Orijinalini görmek için tıklayınız : HERO XPULSE 200 ARKA AMORTİSÖRE KORUMA YAPTIM
Motoru aldığımda gördüğüm amortisör önündeki boşluk hiçte hoşuma gitmemişti.
Bu kısma çare bulmak için bir tasarım yaptım. zincir muhafazasını söktüm.
Çamurluk içindeki 2 civatayı kullanmaya karar verdim.
Bir parça deri ayarladım. Bu boşluğa göre kestim.
Bağlantıyı yapacağım sac parçasını ayarlayıp tam yerine göre 2 delik deldim.
Deriyi sac parçası ile yerine monteledim. Zincir muhafazasınıda taktım.
Deri parçayı muhafaza ile şasi arasından aşağı geçirdim.
2 Delik delip klips kelepçelerle şasiye bağladım. İşlem tamam.
Deri parçası ve bir sac ile işlemimizi hallettim.
Sonuç mükemmel oldu. Amortisör neredeyse hiç kirlenmiyor desem yeridir.
Yaylanma esnasında deri yumuşak olduğundan rahatça katlanabiliyor.
Benim gibi bu kısmın kirlenmesinden rahatsız olan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.
İşte videosu.
https://www.youtube.com/watch?v=vPU-VC8r_3I
nc 700/750 böyle bir koruma yok diye amortisör olması gerekenden erken patlıyordu eline sağlık güzl olmuş
bence fabrika çıkışlı o parça olması gerekli
espresso
11 Nisan 2023, 15:06
Güzel olmuş.
Fabrika çıkışı niye koymazlar ki böyle işe yarayacak bir parçayı.
arican
11 Nisan 2023, 16:30
Güzel olmuş, Eline sağlık. Güle güle kullan.
tommygun
11 Nisan 2023, 16:31
Elinize, emeğinize sağlık.
kenangul
11 Nisan 2023, 17:22
bende hafta sonu çok çamurlu gördüm. aklıma gelmemişti yapmak. iyi fikir oldu :)
arndiol
11 Nisan 2023, 17:26
youtube'da artun york diye bir eleman var.
xpulse ya sponsor oldu ya da adam motoruna aşık olmuş. en son bir aksesuar videosu paylaştı.
motora baksan xpulse'dan cok daha kaliteli bir hale getirmiş. inceleyin derim.
tommygun
11 Nisan 2023, 17:30
xpulse ya sponsor oldu ya da adam motoruna aşık olmuş. en son bir aksesuar videosu paylaştı.
O adam psikopat gibi 50 cc ile Çanakkale'ye falan giden adam mı? Eğer öyleyse en büyük övgünün sahibi bence.
aargh
11 Nisan 2023, 17:30
Görsel olarak estetik durmasa da işlevselliği için tercih edilebilir. Emeğinize sağlık.
arndiol
11 Nisan 2023, 18:52
O adam psikopat gibi 50 cc ile Çanakkale'ye falan giden adam mı? Eğer öyleyse en büyük övgünün sahibi bence.
Aynı eleman evet.
Onu bile tika basa dolduruyordu adam :D
Belli ki hız sevmiyor, adam 80 km ortalama ile 3000 km yol yaptı resmen.
Ülkede gördüğüm en sağlam xpulse i yapmış şu an.
tommygun
11 Nisan 2023, 18:54
Aynı eleman evet.
Onu bile tika basa dolduruyordu adam :D
Belli ki hız sevmiyor, adam 80 km ortalama ile 3000 km yol yaptı resmen.
Ülkede gördüğüm en sağlam xpulse i yapmış şu an.
O adamda farklı bir manyaklık var, hiçbirimiz öyle olamayız.
E.Yzr
11 Nisan 2023, 19:00
Artun makinesini çok seviyor. Modifiye olarak da kendi işine yarayacak şekilde yapmış makineyi. Ben de ufak tefek şeyler yaptım kendi çapımda ama bir Artun kadar değil
napolyon17
11 Nisan 2023, 22:06
Motoru aldığımda gördüğüm amortisör önündeki boşluk hiçte hoşuma gitmemişti.
Bu kısma çare bulmak için bir tasarım yaptım. zincir muhafazasını söktüm.
Çamurluk içindeki 2 civatayı kullanmaya karar verdim.
Bir parça deri ayarladım. Bu boşluğa göre kestim.
Bağlantıyı yapacağım sac parçasını ayarlayıp tam yerine göre 2 delik deldim.
Deriyi sac parçası ile yerine monteledim. Zincir muhafazasınıda taktım.
Deri parçayı muhafaza ile şasi arasından aşağı geçirdim.
2 Delik delip klips kelepçelerle şasiye bağladım. İşlem tamam.
Deri parçası ve bir sac ile işlemimizi hallettim.
Sonuç mükemmel oldu. Amortisör neredeyse hiç kirlenmiyor desem yeridir.
Yaylanma esnasında deri yumuşak olduğundan rahatça katlanabiliyor.
Benim gibi bu kısmın kirlenmesinden rahatsız olan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.
İşte videosu.
https://www.youtube.com/watch?v=vPU-VC8r_3I
hocam eline sağlık.
aklıma gelmişken sorayım arkaya saçtan çamurluk yaptırsak süspansiyon ile tekerlek arasındaki plastik tablaya monteleyebilir miyiz?
yapıştırıcı ile yahut plastik tablaya matkap ile? ne düşünüyorsun iyi olur mu?
nc 700/750 böyle bir koruma yok diye amortisör olması gerekenden erken patlıyordu eline sağlık güzl olmuş
bence fabrika çıkışlı o parça olması gerekli
Teşekkürler, gerçekten olması gereken bir parça
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:53 ----------
Güzel olmuş.
Fabrika çıkışı niye koymazlar ki böyle işe yarayacak bir parçayı.
Teşekkürler, çoğu motorda yok neyazıkki.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:56 ----------
Güzel olmuş, Eline sağlık. Güle güle kullan.
Teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:58 ----------
Elinize, emeğinize sağlık.
Teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:01 ----------
bende hafta sonu çok çamurlu gördüm. aklıma gelmemişti yapmak. iyi fikir oldu :)
Fikir verebildiysem ne mutlu. Geciktirmeden yapılması gereken bir işlem. Kolay gelsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:05 ----------
Artun'u bende takip ediyorum. Önceden xpulse 200 2v vardı. Şimdi 4v ye geçti.
Yaptığı aksesuarlarda gerçekten güzel.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:06 ----------
Görsel olarak estetik durmasa da işlevselliği için tercih edilebilir. Emeğinize sağlık.
Teşekkürler, işlevselliği gerçekten estetiğin çok önüne geçiyor.
Hoş çamur içinde kalmış bir amortisörde hiç estetik değil :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:17 ----------
hocam eline sağlık.
aklıma gelmişken sorayım arkaya saçtan çamurluk yaptırsak süspansiyon ile tekerlek arasındaki plastik tablaya monteleyebilir miyiz?
yapıştırıcı ile yahut plastik tablaya matkap ile? ne düşünüyorsun iyi olur mu?
Benim yaptığım kısmı mı kastediyorsunuz? Eğer o kısmı diyorsanız oraya sac olmaz. Çünkü motor yaylanınca o kısım çalışıyor.
Esnek bir malzeme olması lazım.
Komple arka çamurluğun içini kastediyorsanız yapılabilir, ama bence gerekli değil diye düşünüyorum.
Yine zihni sinir ama basit ve çok işlevsel bir çalışma olmuş.
E.Yzr
12 Nisan 2023, 10:26
Hocam üretip satışa çıkarın
napolyon17
12 Nisan 2023, 13:12
Benim yaptığım kısmı mı kastediyorsunuz? Eğer o kısmı diyorsanız oraya sac olmaz. Çünkü motor yaylanınca o kısım çalışıyor.
Esnek bir malzeme olması lazım.
Komple arka çamurluğun içini kastediyorsanız yapılabilir, ama bence gerekli değil diye düşünüyorum.
Hocam 200t modelinde arka tekerliğin iç kısımda sıyırıcı var bizimkinde yok oraya bir şey yapılabilir mi diye sormuştum
Yine zihni sinir ama basit ve çok işlevsel bir çalışma olmuş.
Güzel benzetme Ufuk bey, teşekkürler.
Dediğiniz gibi basit, ucuz ve çok işlevsel.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:18 ----------
Hocam üretip satışa çıkarın
Olurmu dersiniz? :) Yorum için teşekkürler.
E.Yzr
12 Nisan 2023, 14:24
Güzel benzetme Ufuk bey, teşekkürler.
Dediğiniz gibi basit, ucuz ve çok işlevsel.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:18 ----------
Olurmu dersiniz? :) Yorum için teşekkürler.
Olur hocam neden olmasın, biraz daha estetik hale getirilip satışa sunun bence. Gruptan ben dahil isteyecek olan vardır
Hocam 200t modelinde arka tekerliğin iç kısımda sıyırıcı var bizimkinde yok oraya bir şey yapılabilir mi diye sormuştum
Tamam şimdi anladım. 200t modelinin resimlerinde gördüğüm kadarıyla 200 modelinde kısa olan kısım
bu modelde uzatılmış. Uygun bir malzeme ile dediğiniz gibi bir ilave yapılabilir.
Amacınız görsellikmi? yoksa sıçramalar içinmi? Görsele birşey demem ama amortisöre
gelen sıçramaları azaltsada tam kesmez diye düşünüyorum.
200t modelinde amortisöre çamur, su sıçraması konusunu Ufuk bey kullanıcı olarak aktarırsa seviniriz.
MotoTavsiye
12 Nisan 2023, 15:51
O adamda farklı bir manyaklık var, hiçbirimiz öyle olamayız.
Maaşallahı varmış gerçekten.
Video için buradan buyurunuz: https://www.youtube.com/watch?v=pKGwbibtF7Q
Tamam şimdi anladım. 200t modelinin resimlerinde gördüğüm kadarıyla 200 modelinde kısa olan kısım
bu modelde uzatılmış. Uygun bir malzeme ile dediğiniz gibi bir ilave yapılabilir.
Amacınız görsellikmi? yoksa sıçramalar içinmi? Görsele birşey demem ama amortisöre
200t modelinde amortisöre çamur, su sıçraması konusunu Ufuk bey kullanıcı olarak aktarırsa seviniriz.
T modelde 200 kadar çok sıçratma olmuyor.
Tabi bunda tekerleklerin yapısıda etken.
Sizin tekerler daha çok çamur tutuyor daha çok çamur atıyor.
napolyon17
12 Nisan 2023, 20:46
tam üstüne bastınız hocam. Hintli panjabi'lerin videolarını izledim azaltsa bile tam kesmiyor. Sizinki çok efektif bir çözüm. Ben şekilden ziyade amortisörü koruma düşüncem var müsait bir zaman sanayiye uğramak lazım.
T modelde 200 kadar çok sıçratma olmuyor.
Tabi bunda tekerleklerin yapısıda etken.
Sizin tekerler daha çok çamur tutuyor daha çok çamur atıyor.
Bilgi için teşekkürler Ufuk bey, dediğiniz gibi teker yapısı büyük etken.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:24 ----------
tam üstüne bastınız hocam. Hintli panjabi'lerin videolarını izledim azaltsa bile tam kesmiyor. Sizinki çok efektif bir çözüm. Ben şekilden ziyade amortisörü koruma düşüncem var müsait bir zaman sanayiye uğramak lazım.
Koruma olayını çözmek için kesin çözüm hocam, ben motoru aldığımdan 1 ay sonra bu işlemi yaptım.
Yaklaşık 1,5 senedir kullanıyorum. Kesinlikle gecikmeden yapın veya yaptırın derim.
Kolay gelsin.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO