 11:59
Son zamanlarda KTM/Husq ilgimi çekiyor. Sonra MT-07 ile arasındaki fiyat farkı uyandırıyor. Bulabilirsen 2023 Mt-07 pure 328binTL, 2024 390 ADV 369binTL. Husq Svatpilen 401 2024 323binTL, 2023 281binTL.

maximusti,
26 Şubat 2024, 13:13
Son zamanlarda KTM/Husq ilgimi çekiyor. Sonra MT-07 ile arasındaki fiyat farkı uyandırıyor. Bulabilirsen 2023 Mt-07 pure 328binTL, 2024 390 ADV 369binTL. Husq Svatpilen 401 2024 323binTL, 2023 281binTL.

bayide mt-07 varmı yada veriyormu bilmiyorum ama, sahibinden de 400 altında neredeyse hiç yok.

yec
26 Şubat 2024, 14:05
bayide mt-07 varmı yada veriyormu bilmiyorum ama, sahibinden de 400 altında neredeyse hiç yok.

Bir kaç bayi aradım. Nisan Mayısta gelecek dediler. MT-07'de karaborsa devam ediyor sanırım. Arkadaş için forza sormuştuk 10 gün önce falan. Ona da yok çekmişlerdi.

camelon
26 Mart 2024, 10:03
işin daha ilginci arkadaş başlığı 250 adv için açmış ama 390 adv yazmış başlığa.

sitenin adminleri bir ilginç, bu başlığın aynısını direkt 390 adv için açmaya kalktığımda başlığı açmadılar ve nereden geldiği belli olmayan ve daha komiği konuyla alakası olmayan bu başlık bir anda türedi.

ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamak mümkün değil, sonra neden paylaşım ortamı gelişmiyor...

hakansamsa
05 Haziran 2024, 12:51
Merhaba,

40 yaşımda motora başladım. Yaş 47 ve bu benim 8. kullanıcı paylaşım başlığım. Şimdiye kadarki en boşu bu yalnız.

Neyse, 2021’de CrossTourer’ı satıp, tüm ekipmanları da yok pahasına elden çıkartıp ekonomik sebeplerle motoru bırakmıştım. 4 ay önce peşin fiyatına 9 taksitle Hero Xpulse aldım hevesim geçsin diye. Sonra iş değiştirince işe gidip gelmeye başladım, 4 senedir evden çalışıyordum. Xpulse harika bir motor olmasına rağmen otobanda zayıf kaldı. Hele rodajdayken. Bu bahanesi tabii, illa yükselteceğiz ya. Ben senelerce aynı motoru kullananlara saygılarımı tekrardan sunuyorum.

Geçen hafta Ataşehir K Riders’dan (SporMoto) peşin fiyatına 10 taksit kampanyasıyla KTM 390 Adv aldım. 40.500 * 10 ay. Arka çanta demiri, ekran koruma naylonu ve far koruma aldım. Bunlar da 11.500 tuttu. Olmazsa olmazım “koruma demiri” Spormoto’da yok. Nasıl yok anlamıyorum. İlk defa koruma demiri olmadan çıkacağım. Makineyi daha teslim almadım, 3-4 gün sonra alacağım.

1) Koruma demirini GP Kompozit vs taktırsam, garanti kaçar mı ve dedikleri gibi düşme anında şaseyi yamultur mu?
2) Uygun küp şeklinde siyah çantayı nerden alabilirim? İnternet demeyin lütfen çünkü aldığım yerde montajnıı yaptırtmak istiyorum. Hem satan hem taka yer lazım. Muhtemelen Hasanpaşa olur ama varsa tavsiyelere açığım.

GP Kompozit bizim buralardaymış. Motoru alınca uğrayacağım. Buradan bilgilendiririm.

Selamlar..

lordmayros
08 Haziran 2024, 01:09
Yeni motorunuz hayirli olsun bu otoban tem benimde basimin belasi :)

Nk150 almistim cokda seviyordum temden maslaga gittim geldim yetmiyor diye sattim
N250 aldim Sekerpinarina gittim geldim buda yetmiyor dedim sattim
Dominar 400 aldim Sakaryaya gittim geldim bu sefer yetti ama titresim ve ziriltisi beni soguttu sattim
Simdiki motoru aldim uzun yol yapmaya korkuyorum bunuda satarim diye :))

hakansamsa
10 Haziran 2024, 13:27
Yeni motorunuz hayirli olsun bu otoban tem benimde basimin belasi :)

Nk150 almistim cokda seviyordum temden maslaga gittim geldim yetmiyor diye sattim
N250 aldim Sekerpinarina gittim geldim buda yetmiyor dedim sattim
Dominar 400 aldim Sakaryaya gittim geldim bu sefer yetti ama titresim ve ziriltisi beni soguttu sattim
Simdiki motoru aldim uzun yol yapmaya korkuyorum bunuda satarim diye :))

Teşekkürler. Ben KTM'yi Cumartesi teslim aldım ama ondan 1 hafta önce Xpulse'a rodaj bakımı yaptırınca, “o kadar da fena değilmiş ya Xpulse” dedim. 100’ü falan rahat gördüm. Tabii Ktm ile rodajda bile 90 yapabiliyorum, 5500 deviri geçmeden.

Tenere 660, V-Strom 650, Crosstourer 1200 kullandım bundan büyük. Küçük olarak da CBF-150, MT-25 ve Kymco Downtown 350. En keyiflisi bu 390 Adv. Yüksek bir kere. Benim boy kilo da çok, 191 cm/126 kg. Hiç sırıtmadı. Çok seri, kullanımı çok rahat.

Sonradan okuyanlara cevaben, yukarıda sorduğum kendi sorularımın cevapları :

1) Teslim alırken de sordum. GP Kompozit ya da başka marka, koruma demiri takmak garantiyi bozmaz ama bir düşme anında koruma demiri motorun başka bir yerine zarar verirse o zaman garantiden karşılamayız dediler. Bunu duyduktan sonra orijinali hariç koruma demiri taktırmam imkansız.

2) Motoru Cumartesi teslim alır almaz Kurtköy’de, yakın zaten, GP Kompozit’e gittim. Aşırı kalabalıktı ve stokta çanta yokmuş. “Önceden arayıp ayırt ve o gün gel taktır” dediler. 57 litre çanta uyar dedi oradaki arkadaş ama çok büyük geldi bana. 37 litre taktıracağım.