PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 100 bin tl civarına motor?

2wsx
23 Haziran 2022, 19:22
100 bin tl civarına motor arıyorum ama kafam karıştı. Dominar var aklımda fakat başka önerilere açığım. Abs olması frenlerinin güzel olması şart. Teşekkürler.

tommygun
23 Haziran 2022, 19:56
Kullanım alışkanlığınızı, alacağınız motosiklet hakkındaki beklentilerinizi, sıfır mı 2. el mi olmasını, hangi motorlar arasında kaldığınızı sanırım biz tahmin etmeliyiz.

Neden Dominar düşündüğünüz ve Abs harici sizin için önemli diğer detayları anlatmanızla beraber elbet tecrübeli üyeler size fikirlerini beyan edecektir.

logaritma
23 Haziran 2022, 20:02
Sıfır alıcak 100 bin parası var sanırım o fiyatlara en ideal d250 görmüş mantıklı zaten ya dominar ya cf moto alınır o fiyata elle tutulur .. mt25 falanda bulunmaz sanırım sıfır ..

2wsx
23 Haziran 2022, 20:20
Genellikle şehir içi arada sırada uzun yol. Mümkünse sıfır veya sıfıra yakın olursa iyi olur.Piyasa kafamı karıştırdı. 250 nk bakıyorum liste fiyatı 65 fakat adamın elinde var ve 85 istiyor.85 ona vereceğime 2020-21 sıfır dominar400 alırım aradaki farkı verip diye düşünüyorum.

logaritma
23 Haziran 2022, 20:36
Alıcağın ug 400 ise düşünme bile al .. ben d250 sandım ..

degerk
23 Haziran 2022, 23:54
Bu paraya alınacak en mantıklı motor dominar 400. MT-25 ve R25 tamamen yatırım aracına dönüştü. Aşırı saçma hakkı olmayan fiyatlara alınıp satılıyor. Zaten en başta freni iyi olsun kriterini karşılamıyor. Motor 250ccye göre güzel gidiyor ama durmuyor fren yok:)

-ZERO-
24 Haziran 2022, 00:02
r25-mt25 al. on numara yatırım aracı. bajaj kullandım. yamahanın rakibi olamaz. hele o kırılan şasinin kalitesiyle ki şasiyi geçtim önceki pulsarımın motoru 3 defa inmişti 10 bin ile 25 bin km aralığında. yani 15 bin km içinde 3 defa indi o lanet motor... ikisi servisteki kasap ustaların hatası biri de malzeme kalitesizliğinden ötürü.

al sat kolaylığı, servis ve ikinci el olayında japonun rakibi yok.
naked düşünüyorsan cb250r da güzel alternatif olabilir. paranı güvenli limana yatır. çine, hintliye v.s bulaşma.
ucuzsa vardır sebebi, pahalıysa vardır hikmeti emin ol.

logaritma
24 Haziran 2022, 01:03
Ug400 ün sağlam piyasası var olmasa önermezdim zaten..

-ZERO-
24 Haziran 2022, 09:03
Ug400 ün sağlam piyasası var olmasa önermezdim zaten..

sadece piyasadan dolayı demedim yav parça vs olayı da var. mesela yzf R125 de ilk çıktığında iyi motordu ama kol gibi parça fiyatı vardı mesela ki hala öyle. e almaya kalkınca da zaten gerçekten çok pahalıydı.
250 lik japonlar her şeyin en optimumda birleştiği hali gibi. servis, yedek parça, ikinci el, sağlamlık v.s

Ercument
24 Haziran 2022, 14:13
Motor seçiminde çok gizli bir bilgi vereceğim.
Alacağın motorun üstünde aşağıdaki 4 kelimeden biri yazmalı.
Honda - Suzuki - Kawasaki - Yamaha

logaritma
24 Haziran 2022, 14:32
Motor seçiminde çok gizli bir bilgi vereceğim.
Alacağın motorun üstünde aşağıdaki 4 kelimeden biri yazmalı.
Honda - Suzuki - Kawasaki - Yamaha

O yazının altında da şu yazıyor

150-200-250-300 bin tl :))

Ercument
24 Haziran 2022, 14:38
O yazının altında da şu yazıyor

150-200-250-300 bin tl :))

Fırında yeni çıktı. Motor üstünde dört kelimeden biri yazıyor:cherry:
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-2019-trafik-cikisli-18000-km-de-kazasiz%2Cextrali-v-strom-250-1035094506/detay

logaritma
24 Haziran 2022, 15:18
Fırında yeni çıktı. Motor üstünde dört kelimeden biri yazıyor:cherry:
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-2019-trafik-cikisli-18000-km-de-kazasiz%2Cextrali-v-strom-250-1035094506/detay

Ben sıfır motor demek istemiştim artık japonda 250cc de 150 binin altı yok .. liste fiyatında olsada bayilerde yok mecbur piyasadan sıfır almaya kalksan kimse sıfır japonu 150 binin altında vermiyor..

2wsx
24 Haziran 2022, 20:10
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim dominar alacaktım ama internette bakındım biraz vazgeçtim.Varsın az daha güçsüz olsun dedim ama japon olsun diyerek çok düşük km de cb 250 r aldım kmsi de düşük.Sizce iyi yapmış mıyım?

tommygun
24 Haziran 2022, 20:13
Hayırlı olsun, Cb 250 r güzel motordur.

2wsx
24 Haziran 2022, 20:24
Beni frenleri ve amortisörleri cezbetti. R25 im vardı fakat hiç kafam rahat kullanamadım. Gittiği kadar durmuyordu. Abs de yoktu. Yürütmek için 8 9 bin deviri geçmek gerekiyordu. Bu motor çok kıvrak ve yetenekli tur camı takıp uzun yola da gelir heralde?

Birde dominar iyi hoş ama şikayervar gibi sitelerden vs bakınca soğudum biraz. Hem o kadar para ver hemde kronik sorunlarıyla uğraşmak mantıksız geldi.

-ZERO-
24 Haziran 2022, 21:30
Beni frenleri ve amortisörleri cezbetti. R25 im vardı fakat hiç kafam rahat kullanamadım. Gittiği kadar durmuyordu. Abs de yoktu. Yürütmek için 8 9 bin deviri geçmek gerekiyordu. Bu motor çok kıvrak ve yetenekli tur camı takıp uzun yola da gelir heralde?

Birde dominar iyi hoş ama şikayervar gibi sitelerden vs bakınca soğudum biraz. Hem o kadar para ver hemde kronik sorunlarıyla uğraşmak mantıksız geldi.

şikayetvarda r25 ve dominarı arattım daha sonra düşüncelerimde ne kadar haklı olduğumu anladım valla. bajaj, pulsardan sonra çıkardığı modellerde de kalitesizliğinden hiç ödün vermemiş. benim pulsarda yaşadığım lanet problemlerin farklı şekilleri aynen dominarda da devam ediyor.

r25 yazıp şikayetvarda arattığımda insanlar stoktan, motorun olmamasından şikayetçi. çok az teknik arıza şikayeti var.
dominar yazıp arattığımda ise tam aksine teknik arıza ve yedek parça şikayetleri dışında neredeyse hiç şikayet bulamadım. 1-2 yaşındaki dominarların motoru inmeye başlamış şimdiden.

cb250r alarak çok iyi yapmışsınız güzel günlerde kullanın.

logaritma
24 Haziran 2022, 21:41
Hayırlı olsun güzel tercih..

Arkadaşlar marka tutar gibi fanatizm yapmayın gereksiz hareketler… dominar 400 de sorunsuz bir sürü kişi 120 bin 140 bin 160-170 binleri devirmiş insanlar var .. çok satan motorun şikayeti fazla olur çok doğal.. Biz nedersek diyelim adamlarda sıra var şu an ellerinde stoklarında kalmamış durumda..

-ZERO-
24 Haziran 2022, 21:48
Hayırlı olsun güzel tercih..

Arkadaşlar marka tutar gibi fanatizm yapmayın gereksiz hareketler… dominar 400 de sorunsuz bir sürü kişi 120 bin 140 bin 160-170 binleri devirmiş insanlar var .. çok satan motorun şikayeti fazla olur çok doğal.. Biz nedersek diyelim adamlarda sıra var şu an ellerinde stoklarında kalmamış durumda..

dostum r25 ve mt25'in toplam satış adetlerini hiç konuşmayalım istersen. :P çünkü satış adetine göre sorun çıksaydı büyük ihtimal honda-yamaha bayilerini yakarlardı şu an.
fanatizmden ziyade benim yaşadığım sorunları başkası yaşamasın diye yazıyorum. forumun amacı budur yani fanatizm değil yanlış anlama. hiç kullanmadığım motora b.k atsam o zaman fanatizm olurdu bak.
muğlada sanayide 40 derece yaz sıcağında o lanet pulsardan ne çektiğimi ben bilirim.

espresso
24 Haziran 2022, 22:16
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim dominar alacaktım ama internette bakındım biraz vazgeçtim.Varsın az daha güçsüz olsun dedim ama japon olsun diyerek çok düşük km de cb 250 r aldım kmsi de düşük.Sizce iyi yapmış mıyım?

Hayırlı olsun. Keyifle gezin.
Ekipmanlarınızı tam giymeyi ihmal etmeyin. Özellikla sıcak yaz günü hem size hem okuyan diğer arkadaşlara hatırlatmış olayım. 100m ötedeki bakkala da gidiyor olsanız 1000km öteye uzun yola da gidiyor olsanız her zaman bütün ekipmanlarınızı giyin.

huseyinnn
24 Haziran 2022, 23:26
Hayırlı uğurlu olsun en iyi seçimi yapmışsınız.Cb250r aşağı yukarı aynı gider zaten dominar ile bunu görüceksiniz.

jonvolkan
25 Haziran 2022, 16:39
Genellikle şehir içi arada sırada uzun yol, mümkünse sıfır ya da sıfıra yakın deyince beni tarif ediyorsun zannettim. Fazladan artçı için de rahat olmalı düşüncesi de vardı bende. Epey bir bakındım. 250 lik Inazuma F' in uzun yolda biraz zayıf kaldığını hatırladım. 2016 model 16.000 km de Çok temiz bir Xmax 400 ABS aldım. 2 hafta ancak oldu. Mantıklı gelirse 2. el sitelerinde bakılabilir....
...Yazmıştım ki meğer motosiklet alınmış. Hayırlı olsun. Kazasız sıkıntısız binersin inşallah.

gurcanozturk
25 Haziran 2022, 16:55
Genellikle şehir içi arada sırada uzun yol, mümkünse sıfır ya da sıfıra yakın deyince beni tarif ediyorsun zannettim. Fazladan artçı için de rahat olmalı düşüncesi de vardı bende. Epey bir bakındım. 250 lik Inazuma F' in uzun yolda biraz zayıf kaldığını hatırladım. 2016 model 16.000 km de Çok temiz bir Xmax 400 ABS aldım. 2 hafta ancak oldu. Mantıklı gelirse 2. el sitelerinde bakılabilir....
...Yazmıştım ki meğer motosiklet alınmış. Hayırlı olsun. Kazasız sıkıntısız binersin inşallah.

Konya sehirici trafigi nasildir bilmiyorum (2 haftaya onu da test etmis olurum) ama X-Max 400 agir kalmiyor mu sehir ici icin? Uzun yolda cok oturakli, guclu denilebilir ama sehir ici icin bilemedim. Hayirli olsun size de.

espresso
25 Haziran 2022, 19:27
Konya sehirici trafigi nasildir bilmiyorum (2 haftaya onu da test etmis olurum) ama X-Max 400 agir kalmiyor mu sehir ici icin? Uzun yolda cok oturakli, guclu denilebilir ama sehir ici icin bilemedim. Hayirli olsun size de.

xmax 400 boyut olarak xmax 250'den çok farklı değil. hatta dikkatli bakmayınca aynı motor gibi görünüyor.
Ama şehir içinde daha çok yakar, motoru büyük olduğu için sele altı bagajı da bizimkilere göre biraz küçük kalıyor. xmax 250'den sonra 400 almak istemezdim, 250 ile devam edip para olunca tmax alırdım, tam benim gibi düz yol gazlamacısı motoru. :)

tommygun
25 Haziran 2022, 19:39

Ben geçen Temmuz Konya Meram tarafına gitmiş ve şok olmuştum. İnsan Konya'yı düz alabildiğine ova olarak zannediyor ama trafik İstanbul kadar berbattı, çok fazla dönel kavşak vardı. Hatta dönel kavşağa ihtiyaç olmayan yere bile dönel kavşak yapmışlar. Konya'ya kalmalı gidiyorsan üstat motoru otele bırakıp gece Club Inferno'ya bir uğra derim.

gurcanozturk
25 Haziran 2022, 19:42
xmax 400 boyut olarak xmax 250'den çok farklı değil. hatta dikkatli bakmayınca aynı motor gibi görünüyor.
Ama şehir içinde daha çok yakar, motoru büyük olduğu için sele altı bagajı da bizimkilere göre biraz küçük kalıyor. xmax 250'den sonra 400 almak istemezdim, 250 ile devam edip para olunca tmax alırdım, tam benim gibi düz yol gazlamacısı motoru. :)

Buyuk demedim zaten, agir demistim. Aralarinda 7HP, 8Nm, 30kg fark var.

espresso
25 Haziran 2022, 20:23
Buyuk demedim zaten, agir demistim. Aralarinda 7HP, 8Nm, 30kg fark var.

30kg fark fazla farketmez sanırım. Yani 80 kiloluk biriyle 110 kiloluk biri de sürebildiğine göre 30kg çok fark olmasa gerek. Ama 7hp için yakıt tüketiminin çok armasına değer mi bilemedim. Şehir içi için 250cc ideal bence de. Daha fazlası lükse giriyor.