Orijinalini görmek için tıklayınız : Fren diski nerede düzelttirilebilir? (istanbul)
Disk kilit takılıyken zorlama sonucu ön sol fren diskinde hafif eğilme oldu. Yürümesine engel değil ama düşük süratta gidonu sola kırınca hafif ses yapıyor. Parça sıfırı tek disk 1850 lira, işçilik servis vs 2 bin küsür tutuyor. :pale:
Tornalatmak istemiyorum kesinlikle; ki verimli olmadığını hatta daha fazla probleme yol açtığını çok kişiden duydum. Servis alternatif seçenek olarak düzelttirebilme opsiyonu sundu (dışarıda bir ustaya yaptıracaklarmış) lakin ona da 1000 lira dedi. Açıkcası hem fiyat bana şişirme geldi, hem de onların dediği saatlerde motoru götürme şansım yok.
Fren diskini presleme veya farklı yöntem ile düzeltebilecek bildiğiniz bir usta var mıdır İstanbul'da?
yaşlıveacemi
21 Şubat 2020, 11:11
Fren motorlu taşıtlarda emniyet ( hayati emniyet ) parçası olarak geçer bunlarda uydur kaydır KESİNLİKLE yapılmamalıdır. Orijinal parçayla yetkili serviste değiştirin.
DETROITCITY
21 Şubat 2020, 11:13
Çağlayanda ölçek torna var arkadaşım KTM Duke 200'ün yamulmuş ön diskini orda 80tl ye düzelttirdi taş motoruyla düzeltiyorlar fakat diski kendin söküp götürmen lazim.
Fren motorlu taşıtlarda emniyet ( hayati emniyet ) parçası olarak geçer bunlarda uydur kaydır KESİNLİKLE yapılmamalıdır. Orijinal parçayla yetkili serviste değiştirin.
dostum, uydur kaydır işin riskini ben de biliyorum, lakin şu an 5000 lira verecek durumum yok. (servis tek disk değişimi fren performansını düşürebilir, çift disk değişmeli diyor). Torna yaptırmak istemediğimi de söyledim zaten.
burada konu açıp sorma amacım işi gerçekten doğru ve güvenli yapacak bir ustanın olup olmadığını öğrenmek. Yoksa zaten tek seçenek serviste değiştirtmek.
Nikkfurie
21 Şubat 2020, 12:29
Motosiklet fren disklerinin 5 mm kalınlığı var , düzeltme işlemi sağlıklı olmaz tavsiye edilmez , İstanbul da SFS Brake den çok daha uygun fiyata alabilirsin , üretim kendilerine ait , ben Vstrom da kullanıyorum , tüm polis motorlarının disklerinide kendileri üretiyor..
BoraKara
21 Şubat 2020, 12:42
Africa twin e binip,yamulan diski düzelttirmek... Vakti zamanında, kafede anca iki çay içip, akşama kadar takılmaya çalışan, hadi gel bir yere gidelim dediginde benzin yok diyen, racingci arkadaslar geldi aklıma nedense.
Kural [ Z ]
21 Şubat 2020, 12:57
Arkadaşlar, kişinin parasının olması onu saçacağı anlamına gelmez. Birşeyin tamiri mümkünse neden yenisiyle değiştirelim anlamış değilim. Vatandaş konu açıp sorup öğrenmeye çalışıyor, bilgimiz dahilinde yardımcı olsak daha iyi olur değil mi? Biraz da empati kuralım.
Konu disk düzeltimi ise öncelikle belirtmek isterim ki her diski düzeltemez veya düzelttiremezsiniz. Tek parçalı tip diskleri düzeltmek genellikle mümkün olabilir, bu düzeltme işleminin presle soğuk işlemle yapılması gerekir ki bu işlemi yapacak yeri malesef bilmiyorum. Eğer ki diskiniz çok parçalı tiplerdense (bağlantı noktasından bağımsız olarak yüzme aralığı olan tipler... malesef adını unuttum ancak hatırlayan arkadaş varsa belirtecektir) düzeltme gibi bir seçeneğiniz yok diyebilirim. Motosiklet disklerinde ise tornalamayı kesinlikle ama kesinlikle önermiyorum.
Bunun yerine yukarıda sn.Nikkfurie' nin de belirttiği gibi daha uygun fiyata yakın veya aynı kalitede temin edebileceğiniz yedek parça alternatiflerini araştırmak daha mantıklıdır.
Ayrıca bilmenizi isterim ki, servisin belirttiği üzere tek disk değişimi ile fren performansında anormallik ancak ve ancak biri tamamen bitmeye yakınken değiştirilen tek disklerde söz konusu olabilir ki bunu da her kullanıcının anlayabilmesi söz konusu dahi değildir. Yani tek disk değiştirebilirsiniz, sorun olmaz.
https://sc01.alicdn.com/kf/HTB1y7iggdzJ8KJjSspkq6zF7VXaB.jpg
Bu, bahsettiğim yüzer tip (adını unuttuğum, kesinlikle düzeltilmeye çalışılmamasını önerdiğim tip).
https://www6.nemctan.org/img/products/73871-motosiklet-arka-fren-disk-rotor-yamaha-xj6-n-diversion-cplak-13-15-icin.jpg
Bu ise bahsettiğim tek parçalı tip ki genellikle fiyatları ucuzdur, yine de gerekirse soğuk presle düzeltilebilir.
maktama
21 Şubat 2020, 12:59
... (servis tek disk değişimi fren performansını düşürebilir, çift disk değişmeli diyor)..
Servisin söylediği o cümle o kadar "amacımız para kazanmak, fren performansı falan hikaye" manasında bir cümle ki anlatamam.
Africa twin e binip,yamulan diski düzelttirmek... Vakti zamanında, kafede anca iki çay içip, akşama kadar takılmaya çalışan, hadi gel bir yere gidelim dediginde benzin yok diyen, racingci arkadaslar geldi aklıma nedense.
africa twine binince ne oluyor, 5 bin lirayı saçabilirim anlamına mı geliyor? laf diye söylüyorsun şunu. yaptığın benzetmeye değinmeyeceğim hiç.
yardımcı olan, bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim. Amacım nasıl ucuz kotarırım değildi, yinelediğim üzere bu işi servis düzelttirme yoluyla yaptırabiliyorsa (ve bu yöntem gerçekten işe yarıyorsa) ben de yaptırabilirim diye düşünmemdi. Kaldı ki bu haliyle ne sürüşe, ne frenaja hissedilir bir negatif etkisi yok. Ben biraz evhamlı olduğumdan kafama takılıyor.
@Kural[z] arkadaşım çok güzel açıklamış, benimki de yüzer disk tipinde, dolayısıyla düzelttirmek riskli bu durumda.
@Nikkfurie, teşekkürler. Bahsettiğin firmayı da araştıracağım, bir fiyat alırım onlardan da.
HerveauX
21 Şubat 2020, 13:19
Fren diski düzeltilmez hocam değiştirilir, o parcayı değiştirecek gücünüz yoksa o tip bi motora binmenizin saçma olduğu iddia edilebilir.
< iLk@yy >
21 Şubat 2020, 14:05
eğilen en diskin press vb yöntem ile düzeltilebilme şansı maalesef yok. ısıl işleme tutarak veya pres altında ezdirerek yapacağın her işlem diskin iç yapısında ( sen düzgün görsen bile ) yapısal deforme oluşturacak. yani kısaca nereye gidersen git press altında hafif güçte olduğu kadarını yapıp kalanını tornada düzleyecekler.
bu yüzden her halükarda diski değiştirmeniz gerekiyor olacaktır.
bir ihtimal servisle aranız iyise ağır hasarlı gelen bir motosikletten alıp sizinkiler ile change yapmanız olacaktır ( motosiklet perte çıkıyor ise yoksa hiç bir şekilde kabul edilmez )
birde aliexpress vb yerlerden siparişi pek önermiyorum yine. 600f'te denedim daha önce 2 kez. çok bir km olmadan diskte çatlaklar olmaya başladığı için 0 aldım sonrasında.
Serviste orjinalini sipariş verip, değiştirtmeye karar verdim. Teşekkürler cevaplar için.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO