PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Bajaj Dominar 250 Kullanıcıları | Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 [4]

maxell
26 Ekim 2023, 12:29
Dominar İnceleme Videosu burada

http://https://www.youtube.com/watch?v=4y9PR6qX0vU&t=1322s

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:27 ----------

https://www.youtube.com/watch?v=4y9PR6qX0vU&t=1322s

bullrun
30 Ekim 2023, 14:47
Uzun yola giden var mı? Örn ist muğla.
Güvenli sürüş hızı nedir?
Titreşim kaç km de başlıyor?

Ns200 ile arasında kalsanız neye göre hangisi olurdu?

Teşekkürler

Merhaba hocam ist çanakkale ankara ist yaptım geçen aylarda. 140-150'ye kadar rahat ve güvenli, gaz açınca hızlanma aralığı var, motor rahat. titreşim torkun da en çok olduğu 6-9 bin arasında geliyor gidiyor. uzun yolda pek rahatsız etmedi beni, genelde 140 üzeri gittim.

Yobaaz
30 Ekim 2023, 17:25
uzun tur camı mı var sizde? 150 de dominar güvenli hissettirmez ya. hatta abi ben bu hızlara çıkarım da beni bu hızlarda kullanma nolur der, çevirsen meali, buda hayvandır lo der. demekki herkesin rahatlık eşiği harbiden çok farklı

Merhaba hocam ist çanakkale ankara ist yaptım geçen aylarda. 140-150'ye kadar rahat ve güvenli, gaz açınca hızlanma aralığı var, motor rahat. titreşim torkun da en çok olduğu 6-9 bin arasında geliyor gidiyor. uzun yolda pek rahatsız etmedi beni, genelde 140 üzeri gittim.

bullrun
06 Kasım 2023, 13:12
uzun tur camı mı var sizde? 150 de dominar güvenli hissettirmez ya. hatta abi ben bu hızlara çıkarım da beni bu hızlarda kullanma nolur der, çevirsen meali, buda hayvandır lo der. demekki herkesin rahatlık eşiği harbiden çok farklı

tur camı var, yoksa rüzgar çok vuruyor iyice kapanmak gerek. 150 üst sınır diyelim, 140lara kadar motor kendi çıkıyor. altıncı viteste düşük devirlerde güvende hissetmiyorum, çekiş çok düşüyor. 6bin 7bin devirlerde 130 civarı oluyor hız. bence otoyolda gidilmesi gereken minimum sürat bu aralık.

denizz1
06 Kasım 2023, 19:37
Durduğu yerde motorun marş otomatiği bozulmuş 1.5 aydır vurdurarak calıstırıyordum haftada 1 sürüp garaja koyuyordum,en yakındaki bajaj servisi 150km yzakta nerdeyse servise de bırakamıyorum garantiden değişsin diye,kaştaki motorcum ben sana arka koltuğa kablo çıkartayım istanbula gidene kadar onla idare eder orda serviste değiştirttirsin dedi.Napmalıyım

yayan1
07 Kasım 2023, 11:14
motosikletten soğudum ,kullanmaya elim varmıyor .

denizz1
07 Kasım 2023, 13:33
Daha yeni almıştınız sanırım noldu

yayan1
07 Kasım 2023, 14:12
içinde bulunduğumuz platform da yazılıp çizilenler ve youtube daki videolar ve altlarına yazılan kullanıcı yorumları , eleştiriler .
beni motosikletten kullanırken korkuttu ve soğuttu.
henüz 390 km de rodaj bakımı bile olmadı , soğudum motosikletten.Gezip dolaşmaya çekinir oldum .akü sorunu yaşamamak için olduğu yerde gün aşırı 10 dakika çalıştırıp bırakıyorum.
1.5 yıl önce satmak zorunda kaldığım 19 yaşındaki motosikletimle yola çıktım mı arkama bakmazdım.
peki neden bu motosiklet ? dersen
japon ve italyan motosikletlerinin 2 . elini bırak 4. ve 5. el satıcıları dahi fiyatları arşı alaya çıkarttıkları için mecbur kaldım , çinli den iyidir diye düşündüm.

denizz1
07 Kasım 2023, 15:01
Bişey olcak korkusuyla binmemexlik yaparsanız daha kötü olcak büyük ihtimalle,bence binin ve güven kazanın.Bende şuan böyle bir sorun var evet ama 10 gün sonra Kaş-İstanbul yapacağım.Sonuçta olması gereken illaki olacaktır.

Yobaaz
07 Kasım 2023, 16:45
Ben anlamadım ki problem ney? Akü ile alakalı soru işareti oluyorsa sıfır bir bosch akü alıp takabilirsiniz soru işareti kalmaz kafanızda. benim blokta kılcal çatlak çıktı valla ben bu kadar dert etmedim :queen:

Ha her an elinde kalacakmış gibi hissettirebilir japondan sonra ona yapacak bişey yok maalesef

içinde bulunduğumuz platform da yazılıp çizilenler ve youtube daki videolar ve altlarına yazılan kullanıcı yorumları , eleştiriler .
beni motosikletten kullanırken korkuttu ve soğuttu.
henüz 390 km de rodaj bakımı bile olmadı , soğudum motosikletten.Gezip dolaşmaya çekinir oldum .akü sorunu yaşamamak için olduğu yerde gün aşırı 10 dakika çalıştırıp bırakıyorum.
1.5 yıl önce satmak zorunda kaldığım 19 yaşındaki motosikletimle yola çıktım mı arkama bakmazdım.
peki neden bu motosiklet ? dersen
japon ve italyan motosikletlerinin 2 . elini bırak 4. ve 5. el satıcıları dahi fiyatları arşı alaya çıkarttıkları için mecbur kaldım , çinli den iyidir diye düşündüm.

yayan1
07 Kasım 2023, 21:52
Haklisiniz 2005 te başladığım iki tekerlek macerama 2007 den itibaren imkânlarım ölçüsünde kaliteli saydığım motosikletlerden sonra bu motosiklet tel maşa gibi geliyor,elimde kalacakmış gibi hissediyorum fakat uzun bir süre eldeki kuş bu.
Verim almaya çalışacağız, fakat ısınamadım makineye .
Akü sıkıntısı yasayan bir çok kullanıcı var ,şimdilik onlardan biri olmamaya çalışıyorum.

denizz1
07 Kasım 2023, 23:16
Hocam bence bir motorda dert edecrğiniz en son şey akü olsun arkadaşın dediği gibi bu kadar takılıyorsanız bi bosch akü alıp devam edin,kışta yaklaşıyor zaten soğuklar başlayınca az biniyorsanız tek marş almamaya başlar,boşuna moralinizi bozarsınız 900 lira falan bizim motora uygun bosch aküler alın geçin

denizz1
12 Kasım 2023, 18:20
Bu motor için akü 12v8amper sanırım ama çarşamba günü yola çıkacağım istanbula doğru ve şuan bir akü almam lazım burdaki motorcularda 12v7 amper veya 9 amper varmış bu motor için bir risk teşkil edermi ?Garantiyle alakalı bir sıkıntı doğurur mu veya bana ?

reo
13 Kasım 2023, 11:37
Bu motor için akü 12v8amper sanırım ama çarşamba günü yola çıkacağım istanbula doğru ve şuan bir akü almam lazım burdaki motorcularda 12v7 amper veya 9 amper varmış bu motor için bir risk teşkil edermi ?Garantiyle alakalı bir sıkıntı doğurur mu veya bana ?

Herhangi bir sorun olmaz ancak aynısı bulunmuyorsa siz 9Ah olanı tercih edin.

Saffetsen
22 Kasım 2023, 18:10
Bugün ilk defa yoğun yağışta binme şansı yakaladım, yolda ne kadar su varsa ön tekerken yedim, bacaklarımın altına kadar ıslandım, yağmurluk olmadan bayağı sorun olacak gibi duruyor, Antalyadayım zaten kış yağmurla geçiyor ama dominar gereksiz fazla su atıyor gibi hissediyorum çok yavaş sürüş yaptığım halde

Khaira
29 Aralık 2023, 21:52
Selamlar herkese. 23 bin kilometredeki krank kıran 21 model Dominar'ı yaptırmadığım haliyle satıyorum. Baymoto yetkili servis tarafından belirlenen parça listesini aşağıya yazıyorum.

-Krank
-Yağ pompası x2
-Debriyaj levyesi
-Conta takımı
-Yağ - yağ filtresi
-Üst kapak alıştırma.

Yaklaşık 20 bin lira masrafı var, detaylı listeyi özelden yollayabilirim. 20 bin kilometrede silindir takım değişmişti. Full yetkili servis bakımlı, her şey Baymoto'da yapıldı. Krank hariç problemi yok, uyguna vereceğim. Düşünenler özelden iletişime geçebilir. Parçalar hazır, sadece ödeme bekliyor. Ödemeden sonra 1 hafta içerisinde motoru hazır ederlermiş.

Yobaaz
01 Ocak 2024, 01:09
Selamlar herkese. 23 bin kilometredeki krank kıran 21 model Dominar'ı yaptırmadığım haliyle satıyorum. Baymoto yetkili servis tarafından belirlenen parça listesini aşağıya yazıyorum.

-Krank
-Yağ pompası x2
-Debriyaj levyesi
-Conta takımı
-Yağ - yağ filtresi
-Üst kapak alıştırma.

Yaklaşık 20 bin lira masrafı var, detaylı listeyi özelden yollayabilirim. 20 bin kilometrede silindir takım değişmişti. Full yetkili servis bakımlı, her şey Baymoto'da yapıldı. Krank hariç problemi yok, uyguna vereceğim. Düşünenler özelden iletişime geçebilir. Parçalar hazır, sadece ödeme bekliyor. Ödemeden sonra 1 hafta içerisinde motoru hazır ederlermiş.

bu masraf baymoto dışında daha uygun fiyatlı olabilir zincir dişli setine benden ep ey bir para istemişlerdi mecbur verdik bişi demiyorum alacak olan yada siz diğer servislere sorun onlar muhtemelen daha iyi fiyat verecektir.

Motora
12 Ocak 2024, 14:16
Merhaba, motoru teslim aldım yanında bakım ve garanti evrağı verilmedi, bakımları sisteme işlenip işlenmediğini nereden takip edebiliriz?
Motoru yıkayınca koltuğun altında fazla miktarda su birikiyor, koltuğun altında Bi sürü kablolar var sıkıntı çıkmasın.

tuncer3458
14 Ocak 2024, 21:30
Motosiltetine bakım yaptırdığın servisten garanti belgesini alabilir ve işlemediler ise sisteme işletebilirsiniz.

Yobaaz
19 Ocak 2024, 23:06
Bugün itibari ile lastikleri değiştirdim 14k km den sonra motosikletin dinamiği inanılmaz fark etti lastiik daha 40 km de açılmadan adam akıllı yere sakız gibi tutunuyor orjinal lastiklere göre. Benim yaptığım hatayı yapmayın lastikleri erteleyip durmayın tüm incelemelerde fena değil idare eder diyorlar ama bugünün hissiyatı ile bence öyle değil, bir nebze idare ediyor fakat çok az keşke diyen karakterim olmasına rağmen bana keşke önceden değiştirseymişim dedirtti. Alabildiğim en uygun fiyatlı lastiği almış olmama rağmen rosso felan alsam buraya neler yazacağım kim bilir? Bu hissiyat tamamen orjinal MRF ler üzerindendir yarın öbür gün bu lastiğe saydıradabilirim o zaman ne olur bilinmez. Alınan lastik ( Anlas Tournee Sport )

ferio
27 Mayıs 2024, 12:56
Herkese merhaba. İlk motorumu aldım ve siteye yeni üye oldum. Başlık epeydir hareketsiz görünüyor ama belki Dominar 250 kullanıcıları görüp bilgi ve tecrübelerini paylaşır. Alır almaz Pirelli Angel City lastik taktırdım. Bildiğiniz gibi kılavuzda lastik basıncı 25-28 öneriliyor, sol maşa üzerinde ise 25-28,5 yazıyor. Takan usta 28-32 hava basmayı önerdi ve öyle kullanıyorum. Ama bu konu kafama takıldı. Sizler 25-28 mi kullanıyorsunuz yoksa herkes 28-32 civarı değerler mi kullanıyor? Henüz dijital pompam olmadığı için kendim deneyemedim. Deneyenler tecrübelerini aktarırsa memnun olurum.

MrOzata
27 Mayıs 2024, 14:27
Herkese merhaba. İlk motorumu aldım ve siteye yeni üye oldum. Başlık epeydir hareketsiz görünüyor ama belki Dominar 250 kullanıcıları görüp bilgi ve tecrübelerini paylaşır. Alır almaz Pirelli Angel City lastik taktırdım. Bildiğiniz gibi kılavuzda lastik basıncı 25-28 öneriliyor, sol maşa üzerinde ise 25-28,5 yazıyor. Takan usta 28-32 hava basmayı önerdi ve öyle kullanıyorum. Ama bu konu kafama takıldı. Sizler 25-28 mi kullanıyorsunuz yoksa herkes 28-32 civarı değerler mi kullanıyor? Henüz dijital pompam olmadığı için kendim deneyemedim. Deneyenler tecrübelerini aktarırsa memnun olurum.

Selamlar öncelikle yeni motorun hayırlı uğurlu olsun inşallah, Önümüzdeki ay bende 0 dominar 250 almayı planlıyorum Lastik masrafları ne kadar tuttu acaba lastik ücreti işçilik filan ?

Lunatique
27 Mayıs 2024, 15:22

Hayırlı olsun.
Bende D250 varken ön 25 arka 29 yapıyordum.
Artçı ile bineceksem arkayı 32'ye çıkarıyordum.
Xiaomi Taşınabilir Akıllı Pompa veya muadil bir ürün almanızı tavsiye ederim çok işe yarıyor.

ferio
27 Mayıs 2024, 15:56
Selamlar öncelikle yeni motorun hayırlı uğurlu olsun inşallah, Önümüzdeki ay bende 0 dominar 250 almayı planlıyorum Lastik masrafları ne kadar tuttu acaba lastik ücreti işçilik filan ?
Teşekkürler. Darısı başına.
Lastik 7100, işçilik 750 tuttu. Balans da yapıldı.

Hayırlı olsun.
Bende D250 varken ön 25 arka 29 yapıyordum.
Artçı ile bineceksem arkayı 32'ye çıkarıyordum.
Xiaomi Taşınabilir Akıllı Pompa veya muadil bir ürün almanızı tavsiye ederim çok işe yarıyor.

Teşekkür ederim. Değerler düşük geldiği için kullanıcılardan bilgi almak istemiştim önce. Siz kullanırken sıkıntı olmadı demek ki 25-29'la. Benzer bir pompa siparişi verdim, gelmesini bekliyorum. Gelince deneyeceğim.

Lunatique
27 Mayıs 2024, 16:47
Teşekkür ederim. Değerler düşük geldiği için kullanıcılardan bilgi almak istemiştim önce. Siz kullanırken sıkıntı olmadı demek ki 25-29'la. Benzer bir pompa siparişi verdim, gelmesini bekliyorum. Gelince deneyeceğim.

Hayır sıkıntı olmadı.
Lastiğin belirli oranda ezilerek zeminle olan temas yüzeyinin yine belirli bir oranda sağlanması gerekiyor.
Özellikle her periyodik bakım sonrası havalarını kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Kimi zaman 35 ila 38 psi arasında hava bastıkları oluyor. Ya kullandıkları aletlerin kalibrasyonu bozuk ya da çalıştırdıkları elemanların beyni.

ferio
27 Mayıs 2024, 18:26
Bir ustalar bir de kadın kuaförleri isteneni değil kendi bildiklerini yapıyorlar hep :D

avecakagoko
29 Mayıs 2024, 23:35

Michelin Pilot street var ve her türlü havayı denedim paylaşalım bakalım;

Ekstra ağırlık yoksa (arka yan çantalar vs) + tek başına biniyorsan: Ön 25 Arka 28 >> Virajlarda şehir içinde vs en çok güven veren yere yapıştığını hissettiğim hava bu (Bir keresinde çantalarımı çıkartıp + artçım indikten sonra havayı ayarlamadım tekerler ön 29 arka 32 kaldı... virajda ürküttü)

Arka çantan var ve arada sırada artçı alıyorsan (5 kere çıkıyorsan 1 inde artçı oluyorsa) ön 26 arka 29 veya 30 sen karar verirsin kilona da bağlı biraz

Çantaların var ve genelde dolu + sık sık artçı alıyorsan 28-32 tartışmasız bence.

EN ÖNEMLİSİ > Zincir ayarı. Artçı ile bindiğinde doğal olarak zincir ayarı değişir eğer tek kişi için ayarlıysa bir ayar çekmeni öneririm aşırı gergin olursa mazallah yolda patlar.

Kendi bilgilerimi olabildiğince aktarmaya çalıştım Dominar 250 kullanıcısıyım. Yanlışım eksiğim varsa düzeltebilirsiniz. ÇANTALARIN DOLU OLDUĞUNU HESABA KATILMIŞTIR.

denizz1
30 Mayıs 2024, 10:18
Ben hep 29-32 basıyorum bi sorunda görmedim şimdiye kadar ama son 2-3 haftadır arka çanta takmaya ve artçılı gezdiğimden beri 29-35 e çıkardım yine okey gibi bi problem yok

ferio
30 Mayıs 2024, 13:22
@avecakagoko @denizz1 Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Bu arada bir tane dijital pompa aldım ve lastik havalarını 25-28 olarak ayarlayıp sürüş denedim. Bana göre kesinlikle daha çok güven verdi. Lastik ilk takıldığında 28-32 ile sürmüştüm ve tabii ki o şekilde de kullanılıyor ama 25-28 denedikten sonra bir daha fazla hava basmam açıkçası. Ama belirtmem lazım, ben artçı ve çanta gibi ek yük olmadan kullanıyorum.

Bir de dip not, dijital pompa çok gerekli bir şeymiş. Arada işim olması, yağmur yağması vs. sebeplerle birkaç gün kullanmadığım zamanlar oldu. Aldığımdan beri lastik havalarını kontrol etmemiştim, lastiklerin havası epey inmiş o arada.

avecakagoko
30 Mayıs 2024, 22:56
Zaten AYSEL metodunu uygulayın motosiklette bence en önemli şeylerden birisi lastik havası, vezir de eder rezil de 25-28 dediğiniz şekilde en iyisidir. Hayırlısı olsun kazasız belasız inşallah

fthaltan
18 Eylül 2024, 18:58
Arkadaşlar herkese selamlar. 2014 yılında 2014 model NS 200 ü 30bin km kullandıktan sonra, 10 yıl sonra şimdi de Dominar D250 ile yarın devam edeceğim kısmetse. Motor satışını yarın alacağım. 2023 model, 28bin km de.

Bu forumda da çok eskiden beridir üyeyim ama çook uzun zamandır girmemişim, ilgilenmemişim.

Bu başlık altında bu post da uzun bir süre sonra ilk postum olsun.

Ben bajajı 2014te, bir japon satış görevlisinin "ya bu hint malı, bu 2 sene sonra pazarda yer bulmaz, ya bu 30binden sonra dağılır" gibi uyarılarına rağmen almış ve şehir şehir, ilçe ilçe, o otoyol senin, bu kamp benim, sokaklarda, caddelerde, bakkala giderken, canım sıkıldığında akşamları turlamalar vs. hep bindim, hep sürdüm...

Hiç pişman olmadım, inşallah ve umarım şimdi de uzun süreler binerim.

Tekerinize taş değmesin, motosiklet bir tutku, bir yaşam tarzı. İster 50cc ister 500cc.. Sürelim, gidelim, yolda olalım. Yaş 42.

Herkese selamlar sevgiler.

Lunatique
18 Eylül 2024, 19:12
Arkadaşlar herkese selamlar. 2014 yılında 2014 model NS 200 ü 30bin km kullandıktan sonra, 10 yıl sonra şimdi de Dominar D250 ile yarın devam edeceğim kısmetse. Motor satışını yarın alacağım. 2023 model, 28bin km de.

Bu forumda da çok eskiden beridir üyeyim ama çook uzun zamandır girmemişim, ilgilenmemişim.

Bu başlık altında bu post da uzun bir süre sonra ilk postum olsun.

Ben bajajı 2014te, bir japon satış görevlisinin "ya bu hint malı, bu 2 sene sonra pazarda yer bulmaz, ya bu 30binden sonra dağılır" gibi uyarılarına rağmen almış ve şehir şehir, ilçe ilçe, o otoyol senin, bu kamp benim, sokaklarda, caddelerde, bakkala giderken, canım sıkıldığında akşamları turlamalar vs. hep bindim, hep sürdüm...

Hiç pişman olmadım, inşallah ve umarım şimdi de uzun süreler binerim.

Tekerinize taş değmesin, motosiklet bir tutku, bir yaşam tarzı. İster 50cc ister 500cc.. Sürelim, gidelim, yolda olalım. Yaş 42.

Herkese selamlar sevgiler.

Hintliler için Çinlinin üstü Japonun altı şeklinde bahsederler.
Bajaj kötü bir marka değil. Çıkan sorunların bir kısmı fabrikasyon, bir kısmı da kötü kullanıcı kaynaklı.
Çözülemeyen bir kroniği yok.
Düzgün bakılıp düzgün kullanılırsa Dominar serisi ciddi km görüyor.

yayan1
19 Eylül 2024, 18:42
2023 model d 250 sahibiyim ,1092 km de bakalım ne yaşacak ne göreceğiz ?.

Osm@n
19 Eylül 2024, 20:10
Hintliler için Çinlinin üstü Japonun altı şeklinde bahsederler.

Nasıl üretiyorlar?
https://i.postimg.cc/yxfqQzW7/retim.jpg

Lunatique
19 Eylül 2024, 20:49
Nasıl üretiyorlar?
https://i.postimg.cc/yxfqQzW7/retim.jpg

? Fabrikada teknolojik ekipmanlarla üretiyorlar.

Edit: Link paylaşmışsınız sanırım ama çıkmıyor bende.

fthaltan
25 Eylül 2024, 19:49
Gidon yükseltme yapacağım yarın kısmetse. Var mı yapan, teceübe eden. Bir bayi yapmıyoruz biz, sağlıklı değil dedi, olumsuz dönüş yaptı.
Başka bir bayiye gidip anlattım durumu, yapılıyor, çok yaptık dedi.
Debriyaj telini pulsarınkini takacağız dedi, 3,5 cm kadar yükselecek dedi. Biri yok diyor diğeri çok yaptık sorun olan yok diyor.
Ben yaptırmaya karar verdim, her çeşit motora yapılıyor da genellikle tur motorları vs neden dominara yapılması sakıncalı anlamadım.
Bakalım nasıl bir şey olacak.

sailor33
25 Eylül 2024, 20:27
Yapmıyorum diyen uğraşmak istememiştir büyük ihtimalle

sallami
25 Eylül 2024, 20:43
2,5 cm yükselttim, pulsar teli takmıştım ayarlamaya yer kalmadı. Daha sonra orjinal teli kafanın içinden değil gidonun arasından geçirdim. Gayet yeterli oldu.

fthaltan
26 Eylül 2024, 14:30
Arkadaşlar herkese selamlar,
Gidon yükseltme işlemini yaptım.
Bu sabah 1 saat kadar vaktimi ayırdım ve sonunda hemen hemen 3,5 cm kadar yükselttim ve gidonu az da olsa kendime doğru yaklaştırdım.
Eskiye nazaran çok daha iyi bir pozisyonda tutuş ve sürüş yapıyorum.
Ne omuzumda ne elimde bir yük, ağırlık söz konusu değil.
Yapmıyorum diyen servis gerçekten iş bilmez bir servismiş. Bu konforu güvenli bir şekilde nasıl sunmazsın müşteriye :)
Pulsar debriyaj teli ile gidon yükseltici tatbik edildi ve ben motoru daha çok sevmeye başladım.
Toplamda 1.500 tl tuttu.
Hazır almışken Putoline Zincir Yağı ve uygunundan Zincir Temizleyicisi aldım.
Branda da alacaktım dedim hele bir Kasım ayı gelsin. Yüklenmeyelim.

Saygılar.

yayan1
03 Kasım 2024, 13:05
18 - 20-30-40 watt .
bu güç aralığında hangisi d 250 ye uygun soru bu .
özellikle kullacılardan cevap bekliyorum .
selamlar .

yayan1
27 Kasım 2024, 16:06
öyle bir motosiklet ki kapının önünde durur , fakat binmeye canın çekmez .

:pale::pale::pale::pale::pale:
bu arada sis farı taktırmak istiyorum , biraz sevimli bir hale getirmek için .
tavsiyelerinizi beklerim .
" 18 - 20-30-40 watt .
bu güç aralığında hangisi d 250 ye uygun soru bu .
özellikle kullanıcılardan cevap bekliyorum .
selamlar "
aküyü yormadan , yolda kalmadan hangisi uygun olur ?