PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2020 - Güncel - *KASK ÖNERİSİ*

knuis
08 Ağustos 2020, 13:39
Merhaba,

Şuan da maximum 500-550 TL bandında bir kask önerebilir misiniz.
Daha fazla bir bütçem yok, 590 TL veremem.
Sadece bu fiyat bandında f/p olabilecek bir ürün istemekteyim

https://urun.n11.com/kask/ls2-rapid-circle-mat-titanium-turuncu-kask-siyahayna-camli-P413481098

Bunu buldum bu da 520 ye filan geliyor camıyla birlikte ama güneş vizörü yokmuş.

/m beden/

fb__ömer
08 Ağustos 2020, 13:48
Axxis draken

İnwe Elensar
09 Ağustos 2020, 01:58
Selamlar kıymetli dostum. Motorunun markası nedir bilmiyorum; ama şunu söyleyebilirim sana, seni 30 km/s hıza çıkaran her cihaz seni öldürmeye yeter. Kaskların büyük bir çoğunluğu Euro/Dolar kuruna göre fiyatlandırılıyor. Yani bu demek oluyor ki, şu anki 500 Tl değerindeki kask dört ay önce 200-300 tl'ydi. Altımdaki motor hasar kayıtlı R25; fakat 15 bin Tl'lik ekipman ile geziyorum. Bütçeniz yoktur anlayabiliyorum; ama doğru olan senin canını en iyi şekilde korumandır. Tekerine taş değmesin, Allah kaza bela vermesin kıymetli kardeşim. Saygılar.

yigozya
09 Ağustos 2020, 10:51
Givi sniper 50.4 güneş vizoru de var 550tl. Kaliteli kask ve ideal fiyat

mustafaat
09 Ağustos 2020, 17:26
Givi sniper 50.4 güneş vizoru de var 550tl. Kaliteli kask ve ideal fiyat

Zamanında GIVI kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım; güzerl bir seçenek olduğunu düşünüyorum, güneş vizörü olması da büyük avantaj.

atillatopal9
09 Ağustos 2020, 17:51
givi güzel öneri olmuş. maddi durumum imkan vermiyorken 3 sene kullanmıştım. Agvden daha az ses alan kaskı var adamların.
tabi şükür kaza yaşamadım. o yüzden sağlamlığını bilemem.

gezginbekir
09 Ağustos 2020, 18:16
Canını seviyosan o fiyata kask alma lütfen.
Örnek veriyorum motor alacak bütçen 15000tl ise bunun 4000 tl'sini ekipman için ayırılır, kalan paraya motor alınır.
1700 tl'den aşağı düzgün güvenilir kask bulmak zor.
Bunun daha korumalı montu, pantolonu, eldiveni ve ayakkabısı var. Sharp testlerine bak, en kötü 4 yıldız almış bir kask al. Lütfen.

mgora
09 Ağustos 2020, 18:49
Canını seviyosan o fiyata kask alma lütfen.
Örnek veriyorum motor alacak bütçen 15000tl ise bunun 4000 tl'sini ekipman için ayırılır, kalan paraya motor alınır.
1700 tl'den aşağı düzgün güvenilir kask bulmak zor.
Bunun daha korumalı montu, pantolonu, eldiveni ve ayakkabısı var. Sharp testlerine bak, en kötü 4 yıldız almış bir kask al. Lütfen.

Givi 50.4 4 yıldız bir kask.Uzun süre Airoh Speedfire kullandım (yine 4 yıldız) arabaya kafa attım kendisi ile hasarsız.
300-400 tl'lik kasklardan 4 yıldız alan olduğu gibi 2-3000 tl'lik 2-3 yıldızlı kasklarda var.Pahalı korur algısı hatalı.
Tabii üretim tarihine dikkat etmekte fayda var.
Gönül isterdi ki forumda yerli kask yapacağız diyen arkadaşlardan ses gelseydi.

Motorumu
09 Ağustos 2020, 19:02
Cahilliğimi mazur görün nedir bu kaskları bu kadar pahalı yapan ? içi köpük dışı plastik Kask yorumlarını okuyorum 1500-2500 civarı kasklar da rüzgar sesini içeri alıyor diyorlar bu yüzden kulaklık tavsiyesi yoğunlukta. Maalesef 3000 ve üstü rakamları çoğumuz veremeyiz. Kısacası bu kask fiyatlarının yüksek olması marka fiyatı mı yoksa çok iyi fonksiyonel özellikleri olması mı karar veremedim.

Aşağıdaki yarım kaskları beğendim nasıldır?

https://www.hepsiburada.com/ls2-of562-camo-mat-titanium-sari-kask-p-HBV00000CIV8R LS2 382 TL
https://www.hepsiburada.com/airoh-city-one-acik-motosiklet-kaski-p-HBV00000KE70X AİROH 899 tl

Metela
09 Ağustos 2020, 21:20
500 tl'lik kasktan bu devirde hayır gelmez, tamam anlıyorum bütçe az ama şu an artık iyinin kötüsü kask 1000 tl'den başlıyor, şu anda 500 tl dediğiniz kask safebet vardı eskiden onun albenili cicili bicilisi, güvenlik en önemlisi, sırf polis ceza yazmasın diye ya da görseline bakarak kask almayın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:13 ----------

teslere de fazla güvenmeyin, 2 ya da 3 binlik kask ile sözde aşırı ucuz 4 yıldız almış kasklarla da mukayese yapmayın, tamam herkes yüksek bütçeli kask alamaz ama artık ucuz kask diye bir şey yok, unutmayın işi şansa bırakırsanız ileride çok pişman olursunuz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:17 ----------

Cahilliğimi mazur görün nedir bu kaskları bu kadar pahalı yapan ? içi köpük dışı plastik Kask yorumlarını okuyorum 1500-2500 civarı kasklar da rüzgar sesini içeri alıyor diyorlar bu yüzden kulaklık tavsiyesi yoğunlukta. Maalesef 3000 ve üstü rakamları çoğumuz veremeyiz. Kısacası bu kask fiyatlarının yüksek olması marka fiyatı mı yoksa çok iyi fonksiyonel özellikleri olması mı karar veremedim.

https://www.hepsiburada.com/ls2-of562-camo-mat-titanium-sari-kask-p-HBV00000CIV8R LS2 382 TL
https://www.hepsiburada.com/airoh-city-one-acik-motosiklet-kaski-p-HBV00000KE70X AİROH 899 tl

ses olayına takılmak bence saçma evet varsın sesi fazla olsun ama dünyanın bildiği denenmiş doğru düzgün işine yapacağınız kaskı seçin.

mesela nolan n87 hem fiyat hem de kendini kanıtlama açısından en iyi f/p kaskıdır, 2 defa kullandım ve kazada da işe yaradı, marka zaten dünyanın bildiği bir marka artık bir kask alırken 1000-1500 bu bütçelerle düşünün, bunun altı çok sıkıntılı bir kumar olur.

https://urun.n11.com/kask/nolan-n87-classic-parlak-siyah-P220674270?Beden=XL&gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjwvb75BRD1ARIsAP6LcqtuiKWD52Jfe3ZAJaq-PIvJB3pmGm006hpsOGoKqg6Y3sN7mY1alOMaArreEALw_wcB

Ozan arıcı
09 Ağustos 2020, 22:59
500 Liraya kask alınmaz diyenler arkadaşın hesabına yüzer lira ateşleyinde arkadaş kask alsın o zaman. Bütçem en fazla 550 lira demiş yorumların çoğu o paraya kask alınmaz. Arkadaş o paraya kask alınıp alınmayacağını sormuyor ki. Öneriniz yoksa yorum yazma zorunluluğu hissetmenize gerek yok.

cıbılduck
09 Ağustos 2020, 23:10
500 Liraya kask alınmaz diyenler arkadaşın hesabına yüzer lira ateşleyinde arkadaş kask alsın o zaman. Bütçem en fazla 550 lira demiş yorumların çoğu o paraya kask alınmaz. Arkadaş o paraya kask alınıp alınmayacağını sormuyor ki. Öneriniz yoksa yorum yazma zorunluluğu hissetmenize gerek yok.

Her hafta biri gelip böyle bi konu açıyor artık sıkıldık da ondan. Bu arkadaş yarın bi gün kaza yapsa bizi de üzecek, eşimizi dostumuzu da. Şimdi 500 liraya gitar almak vardır bi de 500 liraya ilaç almak. Bilmiyorum anlatabildim mi.

Metela
10 Ağustos 2020, 11:12

Basit bir cevap bu bütçe ile kask alınmaz diyoruz, ne tavsiye edelim, yalan mı söyleyelim! Sana şimdi gelsem 10 bin tl'ye R25 var sahibi bas kontağa git diyor desem, almamı ister misin? Al demek sence ahlaklı mı olur?

atlantic
10 Ağustos 2020, 12:55
Önerilmiş ama kullanıcısı olarak yorum yapmak isterim. GIVI 50.4 SPECTRUM ITALY KASK'ı öneriyorum o fiyatlara.

Kask polikarbon bir kask evet ama bence kaliteli ve koruyuculuğu yüksek. Güneş vizörü çok işe yarıyor, havalandırma kanalları güzel, görüş açısı da iyi. 2-3 aydır kullanıyorum ve memnunum. Öncesinde Shoei XR1000 kullanmış biri olarak XR1000'i emekliye ayırdıktan sonra bu kaska geçtim. Açıkçası hiç yadırgamadım. Tavsiye ederim.

espresso
10 Ağustos 2020, 13:03

Aman haa yarım kask giymeyin. Tam kapalı ya da kalite markaların çeneden açılan ama sürüş sırasında çene de kapalı olanları alın. Bu yarım kasklarla kaza yaparsanız iyi ihtimalle çeneniz dağılır. Bununla ilgili istatistikler var.

Bu linklerdeki kasklarla martı skutera bile binmem.

arndiol
10 Ağustos 2020, 13:09
Knuıs hocam,

Yazdıgın ile gelen cevapların uyumsuzlugu bizim forumun genel sıkıntısıdır.

550 Tl demişsin 590 a cıkamam demişsin, kask tavsiyesi istemişsin ama kask tavsiyesi değil başka tavsiyelerde bulunuyorlar, o nedenle cok kafaya takma.

1000 tl bütcem desen en az 2bin derler, 2 bin desen 3 bin derler.

Gel gelelim sorunun cevabına.

Kasklar belli bir bütçeden sonra sağlamlık değil konfor için parası yüksek isteniyor.
500 Tl lik kask ile 1000 tl lik kaskın koruması aynı olabilir.
5000 tl lik kaskın koruma ise 1000 tl lik kaskın koruması da aynı olabilir.

Bir kazada 500 lük kask korurken 5binlik korumayadabilir (tabi malzeme tipi acısından bu düşük ihtimal)

Benim gibi ilerde bütçeni yükseltip değiştireceğini umarak sana kendi kaskımı tavsiye ediyorum.

100 km den sonra ses alıyor ancak konfor olarak gayet güzel. Ses alma olayı zaten zor çözülen bir mevzu..

https://urun.n11.com/kask/mts-blade-mat-orangeull-face-motosiklet-kaski-2020-yeni-P313466902?Beden=L&gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjw4MP5BRBtEiwASfwALzuG2fvhNsBmMOuE-GDf0iWct3z-3JdYxP34F4nCCKJiQQhEyu48WRoCEncQAvD_BwE

emenyasin
10 Ağustos 2020, 13:12
@arndiol kaskın markası olarak MTS yazıyor. Daha önce bunun muhabbeti dönmüştü forumda. Bu MT 'den farklı bir marka değil miydi?

Gerçi bu videoda aynı ürün aynı fabrika falan denmiş:

https://www.youtube.com/watch?v=8m3YeNYF3wk

arndiol
10 Ağustos 2020, 14:01
@arndiol kaskın markası olarak MTS yazıyor. Daha önce bunun muhabbeti dönmüştü forumda. Bu MT 'den farklı bir marka değil miydi?

Gerçi bu videoda aynı ürün aynı fabrika falan denmiş:
https://www.youtube.com/watch?v=8m3YeNYF3wk

bende öyle duymustum, Vestel / Regal gibi MT / MTS olarak.

zaten ne yazık ki çok secenek yok bu fiyat aralıgında. En azından kullanıcı deneyimi olan ucuz markalar almak daha mantıklı.

Metela
10 Ağustos 2020, 16:34
Anlatamadığımız arkadaşlar burada halen sanki sadece muhaliflik ya da pahalı kask hayranlığı gibi konularla meşgul olduğumuzu sanıyor, ben burada bu bütçe ile kask alınmaz diyorum ve bunu da savunuyorum, arkadaşa o fiyat aralığında bir şey tavsiye de etmiyorum sonuçta sağlığına sıkıntı yaratacak bir şey için tavsiye olarak 550 tl varsa kask alma derim ya da bir iki ay motor kullanma paranı biriktir 1000-1500 tl civarı bir bütçe ile bilinen bir marka ve modelde kask edin derim, bir iki ay motor kullanmasa ölmez ama o kaska güvenip başına bir şey gelirse dönüşü olmaz. Buyrun bakın 30$ lık kask ile 300$lık kaskın farkını, ben demiyorum ki 300$lık kask alsın ama adı sanı ve koruyuculuğu iyi bilinen bir kask alsın tavsiye ederim, bunun için olan bütçe maalesef bahsettiğim rakamlar 300$lık değil ama 150$lık kask tavsiyesi ettim, 60-70$'lık kask kask değildir. unutmayın videodaki 30$'lık kask türkiye'de gümrük vergiler satıcı karı vs. 500 tl.

https://www.youtube.com/watch?v=eBnioxhXkFA

arndiol
10 Ağustos 2020, 20:04
Hayranlık vs. değil hocam.

Konu başlıgı kask önerisi. Yani adam kimseye bu paraya kask alınır mı demiyor. ya da bu bütçedeki kasklar nasıldır diye sormuyor.

Fiyat söylemiş , o fiyata bir öneri istiyor.

O paraya kask önermeyecekseniz kask öneri postuna yazı yazmanın da pek gerekliliği yok bence.

Metela
10 Ağustos 2020, 21:12
iyi de bu konuda çok bilgili mi değil mi nereden biliyorsun? Belki 500 tl'lik kask yeterli sanıyor ya da bu kask ile kazada gayet iyi korunacağını sanıyor, sen neye göre arkadaşın durumunu biliyorsun?

Yani bu kadar olaya düz mü bakacağız, adam hasarlı sorunlu bir motor ilanını buraya koyduğunda fiyat uygun ya da pahalı mı deyip mi geçeceksin? Aman bu motor seni öldürür ya da sakat iş sebepleri şunlar demeyecek misin?

Arkadaş buranın mantığını anlamamışsın o zaman, burasını alışveriş, takas sitesi yapalım o zaman, ben 2005'den bu yana buradayım sen 2018, buranın kurulma amacını senden çok daha iyi biliyorum, burası bilgi paylaşım platformu ve ağırlıklı da motosiklet üzerine, bilgi paylaşmak, hatalarımızı düzeltmek, bu şekilde bas geç dersen o zaman foruma ne gerek var!

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:10 ----------

bu arada kask önerisinde de bulundum, başlıkta da 550 tl'lik kask önerisi yazmıyor, demagoji de yapmayalım!

NERO2810
10 Ağustos 2020, 22:20
Hepimizin hayalindeki motosiklet için kredi çekiyoruz, para biriktiriyoruz. Ekipman'a da en az motosiklet kadar önem vermemiz lazım artık. Kaliteli ekipman alalım, motorun modelini yine yükseltebiliriz

karayel90
10 Ağustos 2020, 22:33
bende öyle duymustum, Vestel / Regal gibi MT / MTS olarak.

zaten ne yazık ki çok secenek yok bu fiyat aralıgında. En azından kullanıcı deneyimi olan ucuz markalar almak daha mantıklı.

Çakma ürün tavsiye etmem

LS2 = RS2

MT Helmet = MTS Helmet