PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CRUİSER MOTOSİKLET

Enes ŞENTÜRK
29 Nisan 2019, 13:05
Abilerim ss tipi motosikletimi satmak üzereyim.. Yeni alacağım motosiklet Cruiser tipinde olmasını istiyorum..

Yazın uzun kilometrelerce yol yapmayı düşünüyorum.. Yaklaşık 16-17 bin TL civarı param var.. İnşallah 3.Motosikletim olacak kendime yetecek

kadar tecrübeye sahibim.. Hangi motosikleti önerirsiniz ? Karar vermekte baya zorlanıyorum.. Benden daha tecrübeli insanlara sormak istedim..

Teşekkürler..

bursalıali
29 Nisan 2019, 13:10
Enes Senin ihtiyacın Daelim Daystar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:08 ----------

Sıfır al 5 sene hiç arkana bakmadan devam et.

mavzer-i
29 Nisan 2019, 13:44
yalnız cruiser alınca pişman olabilirsin söyliyim sana.
neden daha önce cruiser almadım diye pişman olacaksın

MimTolga
29 Nisan 2019, 13:58
Bence bakımları düzgün yapılmış virago 535 süper olur. cruiser motosiklette yüksek cc iyidir 250 cc makina kesmeyebilir.

Enes ŞENTÜRK
29 Nisan 2019, 15:28
Abi aslında düşünmüyorum değil fakat satarken zorlanır mıyım diye düşünmeden edemiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:00 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:08 ----------

Abi bende düşünüyorum da sonra elimden çıkarma konusunda tereddütlerim var

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:27 ----------

Bence bakımları düzgün yapılmış virago 535 süper olur. cruiser motosiklette yüksek cc iyidir 250 cc makina kesmeyebilir.

Çok eski model istemiyorum ya biraz yeni olsun diye düşünüyorum

mavzer-i
29 Nisan 2019, 15:30
Abi aslında düşünmüyorum değil fakat satarken zorlanır mıyım diye düşünmeden edemiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:00 ----------

Abi bende düşünüyorum da sonra elimden çıkarma konusunda tereddütlerim var

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:27 ----------

Çok eski model istemiyorum ya biraz yeni olsun diye düşünüyorum

sonra satarım diye düşünüyorsa. satamayabilirsin de. çünkü pek pazarı yok.

Enes82
29 Nisan 2019, 16:10
Rks k-light 202 al keyifle gez derim.

Enes ŞENTÜRK
29 Nisan 2019, 16:11
sonra satarım diye düşünüyorsa. satamayabilirsin de. çünkü pek pazarı yok.

İşte benim için o da önemli çünkü her seferin de üstüne bir şeyler daha koyup araç alabiliyorum.

Kergit
29 Nisan 2019, 16:27
o fiyatlarda
Gv 650 ideal bence
ha az daha düşük cc diyorsan
gv250 ve daystar en iyi seçenekler

Enes ŞENTÜRK
30 Nisan 2019, 09:23
o fiyatlarda
Gv 650 ideal bence
ha az daha düşük cc diyorsan
gv250 ve daystar en iyi seçenekler

Aslında gv650 mantıklı gibi duruyor. Temiz bulmak zor onu da

_alp_
30 Nisan 2019, 09:59
Cruiser motor uzun yolda yorar. Hele ki bir de yol bozuksa mahveder. Benden söylemesi. Amaç uzun yolsa enduro düşünün :cat:

mavzer-i
30 Nisan 2019, 10:00
Cruiser motor uzun yolda yorar. Hele ki bir de yol bozuksa mahveder. Benden söylemesi. Amaç uzun yolsa enduro düşünün :cat:

cruiser motorun amacı zaten uzun yol. nasıl yorar onu anlamadım ben.

owlam
30 Nisan 2019, 10:53
Bütçenle eğer eski japon istemiyorsan alabileceğin fazla seçenek yok. Daelim yada gv 250 en iyi seçenekler. Satarken zarar etmek istemiyorsan bütçenden daha az rakamlara 2. El düşüne bilirsin. Bunların da kendi için de başka dezavantajları var maksimum sürat, gv 250 nin servis sıkıntısı vs.
Virago 535 sahibi ve çok fazla uzun yol deneyimi olan birisi olarak alp in yazdığına katılıyorum cruiser tek seferlik uzun mesafeler de bi enduroya göre daha fazla yorar.

khaledome
30 Nisan 2019, 11:02
bütçeyi bilmiyorum ama o sınıfta xv950 ye binerim.
hele türkiyede değeri bilinmediği için 2. el çok uygun fiyatlar.

owlam
30 Nisan 2019, 11:14
Ortalama fiyatı 40 bin xv950 nin. Artık çok mu uygun fiyatı kararı herkes bütçesine göre versin.

Enes ŞENTÜRK
30 Nisan 2019, 17:25
bütçeyi bilmiyorum ama o sınıfta xv950 ye binerim.
hele türkiyede değeri bilinmediği için 2. el çok uygun fiyatlar.
Abi o baya baya aşıyor beni. Çok isterim ona binmek çok da araştırdım ama en azından şu anlık mümkün değil

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:22 ----------

Bütçenle eğer eski japon istemiyorsan alabileceğin fazla seçenek yok. Daelim yada gv 250 en iyi seçenekler. Satarken zarar etmek istemiyorsan bütçenden daha az rakamlara 2. El düşüne bilirsin. Bunların da kendi için de başka dezavantajları var maksimum sürat, gv 250 nin servis sıkıntısı vs.
Virago 535 sahibi ve çok fazla uzun yol deneyimi olan birisi olarak alp in yazdığına katılıyorum cruiser tek seferlik uzun mesafeler de bi enduroya göre daha fazla yorar.

Kawasaki en500 ile gv650 ye ne diyorsun peki abi?

owlam
30 Nisan 2019, 19:34
Abi o baya baya aşıyor beni. Çok isterim ona binmek çok da araştırdım ama en azından şu anlık mümkün değil

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:22 ----------

Kawasaki en500 ile gv650 ye ne diyorsun peki abi?

Kawasaki güzel alet tabiki ama bakım masrafları Honda ve yamahaya göre biraz daha yüksek. Gv650 çok güzel motor ama Türkiye de hysung servis olayı bir türlü tutmadı.
Ben servis parça bulma kolaylığı maliyetler olarak yamaha yada Honda derim. Biraz araştırıp zorlarsan dragstar 650 yada shadow 600 bulabilirsin. Virago 535 çok rahat bulursun.
Kurcalanmamış japon seni üzmez istediğin fiyata kawasaki de güzel olur hangi şehir de yaşadığını bilemiyorum.şehrin de bakacak usta biliyorsan onda da sıkıntı yok.

Zeybeks
30 Nisan 2019, 23:40

Ali ağabeyim. Sıfırı Ankara'da kalmamış. Samsun'da da zannetmem bulabileceğini. Distribütörü sıfırının gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz, stoklarımızda kalmadı dedi bana

Cyan
01 Mayıs 2019, 00:44
cruiser motorun amacı zaten uzun yol. nasıl yorar onu anlamadım ben.

Valla bu meretlerin çoğunda arka amortisörlerin 2-3 parmak yolu ancak var yok; yolu iyi hissedersin diye tahmin ediyorum. Çukurda kasiste bozuk yolda da ayaklardan destek alıp totoyu hafif kaldıramıyorsun falan. Bilemedim...

nalpergok
02 Mayıs 2019, 15:10
Yeni motosiklet alma amacınız yazın uzun kilometreler yapmaksa bence alacağınız tür cruiser olmamalı. Yukarıda bir arkadaşımız cruiser motosikletlerin uzun yol için yapıldığını belirtse de ben bu fikre katılmıyorum. Dahası bu durumu bizzat yaşadım ve uzun yola gidebilmek için cruiser sınıfı motosikletimi satarak enduraya geçiş yaptım. Öncelikle cruiser çok rüzgar alır. (Ben takmadım ama cam taktığınızda da doğrudan gidona bağlandığı için stabiliteyi bozduğunu söyleyenler var.) Cruiser tarzı motosikletlerin genel olarak frenleri zayıftır. Ayrıca viraj kabiliyetleri de yapısı gereği diğer motosikletlerden azdır.

mavzer-i
02 Mayıs 2019, 15:39
Yeni motosiklet alma amacınız yazın uzun kilometreler yapmaksa bence alacağınız tür cruiser olmamalı. Yukarıda bir arkadaşımız cruiser motosikletlerin uzun yol için yapıldığını belirtse de ben bu fikre katılmıyorum. Dahası bu durumu bizzat yaşadım ve uzun yola gidebilmek için cruiser sınıfı motosikletimi satarak enduraya geçiş yaptım. Öncelikle cruiser çok rüzgar alır. (Ben takmadım ama cam taktığınızda da doğrudan gidona bağlandığı için stabiliteyi bozduğunu söyleyenler var.) Cruiser tarzı motosikletlerin genel olarak frenleri zayıftır. Ayrıca viraj kabiliyetleri de yapısı gereği diğer motosikletlerden azdır.

çok çeşit cruiser sürmedim tek sürdüğüm cruiser şuan ikinci motorum olan vulcan s olan
uzun yolda alınan rahatlık keyfi tabi göreceli
bu arada cruiserin uzun yol motoru olduğunu ben belirtmiyorum genel kullanım amacı öyle :))
sanırım seninde önceki cruiserin vulcan s ti öyle hatırlıyorum
öndeki tur camından dolayı stabiliteyi bozduğunu hiç hissetmedim
he tamam kasislerde ayağa kalkamadığından biraz sert geliyor ama kasisler haricinde bana çok rahat geldi.
viraja da önceki ducatide yattığım kadar yatamıyorum ama çok ta dik girmiyorum viraja
belki benim beklentilerimi karşılıyor ondan bana iyi geliyor da olabilir.

tarikcapar
02 Mayıs 2019, 18:06
Bence uzun yol touring, adv. yada enduro ile yapılır. Cruiser çok şekil tamam, ama asfalttan indin mi yada bozuk ( kasis, çukur, vs) zeminde ne varsa sana iletiyor. seleden kalkamıyorsun, dalağını çırpıyor adamın. Uzun mesafede o oturuş pozisyonu bel ağrısı yapıyor. Ayaklar sürekli önde ve gergin, bu da uzun süreli sürüşlerde ağrı yapıyor. Viraj alamıyor zaten motor... hele ki ön çatalı öne doğru uzun olanlar berbat. Bir engelden kaçman gerekirse, sert manevra gerekirse cruiser lar sıkıntı oluyor. Benim düşüncem bu. Ben hafif touringlerde çok rahat ediyorum mesela.

watercolours
02 Mayıs 2019, 18:23
Cruiser aslında uzun yol değil, gezinti motorudur. Atlayayım motora, şöyle 2-3 saat sakin sakin gezeyim, gezerken etrafı seyredeyim motorudur. Uzun yola uygun cruiserlar da vardır ama onlar touring diye tanıtılır zaten. Tabii şöyle bir şey var. Bunlar poposu soğuk su görmemiş gavurun standartları. Gavura bakarsanız 600cc cruiser küçük hacimlidir, uzun yol için en az 1200cc gerekir. Bizim ülkeye bakarsanız 150cc ile bile Türkiye'yi bir ucundan bir ucuna kat edip çok rahat olduğunu söyleyenleri bulabilirsiniz.