PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ampul değiştirilebilir mi???

feritgunes
06 Eylül 2006, 15:51
ARKADAŞLAR TRUVA 100TR MOTOR ALDIM. FARLARI SARI YANIYOR. BU AMPULLERİ "OSRAM H4 COOL BLUE FLORESAN AMPÜLLE" DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN MÜ?? BU AMPULU TAKARSAM BEMBEYAZ YAPIYO. AKÜ YETER Mİ?? 55 WATT OLUŞU PROBLEM YARATIR MI?

OSRAM H4 COOL BLUE FLORESAN AMPÜL
ÖZELLİKLERİ :queen:
OSRAM - Made In Germany
Tüm H 4 tipi far lambası kullanan otomobillerin Floresan ışıklı aydınlatma elemanı.
COOL BLUE Beyaz-Floresan Işık serisi
DC 12 V.
55 Watt Halogen güçlü ışık sistemi

bell
06 Eylül 2006, 15:59
valla o motora uyup uymayacağını bilmiyorum ama bi arkadaşın motorunda beyaz ampul var xenon kadar olmasada beyaz ışık verio

feritgunes
06 Eylül 2006, 16:18
zaten xenon gibi olması imkansız ama sarının yanında acayip belli oluyo...

feritsolak
06 Eylül 2006, 16:26
kardeş sanırım uyar ama fiyatı kaça bu ampulün ?

babyboy
06 Eylül 2006, 16:50
bende dün akşam taktım ampül kutusunun üstünde "halogen blue 12v 35/35W" yazıyo ve aküye hiç etkisi olmadı güzel yanıyo 6 ytl ye aldım

LesPaul
06 Eylül 2006, 17:21
bu ampüllerden nereden alabiliriz?

Fatih
06 Eylül 2006, 17:24
en fazla 30w/35 kullanmalisin bence.
55 watt akuyu bosaltir.

feritgunes
06 Eylül 2006, 18:17
55 watt akuyu bosaltir.

peki aküyü biraz daha güçlendirsek nasıl olur??? yani değiştirsek...

çünkü 55w müthiş olur...

kll
06 Eylül 2006, 20:18
aküyü boşaltmasa bile plasitk reflektörü eritebilir.

esmercan59
07 Eylül 2006, 21:42
slm bende kanuni war tigrina 100 çift sis farı hawalı korna 1+1 sinama sistemi war ama neden bilmem akü hiç bitmiyo

mehmethan
07 Eylül 2006, 21:50
1+1 sinema sistemi mi var?

StormlorD
07 Eylül 2006, 23:02
ARKADAŞLAR TRUVA 100TR MOTOR ALDIM. FARLARI SARI YANIYOR. BU AMPULLERİ "OSRAM H4 COOL BLUE FLORESAN AMPÜLLE" DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN MÜ?? BU AMPULU TAKARSAM BEMBEYAZ YAPIYO. AKÜ YETER Mİ?? 55 WATT OLUŞU PROBLEM YARATIR MI?

OSRAM - Made In Germany
Tüm H 4 tipi far lambası kullanan otomobillerin Floresan ışıklı aydınlatma elemanı.
DC 12 V.

merhaba,
motorunun modeline bakılırsa 12v 35w/35w çift filamanlı ampul kullanıyorsun(evde kullandığımız ampulere benzer hatta :)).istediğin h4 ve h7 model lambalar oturduğu duy'u tamamen farklı,bir elektrikçiye gidip h4 veya h7 araba farı iç yuvasını kendi farına uydurabilip uyduramayacağını sorman lazım.
Diyelim ki uydurdun,takacağım ampul tek filamanlıdır yani sadece kısa far için kullanılır,sellektör yapamazsın çünkü lambanın içinde daha güçlü ikinci bir kademe filaman yok(55w lık h4 lamba arabaların kısa far ampulü olarak kullanılır,uzun hüzme lambası 90w lık olur genelde).senin motorundaki lamba 35/35 olduğu için kısa yakarsan 1. filamanı yakar,uzun farı yakmak istersen 2. 35w lık filamanı da yakar yani toplamda 70w güç elde edersin..Sana lazım olan çift filamanlı sivri uclu h7 lambalardır 55w/90w olması lazım,tabanı yuvarlak bahsettiğin lambadan daha geniş ve ucunda civadan şapkası var :)
takacağın yeni lamba kısa 55w uzun da 90w olacağı için en az 12amperlik bir aküye ihtiyacın olacaktır,motorunun dinamosunu ve aküsünü zorlayacaksın.
Bu kadar yazıyorum çünkü benim de aklıma gelmişti böyle birşey yapmak :) yapabilirsin zor değil ama akün sürekli şarjlı olmalı çünkü az şarjlı olursa bu sefer alternatöründen çok akım çekiyor ve dinamonu yakabiliyor(her ne kadar ender rastlansa da :))..
h7 tip lambalar metal lamba (halogen) olduğu için çok ısınıyorlar,far içindeki yansıtıcı kısmı eritebilir ve farın camı da plastikse onu bile eritebilir :pr:
ha birde büyük ihtimal motorunun ana sigortası 20 amperliktir,uzunları yakınca sigortan yanabilir ve yolda kalabilirsin :) 25 amperlik takarsın sende :)
sadece lambayı değil,komple farı değiştirmen senin için daha mantıklı olacaktır(camı plastik olmayan ve lambası h7 yuvaya sahip)
yolda yürürken bütün yuvarlak farlı çinlilerin far duylarına bakıyorum h7 tip lamba kullanan görürsem o markanın servisine gidip farı komple değiştireceğim,35w çok yetersiz kalıyor çünkü :)
far bulursan mutlaka bana da haber ver :rendeer:
saygılar..

tonaco
07 Eylül 2006, 23:06
wattları uyuyorsa eskisiylen istediğin ampulu takarsın

mtsport
07 Eylül 2006, 23:17
55 Waat AkÜyÜ DÜŞÜrÜyor Sakin Alma Ben Aldim Yaniyor Ama AkÜyÜ DÜŞÜrÜyor Motor ÇaliŞmiyor

kll
08 Eylül 2006, 10:07
merhaba,
motorunun modeline bakılırsa 12v 35w/35w çift filamanlı ampul kullanıyorsun(evde kullandığımız ampulere benzer hatta :)).istediğin h4 ve h7 model lambalar oturduğu duy'u tamamen farklı,bir elektrikçiye gidip h4 veya h7 araba farı iç yuvasını kendi farına uydurabilip uyduramayacağını sorman lazım.
Diyelim ki uydurdun,takacağım ampul tek filamanlıdır yani sadece kısa far için kullanılır,sellektör yapamazsın çünkü lambanın içinde daha güçlü ikinci bir kademe filaman yok(55w lık h4 lamba arabaların kısa far ampulü olarak kullanılır,uzun hüzme lambası 90w lık olur genelde).senin motorundaki lamba 35/35 olduğu için kısa yakarsan 1. filamanı yakar,uzun farı yakmak istersen 2. 35w lık filamanı da yakar yani toplamda 70w güç elde edersin..Sana lazım olan çift filamanlı sivri uclu h7 lambalardır 55w/90w olması lazım,tabanı yuvarlak bahsettiğin lambadan daha geniş ve ucunda civadan şapkası var :)
takacağın yeni lamba kısa 55w uzun da 90w olacağı için en az 12amperlik bir aküye ihtiyacın olacaktır,motorunun dinamosunu ve aküsünü zorlayacaksın.
Bu kadar yazıyorum çünkü benim de aklıma gelmişti böyle birşey yapmak :) yapabilirsin zor değil ama akün sürekli şarjlı olmalı çünkü az şarjlı olursa bu sefer alternatöründen çok akım çekiyor ve dinamonu yakabiliyor(her ne kadar ender rastlansa da :))..
h7 tip lambalar metal lamba (halogen) olduğu için çok ısınıyorlar,far içindeki yansıtıcı kısmı eritebilir ve farın camı da plastikse onu bile eritebilir :pr:
ha birde büyük ihtimal motorunun ana sigortası 20 amperliktir,uzunları yakınca sigortan yanabilir ve yolda kalabilirsin :) 25 amperlik takarsın sende :)
sadece lambayı değil,komple farı değiştirmen senin için daha mantıklı olacaktır(camı plastik olmayan ve lambası h7 yuvaya sahip)
yolda yürürken bütün yuvarlak farlı çinlilerin far duylarına bakıyorum h7 tip lamba kullanan görürsem o markanın servisine gidip farı komple değiştireceğim,35w çok yetersiz kalıyor çünkü :)
far bulursan mutlaka bana da haber ver :rendeer:
saygılar..

ters olmuş. H4 çift flamanzlı diğerleri tek flamanlıdır. her bir flaman 55 watt olmalı.

hakpek
08 Eylül 2006, 11:04
bİZİM BİNDİGİMİZ MOTORLARIN SÜREKLİ AYDINLATMA SİSTEMLERİNDE 35/35 WAT'LIK AMPÜLLER KULLANILMALIDIR. 55WAT!LIK AMPÜLLER DE KULLANILIR AMA SÜREKLİ (UZUN SÜRELİ) BİR AYDINLATMADA AKÜNÜN BOŞALMASINA SEBEP OLURSUN...öNÜMÜZ KIŞ SOGUK HAVALARDA AKÜNÜN PERFORMANSIDA DÜŞÜCEGİNİ HESABA KATARSAN PEKTA AKILLICA OLMAZ GİBİ..YİNE SEÇİM SENİN GÖREREK ÖGRE.

CaDDe_BoSTaN
09 Eylül 2006, 11:35
bilgileriniz için tesekkurler,ben bişsey sorucam sıze.aynı bende de kocaman ampul var ıkı tane ne h4 h7,traktor ampulu gıbı buna h4 xenon takanbılırmıyız?

sondurum
17 Ağustos 2008, 22:15
elektrik kablolarınız inceyse kabloların ısınmasına neden olur.motoru devamlı farlar açık kullanıyorsanız (ben gündüz de far yakıyorum) akünün şarj olma süresini uzatır. kablo inceyse aküden ekstra hat çekip kendi kablosunun ucuna bir role takıp ampulu kontrol edebilirsin. 35 watt kullanan yuvaya 55 watt ampul takın çalıştırın far kablolarda ısınma olup olmadığını kontrol edin ısınma yoksa far erimez korkma 100 watt halojen takarsan eritir.

super
17 Ağustos 2008, 22:49
Bence En güzeli xenon bi tane al tak süper olur....

tatarx
17 Ağustos 2008, 22:53
2012 seçimlerinde belki:P

no_name
17 Ağustos 2008, 22:55
motoran xenon far kaça patlar

nitrious81
17 Ağustos 2008, 23:01
55 watt akuyu bosaltir.

aküyü boşaltmasa bile plasitk reflektörü eritebilir.

Akü benım bıttıydı 55W takınca dogru dıyorsun ayrıca arkadasın dedıgı de dogru eger fark etmeseydırm reflektorun mahvolacaktı ucu erımeye baslamısken fark ettım ama gercekten muhtesem aydınlatıyordu.. 35w tak..

06bluedragger
18 Ağustos 2008, 11:36
scooter için en güçlü ampul hangisi bea..

K_R_A_L
18 Ağustos 2008, 19:51

OSRAM - Made In Germany
DC 12 V.

Scooter tipi bir motorun varsa sakın taktırma.Dediğin olayı 2 motorda denedik 1 haftada elektrik aksamlarını götürdü.150 lik - daha düşük cc scooter ve emsali motorlarda 15 Watt ı destekleyen elektrik sistemi var ustana sor istersen.55 ve üstü çok fazla zaten o bahsettiğin beyaz ışığıda alamıyorsun yazık edersin.Bu arada çıkacak sorunlarıda garanti karşılamıyor.Motorunun elektrik aksamı garantiden düşüyor.Onun yerine park lambalarını Angel eyes yaptır daha çok dikkat çekersin.

(scooter için en güçlü ampul hangisi bea..)

15W den sonrası scooter ve dengi motorlarda elektrik sorunu çıkartır.