PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motoru açılan motosiklet

batuhanaslan
28 Mayıs 2019, 03:02
merhaba arkadaşlar bende ybr esd 125 var motorun vidalarında deforme var
yani belli motor açılmış. motorun açılması demek illa krank değişimi falan demek mi yoksa normal bi bakımda da motor açılabilir mi
ilk aldığımda var mıydı yok muydu hatırlamıyorum valla 3 kere girdi bakıma

istanbu_gezg
28 Mayıs 2019, 03:09
krank değişmesi motorunu çöp yapmaz , motor açılması da motorunu çöp yapmaz

oluşan bir ses gibi bir arızayı gidermek içinde açılmış olabilir herşeyi kötüye yormayın

benim motorumda 3500 tl hasar kaydı var 57 bin km de aldım şu an 67 bin km de bir sorun yok malınızı sevin koruyun

uzay gemisi
28 Mayıs 2019, 04:49
kilometre nedir belki sadece debriyaj değişmiştir yada benim eski motorum gibi krank rulmanları değişmiş olabilir. Herkes bilmez ama krank rulman problemi ybrlerde kroniktir. 20 binlerde ses yapmaya başlar ve değişmesi gerekir. Buda zahmetli bir süreçtir tüm motor açılır

hasmet
28 Mayıs 2019, 06:31
Debriyaj için kafayı açmaya gerek var mı? Yan kapak yeterli değil mi debriyaja ulaşmak için?

Bu arada benim motorun piston ve silindir değişti ilk 5000km'de... Yeni aldığımdan daha iyi çalışıyor şimdi. Ama dışarıdan motorun açıldığına dair herhangi bir emare de görünmüyor.

Yapan iyiydi ama. Sırf bu iş için uzakta başka bir yere götürdüm ve aylarca da bekledim. Ve değdi beklediğime de.

batuhanaslan
28 Mayıs 2019, 10:51
kilometre nedir belki sadece debriyaj değişmiştir yada benim eski motorum gibi krank rulmanları değişmiş olabilir. Herkes bilmez ama krank rulman problemi ybrlerde kroniktir. 20 binlerde ses yapmaya başlar ve değişmesi gerekir. Buda zahmetli bir süreçtir tüm motor açılır

26 binde benim ybr üst kısımda silindirin olduğu yerdeki büyük vidada hiç iz yok sadece sol kapaktaki çizgi gibi bi vida var bide etrafında çevirili vidalar var onlarda iz var sol kapakta yani

drejj
28 Mayıs 2019, 12:00
Motorun belli bir km den sonra işi bilen iyi bir usta ile açılıp farzı misal piston silindir değişmesi,geri toplanırken de alt üst contalarını da yenilenip toplanması 20-30 bin km de hiç açılmamış bir motosikletten kat kat iyidir.Bildiğiniz motor bloğunuzun içindeki yürüyen aksam değişmiş sıfırlanmıştır.

zeynelhazan
28 Mayıs 2019, 12:02
26 binde benim ybr üst kısımda silindirin olduğu yerdeki büyük vidada hiç iz yok sadece sol kapaktaki çizgi gibi bi vida var bide etrafında çevirili vidalar var onlarda iz var sol kapakta yani

Supap ayarı yapmak için manyetoyu açmış olabilir mi?

uzay gemisi
28 Mayıs 2019, 12:31
sol kapak açılmış ise eksantrik zinciri, gergi paletleri değişmiş olabilir, statör değişmiş olabilir yada sadece kontrol amaçlı açılmış olabilir. yada sadece subap ayarı için açılmış olabilir ama düşük ihtimal subap ayarı için sol kapağın komple çıkmasına gerek yok kılavuz çizgilerini gösteren vidalar var. Sonuç olarak motorunda herhangi bir sıkıntı yoksa memnunsan ha açılmış ha açılmamış bence çokta önemli değil

yokon
28 Mayıs 2019, 16:33
Motorun açılması kötü bir şey değildir.