PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar yardım!Motorum gurulduyor!

ozkansava
06 Eylül 2006, 11:14
Motorum 160 km. de henüz 500 km. bakımına girmedi.Sorunum şu; artçım olduğu zamanlarda sağa veya sola yavaş dönüşlerde, arka kısımdan bir guruldama ve sürtme sesi geliyor.Tek başıma olduğumda ve ana yoldaki dönüşlerde biraz hızım fazla olduğu için artçımda olsa bu sesi duymuyorum.Sadece yavaş dönüşlerde oluyor.Neden olabilir acaba,bir bilen varsa yardımcı olurmu?:silent:

Ya arkadaşlar bana yardımcı olacak kimse yokmu?:salut:

yucika
07 Eylül 2006, 12:26
dönerken sanki lastik biryerler sürtünüyor gibi ama bakmak lazım tabi. Yüksek hızda dönüş açın geniş düşük hızda daha dar olduğu için sadece yavaş dönüşlerde sürtünme olabilir. Daha fazla yardımcı olamadığım için kusura bakma. Gidonu tam sağ ve tam sol yaparak bir kontrol et oralarda sürtünen bişey varmı fren teli vs gibi şeyler bağlantılarından kurtulup lastiğe sürtünebilir.

ozlemim
07 Eylül 2006, 12:27
Ya arkadaşlar bana yardımcı olacak kimse yokmu?:salut:

arka tekerin orta göbeğindeki cıvata gevşemiş olabilir dicem ama bence sen bi servise götür baktır en doğrusu bu olur :cat:

ozkansava
07 Eylül 2006, 12:57
Çamurluğa sürten bir şey yok.Civatalarıda sıktım.Fren telide sürtmüyor,bu başka bir ses bulamıyorum.Ama dedğim gibi sadece artçım olduğunda bu ses geliyor.Guruldama tabirinden herhalde nasıl bir ses olduğunu tahmin ediyorsunuzdur.

Özlemim;
Bu arada servise götürmek sorun değil.Bu tür şeyleri eğer bir motorcu olacaksak bence kendimiz yapmaya çalışmalıyız onun için sizden yardım istiyorum,bilgi dağarcığımız genişlesin.Her zaman servis olmayabilir,yolda kalabiliriz.Bilgimiz olsun istiyorum.Bende bu sorun,yarın başka bir arkadaşımızda başka sorun ve çözümler bence bize daha faydalı olur.Sevgilerimle.

Barış Şuşut
07 Eylül 2006, 13:07
Ses artçı olduğunda geliyosa nedeni ağırlık binip arka tekerin çamurluğa yakınlaçmasından kaynaklanıyo olabilir bu ses dönüşlerde artıyosa ..hem amortisör ayarına hemde lastik havalarına bir baktır derim

sürtmeyi bulmak için aynı şartları sağlayıp öle bakman lazım çıkar moıtorun üstüne iki kişiyi öle bir bak bide ...

EgeKnn
07 Eylül 2006, 13:15
bence servis en sağlıklı yaklaşımda bulunacaktır sesi ve motoru görmeden yapılan yorumları dikkate alıp hareket edeceksen yanlış yönlendirilmiş olabilirsin eminimki servis sorununu çözecektir..

tonaco
08 Eylül 2006, 00:10
Amartisörlere baktır amartisör keçeleri yağ sızdırıyo olabilir.

kll
08 Eylül 2006, 10:08
tekerlek göbeğindeki bilyeli yataklarda sorun olabilirmi?

İskenderunluKILIC
08 Eylül 2006, 16:51
Genellikle arka tekeri bir vida ve motor tutar o vida gevşemiş olabilir.
Diğer bir istisna egzozu tutan arka tarafındaki vida düşmüş olabilir veya oralardan bir vida gevşemiş olabilir

:bounce: ::gleam:: ___ KILIÇ ___ ::gleam:: :bounce:

tkalfaoglu
08 Eylül 2006, 21:49
Bence arada tekerlek tepeye deyiyordur, sarsıntıda.
arka amortisorun "preload" yani ön yükleme ayarı varsa, artır onu..
-t

merkez
08 Eylül 2006, 22:20
valla benim karnım açkene öle sesler yapıyo bilmemkine motorun deposu doludur zaar :)

ozkansava
09 Eylül 2006, 11:12
tekerlek göbeğindeki bilyeli yataklarda sorun olabilirmi?

Büyük ihtimalle bilyelerden kaynaklanıyor.Çünkü eksozu tutan vidalarıda sıktım,çamurluğu tutanlarıda.Zaten lastiğe sürten birşey olsaydı,lastiğe zarar verirdi.

ChAgLaR
09 Eylül 2006, 11:37
Motorda takozlar vardır onlara bakmanı tavsiye ederim gerçi takoz sürtünmeden çok zırıltı yapar ama bakmakta fayda var ve servise götürmekte. En azından serviste öğrenirsin:cat: Bilmemek değil öğrenmemmek :rendeer:

trenox
09 Eylül 2006, 16:44
yorum yapmak zor.yüklüyken ses yaptığına göre amotisor ayarına bak bence.
bilye(rulman)-teker civatası mı? 150 km diyo yahu...
ayrıca rulmanda sorun olsa devamlı ses yapar. rulman içindeki bilyeler devamlı döndüğü için bazen ses kesme gibi bi lüxü olmaz bence.yaparsa devamlı yapar.
o rulmanlar yüksek devire dayanıklı rulmanlardır genelde 150 km de bozulmaması lazım. bunu anlamak için ısılarına bakabilirsin aşırı derecede sıcaklık varmı?
ayrıca bu rulmanları kendin de sökebilirsin kontrol için.
geçmiş olsun.