PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Disk temizleme

Ozankass
30 Ocak 2020, 21:09
Ön ve arka diskten ses geliyor.
Diskleri temizlemek için ne önerirsiniz?

oluroyle
30 Ocak 2020, 21:35
Merhaba,

Azıcık forum karıştırma önerilebilir.
(http://www.motosiklet.net/forum/mt-kendin-yap-%5Bdiy-do-it-yourself%5D/140264-fren-disk-balata-temizligi.html)

mustafaat
31 Ocak 2020, 00:04
Sesin kaynağı balata mı, disk mi?

uzay gemisi
31 Ocak 2020, 01:05
Benim disktende ses geliyor takipteyim. Rahatsız etmediği için uğraşmadım. Ön frene basınca sürekli olarak ciyaklama yapıyor. Ses çıkartıp susup ses çıkartmıyor yani yamukluk yok ses devamlı olarak kesilmeden geliyor frene basış şiddetine göre artıyor ama sadece yavaşken.

Thracian
31 Ocak 2020, 09:41
Benim disktende ses geliyor takipteyim. Rahatsız etmediği için uğraşmadım. Ön frene basınca sürekli olarak ciyaklama yapıyor. Ses çıkartıp susup ses çıkartmıyor yani yamukluk yok ses devamlı olarak kesilmeden geliyor frene basış şiddetine göre artıyor ama sadece yavaşken.

Belki balatalarınız sertleşmiş ve özelliğini kaybetmiş olabilir.

ero__
31 Ocak 2020, 09:45

+1

Balata varken ötüyorsa genelde eskidiği içindir. Balata sprey harici hiç bir şey sıkmayınız. Bir tek izopropil alkol olabilir o da sadece diske. Disklerde kanallar oluşmuş ise tornaya vermeyin! Zaten incecik disk. Onun yerine balataları sökün ters takın ve disk ile arasına zımpara kağıdı kesip koyun. 80-100 kum olabilir. Biraz (1 km kadar) frene hafif basarak gezin ve sökün, pırıl pırıl diskleriniz olacaktır.

uzay gemisi
31 Ocak 2020, 15:41

Motosiklet 2018 model yinede sertleşir mi

Thracian
31 Ocak 2020, 16:18
Motosiklet 2018 model yinede sertleşir mi

Balataların merkezlemesi bozuksa balatalar sürekli disk ile hafif şekilde temas halinde ise zamanında önce sertleşebilir.

ero__
31 Ocak 2020, 16:19
Balatalar sürekli disk ile zaten temas halindedir.

Ozankass
31 Ocak 2020, 18:33
Motosiklet tamir bakım vb. İşlerinden pek anlamıyorum 😁 bu nasıl nerden anlaşılır?