PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CBR1000RR satın aldık blok kaynaklı çıktı.

Sayfa : 1 [2]

efendy06
27 Mayıs 2019, 18:23
o değil de, benim böyle ayipli malım olsa benzin döker yakarim. hani baskalarinin cani yanmasin hesabi.

millet satıyor yahu.

İlk motorumla yana devrildi arkadaş, depo ezildi. Yeni depo satın aldım ve taktım. Eski depoyu da o motoru satana kadar sakladım. Alıcıya durumu anlattım. Görmek istersen depo duruyor, biraz ezildi, tamiri yenisinden pahalı olduğu için değiştirdim dedim. Adam bilerek aldı. Depo yahu bahsettiğim şey, yeni takılan da orjinal depo.
Blok yamuk yumuk kaynak, ve adam satıyor motoru bunu söylemeden. Ben de şaşırıyorum. Milletçe sahtekar olduk hakikaten.

Treo
27 Mayıs 2019, 19:26
Noterde teslim alırken imza atıyorsun inceledğm gördüm baktım sağlam mesuliyet kabul falan gibisinden karışık durumlar geçmiş olsun inşallah olumlu sonuçlanır adınıza
Çok üzücü bir durum...

Hangi noter bu? Yok öyle bir şey benim bildiğim. Aldım sattım paramı aldım verdim var. Aracın bilgileri yazar sadece sözleşmede

istanbu_gezg
27 Mayıs 2019, 19:53
o değil de, benim böyle ayipli malım olsa benzin döker yakarim. hani baskalarinin cani yanmasin hesabi.

millet satıyor yahu.

https://www.youtube.com/watch?v=Ai7euSTQIMk

honda cbf sakin ol neler söylüyorsun böye :D

PAPAZ_39
27 Mayıs 2019, 20:36
Motora kasko yaptır daha sonrada bu işleri yapan birine motoru çaldırt. En azından paranı bir kısmını geri almış olursun.
Not: Bu fikrimi beyan ederken orucumu açmıştım :)

hokahey
27 Mayıs 2019, 20:55
https://www.youtube.com/watch?v=Ai7euSTQIMk

honda cbf sakin ol neler söylüyorsun böye :D

sıs lan skutırcı. bigün yarışalım da tokat içinde bırakayım seni.

ryangt
28 Mayıs 2019, 01:22
Yaşanan olay değil 10+ yaş , 5+ yaşında ki ss tarzi motosiklet için oldukça olağan ve sıradan bir durum . Forum yorumcularin gazına gelip dava mahkeme heyet bilirkişi ve özellikle avukat ile uğraşırsan 2-3bin TL ve bir dünya zamanın boşa gider.

Elinizde aracın kusursuz olduğuna dair bir sözleşme yoksa hiç boşuna girismeyin avukat-dava vb olaylarına . Dediğim gibi forumdaki arkadaşlar yaşadığınız duruma sinirlenip sizin adınıza intikam almak istiyorlar ancak dava için para+zaman harcayıp risk alacak olan sizsiniz . Bekara karı boşamak kolay :mrgreen:

Düşük model ss alıp başı yanan ilk siz değilsiniz , 98 model 900rr alıp 2003 senesinde ben ceremesini çektim , 2018 model 1000rr alıp 2023 yılında ceremesini çekenin çektiği dert ve sonuç değişmez.

1- herkesin mali kendine güzel ama Türkiye'de ss olup ilk 2 sahibinden olmadığı müddetçe 5 yaş üstü as almak çok büyük canlı bomba . 10 yaşındaki 1000rrin motoru en az 3 kere açılmış en az bir kere de blok değişmistir .

2- 10+ yaşındaki ss kmsi 40-50bin olmaz. Neben ne de as kullanan diğer gruptaki arkadaşlarımız en az 15-20bin km yapıyoruz . 4 çocuğu olan bir arkadaşımız bile 10bini geçti kasımdan bu yana düşün .

3- istersen sen şansını dene mahkeme iade vb avukat olayları için ama paran ve vaktin bol değilse değecek bir risk değil . Mahkemede "ben sözlü olarak bloğun kaynakli olduğunu söyledim,ya da ben bilmiyordum " demesi yeterli . Belki gerçekten de bilmiyordu.

4- avukatların gazına gelme, onlar dava için yolunu bulmanın derdinde . 200-300 ile başlayıp 1000-1200 liralara çıkar masrafın . Avukat parasını alır işine bakiyomus gibi yapar.

5-gecmisini bilmediğin sürece 10 yaşında SS alınmaz. Egzantrik zinciri gergi palet, sürüş dişlisi zinciri lastigi kaportası derken en iyi ihtimalle can çin com çakması ürün kullanmazsaniz 5bin gider . Sonraki ilk gün çat diye akü gider , bir sonraki hafta debriyaj ister ,öteki ay on balatalarin biter , sonraki haftasonu elektrik tesisatı yanar . Yani binemezsin :mrgreen:

Seko
28 Mayıs 2019, 06:38
Forumda on kez falan yazdım, bir daha yazayım : Türkiye'de ikinci el SS motor alınmaz. İsterse 1 yıllık olsun alınmaz. Dünyada kötü şeylerde hep üstlerdeyiz ya, işte motor ve araç kullanma konusunda da öyleyiz ama istatistiğini tutan yok. Bir de şu usta dediğiniz bir dolu cahil adama (gerçekten usta olan azınlığı ayrı tutuyorum) güvenip nasıl motor alıyorsunuz hayret ediyorum. Yetkili servis imzalı onay vernedikten sonra bu seviyede bir motor usta lafıyla alınmaz.

uzay gemisi
28 Mayıs 2019, 07:33
2005 model civarlarında her türlü SS motorun ilanına bakın hepsi 45-60 bin km psikolojik sınırındadır hiç şaşmaz:)
Bu motorları sadece hafta sonu 100km binip yerine koysan bile 2005 den bu yana geçen 14 yılda
52hafta×100km=5200km Bir yılda
5200km×14yıl= 72.800km yapıyor:) ama orijinal 55 binde işte yersen..

Bu motorlari kimsenin bu şekilde kullanmadığını varsayarsak bu kilometrelerin 45-50 bin değil yüzbinler olduğu rahatlıkla anlaşılıyor.

Eski model ss almak cesaret işi

hasmet
28 Mayıs 2019, 08:08
Motora kasko yaptır daha sonrada bu işleri yapan birine motoru çaldırt. En azından paranı bir kısmını geri almış olursun.
Tam da "hiç oruçlu oruçlu böyle sahtekarlık ve dolandırıcılık tavsiye edilir mi?" diyecektim ki, orucunuzu açtığınızı belirttiğiniz yeri okudum. Sorun yok.

vlad1462
30 Mayıs 2019, 19:38
hocam son durum nedir, neler yaptın, bi girişimde bulundunmu ?

hokahey
30 Mayıs 2019, 20:03

vallahi bizden korkulur. şeytana pabucunu ters giydiririz. hoş, şu ortamda şeytana ihtiyaç yok da..

efendy06
30 Mayıs 2019, 21:08
Netice? 10 karakter

montanaturne
31 Mayıs 2019, 11:53
Yahu ümraniyeden almışsın, kocaman db honda yerine neden sonrasında sorumluluk kabul etmeyecek motorcuya baktırıyorsunuz siz motoru? Para kolay kazanılmıyor yazık.

Umarım en yakın sürede çözüme kavuşturursunuz.

Alper8742
31 Mayıs 2019, 13:40
Kardeşim geçmiş olsun. Söylediğine göre ilk götürdüğün usta da yaptırıyorum bakımları. Ustaysa hadi ustalığını geç kör değilse görmüştür ama sana bu malı alma kusurlu demez tanıyordur satıcıyı ufak bi tezgah kurmuşlar şahsi fikrim. Bende 2006 2007 model bi 1000rr almayı düşünüyorum.
Bende servise götüreyim baktırayım diyecem satıcıya a dan z ye Herşeyine baktırıp alacam.
Tekrardan geçmiş olsun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:35 ----------

Motor siyah mıydı bende görmüştüm öyle bir motor çok hoşuma gitmişti

OkNisT
31 Mayıs 2019, 16:04
Geçmiş olsun hocam, herkesi kendin gibi sanmayacaksın işte memleket anonim çocuklarıyla dolu.
Arabamı satarken olan ne var ne yok yağ değişimi km hangi yağı koyduğum problem ne varsa söyledim en sonra aklıma ön camın alt siyah kısmında olan minik taş izini gösterdim alan arkadaş şaşırdı. Demek istediğim dürüstlük artık insanları şaşırtıyor, aslında olması gereken anormal karşılanır oldu.
Ver mahkemeye sürünsün şerefsiz.