Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüksek devirde gazlarken bir anda motorun sesi değişti
Emmirkan
28 Eylül 2022, 22:17
Merhabalar,
CF MOTO 400NK sahibiyim 12200 km civarında geçtiğimiz gece otobanda 170-180 civarında gazlarken bir anda motor güçsüzleşti ve sesi traktör gibi çalışır oldu. Ses değişimini fark ettiğim anda motoru kapattım ve yan yola girdim, motordan indikten sonra altını üstünü kontrol ettim bir sorun yoktu. Motoru çalıştırdım rölantide motosikletin hiç bir sorunu yokmuş gibi çalışıyordu, yavaş bir şekilde bindim fakat üst devirlere motosiklet çıkmaya zorlanıyordu ve üst devirlerde motor sesi değişiyor traktör gibi çalışıyordu. Zorlamadan motoru iterek otoparka bıraktım. İşten dolayı daha servise gitme fırsatı yakalayamadım sizce sorun nedir? Ek olarak aşağıda durumu gösteren bir video paylaştım.
https://www.youtube.com/watch?v=zIBLQmz0u9g
Motoseverrr
28 Eylül 2022, 22:23
Durum hiç iç açıcı gibi durmuyor, tahminimce zorlamadan dolayı egzantrik mili, biyel kolu ve krankda sorun oluşmuş olabilir, motosikleti hiç kullanmadan çekici ile servise götürmeniz can ve mal güvenliği açısından iyi olacaktır.
maktama
29 Eylül 2022, 11:02
CF MOTO 400NK 'lar kopyalandıkları motor bloğunda sonradan yapılan değişikliklerden dolayı sorunlu motorlardır. Kronik yatak sarmaları vardır. Onun için değişiklik yapılmayan nk250Ler kadar tutulmadılar.
Yeni modellerinde bu sorunun çözüldüğü hakkında yazılar okudum ancak doğruluğunun teyit edemem.
Emmirkan
29 Eylül 2022, 11:09
CF MOTO 400NK 'lar kopyalandıkları motor bloğunda sonradan yapılan değişikliklerden dolayı sorunlu motorlardır. Kronik yatak sarmaları vardır. Onun için değişiklik yapılmayan nk250Ler kadar tutulmadılar.
Yeni modellerinde bu sorunun çözüldüğü hakkında yazılar okudum ancak doğruluğunun teyit edemem.
Yatak sarma olsa motor çalışır, gider mi hocam?
Şükrü Çelik
29 Eylül 2022, 11:10
Hangi motosikletlerin bloklarını kopyalamışlar bilginiz var mı? Öğrenmek isterim
Motoseverrr
29 Eylül 2022, 11:14
Tam sarmışsa çalışmaz motoru direkt olarak kitler.
maktama
29 Eylül 2022, 11:26
Hangi motosikletlerin bloklarını kopyalamışlar bilginiz var mı? Öğrenmek isterim
nk400 için kawa ER4 idi yanlış hatırlamıyorsam.
Mr.wind
29 Eylül 2022, 12:15
Yatak sarma dedigimiz surtunen parcalarin, genellikle yagsizliktan dolayi birbirini asindirmasidir. Bu asindirma once surtunen parcalarin hareketini sinirlar. Bir noktandan sonra hareket imkansizlasir.
Yani cevap evet, yatak sarmaya baslamis motosiklet bir sure daha gider.
volkan190
29 Eylül 2022, 12:43
Motor yağ seviyesini kontrol ettiniz mi ? Muhtemelen yağsız kalmış ve yatak sarmaya başlamış. Bu şekilde kesinlikle binmeyin. Çekici ile direk servise gitmenizi öneririm.
degerk
29 Eylül 2022, 13:40
Çalışır gider ama gittiği her km’de cebinden çıkan para artar. Şu ankinden daha kötü sonuçlara yol açabilir. Şu an yapman gereken tek şey çekiciyle güvenilir bir ustaya veya servise götürmek. Motorun açılması lazım bu motorda yatak sarma kronik diye biliyorum. Yağsız kalsın kalmasın yatak sarıyor.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO