PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GV 250 Hysoung mu? VL 250 Intruder Suzuki mi?

reco58
02 Eylül 2006, 01:59
Kullanmış, deneyim sahibi arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Birbirlerine çok yakın duruyorlar teknik olarak. Peki performnas ve ekonomi olarak ne durumdalar?

Bilgi ve deneyim sahibi dostlar bilgilerini paylaşırlar mı?

http://www.suzuki.com.tr/index.asp?anamenu=3&menu=1&w=12&aa=&nnnn=247&motolink=206&motorlinkl=15&aciklamamama=VL250%20INTRUDER&motolink2=206

http://www.globalmotor.com.tr/urundetay.asp?firmaid=102&product=13

Fiyatlarını da ekleyeyim.
GV 250 Hysoung 7.250 YTL
VL 250 Intruder Suzuki 9.900 YTL.

aseadrop
02 Eylül 2006, 02:58
bence suzıkı ebat olarak cok kucuk hysoung daha cusselı ve beygır olarak daha yuksek arasındada bence fazla kalıte farkı yok ama hangısıne kanın ısındıysa onu al bu arada venoxada bakmadan gecme fıkır acısından

Blacat
02 Eylül 2006, 04:15
Dostum karşılaştırdığın motorlar tip/sınıf olarak farklı motorlar. Açıkçası tercih sebeplerin farklı olabilir.. Hyosung GT 250 kullandım, Naked tarzda bir motor.. Çekiş olarak tatmin edici... Kullanımı ve kıvraklığı ise çok rahat... SS makinalar gibi yormuyor... Şehir içinde kullanım için bence biçilmiş kaftan...
Suzuki ise cruiser tarzı olduğundan tipik cruiser özelliklerini taşıyor.. Yani ağırlıklı düz yol için tasarlandığından şehir içi trafiğinde sana esnek manevra şansı vermeyecektir... fiyat olarak da karşılaştırırsan 10000ytlye çok kral 2. el XVS650 veya emsali temiz bir makina alabilirsin, bence 250cc bi makina için çok fazla... Fakat hyosung için o bedel bence çok aşırı değil... Biraz pahalı olabilir ama emsallerinden ucuz olduğuna bahse girerim.. En basitinden bi takım çin malı motorlar 4000 ytlye yakın fiyatlarla satılıyor ki güney kore mallarının hiçbirinin şu ana kadar dandik çıktığını görmedim.. Hatta japon kalitesine %99 yakınlıkta istisnaları ise japonlardan daha kaliteli...

memin1857
02 Eylül 2006, 04:20
Dostum karşılaştırdığın motorlar tip/sınıf olarak farklı motorlar. Açıkçası tercih sebeplerin farklı olabilir.. Hyosung GT 250 kullandım, Naked tarzda bir motor..

GT250 değil GV250 demiş arkadaş. Tarzları aynı yani, ikiside cruiser.

Başlıkla ilgili olarakta bende 10.000YTL'nin 250lik Suzuki için çok fazla olduğunu düşünüyorum.

Blacat
02 Eylül 2006, 05:04
Yaş 22 erken bunama kapıda zaten kafada saç kalmadı :P o zaman fazla bir yoruma pek gerek yok... memin1857. dediklerine katılıyorum... Yazdığım gibi... 10000 250cc bi suzuki için çok fazla.:farao:

reco58
02 Eylül 2006, 14:25
GV 250'nin Türkiye satıcılarının vermediği değerler ise şöyle:
güç:
28.16 HP (20.6 kW)) @ 10000 RPM

Tork
22.00 Nm (2.2 kgf-m or 16.2 ft.lbs) @ 7300 RPM

sıkıştırma oranı:
10.3:1
http://www.bikez.com/bike/index.php?bike=23119

clint
02 Eylül 2006, 14:43
Suzuki'nin sitesinde kampanya falan yazmıyo. Kullanmış değilim ama, bence tip olarak da fiyat olarak da Hyosung çok daha çekici + yedek parça fiyatlarını da iyi incelemek lazım. Ha bu arada Suzuki Türkiye ile internet aracılığı ile 2 kez mailleştim, adamlar aynı gün içinde cevap döndüler, bir klavuz sordum, maille hemen yolladılar. Servisleri de bu kadar hızlı ise ve paran da varsa bu da dikkat çekici bir durum tabii. Ama Hyo kullanan arkadaşlar, onun da distribütör hizmetinin iyi olduğunu yazıyorlar...

voldemort
03 Eylül 2006, 20:52
gv 250 tavsiye ederim. Hyosung da gercekten guzel kalıtelı ve satış sonrası destekde mukkeemmel bır fırma. Burada bır arkadasımızın hatırlamıyorum kimdi, kullanıcı hatasından olan debrıyaj sorununu dahı ucretsız, yenı parca ıle degıstırerek halletmısdi. Bence HYOSUNG.

reco58
04 Eylül 2006, 02:52
ya bu iki motoru da kullanan yok mu?

Mad Bike
04 Eylül 2006, 03:36
hyosung hem performans olarak hemde ekonomi olarak daha iyi...suzukinin ikinci eli bile hyosung un 0 ından pahalı...gv 250 üzmez seni tabi illa marka diyosan boş yere harcıycak paranda varsa suzuki al(hyosung un hala markalaşmamış bir fima olduğunu idda edenler için böyle söyledim)

hasan soner açıkgöz
04 Eylül 2006, 03:43
pekı arkadaslar bu yag ve hava nasıl bısı?yag ve hava sogutma demıslerde neden su sogutmaya su ve hava sogutma dememısler.
suzukının sadeece hava sogutmalı olusu bı eksımı?

sade7
07 Eylül 2006, 21:09
arkadasim ikisininde acilmis forumlari var oradan ikisi hakkında da bilgi edinebilirsin.
ayrıca motor alırken bende ikisi arasında kalmıstım tercihimi
gv 50 den yana yaptım ve su an 4000 km de cok da memnunum
.......

arkadasim ikisininde acilmis forumlari var oradan ikisi hakkında da bilgi edinebilirsin.
ayrıca motor alırken bende ikisi arasında kalmıstım tercihimi
gv 250 den yana yaptım ve su an 4000 km de cok da memnunum
.......

Makine
08 Eylül 2006, 09:37
Hyosung doğru seçenek olacaktır. Suzuki çok pahalı. O fiyata çok temiz 650cc makineler var.

zed
08 Eylül 2006, 09:59
bence suzuki

reco58
08 Eylül 2006, 23:49
Yağ soğutma, karterdeki yağın öndeki peteklere pompa ile ulaşıp yeniden kartere ulaşmasıdır. Su soğutmaya göre daha iyidir.

Hava soğutma ile de desteklendiğinden hysoung'un yağ-hava soğutmalı modellerinin (sadece motor ısısı bakımından) su soğutmalılardan daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Ama teknik olarak bu nasıl çalışıyor bilmiyorum. Hysoung'u incelemedim. Yağ dönüşümü için benim düşündüğüm dışında bir uygulama var mıdır bilmiyorum.

Bunu Hysoung'un teknik servisi olan bir üyemiz cevaplamalı.

Ayrıca kullanan dostlar da ısınma ile ilgili gözlem ve deneyimleri paylaşabilirlerse seviniriz.

ManyAak
09 Eylül 2006, 10:52
2 si de hemen hemen aynı hangisini istersen onu al :cat:

sade7
09 Eylül 2006, 13:05
Yağ soğutma, karterdeki yağın öndeki peteklere pompa ile ulaşıp yeniden kartere ulaşmasıdır. Su soğutmaya göre daha iyidir.

Hava soğutma ile de desteklendiğinden hysoung'un yağ-hava soğutmalı modellerinin (sadece motor ısısı bakımından) su soğutmalılardan daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Ama teknik olarak bu nasıl çalışıyor bilmiyorum. Hysoung'u incelemedim. Yağ dönüşümü için benim düşündüğüm dışında bir uygulama var mıdır bilmiyorum.

Bunu Hysoung'un teknik servisi olan bir üyemiz cevaplamalı.

Ayrıca kullanan dostlar da ısınma ile ilgili gözlem ve deneyimleri paylaşabilirlerse seviniriz.

bütün bu sorularının cevabı hyosung gv 250 forumunda var
oraya bak butun cevapları alırsın........

işçi
10 Mart 2009, 17:46
beyler hyosoung tabiki he içime sinmiyosa dersen venox derim çünkü iki bacağın arasına çok yakışıcak bişi :)

muhozo
10 Mart 2009, 17:58
hocam en son mesaj 3 sene önce yazılmış

emekkoray
10 Mart 2009, 18:07
ehehehee :) yine oldu :) topic hortladı :)

Limpersan
10 Nisan 2011, 01:59
Bu başlığı bi daha mı hortlatsak!!! :))

MotorKafa
10 Nisan 2011, 02:45
Motosiklet alacağım zaman bu başlığı kelime kelime okumuştum :)
Ve çok doğru bir iş yapmışım :cat:

alperkurt
01 Şubat 2012, 15:04
İntruder 250 alalı 10 gün oldu sesi görüntüsü mükemmel. Almadan önce acaba kasası küçük mü diye korkuyordum ama boyum 185 ve 85 kg yum ama motor gayet büyük ve heybetli duruyor.

Redmoon
01 Şubat 2012, 15:09
İntruder 250 alalı 10 gün oldu sesi görüntüsü mükemmel. Almadan önce acaba kasası küçük mü diye korkuyordum ama boyum 185 ve 85 kg yum ama motor gayet büyük ve heybetli duruyor.

Hocam intruder 250 bulmak zor, ne kadara ve nereden aldığını öğrenebilir miyim acaba? ben de 250cc cruiser düşünüyorum çünkü :silent:

tombo
01 Şubat 2012, 15:18
Suzuki candır :)

zealous
01 Şubat 2012, 15:40
aga gv kullanicisi olarak gv derim ben. hem iri hem kuvvetli ve gayet kaliteli bir motor. suzuki 10000tl nin karşılıgı bir motor degil. ztn memlekette suzuki fiyatları aldı başını gitii hem sıfır hyosung larin gösterge panelleri daha şekil hyo derim ben. hee 0 almanida tawsiye etmem yenimodel 2. el al.

bende ilk sayfayı okudum yorum yaptım ne sazanmisim yahu alan almis satan satmis bile:D

Redmoon
01 Şubat 2012, 16:14
aga gv kullanicisi olarak gv derim ben. hem iri hem kuvvetli ve gayet kaliteli bir motor. suzuki 10000tl nin karşılıgı bir motor degil. ztn memlekette suzuki fiyatları aldı başını gitii hem sıfır hyosung larin gösterge panelleri daha şekil hyo derim ben. hee 0 almanida tawsiye etmem yenimodel 2. el al.

bende ilk sayfayı okudum yorum yaptım ne sazanmisim yahu alan almis satan satmis bile:D

Olsun hocan GV 250 alacak arkadaşlara yardımı dokunur belki, mesela ben :cherry:

MotorKafa
02 Şubat 2012, 01:18

Olsun hocan GV 250 alacak arkadaşlara yardımı dokunur belki, mesela ben :cherry:

O zaman cevabım sana olsun Redmoon.
zealous un söylediklerine, gösterge paneli hariç birebir katılıyorum. GV daha kalıplıdır, daha gösterişlidir. Torkları aynıdır fakat GV 28 beygir intruder ise 24 beygirdir. Yakıt olarak çok az bi farkla gv daha fazla yakıyor olabilir. Yani hemen hemen herşeyi eşit olan iki makine arasında ucuz olanı tercih etmek bence daha mantıklıdır.

Zodium
11 Şubat 2012, 11:32
yapmayin ne hyosungu ya safkan japon dururken güldürmeyin beni :)

yasdal
11 Şubat 2012, 12:01
zealous un söylediklerine, gösterge paneli hariç birebir katılıyorum. GV daha kalıplıdır, daha gösterişlidir. Torkları aynıdır fakat GV 28 beygir intruder ise 24 beygirdir. Yakıt olarak çok az bi farkla gv daha fazla yakıyor olabilir. Yani hemen hemen herşeyi eşit olan iki makine arasında ucuz olanı tercih etmek bence daha mantıklıdır.

Sercan belki benim egzozdan kaynaklı bir durum ama sanıyorum VL 250 daha çok yakıyor. Min. 5 lt/100 km yakıyorum.

YÖRÜK
11 Şubat 2012, 13:03

dostum sen hiç gv250 ile vl250 kullandın mı?hiç yakınından falan geçtin mi?hayır ona göre güldürelim seni..

Zodium
11 Şubat 2012, 17:09
dostum sen hiç gv250 ile vl250 kullandın mı?hiç yakınından falan geçtin mi?hayır ona göre güldürelim seni..

iki motoruda cok iyi biliyorum merak etme gv 250 kadar kronik sorunlari olan bir motor tanimiyorum hyosung dünkü velet suzuki'nin karsisinda :)

Slayerrr
11 Şubat 2012, 17:20

O zaman profilinde yazan Tayvanlı Kymco'yu kullanman için kafana silah dayadılar herhalde. :mrgreen:

yasdal
11 Şubat 2012, 20:48
iki motoruda cok iyi biliyorum merak etme gv 250 kadar kronik sorunlari olan bir motor tanimiyorum hyosung dünkü velet suzuki'nin karsisinda :)

İlginç. GV 250 kullanan çok arkadaşım var. CDI daki belli devirde gaz kesme problemi dışında derdi tasası olana hiç rastlamadım.

alperkurt
17 Şubat 2012, 18:52
"Hocam intruder 250 bulmak zor, ne kadara ve nereden aldığını öğrenebilir miyim acaba? ben de 250cc cruiser düşünüyorum çünkü"

Redmoon ustam kusura bakma uzun zamandır bakamadım o nedenle yeni cevaplıyorum sorunu. Ben izmirde oturuyorum bornovada oturan bir arkadaştan aldım motoru sağolsun çok temiz bakmış. 6750 ye aldım 2006 model 26000 kmde sadece yağını değiştirdim bir de lastikleri en geç yaza kadar değiştirmem lazım biraz kötü durumda onun dışında canavar gibi geziyorum. Açıkcası ben daha önce piaggio kullandım 100lük makina beni hiç yolda bırakmadı o nedenle scooter alırsam italyan chooper alırsam japondan şaşmam. hele ikinci elde çok riskli. Hyosungun duruşu heybetli, belki de intruderdan da iyidir. Ama hele 2. el alacaksan riskdir abi.

erro
17 Şubat 2012, 18:57
"Hocam intruder 250 bulmak zor, ne kadara ve nereden aldığını öğrenebilir miyim acaba? ben de 250cc cruiser düşünüyorum çünkü"

Redmoon ustam kusura bakma uzun zamandır bakamadım o nedenle yeni cevaplıyorum sorunu. Ben izmirde oturuyorum bornovada oturan bir arkadaştan aldım motoru sağolsun çok temiz bakmış. 6750 ye aldım 2006 model 26000 kmde sadece yağını değiştirdim bir de lastikleri en geç yaza kadar değiştirmem lazım biraz kötü durumda onun dışında canavar gibi geziyorum. Açıkcası ben daha önce piaggio kullandım 100lük makina beni hiç yolda bırakmadı o nedenle scooter alırsam italyan chooper alırsam japondan şaşmam. hele ikinci elde çok riskli. Hyosungun duruşu heybetli, belki de intruderdan da iyidir. Ama hele 2. el alacaksan riskdir abi.

uygun fiyata almışsın...vl250 güzel motor..kısa bir süre kullanmıştım...gv250 daha iri ve kaslı durduğundan benim tercihim gv250 şu an..parça fiyatları da önemli tabi ki tercihimde...

Redmoon
17 Şubat 2012, 19:09

Saolun arkadaşlar cevaplarınız için, aslında listemin başında GV250 var ama yinede 1-2 seçenek daha olsun istiyorum kafamda, bence fiyat intruder için güzelmiş, denk gelse ben de almayı düşünürdüm açıkçası ama şu an sahibinden de bir tane bile yok :pale:

alperkurt
17 Şubat 2012, 19:20
Ustam içine siniyorsa hyo da alsan intruder da alsan farketmez yeterki motora severek bin. İnşallah aldığın motora iyi günlerde binersin.

Redmoon
17 Şubat 2012, 19:43
Ustam içine siniyorsa hyo da alsan intruder da alsan farketmez yeterki motora severek bin. İnşallah aldığın motora iyi günlerde binersin.

Eyvallah hocam hep beraber :cherry: :cat:

Mor Delisi
09 Mayıs 2014, 02:23
ben de önceden Xinlun 250 ve regal raptor DD-150e kullanmış birisi olarak, bu ikisi yani Hyosung ve Suzuki arasında kalmış haldeyim.ikinci el alıcam bunun için kredi çekmeyi bile göze almış haldeyim ancak çok kararsızım.arada uzun yola da gitmeyi planlıyorum hala öğrenciyim ve boyum bir bayan için normal 160-170 civarı (yakın zamanda ölçtürmedim :D ) iki motorun da altından kalkabilecek ve hükmedebilecek cüssem ve kuvvetim var ama... yine de kafamı çok karıştırıyorlar.bir de uzun zaman motorsuz kaldım ben (ailem sağolsun) o yüzden şuan aç bir halde saldırmak istemiyorum. lütfen yardımcı olur musunuz :) şimdiden bütün yorumlar için teşekkürler :)

StyLeOscaR
09 Mayıs 2014, 02:38
Hyosung Gv 250

ogzcngdk
09 Mayıs 2014, 15:52
ben de önceden Xinlun 250 ve regal raptor DD-150e kullanmış birisi olarak, bu ikisi yani Hyosung ve Suzuki arasında kalmış haldeyim.ikinci el alıcam bunun için kredi çekmeyi bile göze almış haldeyim ancak çok kararsızım.arada uzun yola da gitmeyi planlıyorum hala öğrenciyim ve boyum bir bayan için normal 160-170 civarı (yakın zamanda ölçtürmedim :D ) iki motorun da altından kalkabilecek ve hükmedebilecek cüssem ve kuvvetim var ama... yine de kafamı çok karıştırıyorlar.bir de uzun zaman motorsuz kaldım ben (ailem sağolsun) o yüzden şuan aç bir halde saldırmak istemiyorum. lütfen yardımcı olur musunuz :) şimdiden bütün yorumlar için teşekkürler :)

LİNK (https://www.facebook.com/groups/haremgaraj/)

facebookta gv 650 grubunun sayfası, bursa gv 250 kullanan bir bayan var onunla konuşursanız gv 250 yi bayanın gözünden anlatıcaktır..

benim tavsiyem gv 250 başlığın açıldığı yıl suzuki derdim ama artık suzukiler yaşlandı :)