PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Debriyaj manetine gelen kablo

Beratcay
21 Mart 2023, 16:51
Arkadaşlar selam.
Bu kablo anladığım kadarıyla motorun viteste çalışmasını sağlıyor. Yani kısacası viteste motoru çaktıracakken debriyajın çekili olup olmadığını kontrol ediyor. Benim bu kablo galiba temassızlık yapıyor ki sadece 2 3 defa motoru viteste çalıştırabildim.Bu kablonun tarafsızlığını nasıl çözebilirim daha önce başına gelen var mıdır. Güzel yorumlarına ihtiyacım var. Motor Honda Cb125r
İyi günler.

_recoo
21 Mart 2023, 16:54
eski motorumda benim de başıma gelmişti, kabloyu sıyırıp iki ucunu birleştirerek kısa devre yaptım. sürekli debriyaj çekiliymiş gibi davranıyor böyle olunca viteste de çalışıyor.

ogzcngdk
21 Mart 2023, 16:56
o debriyaj müşürü kablosudur, eğer motor viteste ise debriyaja basmadan marş yapmanızı engeller. Balata spreyi veya vd40 ile temizlemeyi deneyin olmazsa kabloları söküp birbirine bağlayın veya sökülü vaziyette kalsın, şu an emin olamadım. hangisinde çalışıyorsa öyle bırakırsınız müşürü iptal etmiş olursunuz.

Beratcay
21 Mart 2023, 17:06
eski motorumda benim de başıma gelmişti, kabloyu sıyırıp iki ucunu birleştirerek kısa devre yaptım. sürekli debriyaj çekiliymiş gibi davranıyor böyle olunca viteste de çalışıyor.

Ben unutur viteste çalıştırırım hiç hoş şeyler olmaz 🤣

killingroad
22 Mart 2023, 10:40
Kablonun içinde bir temassızlıktan ziyade, debriyajın altında bir basit switch vardır, debriyaj çekildiğinde o swtich'e basar ve debriyaj çekili bilgisi yollar. Orada bir temassızlık, kirlenme vb bişey vardır. Eski motorumda başıma gelmişti, ilk başta noluyo lan diye sinir bozan bir şey zira motor çalışmıyor =)
WD40 sıktım biraz içine, hareket ettirdim basçek basçek, düzeldi. Bunun üstüne de 2 sene falan daha kullandım tekrar etmedi, ama ben de düzenli olarak (2 ayda bir falan) müşürü wd40'ladım yine.

Beratcay
22 Mart 2023, 14:15
Kablonun içinde bir temassızlıktan ziyade, debriyajın altında bir basit switch vardır, debriyaj çekildiğinde o swtich'e basar ve debriyaj çekili bilgisi yollar. Orada bir temassızlık, kirlenme vb bişey vardır. Eski motorumda başıma gelmişti, ilk başta noluyo lan diye sinir bozan bir şey zira motor çalışmıyor =)
WD40 sıktım biraz içine, hareket ettirdim basçek basçek, düzeldi. Bunun üstüne de 2 sene falan daha kullandım tekrar etmedi, ama ben de düzenli olarak (2 ayda bir falan) müşürü wd40'ladım yine.

Ben bi wd40la yıkayayım o zaman motoru 🤣