PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CBR1000RR satın aldık blok kaynaklı çıktı.

Sayfa : [1] 2

Furkan_venus
25 Mayıs 2019, 22:00
14 gün önce sahibinden bulduğumuz 2008 model 42 bin km'de 1000rr aldık.
satıcı aracın hiç bir sorunu olmadığını,1 yıldır kullandığını söyledi.
daha önce serviste yağ yakmadan dolayı motor açılıp işlem görmüş,bundan haberimiz var.
zaten bu modellerde kronik sorun olduğunu bilerek aldık.
motosikleti ümraniye sanayide ergün ustaya götürdük,satıcıda orda bakımları yaptırdığını söyledi.
iyi güzel baktırdık sıkıntı yok,herhangi bir problem yok,noterde işlemleri hallettik,motosikleti ümraniyeden avrupa yakasına getirdik.
geldiğimizde sağ grenajından aşağı doğru yağ sızıntısı farkettik blok çatlak diye falan düşündük.motosikleti sarıgöldeki serkan ustamıza götürdük
egzantirik zincirinin ömrünün bittiğini,gergiyi birazdaha fazla gerdirmek için gerginin arkasından vida montaj ettiklerini farkettik yağı ordan kaçırıyormuş. https://i.hizliresim.com/AOQ4Mr.jpg
hondadan zincir aldık 900 küsür tl 2. el gergi aldık 350 tl birde işçilik masrafı var.
serkan ustam gergiyi değiştirirken birde ne görsün
https://i.hizliresim.com/QPED5v.jpg
https://i.hizliresim.com/Xb7VG0.jpg
https://i.hizliresim.com/bvAq1G.jpg
https://i.hizliresim.com/5NrP0D.jpg
ustamızın dediğine göre motosiklet daha önce yüksek devirde şanzıman dağıtmış buda blogu kırmış içten ve dıştan kaynak yapmışlar dışındada macun sun fix var.
satıcıyı aradık bu aracı bizden geri almasını paramızın verilmesini istedik durumu anlattık benim haberim yoktu gibi şeyler söyledi beni ilgilendirmez paranı vermiyorum gibi şeyler söyledi.
bunun üzerine dava etmek istiyoruz bunun için sizlerden yardım istiyorum bu tarz birşeyle daha önce karşılaşmadık
nasıl dava etmeliyiz,bunun için ayrı avukatlar oluyormu,mahkeme olursa haklı çıkabilirmiyiz,nereye başvurmalıyız,ne yapmalıyız.
fazla süre geçmeden pazartesi günü harekete geçmek istiyorum zahmet edip okuduğunuz için teşekkür ederim

snappy x
25 Mayıs 2019, 22:02
https://i.hizliresim.com/P748gv.png (https://hizliresim.com/P748gv)

birbilent
25 Mayıs 2019, 22:08
bilgim yok ama bu üzücü durum yüzünden geçmiş olsun demek istedim.. çözülür umarım

hokahey
25 Mayıs 2019, 22:10
geçmiş olsun. ayıplı mal satışı olmuş. kanıtları ile beraber dava etsen kazanırsın diye düşünüyorum.

satıcı motorun ilk sahibi miydi?

sailor33
25 Mayıs 2019, 22:13
Süreci bilemem ama, dava açmak için daha fazla beklemeyin bence . Tekrardan geçmiş olsun

Furkan_venus
25 Mayıs 2019, 22:22
hayır ilk sahibi değildi 1 yıldır onda olduğunu söyledi sonrasında gösterdiğimiz ustayı arayıp durumu anlattık 1 ay önce araç takasıyla aldıklarını söyledi

hokahey
25 Mayıs 2019, 22:34
hayır ilk sahibi değildi 1 yıldır onda olduğunu söyledi sonrasında gösterdiğimiz ustayı arayıp durumu anlattık 1 ay önce araç takasıyla aldıklarını söyledi

belki de onun da durumdan haberi yoktu? ama bu ayıplı mal hadisesini değiştirmez. sen yine de hukuki yollara başvur..

Boldpilot
25 Mayıs 2019, 22:37
Motosiklete daha fazla masraf etme. Gizli ayıplı mal davası açıcaksın ve kısa bi süreç değil ancak sonucunu mutlaka alırsın . Senin hiçbirşey isbat etmene gerek yok, satıcı malı sattığında malın sorunsuz olduğunu isbat etmek zorunda. Bi avukattan yardım almanda fayda var, pazartesi günü ilk işin noterden ihtarname çekmek olsun. Googleda gizli ayıplı mal noter ihtarname diye aratırsan örnekleri bulursun.

üç hakkın var, motosikleti sorunsuz olanıyla değiştirtmek, paranı almak, veya satış bedelinden ayıp oranını düşmek. Sen paranı eninde sonunda alırsın, satıcı aklı varsa ihtarnameden sonra seninle uzlaşır. Yoksa avukat masrafıydı mahkeme masrafıydı vs epey giydirirler.

Ros1n2
25 Mayıs 2019, 22:40
Benimde bilgim yok ancak eski model herhangi bir racing alma hatasını 1 defa yaptım Allah belamı verdi bidahada yanından bile geçmedim. Aynı durum bendede vardı hemde ortadan ikiye kaynatmışlardı neredeyse headers arkasında olduğu için yağdan çamurdan pisten göremedim.. izmirden ankaraya geldim öyle tık yok evin önünde kaldı :D Ballı adamım vesselam

Volkan76
25 Mayıs 2019, 22:44
Geçmiş olsun. Bencede hemen tüketici koruma kurumuyla görüşün hakem heyeti var, size yardımcı olurlar. Belki, mahkeme ve dava süreçleriyle uğraşmadan, hakem heyeti size paranızın geri ödenmesi için satıcıya iade alması için emir çoıkarır. Hala iade almasa, savcılıkda dava açarsanız, heyetin karakı sizin en iyi dayanağïnız olur. Alım, satım sorunlarında Tüketici Koruma dernek ve Kurumlar en hızlı davranıyor. Tavsiye ederim. Kolay Gelsin.

yamtareroglu
25 Mayıs 2019, 22:51
İşlemi yapmadan önce ustanızdan servis formu isteyin. Servis formunda hasarın tahmini zamanını da belirtsin. Satın aldığınız kişi mahkemede ben sattığımda düzgündü, o yapmış diyemesin. Geçmiş olsun..

hokahey
25 Mayıs 2019, 22:59
İşlemi yapmadan önce ustanızdan servis formu isteyin. Servis formunda hasarın tahmini zamanını da belirtsin. Satın aldığınız kişi mahkemede ben sattığımda düzgündü, o yapmış diyemesin. Geçmiş olsun..

derler valla. bu ülkede derler..

Volkan76
25 Mayıs 2019, 22:59
https://www.haberler.com/ikinci-el-arac-aliminda-ekspertiz-raporu-zorunlu-11622568-haberi/
Bu haberi buldum. 01.Nisan'da çikan yeni bir kanun. İkinci el araç alım satımında ekspertiz zornluğu. Öyle, hasarları gizleyerek araç satanlara karşı. Bir bakın isterseniz.
175 Tüketici Hattınıda arasnız, yardımcı olup, yönlendirebilirler.

__sArSıLmAz__
25 Mayıs 2019, 23:34
İyide zaten siz alırken motosiklet i bi ustaya götürüp göstertmişsiniz,o da bi expertiz sayılır,ben olsam yetkili serviste motosiklet e baktırırdım. Bence sizdede hata var.ergün ustaya götürüp baktırdık sıkıntı yok yazmışsınız . Usta demekki iyi bakamamış. Geçmiş olsun. Ben reyzing makinelerde sıfır alamayacağım için yüksek model ikinci elden yanayım. Mesela millet 2005-2006 model fazer lara 30 bin lira isterken,bugün o paralara 2014-2015 model honda cbr 650F alınabiliyor. Gibi gibi biçok örnek var. Çok piyasa olan motorlar pahalı,almam arkadaş,giderim piyasası biraz düşük yüksek model motor alırım.piyasası düşük motorlar ucuz oluyor,1 ayda satılmasında 2 ayda satılsın noolacak. Neyse bunlar benim şahsi görüşüm,size tekrar geçmiş olsun

uzay gemisi
25 Mayıs 2019, 23:54
Hocam aslında kaynak gözüken birşey kontrolünü yapan usta eğilip bloğa bakmadı mı

Ros1n2
26 Mayıs 2019, 00:04
İyide zaten siz alırken motosiklet i bi ustaya götürüp göstertmişsiniz,o da bi expertiz sayılır,ben olsam yetkili serviste motosiklet e baktırırdım. Bence sizdede hata var.ergün ustaya götürüp baktırdık sıkıntı yok yazmışsınız . Usta demekki iyi bakamamış. Geçmiş olsun. Ben reyzing makinelerde sıfır alamayacağım için yüksek model ikinci elden yanayım. Mesela millet 2005-2006 model fazer lara 30 bin lira isterken,bugün o paralara 2014-2015 model honda cbr 650F alınabiliyor. Gibi gibi biçok örnek var. Çok piyasa olan motorlar pahalı,almam arkadaş,giderim piyasası biraz düşük yüksek model motor alırım.piyasası düşük motorlar ucuz oluyor,1 ayda satılmasında 2 ayda satılsın noolacak. Neyse bunlar benim şahsi görüşüm,size tekrar geçmiş olsun

Yok yok en çok tutulana binmeli forsumuz bozulur :D

MimTolga
26 Mayıs 2019, 00:08
bunlar hep heyecandan kaynaklı şeyler. motoru alma heyecanından mantıklı dusunemiyor insan. Eski bir racing alırken mutlaka detaylı bir ekspertiz yaptırmak gerekli. En basiti satıcıyı zarflarsınız ben bir egzantrige şanzımana da baktiracagim blogu acmak lazım diye ordaki tavırdan bile çok şey anlarsınız. Tuketici hakları hakem heyeyinin limitinin üzerinde sizin durumunuz. Direk Tuketici mahkemesine dava acmak gerekli. Nisan'da çıkan yasa sonrası satıcı ekspertiz raporuyla satmak zorunda diye biliyorum ama motorları kapsarmı bilemiyorum. Bir avukata danismakta fayda var.
Gecmis olsun.

Furkan_venus
26 Mayıs 2019, 00:33
Hocam aslında kaynak gözüken birşey kontrolünü yapan usta eğilip bloğa bakmadı mı

usta bloğa baktı ancak göremedi görseydi söylerdi veya biliyordu söylemedi kendimizde inceledik kolay görünücek biryerde değil şaseye yakın olan taraf çok zor belli oluyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:31 ----------

bunlar hep heyecandan kaynaklı şeyler. motoru alma heyecanından mantıklı dusunemiyor insan. Eski bir racing alırken mutlaka detaylı bir ekspertiz yaptırmak gerekli. En basiti satıcıyı zarflarsınız ben bir egzantrige şanzımana da baktiracagim blogu acmak lazım diye ordaki tavırdan bile çok şey anlarsınız. Tuketici hakları hakem heyeyinin limitinin üzerinde sizin durumunuz. Direk Tuketici mahkemesine dava acmak gerekli. Nisan'da çıkan yasa sonrası satıcı ekspertiz raporuyla satmak zorunda diye biliyorum ama motorları kapsarmı bilemiyorum. Bir avukata danismakta fayda var.
Gecmis olsun.

teşekkür ederim pazartesi günü avukata danışıp noterden ihbarname çekicem
noterde satışı alırken görevli expertiz ile ilgili birşey sormadı bile

vlad1462
26 Mayıs 2019, 00:57
satıcı 1 senedir kullandığını, usta ise 1 ay önce takas yoluyla geldiğini söyledi yazmışsın. o kısmı tam anlamadım ben. yani sana motor satan kişi 1 aydır kendinde olan motoru 1 senedir bende diyerekmi sattı sana. eğer öyleyse zaten işin içinde satıcının hile karıştırma durumu mevcut.

motor bloğunun iç kısımdan kaynak yapılması dıştan belli olmayabilir onu anlarımda koskoca zincir gergisinin üstündeki sonradan atılan civatadamı gösterdiğin ustanın gözünden kaçtı. zaten eve varana kadar yağ kaçıracak durumda olduğuna göre sürekli yağ kaçırıyordu, bunlarda geçici olarak temizlemişler ve satıştan sonra ne hali varsa görsün kafası ile sana motoru satmışlardır.

nerden baksan satıcının ben bilmiyodum, haberim yoktu diyemiyeceği bariz bir durum var ortada ve satıcı suçludur. peşine düştüğün sürecede paranı alacağını düşünüyorum.

Furkan_venus
26 Mayıs 2019, 01:57
satıcı 1 senedir kullandığını, usta ise 1 ay önce takas yoluyla geldiğini söyledi yazmışsın. o kısmı tam anlamadım ben. yani sana motor satan kişi 1 aydır kendinde olan motoru 1 senedir bende diyerekmi sattı sana. eğer öyleyse zaten işin içinde satıcının hile karıştırma durumu mevcut.

motor bloğunun iç kısımdan kaynak yapılması dıştan belli olmayabilir onu anlarımda koskoca zincir gergisinin üstündeki sonradan atılan civatadamı gösterdiğin ustanın gözünden kaçtı. zaten eve varana kadar yağ kaçıracak durumda olduğuna göre sürekli yağ kaçırıyordu, bunlarda geçici olarak temizlemişler ve satıştan sonra ne hali varsa görsün kafası ile sana motoru satmışlardır.

nerden baksan satıcının ben bilmiyodum, haberim yoktu diyemiyeceği bariz bir durum var ortada ve satıcı suçludur. peşine düştüğün sürecede paranı alacağını düşünüyorum.

evet satıcı 1 yıldır motosikletin onda olduğunu söyledi,ustası ise 1 ay önce aldıklarını söyledi.bakmaya gittiğimizde yıkamacıkdan yeni çıkarmışlardı motosikleti,büyük ihtimal yağ falan kalmasın diye,böyle birşeyi bilmemeleri imkansız ayakkabı yağ olmuştu resmen eve geldiğimizde

LynXMaSTeR
26 Mayıs 2019, 06:19
hukuk davası açmanız gerekli, ancak önce bi avukata danışmanızda fayda var.

atillatopal9
26 Mayıs 2019, 12:09
dostum hemen notere git ve ihtarname yolla. fakat bu ihtarnameyi avukat aracılığı ile oluştur. kanuni haklarını ( ayıplı mal satışı ) bunu kullanarak maddeler ile birlikte aracın satış bedelini ve satış tarihi nide içeren, olayı çözüme kavuşturmadığınız taktirde konunun mahkemeye gideceğini bildireceğin bir dilekçe hazırla ve postala noter aracılığı ile. sonrasında, mevcut düzeni göz önüne alarak seninle iletişime geçecektir. hatta bakım yaptırmış olduğu,sana sorun yok demiş olduğu servisi de rapor edebilirsin. organize bunlar, gecikmeden başvurursan paranı alabilirsin.

kurubuz
26 Mayıs 2019, 13:50
42000 de egzantrik gergisinin ömrü biter miymiş ?.

KALDERA
26 Mayıs 2019, 15:32
ayıplı mal konusunu garantili sıfır araç satışları ile mukayese etmeyin.

yukarıdaki sıkıntı gizli ayıplı mal konusuna giriyor.Motorun daha önce açılıp işlem görmüş olduğuda söylenmiş.
Yani satıcının motorun şuandaki durumu ile bağını oluşturmak zor gibi.
Muhtemelen kendiside değildir yaptıran..

Motorun gerekli onarım,parça değişikliği ve işçilik faturaları ile birlikte zararın telafisi için dava açsanız bile bilirkişi satıcıyı
sorumlu tutmayabilir.
pek ümitli olmamakla birlikte bir deneyin..

PAPAZ_39
26 Mayıs 2019, 16:32
Baştan sona okudum , moral bozmakta istemem ama bu anlatılanlarla birşey çıkmayacağı kanaatindeyim.

"Söz uçar yazı kalır"

Sizdede evraki anlamda hiç bir ıspat yok. Sadece sözlü beyanla kimse bu konunun takibini yapmaz.
Sen gidip bi ekspertiz yaptiracaktin , sonrasında bu sıkıntıyı görür görmez raporla beraber şikayetçi olacaktın. Mahkemeye bile gitmeden seni arayıp paranı geri ödeyeceklerdi. Ama senin elinde böylebirşey
Yok , doğal olarak adam ben verdikten sonra olmuş veya bilerek aldı dediği zaman sen aksini nasıl ispatlayacaksın. Zaten onun götürdüğü ustaya göstermişsin ordada hatalısın.
Bu konuda mağduriyetini gidermek için Başka yollar düşün . Eminim mantıklı bir yol bulacaksın.
İnşallah maduriyetin bir şekilde giderilir Allah yardımcın olsun.

Treo
26 Mayıs 2019, 17:30
Nisanda çıkan kanun galerileri kapsıyor şahıslarda henüz zorunluluk yok. Bilginize!

Zeybeks
26 Mayıs 2019, 17:54
geçmiş olsun. ayıplı mal satışı olmuş. kanıtları ile beraber dava etsen kazanırsın diye düşünüyorum.

satıcı motorun ilk sahibi miydi?

2. El mal alındığı için alırken durumun bilinmediğini alıcının ispat etmesi gerekmektedir. Eğer ilk gösterilen yerden rapor alınmış ise onun sorumluluğuna gidilebilir. Özelden yazarsan yardımcı olmak isterim hocam. Geçmiş olsun

Furkan_venus
26 Mayıs 2019, 18:05
ayıplı mal konusunu garantili sıfır araç satışları ile mukayese etmeyin.

yukarıdaki sıkıntı gizli ayıplı mal konusuna giriyor.Motorun daha önce açılıp işlem görmüş olduğuda söylenmiş.
Yani satıcının motorun şuandaki durumu ile bağını oluşturmak zor gibi.
Muhtemelen kendiside değildir yaptıran..

Motorun gerekli onarım,parça değişikliği ve işçilik faturaları ile birlikte zararın telafisi için dava açsanız bile bilirkişi satıcıyı
sorumlu tutmayabilir.
pek ümitli olmamakla birlikte bir deneyin..
motorun daha önce açıldığı servis bilgilerindede mevcut ancak motorun şanzıman dağıtması sonucu motor bloğunu kırması ve kaynak yapılmasından hiçbir haberimiz olmadı taki kendi ustamız görene kadar

istanbu_gezg
26 Mayıs 2019, 18:14
yanlış anlamayın belki yazdıklarım kalbinizi kırabilir ama bu motorun 40 binde olduğuna ancak binali bey inanır...

1000 cc motor 10 yılda 40 bin imkansız motor 100 bini çoktan yarmış bitirmiştir

çünkü her alan motoru tapa gaz gidiyor kaza motor arızası vs vs hepsi olası birşey nasıl güvenip alabiliyorsunuz

piyasdaki r25 mt 25 mt 07 hepsi aynı yolun yolcusu hepsi km leri geri sarılmış hepsi kaza yabmış toplanmış satmış...

ayrıca kimsede gıcır gıcır baktığı 1000rr size uygun fiyata vermez mal pahalı çünkü

..................

ne olmuş büyük ihtimal aldığın kişiye motoru çaktılar... oda size... sattı veya size satan kişi motorcu birinin tanıdığıdır kaza ypamış birinden alıp motoru toplayıp o kişi üzerine almış size satmışlardır...

ayrıca bazı arkadaşlar sende olmuştur felan diyebilir demiş sen aldığım motora 6 aylık kaynak atamazsın bilen biri kaynağın az çok ne zaman atıldığını kirlenmesinden bile tahmin edebilir öncelikli olarak uzlaşma teklifi yapın lütfen hepsini whatsup veya sms üzerinden yazılı yapın ki kayıt olsun

avukat birine aracı olsun misal kaç para bu motor 40 bin tl 37 bine geri al gibi bir teklif götürün mahkeme süreci başladığından avukat vs masrafları ile daha fazla zarar edeceğini düzgünce izah edin... öyle parmak kadar kaynaklı motor bloklu motoru PERT demeden satması ayıplı mala girer basit bir kaza değil....

önce avukattan yardım isteyin hukuki haklarınızı bilin şu andan ihtibaren her işiniz aleyhinize işleyecektir.

bajajpulsar2
26 Mayıs 2019, 18:37
inşallah paranızı geri alabilirsiniz.
ancak merak ettiğim bir konu var,mahkemeye bu zararı sizin değil de eski sahibinin verdiğini nasıl kanıtlayacaksınız?
siz motosikleti aldıktan sonra da ortaya çıkmış olabilir bu olay.bu ikinci el mal alım-satımı çok zor iş.

TIGERSHARK
26 Mayıs 2019, 19:20
Şimdi ikinci el mallarda saklanan bir ayıp var ise geri alabiliyorsun. Araba forumlarına bak çünkü buna emsal olan galericilere açılmış çok dava var .Hepsinde de parayı geri alıyorlar

efendy06
26 Mayıs 2019, 19:28
Sıkıntı şurda, elinizde ekspertiz raporu vb. bir belge var ise, dava açar ve sonuç elde edersiniz. Ancak elde belge yoksa, noter evrağına da herhangi bir not düşülmemişse sonuç ne olur bilmiyorum.

hokahey
26 Mayıs 2019, 19:28
ya satıcı çıkıp "ben satarken söylemiştim, alıcının haberi vardı" dese, mahkeme bunu nasıl değerlendirecek???

MimTolga
26 Mayıs 2019, 19:31
inşallah paranızı geri alabilirsiniz.
ancak merak ettiğim bir konu var,mahkemeye bu zararı sizin değil de eski sahibinin verdiğini nasıl kanıtlayacaksınız?
siz motosikleti aldıktan sonra da ortaya çıkmış olabilir bu olay.bu ikinci el mal alım-satımı çok zor iş.
Bilir kişi yolu ile bir test laboratuvarı kaynak yaşını belirleyebilir. Noterde devir tarihi belli. Hakim bilirkişi raporu istedimi olay biter.

Furkan_venus
26 Mayıs 2019, 20:21
Sıkıntı şurda, elinizde ekspertiz raporu vb. bir belge var ise, dava açar ve sonuç elde edersiniz. Ancak elde belge yoksa, noter evrağına da herhangi bir not düşülmemişse sonuç ne olur bilmiyorum.

hocam internette bu konu ile ilgili yazılmış birkaç makale okudum avukatların yazmış olduğu
exper raporu olmasına gerek yokmuş ne kadar gerçek bilemem yarın gidip avukatla görüşmedikçe bilemeyiz
olanları burdan yazar herkesi bilgilendiririm güzel mesajlarınız için herkese teşekkür ediyorum

SuleymanE
26 Mayıs 2019, 20:51
Yaşlı 1000lik SS almak gerçekten büyük bir kumar. Sizin için de sonu kötü olmuş, umarım en az zararla atlatırsın.

Hukuki en doğru bilgiyi bir avukata danışarak elde edebilirsin. Elindeki belge ve bilgilerle olayı bir avukata anlatmanı ve avukat aracılığıyla hareket etmeni tavsiye ederim.

Çok geçmiş olsun.

efendy06
26 Mayıs 2019, 22:03
hocam internette bu konu ile ilgili yazılmış birkaç makale okudum avukatların yazmış olduğu
exper raporu olmasına gerek yokmuş ne kadar gerçek bilemem yarın gidip avukatla görüşmedikçe bilemeyiz
olanları burdan yazar herkesi bilgilendiririm güzel mesajlarınız için herkese teşekkür ediyorum

E bu durumda, misalen motoru siz satıyorsunuz, ben alıyorum. Bana bu ayıbı bildirdiniz. Ben de kabul edip aldım. Sonra da vazgeçtim, bunu bahane edip dava açtım?

Garip durumlar bunlar. İnşallah paranızı geri alırsınız, ne deyim. Ülkece sahtekar olduk.

leons
26 Mayıs 2019, 23:01
Öncelikle geçmiş olsun. Burada başta suç sizde, öncelikle 10 yaşında racing alacak paranız varsa almayın gidin 600 veya farklı tarzlarda daha yüksek model araç bakın, mesela z800 gibi veya fz8 gibi. Bu hataya düşmek sıkıntılı çünkü yaşı itibariyle motorun ne gördüğünü bilemiyorsun. Bu tarz durumlarda tam ekspertiz yaptırmak lazım heryerine bakması lazım ustanın, içini yaramasada blok altından çatlak görülebilirdi. Yani bakmayın 3,4 yaşından büyük makinelere yarısından çoğu sıkıntılı.

Seramik
27 Mayıs 2019, 00:01
konudan bağımsız olarak ufak bir sıkıntımız var.Şöyle ki;
Şimdi bazı arkadaşlar kaynakla ilgili bir şeyler yazmış.
Peki kaynak düzgün yapılmış olsaydı kusurlu mala girer miydi?
Veya Kaynak blokta boydan boya mı olmuş yoksa sadece bloğu etkilemeyecek ufak bir yerde mi? veya piston gömleğin demi? Yani demek istediğimiz motor da alt kısmında kaynak olamaz mı? Motor açan arkadaşlar varsa bilirler aşağıdan yukarı doğru; karter, alt kısım, üst silindir gömlek ve kapak.
Diyelim ki Alt kısıkm veya karterde civata torklarken civata yuvası çatladı. Ne yapacaksınız? Ya güzelce o kısmı kaynak yaptıracaksınız ya da öyle bırakacaksınız. Kendi haline bırakmanın kısa zamanda çıkaracağı bir zarar olmaz çünkü gerçekten çok fazla civata var bu parçaları birleştiren. Bu fark edilmez bile. Dememiz o ki şimdi bu çatlak yere kaynak yapılınca motor pert mi oluyor? kusurlu mu oluyor?
Hızlı karar vermeden lütfen bu soruları kendimize soralım.

Kaynak macunu kullanılacağı yere güzelce bir dolgu yapıp orjinali ile aynı şekilde taşlansaydı yine kusurlu olur muydu?
Yani kısaca bu tamirat işini yapan kişi el emeği göz nuru deyip işini güzel yapmış olsaydı bakan kişi çok dikkat etmeden orada ne kaynak görebilirdiniz ne de tamirat.
Ne motorda yağ kaçağı olurdu, nede arızaya sebep olacak bir durum.
Yanlış anlaşılmasın satıcıyla empati kurmak gibi bir derdimiz yok.
Tekrar söylüyorum bu soruları da arkadaşımızın başına gelmiş bu kötü olaydan bağımsız olarak soruyorum.
Demek istediğim anlaşılacaktır ve Lütfen kaynak bilgisi olmayanlar kaynak polemiğine girmesin.
Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
Arkadaşımıza da Kolaylıklar diliyorum ve umarım bu süreçten kayıpsız olarak kurtulur.
Herkese iyi sürüşler.

artemis99
27 Mayıs 2019, 00:18
2. el mal alıyorsun noter satışı yapılmış iş bitmiş, aldığın yer galeri değil bayi değil. Kusura bakma ama hiç bir hak iddia edemezsin. Adam üstüne üstlük beni rahatsız ediyorlar diye sizi şikayet dahi edebilir. 2. elde ayıplı mal satılamaz diye bir kanun mu var. Ustandan hesap sormalısın nasıl baktın sen bu motora da olur dedin diye. Ya da kimseye güvenmeyip servise 200TL verip ekspertiz yaptıracaktın. Geçmiş olsun motor artık senin, masrafı ile birlikte.

Zeybeks
27 Mayıs 2019, 00:35
14 gün önce sahibinden bulduğumuz 2008 model 42 bin km'de 1000rr aldık.
satıcı aracın hiç bir sorunu olmadığını,1 yıldır kullandığını söyledi.
daha önce serviste yağ yakmadan dolayı motor açılıp işlem görmüş,bundan haberimiz var.
zaten bu modellerde kronik sorun olduğunu bilerek aldık.
motosikleti ümraniye sanayide ergün ustaya götürdük,satıcıda orda bakımları yaptırdığını söyledi.
iyi güzel baktırdık sıkıntı yok,herhangi bir problem yok,noterde işlemleri hallettik,motosikleti ümraniyeden avrupa yakasına getirdik.
geldiğimizde sağ grenajından aşağı doğru yağ sızıntısı farkettik blok çatlak diye falan düşündük.motosikleti sarıgöldeki serkan ustamıza götürdük
egzantirik zincirinin ömrünün bittiğini,gergiyi birazdaha fazla gerdirmek için gerginin arkasından vida montaj ettiklerini farkettik yağı ordan kaçırıyormuş. https://i.hizliresim.com/AOQ4Mr.jpg
hondadan zincir aldık 900 küsür tl 2. el gergi aldık 350 tl birde işçilik masrafı var.
serkan ustam gergiyi değiştirirken birde ne görsün
https://i.hizliresim.com/QPED5v.jpg
https://i.hizliresim.com/Xb7VG0.jpg
https://i.hizliresim.com/bvAq1G.jpg
https://i.hizliresim.com/5NrP0D.jpg
ustamızın dediğine göre motosiklet daha önce yüksek devirde şanzıman dağıtmış buda blogu kırmış içten ve dıştan kaynak yapmışlar dışındada macun sun fix var.
satıcıyı aradık bu aracı bizden geri almasını paramızın verilmesini istedik durumu anlattık benim haberim yoktu gibi şeyler söyledi beni ilgilendirmez paranı vermiyorum gibi şeyler söyledi.
bunun üzerine dava etmek istiyoruz bunun için sizlerden yardım istiyorum bu tarz birşeyle daha önce karşılaşmadık
nasıl dava etmeliyiz,bunun için ayrı avukatlar oluyormu,mahkeme olursa haklı çıkabilirmiyiz,nereye başvurmalıyız,ne yapmalıyız.
fazla süre geçmeden pazartesi günü harekete geçmek istiyorum zahmet edip okuduğunuz için teşekkür ederim

Forumumuz namina elimden gelen yönlendirmeyi arkadaşa yapacağım. Neticeyi arkadaş buradan paylaşır

istanbu_gezg
27 Mayıs 2019, 01:20
konudan bağımsız olarak ufak bir sıkıntımız var.Şöyle ki;
Şimdi bazı arkadaşlar kaynakla ilgili bir şeyler yazmış.
Peki kaynak düzgün yapılmış olsaydı kusurlu mala girer miydi?
Veya Kaynak blokta boydan boya mı olmuş yoksa sadece bloğu etkilemeyecek ufak bir yerde mi? veya piston gömleğin demi? Yani demek istediğimiz motor da alt kısmında kaynak olamaz mı? Motor açan arkadaşlar varsa bilirler aşağıdan yukarı doğru; karter, alt kısım, üst silindir gömlek ve kapak.
Diyelim ki Alt kısıkm veya karterde civata torklarken civata yuvası çatladı. Ne yapacaksınız? Ya güzelce o kısmı kaynak yaptıracaksınız ya da öyle bırakacaksınız. Kendi haline bırakmanın kısa zamanda çıkaracağı bir zarar olmaz çünkü gerçekten çok fazla civata var bu parçaları birleştiren. Bu fark edilmez bile. Dememiz o ki şimdi bu çatlak yere kaynak yapılınca motor pert mi oluyor? kusurlu mu oluyor?
Hızlı karar vermeden lütfen bu soruları kendimize soralım.

Kaynak macunu kullanılacağı yere güzelce bir dolgu yapıp orjinali ile aynı şekilde taşlansaydı yine kusurlu olur muydu?
Yani kısaca bu tamirat işini yapan kişi el emeği göz nuru deyip işini güzel yapmış olsaydı bakan kişi çok dikkat etmeden orada ne kaynak görebilirdiniz ne de tamirat.
Ne motorda yağ kaçağı olurdu, nede arızaya sebep olacak bir durum.
Yanlış anlaşılmasın satıcıyla empati kurmak gibi bir derdimiz yok.
Tekrar söylüyorum bu soruları da arkadaşımızın başına gelmiş bu kötü olaydan bağımsız olarak soruyorum.
Demek istediğim anlaşılacaktır ve Lütfen kaynak bilgisi olmayanlar kaynak polemiğine girmesin.
Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
Arkadaşımıza da Kolaylıklar diliyorum ve umarım bu süreçten kayıpsız olarak kurtulur.
Herkese iyi sürüşler.

Merhaba ben sigorta şirketlerin de vs yıllarca çalıştım öncelikle ayıplı mal nedir bunu bir inceleyelim
ayıplı mal demek örneğin araban kazalı sen airbagleri yaptırmak yerine direnç ile kaldırdın ve airbagleri değiştirmek yerine tamir ettin eğer bunu ilanda açıkça belirtmediysen bu ayıplı mala girer....
örneğin araç hasarlı dedin ama hasar nedir değişen vardır ayrı ama PERT edilmiş arabayı hasarlı diye satarsan bu sahtekarlık demektir ayıplı olur

Şimdi arkadaşın yaşadığı mağduriyete gelelim motor hasar kaydı yok dedi treme mesaj attın hasar yok.. veya hasar var onarılmış hasar kaydı girilmemiş gene yok..

ANCAK.... motor blogunda muayyet durumu dışında kaynak var kazada çıkma parça ile değişşe dahi ayıplı olmazdı ama bloktaki kocaman kaynak sert bir çarpmada direk ikiye bölüneceği için kibarca pert motoru ÇAKMIŞLAR bu arkaşa

ayıplı mal demek iadesini veya misli ile değişimini gerektirir vicdanen de fikrende olması gerekendir..

benim xmax de 3500 tl hasar kaydı var bile bile aldım beklediğimin dışında filtreler çöp balata kayış hepsi çöp tü ama ben aracı 12.500 liraya aldım hasarlı olduğunu bilerek aldım üste 1500 tl bakım yaptım sorunsuz biniyorum ayıp durumu yok,

Ayrıca duruma uyan şunu buldum
a) Satın alınan malın ayıplı olması durumunda Tüketici;
1) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
2) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
3) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
4) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme
Haklarına sahiptir.

Nasıl ayıpsız olur dersek... Motor blogunda işlem var lütfen bunu bilerek alın diye bir yazı yazsaydı işte o zaman hiçbir şikayet seçeneği kalmazdı..

Başınızı şişirdiysem affola biraz çetrefilli bir konu

gökay77
27 Mayıs 2019, 01:42
Geçmiş olsun dava 10 yıl sürer söliyim :)bir sonuçda çıkmaz

Seramik
27 Mayıs 2019, 07:03
Merhaba ben sigorta şirketlerin de vs yıllarca çalıştım öncelikle ayıplı mal nedir bunu bir inceleyelim
ayıplı mal demek örneğin araban kazalı sen airbagleri yaptırmak yerine direnç ile kaldırdın ve airbagleri değiştirmek yerine tamir ettin eğer bunu ilanda açıkça belirtmediysen bu ayıplı mala girer....
örneğin araç hasarlı dedin ama hasar nedir değişen vardır ayrı ama PERT edilmiş arabayı hasarlı diye satarsan bu sahtekarlık demektir ayıplı olur

Şimdi arkadaşın yaşadığı mağduriyete gelelim motor hasar kaydı yok dedi treme mesaj attın hasar yok.. veya hasar var onarılmış hasar kaydı girilmemiş gene yok..

ANCAK.... motor blogunda muayyet durumu dışında kaynak var kazada çıkma parça ile değişşe dahi ayıplı olmazdı ama bloktaki kocaman kaynak sert bir çarpmada direk ikiye bölüneceği için kibarca pert motoru ÇAKMIŞLAR bu arkaşa

ayıplı mal demek iadesini veya misli ile değişimini gerektirir vicdanen de fikrende olması gerekendir..

benim xmax de 3500 tl hasar kaydı var bile bile aldım beklediğimin dışında filtreler çöp balata kayış hepsi çöp tü ama ben aracı 12.500 liraya aldım hasarlı olduğunu bilerek aldım üste 1500 tl bakım yaptım sorunsuz biniyorum ayıp durumu yok,

3) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
Haklarına sahiptir.

Nasıl ayıpsız olur dersek... Motor blogunda işlem var lütfen bunu bilerek alın diye bir yazı yazsaydı işte o zaman hiçbir şikayet seçeneği kalmazdı..

Gerçekten bilgilendirici oldu. Ama ucu biraz açık bir konu gibi geliyor. Dediğiniz gibi çetrefilli bir durum.

Teşekkürler. İyi sürüşler.

kurubuz
27 Mayıs 2019, 09:17
Noter satışında, gördüm beğendim, olduğu gibi aldım gibilerden bir metne imza atıyorsunuz. Satıcı bunları öne sürecektir.

artemis99
27 Mayıs 2019, 09:29

Haklarına sahiptir.

Bu dediklerin tüketici ürünlerinde geçerli faturalı mal satan satıcı ile alıcı arasındaki sözleşme hükümlerinde var. Ona bakarsan cayma hakkı da var. Satış eğer kurumsal bir firma üzerinden olsaydı fatura kesmek zorunda olacaktı. Ama 2. el araç satışında sadece noter sözleşmesi geçerli ona da her iki taraf noter huzurunda anlaştıklarına dair imza atıyor. Yani artık çok geç. Dava açacak sağlam bir delil bile yok kaynakmış yağ sızdırıyormuş bunlardan anlamaz mahkeme davanın reddine karar vermesi uzun sürmez.

istanbu_gezg
27 Mayıs 2019, 10:23
https://i.imgyukle.com/2019/05/27/kYE9gU.png

Hukuki süreçte her türlü zararını tanzim edecektir , ben her firmadan hakkım olan tazminatı ve bu tür zararı aldım hiçbirinide bırakmadım...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:20 ----------

ABS den daha iyi fren yaptığını söyleyen ilginç arkadaşların olduğu forumda bilgi öğretmek elbette biraz zor olacaktır.

Noterde görerek aldım demesi yetmez gözle görülemeyecek durumlar gizli ayıp olur, bu motoru paşa paşa geri alırlar hukuki süreçte büyük ihtimal şikayetini geri çek motoru 40 bine sattın 36 bine geri alalım diyecekler
https://i.imgyukle.com/2019/05/27/kYEf8H.png

tyrung
27 Mayıs 2019, 15:33
Geçmiş olsun.
2008 model bir motorun 42.000KM de olması pek mümkün değil, geçmiş satışlarına bakın yüksek ihtimalle 5 kişinin alıp sattığı bir motordur. Her zaman için 2 katı para verip ustaya ve yetkili servise ekspertiz yaptırılması gerekir.

Ayrıca satışlarda motorla veya arabayla farketmez beraber ilerlemek gerekir. Noterin önüne çalışmayan motoru getirip sattıklarını bile duyuyoruz. Sen motoru ustanın dükkanında ve noterde görmüşsün.

Hasan8989
27 Mayıs 2019, 16:48
Noterde teslim alırken imza atıyorsun inceledğm gördüm baktım sağlam mesuliyet kabul falan gibisinden karışık durumlar geçmiş olsun inşallah olumlu sonuçlanır adınıza
Çok üzücü bir durum...

hokahey
27 Mayıs 2019, 16:51
o değil de, benim böyle ayipli malım olsa benzin döker yakarim. hani baskalarinin cani yanmasin hesabi.

millet satıyor yahu.