Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet çalışmıyor.
Kursad55
22 Temmuz 2019, 13:24
Merhaba arkadaşlar, motosikletimin marka model bajaj discover 125 st. Dün motosiklete bindim, evden 4 km uzağa gittim, arkamda bir arkadaşım var. Gidene kadar hiç bir sorun yok zaten şu ana kadar da bir sorun yaşamadım. Neyse biz bir saat kadar durup gidecektik sonra motosiklete bindim, kontagı çevirdim gelen giden yok aküm yeni sayılır ki bir anda niye bitsin zaten ayak marşı da var onunla da çalışmadı. Sigortasına baktım sağlam görünüyor. Ne yapmalıyım alıp ustaya götürme şansım da yok. Şimdiden teşekkürler
ERTOBİ
22 Temmuz 2019, 13:40
Geçmiş olsun ...Böyle durumlarda %90 akü çıkıyor.Motoru götüremiyorsanız aküyü götürüp ölçtüre bilirsiniz.(çalınmadı ise : ) )
Halilyildiz
22 Temmuz 2019, 14:11
ufak bir ihtimal ama benzin bitmiş olabilirmi benimde başıma gelmişti benzini yedeğe çevirdim sonra yola devam etmiştim
Kursad55
22 Temmuz 2019, 14:17
Akü bitse ayak marşı ile çalışması lazım değil mi usta ayrıca o 4km yoldan elimde getirdim eve
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:14 ----------
ufak bir ihtimal ama benzin bitmiş olabilirmi benimde başıma gelmişti benzini yedeğe çevirdim sonra yola devam etmiştim
Benzin var bayağı da kontagı çevirince boş görünüyor herşey hareketlilik yok sadece aküden olsa aşağı vurdurdum yine çalışmadı. Yahu bu motorla üç gün önce Uludağ a zirveye çıktım tık demedi hergün kullanıyorum yok demedi de şimdi de böyle
kurubuzz
22 Temmuz 2019, 14:25
Motoru boşa al debriyaja bas kontagı cevir akim gelmezse sigortayi kontrol et benden bu kadar genelde bendede ara sıra oluyo kablolarda temassızlık yuzunden.
Kursad55
22 Temmuz 2019, 14:38
Bana da öyle geliyor ama sigortaya bakıyorum sağlam gibi başka bir sigorta var sağlam mi bilmiyorum onu denedim ama o da yok telleri sağlam görünüyor sigortanın ona rağmen patlak olabilir mi
levend84
22 Temmuz 2019, 14:58
End.bobini yanmiş olabilir.ateşleme arizasi
Buji piposuna kivilcim gondermez.
Hee bobin Saglam ise, konjektor.
En damarli ariza ise,statör.
Kursad55
22 Temmuz 2019, 15:05
End.bobini yanmiş olabilir.ateşleme arizasi
Buji piposuna kivilcim gondermez.
Hee bobin Saglam ise, konjektor.
En damarli ariza ise,statör.
Ya usta bunlar da olabılır ama yine de kontagı çevirince göstergenin ışıkları yanmaz mıydı daha ateşleme den önce sorun başlıyor
Akü yu de ölçüm 12.6 v geliyor
Halilyildiz
22 Temmuz 2019, 16:13
bujileride kontrol et kıvılcım atıyormu diye belkide ateşleme bobiniden kaynaklı bir arıza olabilir başıma hiç böyle birşey gelmedi 2 senedir
bir ihtimal daha var yan ayakta müşür var belkide müşür bozulmuş olabilir ondan dolayı marş almıyor olabilir
veya kontakta bir sıkıntı var herşey olabilir ama bu ihtimaller geldi aklıma
Kursad55
22 Temmuz 2019, 21:07
bujileride kontrol et kıvılcım atıyormu diye belkide ateşleme bobiniden kaynaklı bir arıza olabilir başıma hiç böyle birşey gelmedi 2 senedir
bir ihtimal daha var yan ayakta müşür var belkide müşür bozulmuş olabilir ondan dolayı marş almıyor olabilir
veya kontakta bir sıkıntı var herşey olabilir ama bu ihtimaller geldi aklıma
Kontagı çevirince hiçbir elektirik belirtisi yok marş basmiyor farlar sinyaller korna yok Akü yu ölçüm normal görünüyor ki ayaklık da var vurdurdum da yine çalışmadı heryerine baktım kablolara baktım sigortaya baktım sorun yok işin içinden çıkamadım. Ustaya götürme şansım da yok şu an beklemede kalacağım galiba. Bu yaz ilk defa bozuldu böyle can sıkıcı bir durum
UğurDankı
22 Temmuz 2019, 21:29
bence eletrik tesisatı ile alakalı bir durum çünkü statör falan öyle zart diye bozulmaz aküden olsa vurdurmuşsun çalışırdı soketler beyin cdi vs kontak falan bir dümen var onda
Kursad55
22 Temmuz 2019, 22:09
bence eletrik tesisatı ile alakalı bir durum çünkü statör falan öyle zart diye bozulmaz aküden olsa vurdurmuşsun çalışırdı soketler beyin cdi vs kontak falan bir dümen var onda
Adaş aynen öyle bulamadım bir türlü imkan olana kadar kalacak benim canımı sıkan büyük bir ihtimalle küçük beş para etmeyen bir sorun diğer türlü bir sorun olsa dert değil yada sorunu bilsem
UğurDankı
23 Temmuz 2019, 20:22
Arka selenin altında bir röle beyin gibi bir dalga var onu kurcalasana biraz
Kursad55
23 Temmuz 2019, 20:37
Arka selenin altında bir röle beyin gibi bir dalga var onu kurcalasana biraz
Valla Adaş senin de dediğin gibi çıktı ben onu unutmuştum orda bir sigorta daha vardı nasıl unuttum bilmiyorum keşke dün yazsaydim bugün bir tamirci bulup eve getirdim o halletti tabi nakliye ye vermediğim parayı ona verdim
Sorun bir şekilde halloldu yani teşekkür ederim herkese ilgilendiğiniz için :)
kurubuzz
23 Temmuz 2019, 21:02
Valla Adaş senin de dediğin gibi çıktı ben onu unutmuştum orda bir sigorta daha vardı nasıl unuttum bilmiyorum keşke dün yazsaydim bugün bir tamirci bulup eve getirdim o halletti tabi nakliye ye vermediğim parayı ona verdim
Sorun bir şekilde halloldu yani teşekkür ederim herkese ilgilendiğiniz için :)
Sorun neymiş nasıl cözdunuz olayi
UğurDankı
23 Temmuz 2019, 23:02
Valla kusura bakma ya benimde sonradan aklıma geldi malesef
Kursad55
24 Temmuz 2019, 00:00
Valla kusura bakma ya benimde sonradan aklıma geldi malesef
Canım sağolsun kardeşim eyvallah düşünmen yeter
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:59 ----------
Sorun neymiş nasıl cözdunuz olayi
Bu sele altında bir sigorta daha varmış o yanmış onu değiştirdik çok basit biseydi ama aklıma gelmesi baktım ama görmemiştim sadece bir sigorta var zannettim ben
Ekarademir
24 Temmuz 2019, 08:33
Böyle sorunların genelde çözümü çok basit oluyor. En basit yere bakmak kimsenin aklına gelmediği için.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO