PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrupada her yer scooter

emirs
10 Haziran 2021, 20:55
Bir defa fransa'da bulundum, motosikletlerin ekonomik refah seviyesine göre ucuz olduğu bu yerlerde millet 150, 200, 250, 400 cc lik scooter lar ile geziyor işine gidiyor.

Yani ben 4 asgari ücrete 600r, 8 asgari ücrete de 1000r alabileceğim bir ekonomide gidip scooter'a bineceğim öyle mi. vay be.

erensel
10 Haziran 2021, 21:01
Sen birde Hollanda'yı gör. Herkes bisikletle geziyor.
Halbuki isteseler tek maaştan artanla bile ne makineler alınır.

Mr.wind
10 Haziran 2021, 21:05
sen bide bizim memleketi gorsen herkes yuruyor:)

tommygun
10 Haziran 2021, 21:09
Aslında olayı ekonomiden bağımsız olarak "amaca yönelik motosiklet kullanımı" olarak açıklayabiliriz. Şehiriçinde, kalabalık trafikte scooterın kıvraklığı, ekonomikliği tartışılmaz. Şimdi öyle bir ortamda adam 4 silindir makine alıp da ne yapacak? Bir bizim güzel ülkemizde silindir sayısının fazlalığı ile motor hacminin büyüklüğü çük büyüklüğüyle eş tutuluyor.

Ozan arıcı
10 Haziran 2021, 21:13
Scooterler şehir içinde 1000rr veya 600rr'dan çok çok daha pratik ve kullanışlı. Bende Avrupa'da yıllarca bulundum ve şehir içinde, sıkışık trafikte, dar sokaklarda vs. yarış motoru kullanma fantezisini TR dışında başka yerde göremedim. İnsanlar yarış motorları varsa garajlarından sadece piste giderken veya virajlı yollarda gazlamak için çıkartıyor. Hatta motoru çekiciye atıp piste götürenler var. Biraz yaşlıca arkadaşımın birisi motoru çekiciye yüklerken belini ağrıttığını anlatmıştı. Dinlerken tokat yemiş gibi olmuştum. Ferah yaşamın, insan emeğinin para ettiği, parası değerli ülkede yaşamanın zorlukları:)

Mert54
10 Haziran 2021, 21:15
Bir düşündüm o şartlarda bizim mantığımızla 600 ccyi ufak motor olarak değerlendirirdik şimdi alamıyoruz alsakta işletmesi karın ağrısı yapıyor uzak duruyor millet zzr1400 ler hayabusalar vızır vızır olurdu herhalde :)

Alman_
10 Haziran 2021, 22:28
Rahatına düşkünler neden kalabalık yerde yüksek cc ve vitesle uğraşsınlar ki ayrıca gösteriş meraklısı da değiller hangisi rahatsa onu tercih etmişler şaşmamak gerek.

f0cus
10 Haziran 2021, 22:34
scooterı günlük kullanıma kullanıyorlardır.
çoğu garajda 2şer 3er araba-motosiklet var

arndiol
11 Haziran 2021, 08:10
ezan dinmez bayrak inmez batının oyunu bunlar, böyle konular acıp süper ekonomimizi kötüleyemezsin.

şaka şaka.

b.k gibi ekonomi.

hasmet
11 Haziran 2021, 08:40
scooterı günlük kullanıma kullanıyorlardır.
çoğu garajda 2şer 3er araba-motosiklet var

Budur. Gidip haftasonu dağlarda virajların zevkini çıkartmaya skuterla gidecek halleri yok insanların...

sallami
11 Haziran 2021, 11:14
Hor görme garibi.. Ne yapalım bir tek o var.:pale:

okanius
11 Haziran 2021, 12:09
Paris te herkeste Peugeot veya Piaggio motosiklet var. Bir çoğu da 3 tekerlekli. Büyük cc motorları ancak otobanda görüyorsun. Ayrıca kullanılan arabalarında bir çoğu eski model. Amaç işlerini görmesi. Bazen bende neyime 600cc diyorum ama yine de vazgeçmiyorum. Gereksiz gerçekten.

atalayalper
11 Haziran 2021, 12:14
Paris, Madrid, Roma en çok scooter kullanılan şehirler bu şehirlerde r1250gs ile ya da multistrada V4 ile mi gezsin adamlar. En az 2-3 motorları var ve sıkışık şehir içi trafiği için scooter tercih ediyorlar ve çok da akıllı insanlar. Halbuki en büyük kasa bmw veya audi, mercedes etc. alacak paraları da fazlasıyla var ama sedan araba göremezsiniz çok fazla. İtalya'da sedan araba görünce şaşırıyorduk hele hele D sınıfı veya E sınıfı araç hiç yok neredeyse.

Uzun lafın kısası yine konu dönüp dolaşıp kapitalist düzene, cahilliğe, görmemişliğe geliyor. Bunlardan kaçış yok ülkemizde. Nereye gidersen peşinden gelir bu üçü.

4strings
11 Haziran 2021, 12:18
Avrupadaki motosiklet parklarını, trafik lambalarının en önünde motosikletler için yer olmasını, soldaki iki şerit arasının motosikletler için aralık bırakılmasını, eski motosikletlerin diri tutularak binilebiliyor olmasını ben de çok sevmiştim. İlginçtir, şehir içinde hiç görmediğim kadar Goldwing'i de Paris'te görmüştüm.

joshua
11 Haziran 2021, 12:22
Boyu değil işlevi önemli, şehir içinde 1000r ile dolaşıp işe vb gitmek için kullanılır mı, hararet lambası hiç sönmez.

Cenk Ayvaz
11 Haziran 2021, 14:36
Yaklaşık 3 senedir Almanya'da yasiyorum.Bu süre zarfinda sıkısık trafikte iki araba arasında geçen, kaldirimda giden ya da Tragik isiklarinda öne gecmeye çalışan bir motorsikletli görmedim. Ilginctir motorunuza yaptiginiz en ufak degisikligi bile ruhsatiniza isletmeniz gerekiyor. Polisler sıkıntısı bir şekilde kontrol ediyorlar ve motor kapatmaya kadar cezasi var. Hele açık egsozla yakalanirsaniz gitti motor.
Bir araç gürültü yaptigindan dolayı motorlari Pazar ve Tamil günlerinde yasaklamayi bile denediler.
Aslında hiç bir şey uzaktan görüldügü gibi değil.
Bunları rağmen çok fazla motor kullanabilir var. Eski model ya da yeni modelde olsa hepsi çok bakimli gözüküyorlar.

hulk94
11 Haziran 2021, 16:38
Benim bütçem olsa ben de şehir içinde binmek için bi scooter alırdım. Fakat onun sigortası, vergisi, kaskosu, kendisi derken maalesef. Bir tane motora binebiliyoruz o da her yola gelmeli.
İşte bence o da refah seviyesi ile alakalı. Zaten bakarsan iyi gelire sahip adamlar hep büyük motorlarının yanında bir de ufaklıkları oluyor. Ne yapalım, alamıyoruz 🤷♂

espresso
11 Haziran 2021, 17:23
Pandeminin başlamasından az öncesinde Berlin'de bir firma ile uzaktan görüşmede "Neden Berlin" diye sordular, İstanbul trafiğinde motor sürmek çok aşırı tehlikeli o yüzden demiştim. Görüştüğüm ekiptekiler burada motor sürmek tehlikeli değil ama biz işe bisikletle geliyoruz ofisin bisiklet parkı da var motoru haftasonu kullanıyoruz demişlerdi. Metro veya bisiklet varken neden motorlu araçla uğraşalım ki kafasındaydılar.

allegromod
11 Haziran 2021, 23:31
apaçi yok mu onlarda acep

cıbılduck
12 Haziran 2021, 14:50
Hollandada arkadasıma gittim cocuk XSR900'e biniyor, arkadaşı aprilia'ya bilmem neye. Ama gel gör ki otobanda 100km/s, şehir içinde de ondan çok daha düşük hız sınırı var nasıl zevk alıyorlar bilmiyorum :mrgreen:

tarzan rıfkı
12 Haziran 2021, 15:09
ne scooteri ispanya full tmax sürüyor.belediye dağıtmış gibi var hemde her ışıkta 2 tane en az yan yana denk geliyor.polislerde xmax tmax ve bmw nin c650 sanırım onun scooterı var.polis bile scooter ile kovalıyor.hatta bazılarında elektirkli bmw scooterı gördüm onlarda geziyorlardı.italyada şaşırdım ama full vespa bekliyordum full piaggo çıktı.150 lik olan büyük tekerli versiyon herkeste ondan var yada direk motosikler sürüyorlar.romada gece ducati turuna denk geldim rahat bi 200 tane full seste geçtiler yarım saat.bizdeki egzoz sesi çok diyene kafa atarım ben motorcuyum bu kadar olmaz yani romada aşırı abartı ses olayı.orda yaşasam direk boğazdan gezerim heralde.

gurcanozturk
12 Haziran 2021, 21:17
apaçi yok mu onlarda acep

olmaz mi, italyanin guneyi, ozellikle Napoli

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:16 ----------

Hollandada arkadasıma gittim cocuk XSR900'e biniyor, arkadaşı aprilia'ya bilmem neye. Ama gel gör ki otobanda 100km/s, şehir içinde de ondan çok daha düşük hız sınırı var nasıl zevk alıyorlar bilmiyorum :mrgreen:

Bizde farkli mi ? yoksa bizde var ben umursamiyorum gibi bir sey mi ?

cıbılduck
12 Haziran 2021, 22:15
olmaz mi, italyanin guneyi, ozellikle Napoli

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:16 ----------

Bizde farkli mi ? yoksa bizde var ben umursamiyorum gibi bir sey mi ?

Orda uyguluyorlar harbiden kuralları ondan öyle bir durum var :mrgreen: Ben gece vakti bisikletle dolaşayım dedim, polis geldi dedi ki reflektörlü yelek giy yoksa araba vurabilir.

tusumoto
12 Haziran 2021, 23:41
Bir defa fransa'da bulundum, motosikletlerin ekonomik refah seviyesine göre ucuz olduğu bu yerlerde millet 150, 200, 250, 400 cc lik scooter lar ile geziyor işine gidiyor.

Yani ben 4 asgari ücrete 600r, 8 asgari ücrete de 1000r alabileceğim bir ekonomide gidip scooter'a bineceğim öyle mi. vay be.

adamlar aşmışlar, bizim gibi kompleksleri yok. :)