Orijinalini görmek için tıklayınız : Marushin 999RS de Alpine Motosafe Race kulak tıkacı kullandım ve deneyimim
BUGR4H4N
19 Haziran 2022, 19:42
Marushin 999rs çok fazla rüzgar sesi alan bir kask bende yeni kask almak yerine kulak tıkacı denemek istedim.
Müzik sesi daha tok ama seviyesi az geliyor
Rüzgara karşı %30-40 arası sesi kesiyor ama Rüzgar arkanızda ise kütüphane gibi şaka değil gerçekten böyle
Ben beğendim 5 6 bin lira kask parasından kurtuldum
pea
19 Haziran 2022, 21:08
Race modeli pist kullanımı için. Her frekansı kesiyor.
Tour modeli ise daha yol odaklı. Müziğe çok karışmıyor.
metehen__
20 Haziran 2022, 01:46
Ben de ara sıra kullanıyorum 2 modelini de. Gerçekten başarılı bulduğum bir ürün, güzel filtreliyor.
espresso
20 Haziran 2022, 14:23
Ben de race modelini almıştım.
xmax 250 ile caberg duke 2 kask ile kullanıyorum.
motor sesini, etraftaki trafik sesini, korna seslerini falan kesmiyor, sanki kulaklık takmamışım gibi duyuluyor bu konuda iyi. Muzik dinlemediğim için muzik sesini denemedim.
Rüzgar sesini çok iyi kesti. xmax ile bir tek kaskın üst tarafı rüzgar alıyor ve yandan rüzgar yediğim çok rüzgarlı günlerde de yan rüzgar da ses yapıyordu bu sesi rahatlattı. Keşke daha önce almış olsaydım dediğim şeylerden biri oldu kulak tıkacı.
Minik çantası var anahtarlık gibi, onu anahtarlığa taktım, her sürüşten önce takıyorum artık.
logaritma
20 Haziran 2022, 15:15
Fikiri de benden aldın geçen açtığın konuda bari teşekkür et .. :)) şaka yapıyorum
O kaska ne yapsan iflah olmaz hafif yapıcaz diye çok şeyden feragat etmişler ..
Onun dışında bende race ve pro modelleri var şimdi bakdım o nasıl fiyat yahu ben birini 37-38 tl ye değerini de 60 tl gibi bir rakama almıştım ..
Gücü yetmeyecek arkadaşlar illa alpinestar almak zorunda değilsiniz 3m moldex uyku kulak tıkaçları var şehir içini bilmem ama uzun. Yolda sağlam iş görüyor ..
Ben zaten benimkileri şehiriçin de kullanmıyorum..
Cyan
20 Haziran 2022, 15:21
Fikiri de benden aldın geçen açtığın konuda bari teşekkür et .. :)) şaka yapıyorum
O kaska ne yapsan iflah olmaz hafif yapıcaz diye çok şeyden feragat etmişler ..
Onun dışında bende race ve pro modelleri var şimdi bakdım o nasıl fiyat yahu ben birini 37-38 tl ye değerini de 60 tl gibi bir rakama almıştım ..
Gücü yetmeyecek arkadaşlar illa alpinestar almak zorunda değilsiniz 3m moldex uyku kulak tıkaçları var şehir içini bilmem ama uzun. Yolda sağlam iş görüyor ..
Ben zaten benimkileri şehiriçin de kullanmıyorum..
Naked ile uzun süre TEM'de 120 - 130 gidilecekse şehir içi de takmakta fayda var, tur camı falan varsa gerekmez tabi. Uzun yol için Moldex'ler +1; Alpinestars'dan 2-4 kat kadar (3-6 dB) fazla ses kesiyor. İstanbul - Bodrum arası naked'la 150 km/s ile bile rahat rahat gidiyorsun. (Yalnız Alpinestars'ın bu süretlerde bile interkom kullanabilme özelliği var; Moldex'le pek mümkün değil...)
Alpinestars'ı sen tavsiye etmiştin, aldığım en iyi tavsiyelerden biridir.
espresso
20 Haziran 2022, 15:39
Ben tem veya e5 üzerinden Büyükçekmece - Kadıköy yapıyorum, hem şehir içi hem uzun yol sayılır. tıkaç işe yaradı bu yollarda. Hele tem'de trafik akıyorsa xmax ile 100-110'la giderken çok farkediyor.
voodevil
20 Haziran 2022, 15:47
Sol kulağımdaki hasardan dolayı geçmeyen kulak çınlaması ve hafif denge problemlerim var, 3m/moldex veya iş güvenliği için kullanılar basit tıkaçları kullanmakta epey zorluk çektim, ne zaman taksam kulak çınlamamı daha bi hisseder oluyordum.
Sonra alpine tour modeline geçtim, hissiyatım daha iyi, en azından çınlamam tahammül edilecek düzeyde kalıyor ve takabiliyorum, alttan birazda hafif müzik verince biraz keyfim yerine geliyor.
Evet biraz pahalılar ama böyle bir rahatsızlığınız varsa bence hiç takmamak yerine bir denemekte fayda var, zaten haşat olmuş kulağın dahada kötü olmasının bir nebze önüne geçebilir.
Bu arada hiç takmıyorsanız büyük risk altında olduğunuz unutmayın, bir gece ansızın gelen kulak çınlamasını benim gibi ömür boyu taşımak zorunda kalabilirsiniz. Aman dikkat..
yec
20 Haziran 2022, 16:23
Ben şehir içi de dahil mesafe ne olursa olsun, sürekli kullanıyorum bunları. 3m çam tipi olandan buna geçtim, onları da ne olur ne olmaz diye montumun cebinde taşıyorum.
Zamanında bununla tanıştıran Cyan'a tekrar teşekkürler.
TIGERSHARK
20 Haziran 2022, 16:47
ben komple vizör açık gidiyorum ve çınlama mevzusunu motorda ilk defa duydum
yec
20 Haziran 2022, 17:21
ben komple vizör açık gidiyorum ve çınlama mevzusunu motorda ilk defa duydum
Sizin kask rüzgar almıyor demek ki. Rüzgarlı bir günde ortalama 90 km/s hızla bir saat kadar sürdüm kulaklık takılıyken. Gece yatarken çok ince bir çınlama vardı. Benim kask rüzgar sesini baya alıyor, ayrı konu. Şimdilik idare ediyoruz.
TIGERSHARK
20 Haziran 2022, 17:38
Benim kaskın vizörü kırık eski bir kask. Ben bu kaskla karadeniz turu yaptım ama hiç bir sıkıntıda yaşamadım. :) Daha geçen ay değiştirdim. Belki benim motor 100 km üstü hızlarda pek gezmediği rüzgar rahatsız etmiyor ama sonuçta ben pek vizörde kapatmam
BUGR4H4N
21 Haziran 2022, 22:33
Teşekkür ederim çok iyi oldu
Kask evet iflah olmaz çok hafif boyun ağrısı yapmıyor ama uzun yolda da tam bir eziyet :)
Moldex i alıp deneyeceğim
ryangt
22 Haziran 2022, 14:06
Marushin 999rs'in söylediğiniz kadar gürültülü olması normal değil, vizör mekanizmaları gevşediyse öne doğru kaymış dolayısıyla rüzgar camı geçip ön contaya çarpıp ses yapıyordur. Vidaları iyice gevşetip geriye doğru gerin, sonra vidaları sıkın,sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir.
killingroad
22 Haziran 2022, 14:40
Kaskınız ne olursa olsun kulak tıkacı kullanın. :)
Evet supersport kasklar daha gürültülü oluyor ok, ama 140-150kmh ile giderken hangi kask kulağa zarar vermeyecek seviyede sessiz kalabilir? Bir kere güzel bir havalandırma istiyorsak zaten ses kaçınılmaz hale geliyor.
Kız arkadaşıma Bell Vortex bakarken buna denk gelmiştim, sonra kendim eski kaskımda da denedim. Arka bölümdeki kapatılamaz çıkışlar inanılmaz sese neden oluyor. Kapattım o çıkışları, çok güzel azaldı ses ama 15-20dk geçti bu sefer de niye sıcakladım diye başlıyor insan. Sağa sola çaya kahveye gidiyorsam ok, ama misal Şile'ye gideceksem kesinlikle takıyorum ben tıkaç.
ahe
22 Haziran 2022, 14:41
https://www.motomax.com.tr/motosafe-pro-11143
:thumleft:
BUGR4H4N
23 Haziran 2022, 13:54
Öyle deneyeceğim
logaritma
23 Haziran 2022, 20:15
Naked ile uzun süre TEM'de 120 - 130 gidilecekse şehir içi de takmakta fayda var, tur camı falan varsa gerekmez tabi. Uzun yol için Moldex'ler +1; Alpinestars'dan 2-4 kat kadar (3-6 dB) fazla ses kesiyor. İstanbul - Bodrum arası naked'la 150 km/s ile bile rahat rahat gidiyorsun. (Yalnız Alpinestars'ın bu süretlerde bile interkom kullanabilme özelliği var; Moldex'le pek mümkün değil...)
Alpinestars'ı sen tavsiye etmiştin, aldığım en iyi tavsiyelerden biridir.
Sana zamanında metzeller roadtec al demiştim yol yapıyorsun madem pilot 4 mü 5 mi lastik almıştın
Şimdi ondada dediğime gelmişsin …
Cyan
24 Haziran 2022, 00:07
Sana zamanında metzeller roadtec al demiştim yol yapıyorsun madem pilot 4 mü 5 mi lastik almıştın
Şimdi ondada dediğime gelmişsin …
Yalnız bu düz Roadtec 01 değil, daha spor sürüş odaklı SE versiyonu. Road 5'leri değiştirme vakti geldiğinde Road 5'ler 3400 iken bunlar takması dahil 2800 idi, aradaki fiyat farkı beni bunlara itti. Kötü de olmadı, memnun kaldım, Road 5'leri aratmadı. Mavzeri konusunu açmıştı, onun sayesinde almaya karar verdim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:22 ----------
Şimdi baktım da şu anda Road 5 Roadtec 01 SE'den 1.000₺ daha ucuz, bu durumda Road 5 almamak enayilik olur. (Her iki lastik de iyi, dolayısıyla ucuz olan kazanır...)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO