Orijinalini görmek için tıklayınız : Dinazor'a 50'lik Önerisi
fakir ama gururlu
28 Nisan 2020, 17:14
14 yıl aradan sonra tekrar merhaba!
Bu siteye üye olduğumda 20'li yaşlarda genç, bekar, motor tutkunu bir delikanlıydım. Elde olmayan sebeplerle bu tutkudan koptum. Son motorum YBR'ydi.
Şimdi çoluğa çocuğa karışmış bir dinazorum. Yıllardır kafesçiyim. İki tane kafesim var. Şimdi kafeslerden birini satıp yeşil sahalara dönme planları yapıyorum.
Yaş kemale erdiği için eski tutkum yok tabi. Ufak tefek bir şeyle avunma derdindeyim. Adını sanını duymadığım bir sürü yeni marka piyasaya girmiş. Bu yaşlı dinazora yazrdım ederseniz çok sevinirim.
Arama kriterlerim şu şekilde:
* a2 ehliyetim var, ama mutlaka 50cc altı bir motor istiyorum.
* garajımda arabamın yanına sığacak küçük bir şey olsun. beni çarşıya pazara götürsün. hızmış, torkmuş bunlar bana hitap etmiyor artık.
* 5000-6000 tl civarında bu işi çözmek istiyorum. çoluk, çocuk, kredi ödemeleri falan filan derken bütçem oldukça kısıtlı.
* eski bir today50 hastasıyım. hep içimde kalmıştır. scooter tarzı olursa tercihimdir. cup tarzına da göz kırpabilirim.
* tangır tungur etmesin, kısmen de olsa sağlam olsa iyi olur. zaten ben motorlarımı zorlayıp üzmem, iyi bakar, temiz kullanırım.
kağıt üzerinde değil de, kullanıma bağlı tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Teşekkürler.
yürekçe
28 Nisan 2020, 17:46
Seni hatırlıyorum, profül resminde resmin vardı :)) kıvırcık bişeydin yanlış değilsem..
Hoşgeldin tekrardan..
Selami27
28 Nisan 2020, 18:11
Selam ben kuba blueberry aldım gayet güzel tavsiye ederim. Tip olarak çok beğeniliyor her gün 2-3 kişi motoru soruyor mutlaka. Gidişi falan gayet güzel ben turuncusunu aldım bu modelde canlı renk olması daha güzel oluyor.
Benim gözümde arora ar50 capuccino ve django 50 ile birlikte en güzel tasarıma sahip motor blueberry. Diğer iki model blueberrye göre pahalı. Ebatlarıda ideal ne büyük ne today ve trendy50 gibi küçük.
fakir ama gururlu
28 Nisan 2020, 18:17
Seni hatırlıyorum, profül resminde resmin vardı :)) kıvırcık bişeydin yanlış değilsem..
Hoşgeldin tekrardan..
Profil resmim neydi hiç hatırlamıyorum. :) En son bıraktığım şekilde şu anki proilim. Kıvırcık değilim. Dalgalı saçlı diyebiliriz. Sizin kullanıcı adı da bana yabancı gelmedi. Bir arkadaşla İngilizce olan motosiklet kitaplarını türkçe'ye çeviriyorduk. Siz miydiniz o yoksa. :rendeer:
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:15 ----------
Selam ben kuba blueberry aldım gayet güzel tavsiye ederim. Tip olarak çok beğeniliyor her gün 2-3 kişi motoru soruyor mutlaka. Gidişi falan gayet güzel ben turuncusunu aldım bu modelde canlı renk olması daha güzel oluyor.
Benim gözümde arora ar50 capuccino ve django 50 ile birlikte en güzel tasarıma sahip motor blueberry. Diğer iki model blueberrye göre pahalı. Ebatlarıda ideal ne büyük ne today ve trendy50 gibi küçük.
Söylediğiniz modele baktım. Today 50'nin kopyası gibi. Tasarımını çok beğendim. Fiyatı nedir? Titreşim ve motor sesi nasıldır?
Teşekkürler.
Selami27
28 Nisan 2020, 18:29
Profil resmim neydi hiç hatırlamıyorum. :) En son bıraktığım şekilde şu anki proilim. Kıvırcık değilim. Dalgalı saçlı diyebiliriz. Sizin kullanıcı adı da bana yabancı gelmedi. Bir arkadaşla İngilizce olan motosiklet kitaplarını türkçe'ye çeviriyorduk. Siz miydiniz o yoksa. :rendeer:
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:15 ----------
Söylediğiniz modele baktım. Today 50'nin kopyası gibi. Tasarımını çok beğendim. Fiyatı nedir? Titreşim ve motor sesi nasıldır?
Teşekkürler.
6500-6700 civarı veriyorlar motor sesi bütün 50cc lerde olduğu gibi yüksek ama kötü değil titreşim konusunda ise bir rahatsızlık yaşamadım
fakir ama gururlu
28 Nisan 2020, 18:32
Teşekkürler. Peki Ege50 için ne dersiniz? Cup tarzı ve yarı otomatik. Tekerlek çapı daha büyük. Fiyatı da 1000 lira daha uygun. Tahminimce motor aynıdır, şanzıman ve gövde farkı var.
ferhatkars
28 Nisan 2020, 19:47
bence 50 cc almayın abicim...yarın bir gün biraz daha uzağa gitmek istersiniz... pikniğe, mangala arabanın peşine takılıp gitmek istersiniz...
çocuğunuz, eşiniz artçı olmak ister...50 cc eziyet olur...
125 cc bir scooter alın bence... şehirler arası yola bile gider...
mesela Suzuki AN 125... ben kuryelik yaptığım yerde kullanmıştım... patron çok bakım meraklısı değildi... önce iş iş derdi...
motoru bildiğiniz eşşek niyetine kullandık... motorun içinde yağ kalmamış hala banamısın demiyordu...
bence biraz büyük düşünün, 50 cc pişmanlık olur... :cat:
fakir ama gururlu
28 Nisan 2020, 22:26
Teşekkür ederim. Cup tarzına daha yakınım sanki.
yürekçe
29 Nisan 2020, 08:36
Kuba 50'yi 2-3 bin km kullandım
2018 Yaz-sonbahar-kış
Mevsimleri söylememin nedeni, lastik yapısı, hararet gibi hiç bir sorunu yok.
Islak ve soğukta yol tutuşu da iyi.
Malzeme kalitesi de güzel. Solma falan yapanı da görmedim.
Esas önemli olanı da tüm çinlilerin servisi olan ustamızın tavsiyesiyle aldık. 50cc dense de, kuba ege 80cc ve çok güçlü.
125 cc lere denk ve ybr den güçlü gibi.
Rampalarda bayılmadı, düz yolda 55-65 arası rahat, 80'i gördüm ( km hatası yok )
Ben bunu çok övünce, bir abiniz başka bir dostuna anlatıyor. İhtimal vermiyor ama ısrarımızla alıyor. 3 kişi yaylayaçıkmışlar, öve öve bitiremiyor. Çok kişiye tavsiye ettim ama küçümseniyor. Muazzam motor.
Yakıt olayı, sanırım 100/2 gibiydi.. Çok az yakıyordu.
Aklıma gelnişken, vites geçişleri de oldukça iyiydi.
Düşünün ki, 2 sene kebapçı servisinde kullanılmış, üstünden onlarca kişi geçmiş düşürülmüş, kaza yapmış bir motor hala bu haldeyse sıfırı kim bilir nasıldır..
Prosedürü de yok.
Tek sorunu, uzun yol ( 200km + )için deposu küçük. Şartlara göre yanınızda ek yakıt taşımanız gerekebilir.
Aklıma gelenleri yazdım. Soracağınız olursa, yardımcı olmaya çalışırım.
Hakkınızda hayırlısı
fakir ama gururlu
29 Nisan 2020, 13:57
Kuba 50'yi 2-3 bin km kullandım
2018 Yaz-sonbahar-kış
Mevsimleri söylememin nedeni, lastik yapısı, hararet gibi hiç bir sorunu yok.
Islak ve soğukta yol tutuşu da iyi.
Malzeme kalitesi de güzel. Solma falan yapanı da görmedim.
Esas önemli olanı da tüm çinlilerin servisi olan ustamızın tavsiyesiyle aldık. 50cc dense de, kuba ege 80cc ve çok güçlü.
125 cc lere denk ve ybr den güçlü gibi.
Rampalarda bayılmadı, düz yolda 55-65 arası rahat, 80'i gördüm ( km hatası yok )
Ben bunu çok övünce, bir abiniz başka bir dostuna anlatıyor. İhtimal vermiyor ama ısrarımızla alıyor. 3 kişi yaylayaçıkmışlar, öve öve bitiremiyor. Çok kişiye tavsiye ettim ama küçümseniyor. Muazzam motor.
Yakıt olayı, sanırım 100/2 gibiydi.. Çok az yakıyordu.
Aklıma gelnişken, vites geçişleri de oldukça iyiydi.
Düşünün ki, 2 sene kebapçı servisinde kullanılmış, üstünden onlarca kişi geçmiş düşürülmüş, kaza yapmış bir motor hala bu haldeyse sıfırı kim bilir nasıldır..
Prosedürü de yok.
Tek sorunu, uzun yol ( 200km + )için deposu küçük. Şartlara göre yanınızda ek yakıt taşımanız gerekebilir.
Aklıma gelenleri yazdım. Soracağınız olursa, yardımcı olmaya çalışırım.
Hakkınızda hayırlısı
İşte aradığım yorum. Teşekkürler. 50'lik cup'lara çok yakınım şuan. Uzun yol ile işim olmaz. Malum evliyiz. Ailecek de binmeyeceğiz. Otomobil kullanıyoruz zaten. Tek başıma ara sıra kaçamak yapacağım sadece. Size tek sormak istediğim bu 50'lik cup'ların bir çok markası var:
-arora
-yuki
-kuba
En çok piyasaya yayılmış olan bunlar. Yakından gidip incelemedim ama, ufak tefek aksesuar ve dış tasarım dışında aynı motor bunlar değil mi? Şu iyidir, bu kötüdür diyebileceğiniz var mı? Ben yuki'nin 50'liğine sıcak bakıyorum mesela?
yigozya
29 Nisan 2020, 18:23
Bu kriterlerde Küba rx9 çok ama çok tatlı bir motosiklet değil mi:)
yürekçe
29 Nisan 2020, 18:51
İşte aradığım yorum. Teşekkürler. 50'lik cup'lara çok yakınım şuan. Uzun yol ile işim olmaz. Malum evliyiz. Ailecek de binmeyeceğiz. Otomobil kullanıyoruz zaten. Tek başıma ara sıra kaçamak yapacağım sadece. Size tek sormak istediğim bu 50'lik cup'ların bir çok markası var:
-arora
-yuki
-kuba
En çok piyasaya yayılmış olan bunlar. Yakından gidip incelemedim ama, ufak tefek aksesuar ve dış tasarım dışında aynı motor bunlar değil mi? Şu iyidir, bu kötüdür diyebileceğiniz var mı? Ben yuki'nin 50'liğine sıcak bakıyorum mesela?
Başta da demiştim.
Kuba ege, kağıt üstünde 50 cc, ama motor 83cc..
Gücü oradan geliyor.
Malzemesi de kaliteli
Belki belki tubless lastik..
Belki o da gerekmez yaz sonuna kadar
fakir ama gururlu
29 Nisan 2020, 19:55
Bu kriterlerde Küba rx9 çok ama çok tatlı bir motosiklet değil mi:)
Evet gerçekten çok güzel tasarımı. Hatta bu işe tekrar niyetlendiğim ilk anda motor araştırması yaparken bunu görüp neredeyse almaya gidiyordum. Ancak sonra youtube'da gördüğüm bir video vazgeçirdi beni.
https://www.youtube.com/watch?v=8LuB9DjeEuI
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:54 ----------
Başta da demiştim.
Kuba ege, kağıt üstünde 50 cc, ama motor 83cc..
Gücü oradan geliyor.
Malzemesi de kaliteli
Belki belki tubless lastik..
Belki o da gerekmez yaz sonuna kadar
İnternette gördüğüm tüm incelemelerde 49,5cc olduğunu belirtiyorlardı. Hatta motor bloğunda 49,5 yazıyordu.:sunny:
yürekçe
29 Nisan 2020, 20:01
Evet gerçekten çok güzel tasarımı. Hatta bu işe tekrar niyetlendiğim ilk anda motor araştırması yaparken bunu görüp neredeyse almaya gidiyordum. Ancak sonra youtube'da gördüğüm bir video vazgeçirdi beni.
https://www.youtube.com/watch?v=8LuB9DjeEuI
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:54 ----------
İnternette gördüğüm tüm incelemelerde 49,5cc olduğunu belirtiyorlardı. Hatta motor bloğunda 49,5 yazıyordu.:sunny:
Yetkili servisindeki usta bunu söyledi ve özellikle bunu önerdi.
İlk yorumda da belirtmiştim.
BIYIKLI
29 Nisan 2020, 20:07
Kesinlikle Cub tarzı diyorum, çilekeş motor be! Sıfırdan alıp 3 sene kullandım, ne çok işimi gördü, ekonomisiyle yüzümü güldürdü! :)
Kuba Ege50 tanıtım sayfasında yazılan sigorta gerektirmediği doğru mudur?
https://i.hizliresim.com/HYfXBp.jpg (https://hizliresim.com/HYfXBp)
fakir ama gururlu
30 Nisan 2020, 19:20
Kesinlikle Cub tarzı diyorum, çilekeş motor be! Sıfırdan alıp 3 sene kullandım, ne çok işimi gördü, ekonomisiyle yüzümü güldürdü! :)
Kuba Ege50 tanıtım sayfasında yazılan sigorta gerektirmediği doğru mudur?
Evet sigorta gerekmiyormuş bu modellere. Çok avantajlı. Sanırım bu 50'lik cup'lardan birini alacağım.
fakir ama gururlu
02 Mayıs 2020, 13:54
Arkadaşlar Kuba Ege 50 alıp piston, silindir, üst kapak değiştirmeye karar verdim. Değişim işlemini kendim yapacağım. Ardından dişli değişimi de yapabilirim duruma göre. Bir hafta kadar binip bakacağım. Sürat gibi bir beklentim veya takıntım yok. Amacım 60km/h ile zorlanmadan seyahat edebilmek. Önceki motolarımda bakım, onarım işlemlerini hep kendim yapıyordum, ama bu denli kapsamlı bir onarım yapmadım daha önce. Umarım elime yüzüme bulaştırmam. :mrgreen: Değişim işleminde sorun yaşayacağımı düşünmüyorum ama sübap ayarını kaafmda oturtamadım. Daha önce yapmış olanlar varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim.
yürekçe
02 Mayıs 2020, 23:15
Arkadaşlar Kuba Ege 50 alıp piston, silindir, üst kapak değiştirmeye karar verdim. Değişim işlemini kendim yapacağım. Ardından dişli değişimi de yapabilirim duruma göre. Bir hafta kadar binip bakacağım. Sürat gibi bir beklentim veya takıntım yok. Amacım 60km/h ile zorlanmadan seyahat edebilmek. Önceki motolarımda bakım, onarım işlemlerini hep kendim yapıyordum, ama bu denli kapsamlı bir onarım yapmadım daha önce. Umarım elime yüzüme bulaştırmam. :mrgreen: Değişim işleminde sorun yaşayacağımı düşünmüyorum ama sübap ayarını kaafmda oturtamadım. Daha önce yapmış olanlar varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim.
60km hız için hiiç gerek yok.
2 ve hatta 3. Viteste bile hoplayarak kalkan bir motor...
Hafif, pratik..
Özledim be yaa...
gokhanergun
02 Mayıs 2020, 23:37
(rx9 videosu icin yazdim, alıntı yapmayı bilmiyorum.)
Rx9 için abartı olduğunu düşünüyorum. Çamurluk filan durduk yere kırıldı diyor, pek mümkün değil gibi geldi. Zira o modeli vitesliye alışmak için 1 sene kadar kullandım. Hala whatsapp grubundayim, onlarca kullanıcıyla bir araya geldim, sehir dışı turlar yaptık. Bahsettiği şeylerin hiçbirini yaşayan arkadaşım olmadı. Ha vida gevşer ona sözüm yok, düzenli vida kontrolleri yaparak yolumuza bakıyorduk. Ibre ne kadsr doğrudur bilmem ama 105i gördüm ibrede, baska gören de oldu. (burdan sallayacak kişi çok olacaktır)
Velhasıl kelam, 50ccler arasinda tavsiye edeceğim motordur.
Sağlıcakla
Özledim keratayi
https://i.hizliresim.com/KVjKn6.jpg (https://hizliresim.com/KVjKn6)
fakir ama gururlu
03 Mayıs 2020, 13:49
(rx9 videosu icin yazdim, alıntı yapmayı bilmiyorum.)
Rx9 için abartı olduğunu düşünüyorum. Çamurluk filan durduk yere kırıldı diyor, pek mümkün değil gibi geldi. Zira o modeli vitesliye alışmak için 1 sene kadar kullandım. Hala whatsapp grubundayim, onlarca kullanıcıyla bir araya geldim, sehir dışı turlar yaptık. Bahsettiği şeylerin hiçbirini yaşayan arkadaşım olmadı. Ha vida gevşer ona sözüm yok, düzenli vida kontrolleri yaparak yolumuza bakıyorduk. Ibre ne kadsr doğrudur bilmem ama 105i gördüm ibrede, baska gören de oldu. (burdan sallayacak kişi çok olacaktır)
Velhasıl kelam, 50ccler arasinda tavsiye edeceğim motordur.
Sağlıcakla
Özledim keratayi
Gerçekten tasarım olarak çok güzel bir replika. Ama açıkçası gözüm korktu. Videoyu çeken şahıslar tek tekerci tayfa gibiydi. Motosiklete iyi davranmadıkları aşikar. Ama yine de şasinin kağıt gibi yırtılması gözümü korkuttu.
fakir ama gururlu
04 Mayıs 2020, 21:14
Bulunduğum yerde Ege 50'yi bulamadım. Bir satıcıda Reiz 50 var. Onu mu alsam yoksa 80km uzaktaki bayiye gidip Ege 50'de ısrar mı etsem bilenedim. Alacağım silindir buna uyar mı acaba?
Abdulla
04 Mayıs 2020, 23:59
Merhabalar bende kisbee 49cc var motorun artıları büyük oluşu iki kişi rahat sıgıyor yolcu icin ayak koyma yeri var kalitesi güzel cin malları gibi degil sesi titreşimi güzel ben memnunum
Selami27
05 Mayıs 2020, 00:24
Hangi videodan dolayı vazgeçtiniz
fakir ama gururlu
05 Mayıs 2020, 12:14
Merhabalar bende kisbee 49cc var motorun artıları büyük oluşu iki kişi rahat sıgıyor yolcu icin ayak koyma yeri var kalitesi güzel cin malları gibi degil sesi titreşimi güzel ben memnunum
Merhaba, otomatik vites ve küçük telerlek sebebiyle scooter düşünmüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:13 ----------
Hangi videodan dolayı vazgeçtiniz
#13 numaralı mesaja eklemiştim.
oğuzkağan
05 Mayıs 2020, 12:19
Manisa Akhisar Moto Kırbaş bayini bir arayın. Hem motor olarak 50cc de uzman bir bayi hem de kargo ile gönderimi olan bir bayi. Aklınızdaki tüm sorulara cevap verirler.
fakir ama gururlu
06 Mayıs 2020, 23:21
Manisa Akhisar Moto Kırbaş bayini bir arayın. Hem motor olarak 50cc de uzman bir bayi hem de kargo ile gönderimi olan bir bayi. Aklınızdaki tüm sorulara cevap verirler.
Teşekkür ederim.
Arkadaşlar, motosikletlerin bir kısmına zam gelmiş, bir kısmına da zam gelmek üzereymiş. Bu yüzden, bayiler satış yapmak istemiyor. Ellerinde olsa bile sorduğunuz modellere "yok" diyor. Bir haftadır bölgedeki tüm motosikletçileri gezdim. Bakmak istediğim hiç bir motosikleti bulamadım.
Yaşadığım yere 50km mesafedeki bir bayi ile telefonda görüştüm bugün. Bakmak istediğim tüm modeller için elinde olduğunu söyledi. Yarın oraya gidip bakacağım. Bir aksaklık olmazsa yarın alacağım motoru. :queen: O rüzgarı yıllar sonra yüzümde yine hissedeceğim için heyecanlıyım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:11 ----------
Bakacağım modeller:
RKS Next 50
RKS Sniper 50
Yuki Gusto 50
Kuba Reiz 50
Kuba Ege 50
Arora Kasırga 50
Kuba Dragon 50
Cup tarzında karar vermiş bulunmaktayım. Dragon'u sadece meraktan inceleyeceğim. Alacağımı sanmıyorum ama içimde kalmasın. Diğerleri aslına bakarsanız üç aşağı beş yukarı aynı motor. Ufak tefek detay farkları var. Bunların içinde en çok RKS Next 50'ye yakınım. :) Hangisini alırsam alayım eve getirip motoru dağıtacağım. Piston, sililndir, üst kapak değiştireceğim.
yürekçe
07 Mayıs 2020, 07:26
Teşekkür ederim.
Arkadaşlar, motosikletlerin bir kısmına zam gelmiş, bir kısmına da zam gelmek üzereymiş. Bu yüzden, bayiler satış yapmak istemiyor. Ellerinde olsa bile sorduğunuz modellere "yok" diyor. Bir haftadır bölgedeki tüm motosikletçileri gezdim. Bakmak istediğim hiç bir motosikleti bulamadım.
Yaşadığım yere 50km mesafedeki bir bayi ile telefonda görüştüm bugün. Bakmak istediğim tüm modeller için elinde olduğunu söyledi. Yarın oraya gidip bakacağım. Bir aksaklık olmazsa yarın alacağım motoru. :queen: O rüzgarı yıllar sonra yüzümde yine hissedeceğim için heyecanlıyım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:11 ----------
Bakacağım modeller:
RKS Next 50
RKS Sniper 50
Yuki Gusto 50
Kuba Reiz 50
Kuba Ege 50
Arora Kasırga 50
Kuba Dragon 50
Cup tarzında karar vermiş bulunmaktayım. Dragon'u sadece meraktan inceleyeceğim. Alacağımı sanmıyorum ama içimde kalmasın. Diğerleri aslına bakarsanız üç aşağı beş yukarı aynı motor. Ufak tefek detay farkları var. Bunların içinde en çok RKS Next 50'ye yakınım. :) Hangisini alırsam alayım eve getirip motoru dağıtacağım. Piston, sililndir, üst kapak değiştireceğim.
Kaçlık yapacaksın?
tarikcapar
07 Mayıs 2020, 09:51
rks sniper 50 , Sıfır almış arkadaşım, koruma demirleri var vs bayii 100cc kiti hediye vermiş... Dün 100cc ye yükseltilmişine bindim. 5-6 km gezdim... Öyle berbat değil. Şehir içi her türlü iş görür. 175cm - 108kg adamım. Yokuşta bile fazla gebermedi... Tamam uçmuyor ama sürünmüyor da... hoşuma gitti yani.
fakir ama gururlu
07 Mayıs 2020, 10:54
Kaçlık yapacaksın?
110'luk piston silindir takacağım. Ön dişli, arka dişli de değiştireceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:53 ----------
rks sniper 50 , Sıfır almış arkadaşım, koruma demirleri var vs bayii 100cc kiti hediye vermiş... Dün 100cc ye yükseltilmişine bindim. 5-6 km gezdim... Öyle berbat değil. Şehir içi her türlü iş görür. 175cm - 108kg adamım. Yokuşta bile fazla gebermedi... Tamam uçmuyor ama sürünmüyor da... hoşuma gitti yani.
Teşekkürler. Zaten benim de istediğim sizin de dediğiniz gibi uçması değil de sürünmemesi yeterli.
bican33
07 Mayıs 2020, 12:14
Yürekçe kardeşim yanlış hatırlıyor. Kullandığı motor Kuba ege 50 değildi. AR50-50 KASIRGA KLASİK modeli idi. Onun yorumları ve servis ustalarının tavsiyesi ile bir arkadaşım AR50-50 KASIRGA KLASİK aldı. Kuba ege 50 cc imiş, onu tavsiye etmediler. AR50-50 KASIRGA KLASİK 50 cc görünmesine rağmen motorun içi 80 cc imiş. o nedenle Arorayı aldık arkadaşa. Alalı 1 yıl oldu. 7000 km yol yaptı. Servisin montajda birkaç civatayı sıkmayı unutması dışında sıfır sorun olarak halen kullanıyor. Yaz kış iş için kullandı. Eşi ve küçük oğluyla 1000 rakımlı yayla yollarına bile gittiğini biliyorum. Zayıf yapılı dahi olsalar toplamda en az 170 kg ederler. Rampada sorunsuz gittiğiğini söyledi. son sürat 85 yaptığını söylüyor. Bu tür motor alıp 100-110 cc ye yükseltenler de var sorunsuz olarak kullandıklarına ilişkin youtube videoları var. Umarım yardımcı olabilmişimdir. motorun linki de şu: https://www.arora.com.tr/modeller/cub/ar50-50-kasirga.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:12 ----------
-arora
-yuki
-kuba
Yürekçe kardeşim yanlış hatırlıyor. Kullandığı motor Kuba ege 50 değildi. AR50-50 KASIRGA KLASİK modeli idi. Onun yorumları ve servis ustalarının tavsiyesi ile bir arkadaşım AR50-50 KASIRGA KLASİK aldı. Kuba ege 50 cc imiş, onu tavsiye etmediler. AR50-50 KASIRGA KLASİK 50 cc görünmesine rağmen motorun içi 80 cc imiş. o nedenle Arorayı aldık arkadaşa. Alalı 1 yıl oldu. 7000 km yol yaptı. Servisin montajda birkaç civatayı sıkmayı unutması dışında sıfır sorun olarak halen kullanıyor. Yaz kış iş için kullandı. Eşi ve küçük oğluyla 1000 rakımlı yayla yollarına bile gittiğini biliyorum. Zayıf yapılı dahi olsalar toplamda en az 170 kg ederler. Rampada sorunsuz gittiğiğini söyledi. son sürat 85 yaptığını söylüyor. Bu tür motor alıp 100-110 cc ye yükseltenler de var sorunsuz olarak kullandıklarına ilişkin youtube videoları var. Umarım yardımcı olabilmişimdir. motorun linki de şu: https://www.arora.com.tr/modeller/cub/ar50-50-kasirga.html
fakir ama gururlu
07 Mayıs 2020, 13:04
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Evet, bahsettiğiniz gibi bu 50'lik cup'ların bazıları zamanında 80'lik veya 100'lük olarak üretilmiş. Sonra bu olay çok duyulup suyu çıkınca bu tip üretim bitmiş. Şimdi hepsi 49cc olarak çıkıyormuş fabrikadan. Kuba yetkili servisi bu şekilde bilgi verdi. Ben aldığım motoru kullanmadan 110cc'ye çıkaracağım. 52mm piston, silindir ve üst kapak takacağım. Dişlileri de 15/38 veya 14/36 yapacağım.
yürekçe
07 Mayıs 2020, 13:37
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:12 ----------
Hadi yaa!! Sağolasın @Bican33
:( yanlış bilgikendirme için de özür dilerim
fakir ama gururlu
07 Mayıs 2020, 18:18
Ve bayiye doğru yola çıkıyorum. Arabayı hazırladım. :)
https://i.hizliresim.com/67WmDe.jpg
https://i.hizliresim.com/NZx0ef.jpg
Arabamın bu özelliğini seviyorum. Lego gibi beş dakikada her yerini sökebiliyorsunuz. :mrgreen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:02 ----------
https://i.hizliresim.com/EV36Od.jpg
Rks Next 50 aldım. Satıcı 80lik piston, silindir var dedi. Bakalım memnun kalırsam 110luk takmam belki. Biraz kullanayım.
Arabanın ön koltuğunu sökmesem bile sığacakmış sanki.
DarthRider
12 Mayıs 2020, 01:42
Hayırlı olsun.Kazasız belasız güle güle kullanın.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO