PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PCX 125 Ön fren diskten gelen ses

ccekli
04 Mart 2022, 15:32
Merhabalar,

Yetkili servis ve bir honda ustasına danıştığım ama net cevap alamadığım bir konuyu sizlere danışmak istedim.

Pcx 125(2012) kullanıyorum. Yakın zamanda bir honda ustasına gidonla ilgili bir bakım işi için gittim. Bu esnada motor kriko üzerinde dururken ön tekerleği elle döndürdüğümde bir metal çizme sesi geldiğini farkettim. Sanki bir iğneyi metalin üzerine sürter gibi tiz bir sürtünme ve çizilme sesi.

Ustanın verdiği bilgi disk yamuk olabilir şeklinde oldu ama şimdilik devam et böyle birşey olmaz dedi. Honda yetkili servisine gittim onlarda baktı diskte bir yamukluk yok olsa tekerde yalpalama olur dediler ama çıkan sesle de pek ilgilenmediler, benim gittiğim servisten midir bilmiyorum zaten robot gibiler herşeyi alel aceleye getirip bir an önce bir sonraki müşteriye hizmet verme derdindeler pek detaya inmiyorlar. Velhasıl diskten yada oradaki bir aksamdan gelen bu ses doğal bir durum mudur ? Fren yapmadığım halde metale sürtme sesi duymam bana sağlıklı gelmiyor açıkçası.

Teşekkürler şimdiden

Nikkfurie
04 Mart 2022, 16:24
Tekerleği elle rahatça çevirebiliyorsan sıkıntı yoktur , özellikle yağmurda kullandıktan sonra daha belirgin sürtme sesi gelir normaldir..

faz
04 Mart 2022, 21:20
Balataların değdiği yerlerin dışında kalan yerler de hafif paslanmalar bu tür sesler yapabiliyor oraları temizlersen ses kesilebilir bende olmuş tu çok sinir eden bir sesti

ccekli
04 Mart 2022, 21:25
Tekerleği elle rahatça çevirebiliyorsan sıkıntı yoktur , özellikle yağmurda kullandıktan sonra daha belirgin sürtme sesi gelir normaldir..

Elle çevirince rahat dönüyor gibi ama arada bir, bir yere gelince çok hafif sıkışma yaparak duruyor gibi. Kendi dönme hızı kesildiği için durmuyor.

Motoseverrr
04 Mart 2022, 21:30
Eğer ses kesintisiz azalıp çoğalmıyorsa sorun yoktur, kimi sistemlerde çok az temas eder ve o bahsettiğiniz ses olur ve sorun etmeyin denildiği gibi rahatça çeviriliyorsa sıkıntı yoktur.