PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 10 Kasım 1938

Sayfa : [1] 2

GoGi
10 Kasım 2022, 09:31
O hâlâ haklı, O hâlâ kuvvetli. Aradan asırlar geçse de devrimleri her daim en güçlü zırhımız olacak.

Gedik Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve Devrim Tarihi Bölümü'nden Öğretim Üyesi Dr. Orhan Çekiç Atatürk' ün son zamanlarını anlatmış. Beni çok etkiledi.

https://www.youtube.com/watch?v=CjI14Nig2MU&t=20s

Saygıyla, minnetle, özlemle...

ufoz
10 Kasım 2022, 09:44
Saygı ve özlemle...

https://i.hizliresim.com/t8z86j5.jpg (https://www.hizliresim.com/t8z86j5)

arndiol
10 Kasım 2022, 09:46
Huzur içinde uyu Ata'm..

Thracian
10 Kasım 2022, 10:42
Bazı bedenler toprağa karışır ama fikirleri ve eserleri sonsuza kadar yaşar.Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti,bütün gericilere,yobazlara,Türk düşmanı hainlere rağmen hala ayakta ve sonsuza kadar yaşayacak.

Robinson_C
10 Kasım 2022, 11:09
Adam gibi adam Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun,

OsaK
10 Kasım 2022, 11:20
Mekanın cennet olsun Ata'm. Senin fikirlerinin ve ilkelerinin izinden gitmeye devam edeceğiz.

xtrafrozen
10 Kasım 2022, 11:44
Ne güzel seni sevmek ...

Ne güzel her 10 Kasım'da siren sesiyle birlikte gözlerinin dolu dolu olması ..

Ne güzel "iyi ki bizim liderimizsin" diyebilmek ..

Ne güzel, fotograflarına bakıp herşeye rağmen umudu kaybetmemek gerektigini hatırlamak ..

Huzur içinde uyu ATA'm ..

https://i.pinimg.com/236x/f5/a3/46/f5a346fcf3515bdb6d658f76d9f027a4.jpg

tommygun
10 Kasım 2022, 11:54
Dolmabahçe Sarayı önü yine mahşer günü gibiydi, çok kalabalıktı. Mekanı cennet olsun Atamızın.

watercolours
10 Kasım 2022, 12:11
Allah rahmet eylesin.
Düne kadar demediğini bırakmayanlar bugünlerde Atatürklü paylaşımlar yapmaya başlamış (Samimi olduklarını düşünmüyorum tabii).

yaşlıveacemi
10 Kasım 2022, 14:22
Ayın 14 ünde hoca efendi dediklerinin doğum gününü bu millete kutlu doğum haftası diye yutturmaya kalkıp ayın 15 de kavga edip ayın 16 sın da kandırıldık diyenlere gelsin.

ero__
10 Kasım 2022, 16:20
Ayın 14 ünde hoca efendi dediklerinin doğum gününü bu millete kutlu doğum haftası diye yutturmaya kalkıp ayın 15 de kavga edip ayın 16 sın da kandırıldık diyenlere gelsin.

Gelmesin GİRSİN! KANITTIRA KANITTIRA HEMDE.

watercolours
10 Kasım 2022, 17:22

Güya Hz Muhammed'in doğum gününü kutladılar. Hoca efendileri Fetö oldu, kutlama bitti.

AzÇok
10 Kasım 2022, 18:26
Büyük önder Atatürk'ü saygıyla anıyorum. Bir Atatürk hayranı olan Vecihi Timuroğlu'nun "Kurtuluş Savaşçısı Atatürk" kitabını okumanızı öneriyorum.

https://www.vecihitimuroglu.com/ulusal-kurtulus-savacisi-ataturk

Guven
10 Kasım 2022, 19:34
Alışmak belki ama unutmak asla...
Huzur içinde uyu Atam. ::kalbim::

tommygun
10 Kasım 2022, 20:09
Halk olarak karaktersiziz. Ne millet, ne din, ne ahlak hiçbir inancımız yok, maneviyat sıfır.

Daha bu sabah Anıtkabir'de birileri o ortamın ambiyansına uygun olmayacak şekilde slogan atıp ortamı germiş. Şu açılan başlığa bakıyorum da zerre sallamamışız.

Adım gibi eminim 20lerinde bir hanım kızımız başlangıç motoru tavsiyesi isteseydi, 6-7 sayfa emcük ağızlı sürücüler olarak tavsiye verirdik.

fatih.met
10 Kasım 2022, 21:05
Ne kadar apolitik olsakta Atatürk'ün bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kıymetini bilmeliyiz ve Atatürk'ü her zaman saygı ile anmalıyız. Atatürk'ün yaşam tarzı, zevkleri, kişiliği bize uyar yada uymaz ve bunun için düşüncelerimiz ne olursa olsun onun bizlere bıraktığı yüce değerleri hiçe saymak benim gözümde hainliktir.

Atatürk gibi büyük bir liderin bizim ülkemize gelmesinden onur duyuyorum.

mevcut cumhurbaşkanı içinde bir şeyler söylemek isterdim ama onun için konuşasım yok, sadece çok severek dinlediğim bir ilahi var, o ilahiyi dinledikçe aklıma mevcut cumhurbaşkanı geliyor ve ilahiden bir kaç mısra yazmak istiyorum

Mesneviden ders aldım Oldum Mevlana gibi
Uçsuz ummana daldım Yüzdüm Mevlana gibi
Sağ elimi kaldırdım Sol elimi daldırdım
Dilim kalbe indirdim Döndüm Mevlana gibi
Yüceldim döne döne...

eALP
10 Kasım 2022, 21:19
https://64.media.tumblr.com/ab6d2ba16b3fb4e1076bc800bb6da4f3/tumblr_pce6qoaCa61ujmvy2o1_1280.jpg

watercolours
11 Kasım 2022, 00:45
Teknik olarak yanlış. O zamanki Türk milleti hak etti, günümüzdeki Türk milleti hak etmiyor. Onun için de adını oradan buradan kaldırıp hak ettiklerimizin ismini veriyoruz.

-Black-
11 Kasım 2022, 01:15
Bu forumda uzun zamandır başa tutturulmuş ama kilitli bir "Atatürk Köşesi" olduğu bilgisini de hatırlatmak isterim.
Bir tek benim mi zoruma gidiyor?

yec
11 Kasım 2022, 09:22
Fikirleri ve öğrettikleri ışığında yaşamımı sürdürdüm, sürdürmeye de devam edeceğim. Seviyorum ve bu hiç değişmeyecek.

GoGi
11 Kasım 2022, 09:26
Halk olarak karaktersiziz. Ne millet, ne din, ne ahlak hiçbir inancımız yok, maneviyat sıfır.

Daha bu sabah Anıtkabir'de birileri o ortamın ambiyansına uygun olmayacak şekilde slogan atıp ortamı germiş. Şu açılan başlığa bakıyorum da zerre sallamamışız.

Adım gibi eminim 20lerinde bir hanım kızımız başlangıç motoru tavsiyesi isteseydi, 6-7 sayfa emcük ağızlı sürücüler olarak tavsiye verirdik.

İzlemeyen bilmeyen varsa Tommy 'nin bahsettiği görüntüler aşağıda.

Arkadaşlar, Atatürk seçimle başa geçmiş bir lider değildi, O atanmış bir bürokrat da değildi. Ayrıca O' nun gücü oturduğu koltukta da değildi. O' nun gücü vizyonuydu, ileri görüşlülüğüydü, kıvrak zekasıydı, lider duruşuydu ve en önemlisi koca bir ulusu ayağa kaldıracak kadar halkın güvenini kazanmasından geliyordu.
O yarışılacak biri olmadığı için siyasi bir simge ya da politik bir malzeme yapılmasını anlayamıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=xCcExC7fXk0

tommygun
11 Kasım 2022, 09:31

Arkadaşlar, Atatürk seçimle başa geçmiş bir lider değildi, O atanmış bir bürokrat da değildi. Ayrıca O' nun gücü oturduğu koltukta da değildi. O' nun gücü vizyonuydu, ileri görüşlülüğüydü, kıvrak zekasıydı, lider duruşuydu ve en önemlisi koca bir ulusu ayağa kaldıracak kadar halkın güvenini kazanmasından geliyordu.
O yarışılacak biri olmadığı için siyasi bir simge ya da politik bir malzeme yapılmasını anlayamıyorum.

Bu slogan işi hakikaten ayıptır, edepsizliktir.

ero__
11 Kasım 2022, 09:51
Ölmüşlerinin mezarına gidip sen ben bunu yapsak bu onun bunun çocukları cıngar çıkarır ortalığı birbirine katar. Yani beyinsiz oldukları için yazık diyip acımak istiyorum ama buna bile değmezler. Beyinsiz köpekler.

watercolours
11 Kasım 2022, 09:59
Zamanı gelince birileri de Erdoğan'ın mezarında aynısını yapar diyeceğim de sözde dinsiz kesimden böyle bir saygısızlık beklemem.

Bu videodaki görüntüler "Olmasaydık da olurduk" pespayeliğinin başka bir tezahürüdür.

arndiol
11 Kasım 2022, 10:31
Zamanı gelince birileri de Erdoğan'ın mezarında aynısını yapar diyeceğim de sözde dinsiz kesimden böyle bir saygısızlık beklemem.

Bu videodaki görüntüler "Olmasaydık da olurduk" pespayeliğinin başka bir tezahürüdür.

Bu secımde de secilirse "AKKABİR" diye mezar yapılmaya başlanacak, malum kişi öldüğünde oraya gömmek isteyecekler.

Bunu bi kenara yazın, Arndiol demişti dersiniz.

joshua
11 Kasım 2022, 11:27
Bizler saygı ve büyük özlemle andık atamızı, anıtkabir’de saygısızca böğüren şebekler topluluğunu şiddetli şekilde kınıyorum.

espresso
11 Kasım 2022, 11:36
Bu secımde de secilirse "AKKABİR" diye mezar yapılmaya başlanacak, malum kişi öldüğünde oraya gömmek isteyecekler.

Zamanında Özal için de Menderes için de kabirler yapıldı ama artık 3-5 kişi dışında onların yerini bilen bile kalmamıştır.

xtrafrozen
11 Kasım 2022, 11:41

Tekrar secilmesine gerek var mı sizce ? Yarın istese inşaata başlarlar.. Kim dur diyecek ? Muhalefet mi ? Öğrenilmiş çaresizligimizle halk olarak biz mi ?

Sizinki orada kalsın, biz yenisini yapıyoruz diyebilirler.. Tek cümlesine bakar.

p.s : Demokrasi gelişmemiş toplumlarda işlemez.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:40 ----------

Zamanında Özal için de Menderes için de kabirler yapıldı ama artık 3-5 kişi dışında onların yerini bilen bile kalmamıştır.

Aynı kıyasta olmadıgını biliyoruz üzülerek..

OsaK
11 Kasım 2022, 11:46

Anıtkabir'de 10 Kasım gününde bu sloganları atan insanlıktan nasibini almamış beyinsizleri Allah'a havale ediyorum. Bu beyinsizlerin sayıca çokluğu yüzünden zaten bugün bu haldeyiz ülke olarak. Atatürk'ü kişisel olarak beğenirsin veya beğenmezsin, o senin kendi kararın; ama bir ülkenin kurucu lideri mezarının başında anılırken ya saygı duyacaksın ya da .... gideceksin bu ülkeden. Atatürk'ü ve onun fikirlerini üç beş soysuza yedirmeyiz ve yedirmeyeceğiz.

yaşlıveacemi
11 Kasım 2022, 12:05
Arkadaşlar bu işin abartıldığını düşünüyorum. Kırmızılı giymiş bir kadın ve yanında ki erkek bağırıyor. Kadının arkasında ki siyahlı giyinmiş kadın da bir şeyler söylüyor.

İki tam bir yarımın yaptığı bir şey o kadar kalabalıkta olur böyle şeyler. CeHaPe liler de fırsat bu fırsat pireyi değil deve, dinozor sürüsü yapıyor.

Neyse ben gideyim eve biraz un, şeker, yağ stoklayayım. Abla bağırdı ya ne olur, ne olmaz. Tövbe tövbe.

Thracian
11 Kasım 2022, 12:59

O arkadaş kendini ölümsüz İmparator-Tanrı Recep Amon Ra Erdoğan zannettiği için yaşarken kendine mezar falan yaptırmaz.Hatta öldükten sonra diğer tarafta şeytanlara meleklere "Ben ölmedim lan.Siz şeytan,melek kılığına girmiş fetocusunuz numara yapıyorsunuz" diye atar yapar.

arndiol
11 Kasım 2022, 13:37
O değil de kendime kızdım.

Atatürk'ün bu konusuna istemsizce siyaset soktuk.

tommygun
11 Kasım 2022, 14:46
Arkadaşlar bu işin abartıldığını düşünüyorum. Kırmızılı giymiş bir kadın ve yanında ki erkek bağırıyor. Kadının arkasında ki siyahlı giyinmiş kadın da bir şeyler söylüyor.

İki tam bir yarımın yaptığı bir şey o kadar kalabalıkta olur böyle şeyler. CeHaPe liler de fırsat bu fırsat pireyi değil deve, dinozor sürüsü yapıyor.

Neyse ben gideyim eve biraz un, şeker, yağ stoklayayım. Abla bağırdı ya ne olur, ne olmaz. Tövbe tövbe.

İsmet Abi Youtube videoları forum sayfasında tam ekran büyütülemediği için rahat görememiş olabiliriz. Abartılıyor dediğin için CeHaPe dediğin için ben ekran görüntüsü aldım ve daha rahat görelim diye fotoda Rabia işareti yapanlarla Anıtkabir'de gebeş gebeş gülen insanları kırmızıyla işaretledim.

Sence senede bir defa matem havasında geçirdiğimiz 10.Kasım günü ve Anıtkabir'de kıkır kıkır gülmek saygısızlık değil midir? Sence 3-5 kişi bile olsa Ak Parti'yi betimleyen bir el hareketi olarak 4 parmakla Rabia yapmak saygısızlık değil midir? Sence kamera görünce slogan atmak ayıp değil midir?

https://i.hizliresim.com/mzqfn8v.JPG (https://www.hizliresim.com/mzqfn8v)

Bu olayın tam tersi olsaydı ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilir, OHAL süresi uzatılırdı. Çevik kuvvet gaz manyağı yapardı halkı.

watercolours
11 Kasım 2022, 15:37
Adam türbede ellerini arkada bağladı diye soruşturma açıldı. Ben ona derim pire deve yapıldı diye.

arndiol
11 Kasım 2022, 16:08
Camiye ayakkabı ile girmediler ama Ata'mın huzuruna haysiyetsizlikleriyle geldiler.

Sevsen sevmesen bile bir fatiha okursun, gülmek bagırmak nedir ya.

-Black-
11 Kasım 2022, 22:46
Koç grubu bu sene de çok güzel bir videoya imza atmamış mı?
Ortaklık yapısı nedir bilmiyorum ama Beko-Arçelik, Opet vs. gibi tüm önemli markalar da aynı videoyu paylaşmıştı.
Bozma moralini tommygun #umudumuzsonsuz

https://www.youtube.com/watch?v=7fbzjYexdY0

fatih.met
11 Kasım 2022, 22:55
Adam türbede ellerini arkada bağladı diye soruşturma açıldı. Ben ona derim pire deve yapıldı diye.

eko başkanı pek sevmem ama adaletsizliğe karşı durmalıyız, kar felaketi yaşanırken de hakkını yediler, yani adamı sevmediğim halde zorla eko başkan savundurttular bana.

her geçen gün kin ve nefret ile dolmaya başladım, tayyibe kızmıyorum, onun ne olduğu zaten belli, ben dalkavukluk yapanlara ayar oluyorum, fedailik yapanlara ayar oluyorum... kim için ve ne uğruna kendini feda ettiklerinin farkında değiller yada kötü karaktere sahipler... her iki koşulda da bu kişilerin hakkı en ağır cezadır, yani harcanmayı hak ediyorlar... ben o dalkavukların en ağır şekilde cezalandığını görmek istiyorum.

Memcoş48
12 Kasım 2022, 00:15
Fikirler ölmez..

yaşlıveacemi
12 Kasım 2022, 00:57
İsmet Abi Youtube videoları forum sayfasında tam ekran büyütülemediği için rahat görememiş olabiliriz. Abartılıyor dediğin için CeHaPe dediğin için ben ekran görüntüsü aldım ve daha rahat görelim diye fotoda Rabia işareti yapanlarla Anıtkabir'de gebeş gebeş gülen insanları kırmızıyla işaretledim.

Sence senede bir defa matem havasında geçirdiğimiz 10.Kasım günü ve Anıtkabir'de kıkır kıkır gülmek saygısızlık değil midir? Sence 3-5 kişi bile olsa Ak Parti'yi betimleyen bir el hareketi olarak 4 parmakla Rabia yapmak saygısızlık değil midir? Sence kamera görünce slogan atmak ayıp değil midir?

https://i.hizliresim.com/mzqfn8v.JPG (https://www.hizliresim.com/mzqfn8v)

Bu olayın tam tersi olsaydı ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilir, OHAL süresi uzatılırdı. Çevik kuvvet gaz manyağı yapardı halkı.

Yine söylüyorum olay gereksiz abartılmış ilk söylediğimin arkasındayım. En azından Özgür ÖZEL bu günde konuşacak mevzu çıktı diye sevinmiştir.

Her toplumda her toplulukta böyle azınlıklar ( sivriler ) çıkar fazla takılmamak lazım.

Bu söylediğinizin her noktasına virgülüne katılıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:34 ----------

Not: Olaya verilen tepkiyi gereksiz abartılmış bulmam bunların yaptığı hareketi onayladığım anlamı çıkmasın.

DickName
12 Kasım 2022, 02:07
Bu olayın tam tersi olsaydı

Ahanda böyle olurdu.

'Ekmek, aptal toplumların temel gıdasıdır' diyen
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar,
'Cumhurbaşkanına hakaret'ten tutuklandı (https://www.karar.com/guncel-haberler/ekmek-aptal-toplumlarin-temel-gida-maddesidir-diyen-cihan-kolivar-1703746)

https://vimeo.com/770064895

watercolours
12 Kasım 2022, 10:56
Bu lafın devamı var mı? Bu cümlede cumhurbaşkanı yok, ne alaka?

İşin aslı, neden hiçbir muhalefet partisi Anayasa Mahkemesi'ne başvurup cumhurbaşkanına hakaret suçuna verilen hapis cezasının iptalini istemez. Ayrıca bence cumhurbaşkanının yargılananaması da iptal edilmeli. Belki yanlış biliyorum ama anladığım kadarıyla cumhurbaşkanı eline silah alıp birini öldürse bile yargılanamıyor.

yaşlıveacemi
12 Kasım 2022, 11:50
Bu lafın devamı var mı? Bu cümlede cumhurbaşkanı yok, ne alaka?

Hakimde bu toplumun bir ferdi ekmek onunda temel gıdası.:)

watercolours
12 Kasım 2022, 14:31
Bu toplum diye de bir laf yok cümlede. Cumhurbaşkanı da yok. Onun için sordum devamı var mı bu cümlenin diye.

yaşlıveacemi
12 Kasım 2022, 16:32
Bu toplum diye de bir laf yok cümlede. Cumhurbaşkanı da yok. Onun için sordum devamı var mı bu cümlenin diye.

Siz benim ne demek istediğimi anlamışsınız. Daha detaylı yazmayayım. Kışa girerken Silivri'ye pardon Marmara cezaevine gitmekte var.

-Black-
12 Kasım 2022, 22:42

Devamını aratıp bulmakta fayda var sanıyorum. Zira hakaret suçu oluşturan bir durum varsa, bunu paylaşmak da suç kapsamında oldu ya. :)

Evde oturup, bu tür "hakaretlere" ses çıkarmamak bile suç olabilir aslında. Yazayım ben bunu Cimer'e. Sükut, ikrardan gelir.

watercolours
12 Kasım 2022, 23:40
Ben de dosya biriktiriyorum. Ama bendeki bu tempoyla seneye Ağustos'tan önce (belki daha da geç) bitmez herhalde.

ero__
13 Kasım 2022, 19:54

yazdım yazdım sildim. Yazdıklarımın tek bir kelimesini anlayabilecek zekan olduğunu düşünmüyorum. cehapeliler kovalasın seni emi allahın ampul kafalısı.

yaşlıveacemi
13 Kasım 2022, 20:38
yazdım yazdım sildim. Yazdıklarımın tek bir kelimesini anlayabilecek zekan olduğunu düşünmüyorum. cehapeliler kovalasın seni emi allahın ampul kafalısı.

Al işte dünyayı iki renkli olarak gören biri daha!

Bizdensen onların her dediğine, her yaptığına kötü diyeceksin kafası.

Şimdi sorsan modernliği, hoş görüyü, empati kurmayı şampiyonluğu kimseye bırakmaz.

İşte bu memleketi yaşanmaz hale getiren bu bağnaz, yobaz kafalar.

BAĞNAZ : bir inanca, bir düşünceye aşırı ölçüde bağlanıp ondan başkasını düşünemeyen, ondan başka her öğretiye, her inanışa karşı olan (kimse).

YOBAZ : bir inanca, bir düşünceye körü körüne, aşırı ölçüde bağlı olan, hoşgörüden yoksun (kimse).[COLOR="Silver"]

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------

Bak bu konuda onuncu yorum olarak ne yazmışım.

Bak on birinci yorum olarak benim yorumumdan alıntı yaparak sen ne yazmışsın.

Gelmesin GİRSİN! KANITTIRA KANITTIRA HEMDE.

Balık hafızalı. Aynı konuda yapılan yorumları karıştırıyor eski konu olsa hadi neyse diyeceğim. Darvinin evrim teorisine göre sen balıktan gelmişsin hafızan hala gelişememiş.

Bir bitmediniz gitti be.

ero__
13 Kasım 2022, 20:54
Al işte dünyayı iki renkli olarak gören biri daha!

Bizdensen onların her dediğine, her yaptığına kötü diyeceksin kafası.

Şimdi sorsan modernliği, hoş görüyü, empati kurmayı şampiyonluğu kimseye bırakmaz.

İşte bu memleketi yaşanmaz hale getiren bu bağnaz, yobaz kafalar.

BAĞNAZ : bir inanca, bir düşünceye aşırı ölçüde bağlanıp ondan başkasını düşünemeyen, ondan başka her öğretiye, her inanışa karşı olan (kimse).

YOBAZ : bir inanca, bir düşünceye körü körüne, aşırı ölçüde bağlı olan, hoşgörüden yoksun (kimse).[COLOR="Silver"]

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------

Bak bu konuda onuncu yorum olarak ne yazmışım.

Bak on birinci yorum olarak benim yorumumdan alıntı yaparak sen ne yazmışsın.

Balık hafızalı. Aynı konuda yapılan yorumları karıştırıyor eski konu olsa hadi neyse diyeceğim. Darvinin evrim teorisine göre sen balıktan gelmişsin hafızan hala gelişememiş.

Bir bitmediniz gitti be.

Bitmeyeceğiz yaşlı ve beyin fukarası merak etme. İstesen de istemesen de bitmeyeceğiz, senin gibi ampul beyinlilerin bitmediği gibi.

yaşlıveacemi
13 Kasım 2022, 21:12
Bitmeyeceğiz yaşlı ve beyin fukarası merak etme. İstesen de istemesen de bitmeyeceğiz, senin gibi ampul beyinlilerin bitmediği gibi.

Kafa kitlenmiş yapacak bir şey yok.

Aynı konuda yapılan iki yorumu ( on ve on birinci yorum ) gösteriyorum görmüyor bile biri onun, biri benim yorumum. Üstelik yaptığı yorumda benim yorumumu alıntılamış.

Neyse hasta ruhları tedavi edecek yeteneğim yok.