PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhaba Özgür İnsanlar

EBSC
28 Şubat 2022, 15:52
motorsiklet alacağım uzun aradan sonra,

dominar 250 d sıfır km

daelim roadwin 250 2.el 15.000 km'de 19 bin diyor

hysung gt250r 2. el 25.000 km:'de 45 bin tl istiyor

zealsun 250 r var 2.el 20.000 km'de 17 bin tl istiyor

bana yardımcı olurmusunuz lütfen?

15 bin tl param var 2.el de alabilirim sıfıra girersem kredi çekmek zorunda kalacağım.
tamam herşey para parana göre hareket etmeli onu biliyorum da buda sonuçta araç insan nede olsa zevkle bineceği sağlam bişey almak istiyor

arndiol
28 Şubat 2022, 15:59
Model yıllarını da yazabilir misin.

Bütçeni yükseltiyorsan dominar 400 ug ikinci ellerine bak diyeceğim ama onlarda ucmustur.

EBSC
28 Şubat 2022, 16:01
hersey ateş pahası oldu :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:00 ----------

Model yıllarını da yazabilir misin.

Bütçeni yükseltiyorsan dominar 400 ug ikinci ellerine bak diyeceğim ama onlarda ucmustur.

he3mde acaip biçimde uçmuş....

onlarada baktım...

daelim 2012 model

zealsun 2014 model

dominar 2022 model

hysung 2017 model

arndiol
28 Şubat 2022, 16:23
o listede dominara oy veririm.

Açıkçası param olsa Dl650 alırım. az önce 75 bin'e buldum düşük km 2005 model.

ama param yok.

watercolours
28 Şubat 2022, 16:45
Özgürüz, sağır değil.
Küçük harfle yazınız.

EBSC
28 Şubat 2022, 17:11
Özgürüz, sağır değil.
Küçük harfle yazınız.

küçük harfle yazın deseydin de olurdu.

sağır değiliz falan gerek yok. caps lock açık kalmış olabilir değilmi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:10 ----------

o listede dominara oy veririm.

Açıkçası param olsa Dl650 alırım. az önce 75 bin'e buldum düşük km 2005 model.

ama param yok.

teşekkürler kardeşim:cat:

tommygun
28 Şubat 2022, 17:18
Bu işler elbet ekonomi meselesi ama yedek parçası bulunmayan motoru kullanmak hakikaten riskli. Misal benim motorumun da yedek parçası pek bulunmuyor Türkiye'de ama yurtdışından getirtme imkanım var. Sizin de böyle bir imkanınız varsa, yanınızda yörenizde Daelim ve Hyosung'tan anlayan iyi ustalarınız varsa, bütçeniz ve sabrınız yeterliyse Daelim ve Hyosung düşünülebilir, Zealsun'u bilmiyorum. Lakin yukarıda saydığım maddelerden 1 tanesi bile sizde eksikse o 2 motoru da listemizden çıkaralım bence. Bajaj'ı getiren Kuralkan'dan nefret bile etsem bütçe olduğu takdirde Dominar daha iyi bir alternatif olarak duruyor. Buarada Domi harici seçtiğiniz 3 motor da karenajlı, racing görünümlü motorlar. Bu nedenle spor motor sevdiğinizi tahmin ediyorum. Eğer sıfır Dominar 250 için krediyle beraber 60.000 TL bütçe ayırabiliyorsanız listenize ekleyeceğiniz Cf Moto 250 Sr görünüm itibariyle sizi daha memnun edecektir.

tarzan rıfkı
28 Şubat 2022, 18:39
motor sürecek olan cebini eline zaten atıcağı gibi bankayada bir selam çakması şart artık.o listeden dominar harici bir motor alınmaz bence.dominar pahalıysa nk250 yada ns200 de değerlendirilebilir.şu da var 0 km alıp akü derdi arıza derdi lastik değişimi gibi baya güzel paralar tutarlara da girmiceksiniz benzin koy devam

kolestroll
28 Şubat 2022, 20:40
Daelim roadwin tavsiye ederim, yedek parça fiyatları diğerlerine göre çok uygun, servis olarak Hero servisleri bakıyor ve hepside işinin ehli mükemmel insanlar. Yani gözün kapalı alabilirsin.

Levent
28 Şubat 2022, 21:29
küçük harfle yazın deseydin de olurdu.

sağır değiliz falan gerek yok. caps lock açık kalmış olabilir değilmi?[COLOR="Silver"]

Ukalalığın da anlamı yok.. Nick'ini yazarken de Caps açık kalmış, belli ki tarzın bu, fakat her yerin bir adabı var, kusura bakmayın diyip konuyu kapatman gerek.

arndiol
01 Mart 2022, 08:37
Trollere bu kadar tepki vermiyorsunuz, pes.

Adam büyük yazmış küçük yazmış en azından motosiklet ile ilgili birşey sormuş.

Gidin forumdaki salih ve türevlerinin actıgı sacma konulara bakın önce.

harun27
01 Mart 2022, 09:07
En mantıklısı bu saydıklarının arasında dominar 250 olacaktır

Cyan
01 Mart 2022, 09:14
15.000'e sıfır Dominar 250 nasıl oluyor anlamadım ben yalnız; bir garip muhabbet dönmekte. :)

Yamaha Crypton S bile *2020 model* sıfırı 41.600₺ yani...

gurcanozturk
01 Mart 2022, 09:34
15.000'e sıfır Dominar 250 nasıl oluyor anlamadım ben yalnız; bir garip muhabbet dönmekte. :)

Yamaha Crypton S bile *2020 model* sıfırı 41.600₺ yani...

15.000TL param var, sifir almak istersem kredi cekmek zorunda kalacagim yazmis arkadas.

EBSC
01 Mart 2022, 10:35
Bu işler elbet ekonomi meselesi ama yedek parçası bulunmayan motoru kullanmak hakikaten riskli. Misal benim motorumun da yedek parçası pek bulunmuyor Türkiye'de ama yurtdışından getirtme imkanım var. Sizin de böyle bir imkanınız varsa, yanınızda yörenizde Daelim ve Hyosung'tan anlayan iyi ustalarınız varsa, bütçeniz ve sabrınız yeterliyse Daelim ve Hyosung düşünülebilir, Zealsun'u bilmiyorum. Lakin yukarıda saydığım maddelerden 1 tanesi bile sizde eksikse o 2 motoru da listemizden çıkaralım bence. Bajaj'ı getiren Kuralkan'dan nefret bile etsem bütçe olduğu takdirde Dominar daha iyi bir alternatif olarak duruyor. Buarada Domi harici seçtiğiniz 3 motor da karenajlı, racing görünümlü motorlar. Bu nedenle spor motor sevdiğinizi tahmin ediyorum. Eğer sıfır Dominar 250 için krediyle beraber 60.000 TL bütçe ayırabiliyorsanız listenize ekleyeceğiniz Cf Moto 250 Sr görünüm itibariyle sizi daha memnun edecektir.

Harika bir cevap olmuş.... emeğinize ve yüreğinize sağlık. fakat ekonomik olarak geçmişte sorunlar yaşadığım için ve maddi krizler atlattığım için de kredi sorun oluyor. şu an şükürler olsun toparlandım ama geçmişin izleri bankalar tarafından hemen silinmiyor malesef... keşke olsa keşke yapabilsem. ama uğraşacağım bu arada cf moto çok beğendim bayileri aradım ellerinde yokmuş nisan sonu gelecekmiş.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:28 ----------

15.000TL param var, sifir almak istersem kredi cekmek zorunda kalacagim yazmis arkadas.

açıklama için teşekkür ederim. yazılanları okuyucalar daha dikkatli okursa iyi olacak gibi

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:29 ----------

En mantıklısı bu saydıklarının arasında dominar 250 olacaktır

harun bey çok teşekkür ediyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:30 ----------

Ukalalığın da anlamı yok.. Nick'ini yazarken de Caps açık kalmış, belli ki tarzın bu, fakat her yerin bir adabı var, kusura bakmayın diyip konuyu kapatman gerek.

ukalalık yapacak yaşta değilim büyük küçük harfe bakacağınıza edebe ahlaka ne yazıldığına bakın çokmu önemli küçük büyük. iyi forum açılmış nesiniz ülkenin sahibimi kibir böbür nedir bu

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:32 ----------

Daelim roadwin tavsiye ederim, yedek parça fiyatları diğerlerine göre çok uygun, servis olarak Hero servisleri bakıyor ve hepside işinin ehli mükemmel insanlar. Yani gözün kapalı alabilirsin.

yedek parça çok önemli evet özellikle 2.el araçlarda

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:33 ----------

çok teşekkür ederim destek için ALLAH RAZI OLSUN biride yazmış ukalalığın anlamı yok vs bu insanlar ne sanıyor kendilerini önce insan ahlak maneviyat saygı sevgi hoş görü önemli olan bu olmalı değilmi? bu adamların konuşma tarzlarına bakarmısınız ister istemez insan yükseliyoır. kibir kokuyor

arndiol
01 Mart 2022, 10:45
Boşver başkan.

Listendeki motorlar haricinde sana tavsiyem 2017 ve üstü ns200 almandır.

Piyasası canlı, aksesuarı bol, bir japon olmasa da sağlam, yedek parçası cfmoto, benelli, apache gibi motorlara göre ucuzdur.

24 beygir, su sogutmalı. 120 sabit hızla uzun yola bile gider.

Dominar 250'yi incelemedim, ancak 400ug si cok güzel motor. 250si de güzel diye duydum. Ama aradaki fiyat farkı 3 beygir için değer mi emin değilim.

alp_tunay
01 Mart 2022, 10:55
Özgürüz, sağır değil.
Küçük harfle yazınız.

......... :queen::queen::queen:

gurcanozturk
01 Mart 2022, 11:03
açıklama için teşekkür ederim. yazılanları okuyucalar daha dikkatli okursa iyi olacak gibi

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:29 ----------

ukalalık yapacak yaşta değilim büyük küçük harfe bakacağınıza edebe ahlaka ne yazıldığına bakın çokmu önemli küçük büyük. iyi forum açılmış nesiniz ülkenin sahibimi kibir böbür nedir bu

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:32 ----------

çok teşekkür ederim destek için ALLAH RAZI OLSUN biride yazmış ukalalığın anlamı yok vs bu insanlar ne sanıyor kendilerini önce insan ahlak maneviyat saygı sevgi hoş görü önemli olan bu olmalı değilmi? bu adamların konuşma tarzlarına bakarmısınız ister istemez insan yükseliyoır. kibir kokuyor

Sizin de herhangi bir internet ortamina yazarken buyuk harflerle yazmanin BAGIRMAK anlamina geldigini bilmeniz gerekli. Aslinda bunu su an internet kullanicilarinin muhtemelen %10'u filan biliyordur. Ogrenmis oldunuz bu sayede.

gerivites
01 Mart 2022, 11:16

Bu eleman da trol zaten

arndiol
01 Mart 2022, 11:25
Bu eleman da trol zaten

normalde diğer mesajları troll olabıllır, burada motosiklet sormuş :)

gerivites
01 Mart 2022, 11:27
normalde diğer mesajları troll olabıllır, burada motosiklet sormuş :)

Motosiklet üzerinden trollük yapıp kamufle oluyor bence :cherry: Diğer açtığı konular ve o konulara verdiği cevaplar, biosu ve imzası dahil çok çelişkili bir profil.

arndiol
01 Mart 2022, 11:33
Motosiklet üzerinden trollük yapıp kamufle oluyor bence :cherry: Diğer açtığı konular ve o konulara verdiği cevaplar, biosu ve imzası dahil çok çelişkili bir profil.

Valla barizlerine ses cıkarmıyorlar, çelişkililerde bırak kalsın :D

adamın birisi sırtıma plaka takayım demiş, birisi motora lpg takayım demiş, birisi sabah aksam honda yıne tokatladı konusu acıyor.

Bu arkadaş trollse de canı sagolsun. en azından kamufle :D

gurcanozturk
01 Mart 2022, 11:39
Bu eleman da trol zaten

Adamin fotograflari arasinda en azindan motosikletinin fotografi hatta plakasi var. En azindan birileri gibi AT var bende su kadar yaktirdim deyip motosikletini gizlemiyor.

vandamme
01 Mart 2022, 11:43
Adamin fotograflari arasinda en azindan motosikletinin fotografi hatta plakasi var. En azindan birileri gibi AT var bende su kadar yaktirdim deyip motosikletini gizlemiyor.

Onda AT’ın olması, bende gs1250 olması kadar gerçekçi :)

Tahminim mondial drift filan kullaniyordur.

erensel
01 Mart 2022, 11:57
Bence bu trol olayına çok kafayı takmamak lazım
Trol olduğunu düşündüğünüz konulara ve yorumlara cevap vermezseniz adamlar zamanla buradan ekmek çıkmıyor deyip daha az trolluk yapacaklardır.
Dikkat ettiyseniz yapmazlar diyemiyorum. Daha az yaparlar diyorum :)
Neticede huyları bu.

EBSC
01 Mart 2022, 12:20
arkadaşlar keşke troll muhabbetine beni sokmasanız ama sokmuşsunuz madem ben de aydınlatıyım 36 yaşındayım ankarada yaşıyorum motor almak için uğraşıyorum daha öncede bahsettiğim motorlardan birini seçmek zorundayım kimsenin profili verdiği msjları bilmem nesi kimseyi ilgilendirmez. herkes haddini bilmeli. yok büyük harf yok ukalalık yok trollük siz ne içiyorsunuz ?
motorsiklet hakkında bilgi edineceğim bir yer diye bakarken burası 2000 li yılların başında ki chat odaları gibi olmuş selam verene dalıyorsunuz...
gerçekten yazık.
yazdığım motorları daha önce kullanmadım maddi sorunlar yüzünden 2016 yılında vstrom 650 mi satmak zorunda kaldım yeniden bişeyleri toparlamaya başladım geldim buraya bir heyecanla soru sordum fikir almak istedim
seviye ne kadar önemli kimi büyük harften yazmış kimi ukalalığa kimisi trollüğe ya bu nedir nasıl bir zihniyettir.
yazıklar olsun daha da girmem bu siteye pişman ettiniz
İNSANA SAYGI KENDİNE SAYGI DEMEKTİR.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:08 ----------

geçmişime bakarsanız motorumla olan resimlerimi görürsünüz.... 6 yıl önce yine bakarsanız açtığım konulara trollükle falan bi alakam olmadığınıda görürsünüz.

yanlış yapıyorsunuz hemde çok. bu kul hakkıdır. bu mevzu söyle olmalıydı ben büyük harfle yazınca bana cevap veren kişi laf sokmak değilde ''kardeşim küçük harfle yazarmısın'' demeliydi. bende mahcup olup tamamdır derdim. düzeltirdim.

konu kapanırdı.

nerelere geldi konu.... gerçekten acayip şaşkınım. ve pişmanım.

gerivites
01 Mart 2022, 12:27
Konu bir yerlere gelmedi. Kafanızda mı kuruyorsunuz. İsteyen istediğini düşünür istediğini yazar, görmek istemediğiniz üyeyi engellersiniz. Kimseye had bildirmek kimseye düşmez. Şu verdiğiniz tepkiler bile tuhaf. Madem amacınız bilgi edinmek, bunun haricindeki yorumlara cevap vermezsiniz olur biter.

EBSC
01 Mart 2022, 12:38
Konu bir yerlere gelmedi. Kafanızda mı kuruyorsunuz. İsteyen istediğini düşünür istediğini yazar, görmek istemediğiniz üyeyi engellersiniz. Kimseye had bildirmek kimseye düşmez. Şu verdiğiniz tepkiler bile tuhaf. Madem amacınız bilgi edinmek, bunun haricindeki yorumlara cevap vermezsiniz olur biter.

kimse kimseye atıfta bulunamaz varsa bişey yazar

olayların gerçekliği bile öğrenilmemişken bu yazılanlar iftiradan öte bişey değil

madem öyle orda trollden kastınız kimdi?

gerivites
01 Mart 2022, 12:58
kimse kimseye atıfta bulunamaz varsa bişey yazar

olayların gerçekliği bile öğrenilmemişken bu yazılanlar iftiradan öte bişey değil

madem öyle orda trollden kastınız kimdi?

Sizdiniz. Yazdıklarınızın forumdaki ve ülkedeki trollerden farksız olduğunu düşünüyorum. Bu şahsi düşüncemdir engellenemez, yanlış düşünüyor da olabilirim. Bu da benim hata yapma özgürlüğümdür. Ayrıca atıfta bulunma ve iftira atma özgürlüğüm de var, kul hakkı yeme hatta kulak kılı yeme özgürlüğüm de var. Burada konu açıp tavsiye isterken diğer üyelerin istediği gibi davranabileceğini kavradığınız zaman daha sorunsuz bilgi alışverişi yapabilirsiniz. Yoksa böyle masturbasyonumsu küçük tartışmacıklardan öteye geçemeyiz.

arndiol
01 Mart 2022, 12:58
ulan ayda yılda bir motosıklet önerisi konusu acıldı onunda anasını s..tiniz.

EBSC
01 Mart 2022, 14:09
Sizdiniz. Yazdıklarınızın forumdaki ve ülkedeki trollerden farksız olduğunu düşünüyorum. Bu şahsi düşüncemdir engellenemez, yanlış düşünüyor da olabilirim. Bu da benim hata yapma özgürlüğümdür. Ayrıca atıfta bulunma ve iftira atma özgürlüğüm de var, kul hakkı yeme hatta kulak kılı yeme özgürlüğüm de var. Burada konu açıp tavsiye isterken diğer üyelerin istediği gibi davranabileceğini kavradığınız zaman daha sorunsuz bilgi alışverişi yapabilirsiniz. Yoksa böyle masturbasyonumsu küçük tartışmacıklardan öteye geçemeyiz.

başka bişey yazmaya gerek yok acınası bir durum.

ALLAH KALBİNE GÖRE VERSİN.

ALLAH HİDAYETİN MÜMKÜN DEĞİLSE BİLDİĞİ GİBİ TEZ VAKİTTE BU ZİHNİYETTE OLANLARA BİLDİĞİNİ VE YAPACAĞINI YAPSIN. NET.

gurcanozturk
01 Mart 2022, 14:12
başka bişey yazmaya gerek yok acınası bir durum.

ALLAH KALBİNE GÖRE VERSİN.

ALLAH HİDAYETİN MÜMKÜN DEĞİLSE BİLDİĞİ GİBİ TEZ VAKİTTE BU ZİHNİYETTE OLANLARA BİLDİĞİNİ VE YAPACAĞINI YAPSIN. NET.

Hocam sonradan farkettim muhasebeci oldugunu. Muhasebeciler nedense genelde CAPS LOCK acik kullaniyor, inatla bir de. Nedendir bilemiyorum. Eskiden kullandiginiz paket muhasebe programlari oyle bir ihtiyaci vardi belki.

Hatta ben normalde buyuk harflerle yazanlarla dalga gecerim, "Muhasebeci misin?" diye :))

EBSC
01 Mart 2022, 14:15
Hocam sonradan farkettim muhasebeci oldugunu. Muhasebeciler nedense genelde CAPS LOCK acik kullaniyor, inatla bir de. Nedendir bilemiyorum. Eskiden kullandiginiz paket muhasebe programlari oyle bir ihtiyaci vardi belki.

Hatta ben normalde buyuk harflerle yazanlarla dalga gecerim, "Muhasebeci misin?" diye :))

Programlardan kaynaklanıyor doğrudur

gurcanozturk
01 Mart 2022, 15:57
Programlardan kaynaklanıyor doğrudur

aha sansa bak.

MUHASEBECİLER HAFTAN KUTLU OLSUN HOCAM :D

EBSC
02 Mart 2022, 09:14
aha sansa bak.

MUHASEBECİLER HAFTAN KUTLU OLSUN HOCAM :D

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Levent
03 Mart 2022, 03:48
ukalalık yapacak yaşta değilim büyük küçük harfe bakacağınıza edebe ahlaka ne yazıldığına bakın çokmu önemli küçük büyük. iyi forum açılmış nesiniz ülkenin sahibimi kibir böbür nedir bu[COLOR="Silver"]

Bu foruma giriyorsanız, burayı kullanıyorsanız, forum kurallarına uymak zorundasınız... Neyin çok önemli veya önemsiz olduğunun kararını biz zaten yıllar öncesinde verdik, o yüzden üzerinize vazife olmayan konular hk. yorum yapmayın, vazifeniz olan kuralları yerine getirin, getirmemekte ısrarcıysanız, tutumumuzu değiştirmesini de biliriz.

Motoseverrr
03 Mart 2022, 07:53
Onda AT’ın olması, bende gs1250 olması kadar gerçekçi :)

Tahminim mondial drift filan kullaniyordur.

Hocam bir mesajında görmüştüm AT falan yok o hayalim demişti, kullandığıda cb125e olması lazımdı böyle bir küçük açığını yakalamıştım :cherry:.

arndiol
03 Mart 2022, 08:33
Bu foruma giriyorsanız, burayı kullanıyorsanız, forum kurallarına uymak zorundasınız... Neyin çok önemli veya önemsiz olduğunun kararını biz zaten yıllar öncesinde verdik, o yüzden üzerinize vazife olmayan konular hk. yorum yapmayın, vazifeniz olan kuralları yerine getirin, getirmemekte ısrarcıysanız, tutumumuzu değiştirmesini de biliriz.

levent peki dün sikayet ettiğim elamanın "s..kerim" dediği mesaj için troll hesabı banlamak yerine neden mesajlarını sildiniz?

Tartışma amaclı sormuyorum, kurallardan bahsediyorsak troller neden hala forumda var? Neden her konuda küfürler var?
Bakın sansürlü s..m tarzı küfürler değil dünkü mesaj acık acık yazılmıştı.

F.şahin
03 Mart 2022, 08:40
Adamın ilk mesajına bakarsak , hiç büyük harf kullanmamış , ben mı yanlış görüyorum , ne kadar uzamış konu, pes.

arndiol
03 Mart 2022, 09:00
Adamın ilk mesajına bakarsak , hiç büyük harf kullanmamış , ben mı yanlış görüyorum , ne kadar uzamış konu, pes.

editlemiştir moderatörler.

gereksiz bir uzatma bencede .

Villeneuve
03 Mart 2022, 09:08
Hocam bir mesajında görmüştüm AT falan yok o hayalim demişti, kullandığıda cb125e olması lazımdı böyle bir küçük açığını yakalamıştım :cherry:.

O Adam bence honda servisinde calisan bir genc,at in fotosunu yollayamiyor motor serviste oldugu gozukecek diye anca tripmeter fotolayabiliyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:06 ----------

Levent bey maasalah Putin gibisiniz,yeni bir uye olarak birax gerildim :)

Yanlis olmasin Putin i severim,karizmatik bir lider

Saygilarimla

Levent
03 Mart 2022, 19:39
levent peki dün sikayet ettiğim elamanın "s..kerim" dediği mesaj için troll hesabı banlamak yerine neden mesajlarını sildiniz?

Tartışma amaclı sormuyorum, kurallardan bahsediyorsak troller neden hala forumda var? Neden her konuda küfürler var?
Bakın sansürlü s..m tarzı küfürler değil dünkü mesaj acık acık yazılmıştı.

Kurallar çok net ve tartışmaya açık değil, ben de tartışmak için bu mesajına cevap veriyor değilim. Forumu kontrol eden 4 bilemedin 5 kişiyiz.. Öncelikli yaklaşımımız insanları kaybetmemeye yönelik.. Ayrıca çok ağır olmadığı sürece, kimseyi de forumdan uzaklaştırmak niyetinde değiliz, sosyal platformların gelişmesi ile forumlara olan rağbet zaten herkesin malumu.. İnsanları küstürmekten ziyade birinci öncelik, ikaz edip, doğru davranışlara sevk etmek..

Troll konusunda ise, kimsenin söz söylemeye hakkı olduğunu sanmıyorum, cünkü bunun var olmasının sebebi, sizlersiniz, yani bu konulara rağbet eden ve üzerine gidenler..

Bi konunun troll olduğunu düşünüyorsa insan, cevap vermez, ve o konu ve kişi prim yapamaz,, yok olur gider.. Fakat bizler yok olmasını istiyor muyuz? Orasına bir bakmak gerek? Bizler derken forum halkından söz ediyorum.. Bunu yapanda biziz, yapılmasına sebep olan da biziz, cünkü o troll dediğiniz kişiler zaten kendi içimizden insanlar, sadece kılık değiştiriyorlar.. Bunun da sebepleri çok acık.. O diğerinin üzerine gidiyor, diğeri altta kalmaktan rahatsız oluyor, kiminin siyasi görüşü diğerine uymuyor, bla bla bla.. Herkesi de memnun etmek kolay bir iş değil.. Yaşını başını almış insanlar, biraz kendilerine bakıp, akıllıca davransa forumda troll diye bir şey kalmaz..

Ben trollere cevap vermiyorsam, kimse vermesin,, bakalım ne olacak?

Senin soruna gelecek olursak,

Şikayet mailine kim baktı bilmiyorum, bir mesajin içerisinde direkt olarak küfür var ise, ilk seferinde kullanıcı uyarılır, akabinde tekrarı halinde ilgili kuralın cezası uygulanır, Puan ceza tablosuna göz atabilirsiniz, bir üye 2. kez küfür etti diye direk banlanmaz, fakat ceza alır, almış olduğu ceza puanları banlanma limitine geldiğinde,otomatik olarak banlanır zaten.

Ama bir adam foruma girip, ana bacı sövüp, önüne gelene giydiriyor ise, buna tahammül edilmez ve kalıcı olarak banlanır... İligli şikayeti ben görmedim, iletirsen linki girip kontrol ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:32 ----------

Levent bey maasalah Putin gibisiniz,yeni bir uye olarak birax gerildim :)

Yanlis olmasin Putin i severim,karizmatik bir lider

Saygilarimla

Ne diyeceğimi bilemedim.. Kısaca burada olrusanız, (olursak) 15 sene sonra bu konuyu tekrar konusalım.. hayatımızın 3'de 1 'i bu forumda geçti, binlerce insan gördük, binlerce müsvedde de gördük..

Bir yerden sonra duruşumuz mecburen dik.. 40 yaşına gelmiş hatta bazılarımız üzerine cıkmış, insanlarız..

Selamlar.