PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fortnine'dan ilginç bir kıyas videosu: Değişik markaların rodaj yağı analizi

Cyan
15 Mart 2021, 10:25
Merhabalar,

Fortnine ilginç bir kıyas videosu paylaşmış; değişik marka motosikletlerin rodaj sonrası yağ örneklerini laboratuvar testlerine tabi tutarak motorların ne kadar "temiz" çalıştığını incelemişler: https://www.youtube.com/watch?v=9GAUo8eUXeU

https://www.youtube.com/watch?v=9GAUo8eUXeU

hasmet
15 Mart 2021, 12:25
Acep motosikletlerin modelleri neler? KTM deyince mesela Hint mi, yoksa Avusturya mı? Honda deyince Tayland mı, İtalya mı, Japonya mı?

Almanlar bayağı temiz çıkmış... Demek ki sorun üretimden ziyade dizayn da...

Harley'a helal olsun yahu... Ben daha kötü bekliyordum açıkçası.

mavzer-i
15 Mart 2021, 12:40
kawasaki iyiler arasında sanırım anladığım kadarıyla pek bişey anlamasamda

BloodyBaron
15 Mart 2021, 12:54
Çinli süper süper. Deselerdi drifti de yollardım ben.:)

Bu arada yamaha da çok iyi iş yapmış. Diğer tablolarda yamaha 1. Sırada.

< iLk@yy >
15 Mart 2021, 13:07
aslında değerler tam olarak doğru denemez.

Aslına bakarsanız yağları kullanıcılardan toplamış ve ön görülemez değişkenler var.
ilki kullanılan yağ marka ve modeli farklı farklı
ikincisi kullandıkları benzinler
üçüncüsü kullanıldıkları ortamlar
dördüncüsü ise yağ aynı deviri yapmış mı yapmamış mı motor ne şekilde kullanılmış.
beşincisi ise motor tipleri sonuçta hepsinin sıkıştırma oranları çevirebildikleri devirler vs farklı farklı

belli markalar için çok değişmesede bunları olabildiğince eş veya benzer tutarak tekrardan bakmak daha iyi olacaktır.

Cyan
15 Mart 2021, 13:13
Acep motosikletlerin modelleri neler? KTM deyince mesela Hint mi, yoksa Avusturya mı? Honda deyince Tayland mı, İtalya mı, Japonya mı?

Almanlar bayağı temiz çıkmış... Demek ki sorun üretimden ziyade dizayn da...

Harley'a helal olsun yahu... Ben daha kötü bekliyordum açıkçası.

Evet, video yorumlarında da sormuşlar. Model bence üretim yeri açısından önemli olmamalı; aynı model için, birden fazla ülkede üretiliyorsa, tüm ülkelerdeki kalite kontrol kriterlerinin aynı olması beklenir. Modelden modele kriterler tabi ki değişebilir, modeli bilmek o açıdan iyi olurdu. (Model açık edilen tek marka Royal Enfield; burada yeni 650cc çift silindir modellerden biri kullanılmış; ya Intruder ya da Continental GT.)

Testin sürprizi kesinlikle Harley değil yalnız; sürpriz Royal Enfield. İkinci sürpriz de Ducati. (Gerçi Multistrada'nın 15-50 yağ kullandığını öğrendikten sonra böyle bir sonuç beklemek gerekirdi herhalde...)

Seko
15 Mart 2021, 17:31
Sonuç olarak hiçbir şey ifade etmeyen bir inceleme olmuş.