PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zincir Bakımı [Temizlik ve Yağlama]

Sayfa : [1] 2 3

Olcay Avşar
02 Eylül 2006, 18:26
Motosiklet zincirleri özenli bakım ister, hem uzun ömürlü olmaları hemde kopma kırılma gibi süprizlerle karşılaşmamak için 250-300 km de bir yağlanmalı ve yeteri kadar kirlendiği ve yağ tabakasının kalınlaştığı (zamanla kir ve toz toplar) görüldüğü zamanda temizlenmelidir.

İyi bir bakım ile zincir ömrünü iki katına çıkarmak bile mümkün.

Önce temizlikden başlayalım;

Zincir temziliği için en iyi madde gazyağıdır, bir çok üretici zaten kullanım kılavuzunda "zincirinizi kerosen ile temizleyin" der. Kerosen bildiğimiz Gazyağıdır. Kerosen bulacağım diye uğraşmayın, gerçi günümüzde büyük şehirlerde gazyağı bulmakda kolay değildir. (Yazının sonunda İstanbul için nereden gazyağı temin edebileceğinizi yazdım)

Temizlik için çoğu kişi (özellikle tamirhaneler) mazot ve benzin kullansalarda bu yanlıştır, mazot ve benzin yağlı bölgeler için iyi bir temizleyicidir fakat yüksek çözücülükleri nedeni ile zincire özellikle O-Ringlere zarar verirler. Asla bu iş için benzin ve mazot kullanmayın, gazyağı bulma imkanınız yoksa kaliteli bir bulaşık sabununu suya karıştırarak sabunlu su ve fırça ile temizleyebilirsiniz. Zor olsada aslında en sağlıklı yöntem sabunlu sudur, ama hem O-Ring ve zincire zarar vermediği için hemde kolay temizlik sağladığı için biz gazyağını rahatlıkla kullanabiliriz. Ki zaten üreticilerde bunu tavsiye ediyorlar.

Ne Lazım?

Bize lazım olan şeyler ; Gazyağı, Küçük bir Fırça, Küçük Bir Kap ve eğer yerimiz müsait değil ise pisliğin yere akmaması için Bir Leğen.

http://img58.imageshack.us/img58/9755/1wz1.jpg (http://imageshack.us)

Motorumuzun orta sehpası varsa orta sehpaya, yoksa arka tekeri kaldıran arka sehpaya, o da yoksa benim gibi takoz üstüne alıyoruz :)
Gazyağını küçük kabımıza biraz doldurup (fırçayı batırabileceğimiz kadar) başlıyoruz zincirimizi temizlemeye, zincir yağdan arınıp parladıkca keyifleniyoruz tabi :) Bu arada gazyağımızı azar azar dökersek elimizdeki gazyağının hepsi birden kirletmemiş oluruz. Kullanacağımız fırça yüksek ihtimalle kalitesiz yada eski olacağı için kopan kılların zincir arasına girmemesinede dikkat edelim, dikkat edeceğimiz diğer bir nokta ise kirlenen gazyağımızı çevreye zarar verecek şekilde boşaltmamaktır.

Temizlenen zincirimizi suyla yıkayıp duruladıktan sonra kuruması için ya bekleyeceğiz yada elle müdahele edip kurutacağız.

Yağlama :

Yağlamaya geçmeden önce dikkat etmemiz gereken şey lastiği ve cantıda aynı anda yağlamamaktır. Bunun içinde bir karton yada gazete kağıdından yardım alabiliriz.

Yağlamaya hazır ve temizlenmiş zincirimiz :

http://img58.imageshack.us/img58/1029/2ka1.jpg (http://imageshack.us)

Zincir yağlamak için en ideal ve kolay bulunur olan Castrol Chain Wax'ı tercih ettim, sizde heryerde kolayca bulabilir ve kullanabilirsiniz. Hediyesi 15-17 YTL.

http://www.plotkorea.com/pdtfile/49_img1.JPG

Bir yandan tekerleği çevirip zincirin tur atmasını sağlayıp diğer yandanda zinciri bu sprey ile güzelce yağlıyoruz.

Şöyle bir hal alıyor :

http://img386.imageshack.us/img386/8484/3qv6.jpg (http://imageshack.us)

yağlama işlemi bittikten sonra dişlideki ve etrafa sıçrayan fazla yağı temizlemeliyiz.

Zinciri yağladıktan sonra donup gerekli yerlere yapışması için 1-2 saat (mevsime göre) beklemeliyiz. Eğer yağlamadan sonra hemen hareket edersek zincirdeki yağ etrafa sıçrayacaktır.

Zinciri yağlarken karton yada gazete kullanmaz isek cantımız şu görüntüyü alır :

http://img363.imageshack.us/img363/9374/4qu4.jpg (http://imageshack.us)

Gerçi onuda gazyağı ile temizlemek mümkün ama ne gerek var.
Cantın temizlendikten sonraki hali:

http://img363.imageshack.us/img363/179/5qd6.jpg (http://imageshack.us)

/////////////////////////////////

Merak edenler için gazyağını nereden temin ettiğimi de yazayım, haftalardır bütün İstanbul ' u alt üst tmeme her önüme çıkan benzinciye sormama , bütün biziklet ve motosiklet forumlarını aramama rağmengazyağını nereden temin edeceğimi bulamamıştım. Tek öğrendiğim gazyağını Petrol Ofisinin ürettiğiydi, bende petrol ofisinin internet adresinden istasyon telefonlarını bulup civarımdaki bütün istesyonları aradım ama yok yok. En son bir PO istasyonunu aradığımda bana ancak olsa olsa "sanayi mahallesindeki eski PO istasyonunda" bulabileceğimi söyledi. Bende kalktım gittim, o da ne neredeyse çıkmaz sokak diyebileceğim bir yerde çok eski bir istasyon. Pompaların sayaçları bile manuel eski tiplerden ve harabe. Ama gazyağı vardı çok şükür, hemde benzin verir gibi pompadan basıyorlardı götürdüğünüz kaba :)

Nerede olduğuna gelince; 4. Levent ten Sanayi Mahallesine giriyorsunuz ve aşağı doğru iniyorsunuz. Yolun sonlarına doğru bir meydan var ve tam ortada büyük bir cami, yol burda çatallaşıyor. Siz sağdan aşşağı inmeye devam ediyorsunuz ve yolun sonuna doğru sağda dediğim istasyonu görecekseniz.
Anadolu yakası için tavsiyem eski ve ücra köşede kalmış benzin istasyonlarına bakmalarıdır.

Kazasız günler...

Incredible
02 Eylül 2006, 18:33
emeğine sağlık kardeşim...:wiinkk:

AKREPAHMET
02 Eylül 2006, 18:39
Bilgiler Için çok Saol.

Barış Şuşut
02 Eylül 2006, 18:48
Faydalı bir bilgi ...faydalananlar çıkacaktır elbet...ayrıca gezyağı yoldan bota üzerine sıçrayan katranıda çok rahat çıkartır... temiz bir pamuklu kumaş yardımı ile gazyağıyla kaskınızıda ovalar yine temiz bir bezle kaskı iyice silerseniz kaskınızın ilk alındığı günki gibi parladığını göreceksiniz ...

LesPaul
02 Eylül 2006, 19:03
olcay abi verdiğin bilgi için teşekkürler.
bir iki sorum olacak:
1- gaz yağı bulamazsak, yağ çözücü spreyler varmış. bu çözücü spreylerin adını markasını bilen var mıdır? WD40 da çözücü olarak kullanılır diye duydum, doğrumudur?
2- gaz yağı ile temizledikten sonra su ile yıkamak doğru mudur? çünkü benim bildiğim su metale kısa süreli olsa bile temas ettiğinde görünmeyen bir korozyon tabakası oluşur ve kuruyup uçmasına rağmen içten içe korozyon devam eder. bunu da merak ediyorum.

İHTİYAR
02 Eylül 2006, 19:07
Eyong sağolasın.bilgileri hatırlattığın için.:cat:
En önemlisi de çevre kirliliğine karşı uyarılar da bulunmanız.!!!!!

Bir ilave de benden.Gazyağı bulamazsanız terebentin de kullanabiliriniz(soft bir üründür hatta boyalı yüzeyler de bile güvenle kullanabilirsiniz,zift sıçramalarında)Tüm boya hırdavat satan yerlerde bulunabilir.

Temizlikte ise SÜPRİZ bir araç.!!!!!!
Gaz yağı veya terebentini eski camsil vb kutuya koyup derinlemesine temizlik sağlayabilirsiniz.
Boya tabancanız ve kompresörünüz varsa o da olur.
Veya bu da mobil çözüm.
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=18748&highlight=basit+boyahaneniz+olsun

kervan
02 Eylül 2006, 20:32
bilgiler icin tesekkür ederim. bende su temizleyici spreyler hakkında bilgi istiyorum. bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.

tkalfaoglu
02 Eylül 2006, 20:32
Evet WD40 KULLANABILIRSINIZ. O-Ring li zincirler dahil hepsi WD40 ile temizlik yapabilir..

İHTİYAR
02 Eylül 2006, 21:33
Ben de diyorum ki.
Zincirlerinizi sprey yöntemi ile eski boş bir cam sil kutusuna koyacağınız,Gazyağı,karozen,terebentin,neft,deterj anlı su veya mutfak tipi yağ sökücü ile temizlerseniz ucuza mal edersiniz:wiinkk:

LesPaul
02 Eylül 2006, 21:49
boyacılarda terebentin ve neft kolaylıkla bulunabilen bişey anladığım kadarıyla.
ikisini karıştırıp dediğiniz gibi cam spreyi kutusuna koysak yağı söker mi?

İHTİYAR
02 Eylül 2006, 22:42
Karıştırmadan,sadaece birisini bile kullanabilirsiniz.
Eyong unda dediği gibi,benzin,motorin,sentetik veya selulozik tiner,trikloretilen,karbontetraklorür,heksan,poliv iniletilen vb solventler zincirlerinizin (varsa)O ringlerini yani bakla burçları arasında ki kauçuk,toz vb contalarınının kimyasal yapısını bozup erken yaşlanmasına neden olup zincirinizin ömrünü kısaltan sebeplerdendir.
Yani amaç uzun ömürlü,sağlıklı bir zincire ve dişlilere sahip olmaksa gereken koruyucu bakımları yapmaktan geçiyor.
Korumamız gereken ise toz,kum,kimyasal moleküller ve aşındırıcı minerallerdir.
Bunları zincirimizden ne sıklıkla uzaklaştırırsak O derece başarılı olur ve sağlıklı uzun kilometreler yaparız.

Barış Şuşut
02 Eylül 2006, 22:49
zincire uygun bakımın nasıl yapacağı gayet iyi anlatılmış ..terebentin de aynı işi görür...zincirine güzel bakan arkadaşların hem dişlileri hemde zincirleri uzun ömürlü olacaktır..

atkn
23 Mart 2007, 12:14
gaz yağını anadolu yakasında arayanlar için;
ben kartal da sahildeki iett duraklarının arkasındaki shell istasyonunda buldum.
litresi 2 ~ 3 lira civarıydı,,,

celebra
23 Mart 2007, 16:20
faydalı bilgiler paylaştığın için sağol...

genç kaptan
30 Ağustos 2007, 10:51
Emegİne Saglik Bende KÜÇÜk Bİr Kagit ParÇasina Not Aldim.zİncİrİ Yaglayacagimda Yardimci Olacak.yaglayandada Senİ Hatirlayacagim
Saygilar

crazy_dragger
30 Ağustos 2007, 17:16
paylasım icin cok saolun..fakat bunu sizce ne sıklıkla uygulamalıyız bunu da soylerseniz cok sevinirim :)...iyi forumlar herkese kazasız belasız gunler...aty

levo_redkid
12 Mart 2008, 12:30
slmlar,

zincir temizliginde "balata spreyi" olarak bilinen derinlemesine temizlik saglayan urunlerden kullanmaya ne dersiniz? Her turlu yagi aninda sokup goturen bu sprey acayip bir temizlik sagliyor ancak butun yagi yok ettigi icin zincir kupkuru kaliyor, hemen ardindan yaglamak ssart. en azindan bisiklette ben oyle yapiyorum, motorda da aynisini yapabilir miyiz?

tkalfaoglu
12 Mart 2008, 12:35
slmlar,
zincir temizliginde "balata spreyi" olarak bilinen derinlemesine temizlik saglayan urunlerden kullanmaya ne dersiniz?

Yegane endişe: Zincirin O-Ring (lastik contalı) cinsten ise, o sprey kauçuğa zarar verebilir.. Hem ayrıca zincir temizleyici spreyler var, balata spreyi yerine onu alsanız?
-turgut

worldwideweb
13 Mart 2008, 02:37
Paylaşım gerçekten çok güzel, zincir yağlamayıda öğrendim :) :cat:

dreamdark
13 Mart 2008, 04:02
Ben genelde "Castrol Chain Cleaner" zincir temizleme spreyi kullanıyorum bu iş için.

Ama bugün, zincirin iç tarafında kalan tabakada bazı yerlerde nokta nokta oluşan pas vs. sökmek için, yumuşak bir beze WD-40 sıkarak (fazla ıslatmadan-yüzeysel) onunla temizledim zincirimi. Sonrada WD-40' ı kuru bir bezle iyice sildikten sonra, Zincir Spreyi ile yağladım zincirimi.

Sanırım sakıncası olmamıştır bu şekilde de? :)

HRC
13 Mart 2008, 09:53
ben janta hep yağ sıçrattım geçen temizlemeside bayağa zor oldu, o tekerle zincir arasındaki karton lastik dönmeye başladığında fırlamıyormu?

celıl ybr
15 Mart 2008, 21:54
tesekkurler ellerıne saglık

intercom
15 Mart 2008, 22:36
paylasım icin cok saolun..fakat bunu sizce ne sıklıkla uygulamalıyız bunu da soylerseniz cok sevinirim :)...iyi forumlar herkese kazasız belasız gunler...aty

bu motoruna baglidir hocam, tork artikca, sincir bakiminin önemi de artar. Pegasoda her 500 kmde yaglayip her 1000 de temizliyorum. daha az torklu LTD ise her 1000 de yaglanip 2000 dede temizliyorum. yindede Pegaso 10000 ila 13000 da yeni bir zincir isterken LTD rahat rahat 25000 km gidiyor.

COQ
16 Mart 2008, 04:35
Şu aletten bir tane alınır.

http://xtsportbikeaccessories.com/i/KettenMax/kettenmax_open_large.jpg

Aşağıda gördüğünüz gibi kolayca monte edilir.

http://www.wowline.it/images/prodotti/kettenmax%20moto.jpg

Montajdan sonra şu şekilde durur.

http://www.webbikeworld.com/r3/kettenmax-chain-cleaner/kettenmax-on-chain.jpg

Yağlama işlemi resimde görüldüğü gibi kolayca yapılır.

http://www.motorbike-search-engine-shop.co.uk/Shop/ToolsPics/FS/kettenmax%202.jpg

En büyük faydası yağı, motorunuzun orasına burasına bulaştırmanızı önler.

Bisikletiniz için de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Hediyesi 25-30 euro civarındadır.
Alttaki lehen fiyata dahil değildir.:)

Türkiye'de satılmıyorsa haber verin hemen ihracata başlayayım...:)

phar
16 Mart 2008, 13:11
coq bu seyin adı ne acaba ona gore arayalım nette falan?

volkancimen
16 Mart 2008, 14:24
Gazyagini insaat malzemesi satan dukkanlardan rahatca temin edebilirsiniz arkadaslar.

COQ
16 Mart 2008, 16:28
coq bu seyin adı ne acaba ona gore arayalım nette falan?

Yazdığım postun başlığına da bir göz atarsan adını öğrenebilirsin.:)

Khutuck
19 Haziran 2008, 15:57
Hem jantı, hem tekerin yan tarafını batırdım önceki gün zincir yağlarken :P hala temizlemeye uğraşıyorum :) Karton fikri aklıma geç geldi :mrgreen:

B.m.O
19 Haziran 2008, 21:06
zincir mi? o da nedir? :P

CanerEfe22
10 Temmuz 2008, 18:24
bilgin için saol eline koluna saglık

gezgin_33
10 Temmuz 2008, 18:48
Bilgi için teşekkürler. Ben mersinde gazyagı satan bi pertol buldum ama gazyagı nı bidon ile alabimeme için öncelikle herhan gi bir karakoldan imzalı belge almam gerektigini yoksa bidon da gazyagı veremeyeceklerini soylediler. Bende tabiki Cevabını verdim Benzin ile calısan motorun deposuna gazyagı mı koyacazz. Halan gazyagı yakan kaç araç var acaba piyasada.... Herkes sukun... Verdikleri kacamak cevap.. Abi yasak bidonla veremeyiz yada git izin all...

muzaffer1968
10 Temmuz 2008, 18:53
Bilgi için teşekkürler. Ben mersinde gazyagı satan bi pertol buldum ama gazyagı nı bidon ile alabimeme için öncelikle herhan gi bir karakoldan imzalı belge almam gerektigini yoksa bidon da gazyagı veremeyeceklerini soylediler. Bende tabiki Cevabını verdim Benzin ile calısan motorun deposuna gazyagı mı koyacazz. Halan gazyagı yakan kaç araç var acaba piyasada.... Herkes sukun... Verdikleri kacamak cevap.. Abi yasak bidonla veremeyiz yada git izin all...

hem benzin hemde gazyağı herzaman alıyorum, hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım :silent: :pr:
gel adanadan al :P

Olcay Avşar
24 Temmuz 2008, 13:44
Zincir temizliği için kolay bi malzeme daha var. Würth Balata temizleme spreyi.

Zinciri gerçekten çok kolay temizliyor, bi yandan tekeri cevirirken bir yandan da spreyleyip aynı anda spreylenen bölgeye fırçayı bastırın. Fırçayı gezdirmeyin sabit tutun zincir nasılsa dönüyor. (teker havada vites 1 de rölantideki dönüş yeter, aman dikkat elinizi kaptırmayın)

Würth balata spreyi O ring lere zarar da vermiyor, sallamıyorum test edip onayladım :)

Bir cam bardağa Würth doldurup içine bir kaç farklı boyutta o ring attım, yaklaşık 1 gün beklettikten sonra O Ring lerde bir deformasyon görmedim. Laboratuar (böyle mi yazılıyordu) ortamında değil tabi gözle ve elle test ettim :P

Yaklaşık 1 gün olduğu gibi sıvının içinde kalan O ring bozulmadıysa zinciri temizlerken sıktığımız ve bir kaç dakikada uçan sıvı herhalde hiç zarar vermez düşüncesindeyim.

Bence kullanın yani, oto yedek parçacılardan filan 5-6 YTL ye alabilirsiniz.

VaScO1925
11 Eylül 2008, 11:37
Zincir temizliği için kolay bi malzeme daha var. Würth Balata temizleme spreyi.

Zinciri gerçekten çok kolay temizliyor, bi yandan tekeri cevirirken bir yandan da spreyleyip aynı anda spreylenen bölgeye fırçayı bastırın. Fırçayı gezdirmeyin sabit tutun zincir nasılsa dönüyor. (teker havada vites 1 de rölantideki dönüş yeter, aman dikkat elinizi kaptırmayın)

Würth balata spreyi O ring lere zarar da vermiyor, sallamıyorum test edip onayladım :)

Bir cam bardağa Würth doldurup içine bir kaç farklı boyutta o ring attım, yaklaşık 1 gün beklettikten sonra O Ring lerde bir deformasyon görmedim. Laboratuar (böyle mi yazılıyordu) ortamında değil tabi gözle ve elle test ettim :P

Yaklaşık 1 gün olduğu gibi sıvının içinde kalan O ring bozulmadıysa zinciri temizlerken sıktığımız ve bir kaç dakikada uçan sıvı herhalde hiç zarar vermez düşüncesindeyim.

Bence kullanın yani, oto yedek parçacılardan filan 5-6 YTL ye alabilirsiniz.

napcaz şimdi gaz yağından vaz geçiyozmu yaa hocam sende 1 sabit dur :queen:

hangisi daha iyi würtmü gaz yağımı imam sen cemaat biz sana uyacaz ne dersen o :P

hannibal_can
29 Ocak 2009, 22:53
wallaha çok sağolun yaa yıllardır motor hayalim vardı ve 4 ay önce edindim ne kadar bilgi varsaedinmeye öğrenmeye çalışıyorum bu paylaşım çok güzel olmuş emeğinize sağlık...:D

Selka
29 Ocak 2009, 23:41
Çok değerli bilgiler.. Kardeşim emeğine, sevgine teşekkürler.. Benim takoz ve karton olayı hiç aklıma gelmemişti..Teşekkürler..

nacre
23 Mayıs 2009, 16:15
bostancı ısıklarda japon gaz sobası satan yerde var . bildiğin gaz yagı lıtresı 4 ytl dıyor ama sonucta ısgorsun yeter.
gaz yağını anadolu yakasında arayanlar için;
ben kartal da sahildeki iett duraklarının arkasındaki shell istasyonunda buldum.
litresi 2 ~ 3 lira civarıydı,,,

korkut 250
23 Mayıs 2009, 16:21
Benzinle temizlediğim daha temiz oluyor gibi geldi bana...

ahmet93
20 Temmuz 2009, 16:00
Konuyu hortlatıyorum ama..
Zincir yağlama spreyi olarak KLÜBER diye bir markadan 2 adet var elimde..Bu markayı daha önce kullanan oldu mu??

5-6 günden beri gaz yağı aradım şans eseri bir bakkalda buldum..:mrgreen:

mevlutgs
23 Aralık 2009, 13:45
arkadaşlar 2 gün önce gaz yağı aldım bende kartal-shellde var istanbul kartalda var litresi 2.60 tl

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:42 ----------

Toprakyol bağdat cad. No:29 istanbul

motorhocası
23 Aralık 2009, 13:48
arkadaşlar 2 gün önce gaz yağı aldım bende kartal-shellde var istanbul kartalda var litresi 2.60 tl

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:42 ----------

Toprakyol bağdat cad. No:29 istanbul

Ucuzmuş,gönder oradan 10 lt:) burada sadece tekel bayiinde var 4 tl:P

mevlutgs
23 Aralık 2009, 13:51
ucuz ucuz normal benzinden ucuz yani ve hemde 1 lt 1 yıl gider yani ;) gönderme nasıl yapıcaz

motorhocası
23 Aralık 2009, 13:52
ucuz ucuz normal benzinden ucuz yani ve hemde 1 lt 1 yıl gider yani ;) gönderme nasıl yapıcaz

Dediğin gibi 10 yıllık stok gereksiz,sağol:):cat:

baran06
23 Aralık 2009, 14:42
bu yağlama spreyleri gaz yağının da görevini görür mü?hem temizleme hem hem yağlama.

motorhocası
23 Aralık 2009, 15:03
bu yağlama spreyleri gaz yağının da görevini görür mü?hem temizleme hem hem yağlama.

Biri kir-yağ çözücü,temizleyici var diğeri yağlayıcı,zincir spreyi.
Zincir teker tarafından alıp gazyağına bandırıp sert kıllı fırçayla temizlenir.

baran06
23 Aralık 2009, 16:15
gaz yağı bulmak lazım ya abi.

Arjantinli69
23 Aralık 2009, 16:45
Anadolu yakası ümraniye civarı için gaz yeri :çakmak köprüsünden ümraniye istikametine dogru giderken sagdan sanayi ye giriş yapıyorsunuz 50 mt sonra sol orda sorun Gaz yagı satan hangi dükkan diye size söylerler en kısa zamanda telefonunu da eklerim buraya.Kadıköy ve civarı için ziverbeyden aşagı devam ediyoruz kadıköy istikametine dogru sagdan hasanpaşa istikametine dönüyoruz ilk ışıkları geçince sağdaki nalbur şişeleri görüceksiniz.kavacık beykoz zaten bir sürü gaz yagı satan nalbur ve eski mahalle arası marketler var.başka satış yeri görür duyarsam ilave ederim.

AydoganX
23 Aralık 2009, 17:06
gaz yağı bulmak lazım ya abi.

Ankara'da gaz yağını bende çok aradım zamanında. Sonunda Kalabadaki BP istasyonunda (Sanatoryum caddesindeki) bulabildim.
Pompadan direk benzin gibi satıyorlar. Gittiğim zaman bi 5litrelik kaba alıyorum, uzun süre idare ediyor.:)

KaPTaNHaSaN
23 Aralık 2009, 17:19
walla bende 3-4 ay önce aldım adam litresini 3 liradan satmıştı. 2.5 litrelik pet şişe aldım fıs fıs a doldurup püskürtüyorum. hala 1 litrem var. hem boyaya iyi gelir hem zincire . paslı yerlere. bi lastikler sevmez...

remzi_39
23 Aralık 2009, 17:55
http://img58.imageshack.us/img58/9755/1wz1.jpg (http://imageshack.us)

Topic eskide olsa hala güncel..
Paylasim icin tesekkürler eyong..

Sadece yukardaki resimde cok büyük bir yanlis var..
Fruko (Gazoz) sisesinde gazyagi!!!!!

Tehlikeli maddeleri kesinlikle böyle siselerde saklamayin arkadaslar..
Böyle seyler yüzünden cok kazlar oluyor bunu unutmayin..
Üzerine kuru kafa resmi falan koyunki gören hemen anlasin icinde tehlikeli madde oldugunu..