PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : R25 rölanti dalgalanması

this
27 Kasım 2019, 18:04
R25 motorumda ilk başta çalıştırırken videodaki gibi düzensiz bir şekilde çalışıyor fırsat bulamadığım için servise daha gidemedim motoru yeni aldım gezmek bile nasip olmadı daha sizce sıkıntı ne olabilir ?

Video için:
https://photos.app.goo.gl/LKMe3L4pXmtAvQWq8

Almadan yamaha yetkili serviste bakımlarını kontrol ettik her şey sorunsuz gözüküyordu bir ustaya gösterdim hiç bir sıkıntı yok dedi.

oktayakgoz
27 Kasım 2019, 18:26
Problem mi bu ?

uzay gemisi
27 Kasım 2019, 18:39
Normal değil R25 de rölanti dalgalanması yaşayan başkalarıda vardı çalıştığı an rölanti de sabit durması gerekiyor bariz dalgalanma var

oktayakgoz
27 Kasım 2019, 18:41
Soğuktan yada ilk çalıştırmadan kaynaklanmaz mı bu

Sıcakken yine aynı şekil dalgalanma yapıyor mu

this
27 Kasım 2019, 18:47
Problem mi bu ?

Problem mi normal mi bilmiyorum öğrenmek için açtım zaten.

Soğuktan yada ilk çalıştırmadan kaynaklanmaz mı bu

Sıcakken yine aynı şekil dalgalanma yapıyor mu

Motor sıcak soğuk fark etmiyor zaten fark ettiyseniz hararet 3 te video da.

Motorda performans olarak bir sıkıntı görmedim ama normal gelmedi bana bu durum..

tanermavi
27 Kasım 2019, 20:57
Oksijen (lambda) sensörü yada gaz kelebek konum (tps) sensörü sorunlu olabilir...

Memcoş48
27 Kasım 2019, 22:16
Bujiler ne durumda acaba onları da kontrol edin.

this
27 Kasım 2019, 22:59
Oksijen (lambda) sensörü yada gaz kelebek konum (tps) sensörü sorunlu olabilir...

Bujiler ne durumda acaba onları da kontrol edin.

Yarın servise götüreceğim. Deneyimli bir arkadaş şöyle dedi;

Senkronizasyon problemi İki silindire giden yakıtın eşit olmaması ya da birinden birine daha geç yakıt gidip daha geç yakılması gibi sorunlardan olabiliyor
10000 kilometrede bir senkron ayarları yapılır
Yaptırmamış olabilir ya da yapmamış olabilirler
Ya da yapılsa bile bazen motorun kullanımı ya da hava şartlarına göre bozulabilir. Bi baktırsın , cihazı var otomatik yapıyor zaten.

okaplan
28 Kasım 2019, 00:54
Sanki gostergelerin isiginda dalgalanma oluyor devirle beraber, elektrik sisteminde akusunde flnda bir problem olabilir bence. Serviste onlarida kontrol etsinler

kdiner
28 Kasım 2019, 05:15
benim mt25 te de devir dalgalanması vardı ama sizinki gibi değildi baktırmanızda fayda var.

Fr.Sante
28 Kasım 2019, 20:30
Arkadaşımın R25'inde benzer rölanti dalgalanması vardı ek olarak farlar ve gösterge ışıkları da devirle beraber gidip geliyordu. Akü değişti düzeldi.

this
28 Kasım 2019, 20:58
Arkadaşımın R25'inde benzer rölanti dalgalanması vardı ek olarak farlar ve gösterge ışıkları da devirle beraber gidip geliyordu. Akü değişti düzeldi.

Evet sorun çıkmadı serviste marş zor alıyor motor aküyü değiştireceğim ama dışarıdan almayı düşünüyorum servis baya kitliyor.
Kaç volt kaç amper biliyor musunuz?

kdiner
29 Kasım 2019, 03:17
Evet sorun çıkmadı serviste marş zor alıyor motor aküyü değiştireceğim ama dışarıdan almayı düşünüyorum servis baya kitliyor.
Kaç volt kaç amper biliyor musunuz?

Artçı selesini ve oturduğunuz seleyi çıkartın üzerinde yazan değere göre bosch varta yuasa cebinize uygun olanı alın.

sharkspeedr2
29 Kasım 2019, 05:20
Akü:
Model:
GTZ8V
Gerilim, kapasite:
12 V, 7,0 Ah

buna göre alırsın