PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fren Balatası Marka Seçimi

BloodyBaron
19 Ağustos 2022, 14:14
Selam öncelikle
Motorum cbr 500 r. Arka fren balatları bitmiş ve değiştirmem gerekiyor. Önümde seçenek olarak bütçeme uygun EBCnin fa140v yarı sinterli ve galferin yarı metal balataları var. Galferim yarı metal balataları yarı sinterli mi oluyor onu anlamadım. Bir tane galfer satan yeri aradığımda ebcnın yarı sentetik isminin kandırmaca olduğunu söyledi. Kafam kariştı açıkçası. Ebc de v serisi için cruiser motosikletler için diyor. Motoru çok sert kullanan biri değilim disklerin de hemen aşınması ve hh balatarın fiyatlarının yüksek olması benim öğrenci cebimi zorlar ama frenlerim de iyi olsun istiyorum o yüzden tam arası yarı sinterli düşünüyorum. Galferin yaru metalleri de kafamı karıştırdı. Fikirlerinizi bekliyorum.

logaritma
19 Ağustos 2022, 14:26
Balata ya sinter ya yarı metalik olur satıcı doğru demiş sinterin ömrü uzun olur pahalı olur eksisi diske verdiği hasarda metalik balataya göre fazla olur organik en güzeli sessizi ama oda hem pahalı hem ömrü kısa ..

Karar senin ..

BloodyBaron
19 Ağustos 2022, 15:03
Balata ya sinter ya yarı metalik olur satıcı doğru demiş sinterin ömrü uzun olur pahalı olur eksisi diske verdiği hasarda metalik balataya göre fazla olur organik en güzeli sessizi ama oda hem pahalı hem ömrü kısa ..

Karar senin ..

Organikler daha ucuz aslında. Yani siz de EBCnin semi sintered dediği fa140vlerin organik ile aynı olduğunu mu söylüyorsunuz?

Dediğim gibi kafam allak bullak. Ebcde organik, yarı sinterli ve hh double sinterli var ve en uygunu organik sonra yarı sinter sonra tam sinterli diye gidiyor. Galferde yarı metal ve sinterli var.

logaritma
19 Ağustos 2022, 15:46
İlginç bende hornet 600f hornet varken organik pahalıydı . Sana kalmış paran imkanın varsa bence tam sinter al geç .

BloodyBaron
19 Ağustos 2022, 17:33
İlginç bende hornet 600f hornet varken organik pahalıydı . Sana kalmış paran imkanın varsa bence tam sinter al geç .
Yarı sinterli aldım. Yabancı sitelerde iki balata türünün de iyi yönleri var diyorlar. Hem uzun ömür hem frenleme hem diski aşındırma seviyesinin azlığı.